Προς το περιεχόμενο

Υπερθέρμανση dell Q15r

chrisosfp488

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Είχα την "ατυχία" να αγοράσω αυτό το λάπτοπ ορμώμενος απ'αυτά που γράφουν οι πιο πολλοί σε αυτό το forum για την αξιοπιστοία και το service της dell.

Απ'την στιγμή που το άνοιξα κατάλαβα ότι θα έχω θέμα με τις θερμοκρασίες... Παίζοντας ένα απλό παιχνίδι όπως το HoN που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις η θερμοκρασία του cpu φτάνει τους 85 βαθμούς, η gpu τους 78 κι ο σκληρός τους 45 με αποτέλεσμα να κολλάει κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Να σημειώσω πως το έχω στη βεράντα με 28 βαθμούς θερμοκρασία περιβάλλοντος και πάνω σε τραπεζάκι το οποίο έχει τρύπες σε όλη την επιφάνειά του.

Τώρα σε idle o cpu είναι στους 57, η gpu στους 51 κι ο σκληρός στους 42 με τις ίδιες συνθήκες. Η πλάκα είναι ότι με το παλιό vaio 3 χρόνων δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι ότι το service της dell μου είναι άχρηστο μιας και δεν έχει καμιά ζημιά αλλά απ' 'οτι φαίνεται είναι ελλάτωμα του μοντέλου και των πιο πολλών dell απ' ότι διαβάζω τώρα... Οπότε τα λεφτά μου μπορώ να τα πάρω πίσω; Κι αν όχι τι μου προτείνετε να κάνω;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Είχα την "ατυχία" να αγοράσω αυτό το λάπτοπ ορμώμενος απ'αυτά που γράφουν οι πιο πολλοί σε αυτό το forum για την αξιοπιστοία και το service της dell.

Απ'την στιγμή που το άνοιξα κατάλαβα ότι θα έχω θέμα με τις θερμοκρασίες... Παίζοντας ένα απλό παιχνίδι όπως το HoN που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις η θερμοκρασία του cpu φτάνει τους 85 βαθμούς, η gpu τους 78 κι ο σκληρός τους 45 με αποτέλεσμα να κολλάει κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Να σημειώσω πως το έχω στη βεράντα με 28 βαθμούς θερμοκρασία περιβάλλοντος και πάνω σε τραπεζάκι το οποίο έχει τρύπες σε όλη την επιφάνειά του.

Τώρα σε idle o cpu είναι στους 57, η gpu στους 51 κι ο σκληρός στους 42 με τις ίδιες συνθήκες. Η πλάκα είναι ότι με το παλιό vaio 3 χρόνων δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι ότι το service της dell μου είναι άχρηστο μιας και δεν έχει καμιά ζημιά αλλά απ' 'οτι φαίνεται είναι ελλάτωμα του μοντέλου και των πιο πολλών dell απ' ότι διαβάζω τώρα... Οπότε τα λεφτά μου μπορώ να τα πάρω πίσω; Κι αν όχι τι μου προτείνετε να κάνω;

Ευχαριστώ

Με αυτή την διαδικασία ίσως πέσουν οι θερμοκρασίες

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=194487

πάρε κανένα τηλεφωνο στην dell να δεις τι θα σου πουν !! B)

Δημοσ.

Αγόρασες ένα πάρα πολύ καλό λαπτοπ κατ. αρχήν και κρίμα που τότε που το αγόρασες δεν ειμουν και εγώ εδώ να στο προτείνω.

Τα dell "δείχνουν" να έχουν ένα θέμα με τις θερμοκρασίες γιατί η φιλοσοφία τους είναι σαν της apple πρώτα φτιάχνουμε την παθητική ψύξη και μετά την ενεργητική με βαρύτονα ανεμιστηρακια και αυτό σχεδιαστικά είναι και το πιο σωστό.Στην ουσία λοιπόν τι συμβαίνει ? ο υπολογιστής μας είναι πιο ζεστός αλλά έχει και καλύτερη θερμοεπαγωγικη δυνατότητα.

Τώρα στο δια'ταυτα.Η "ατυχία" που είχες αν μπορούμε να το πούμε έτσι είναι ότι έπεσες σε συνδυασμό cpu gpu που η idle θερμοκρασία τους είναι +5 από τον δικό μου ας πούμε αλλά αποκλείεται να φτάσει 90 παρά μόνο σε πρόβλημα. Όλοι οι υπολογιστές σε Game Mode δουλεύουν γύρω στους 70 βαθμούς ακόμα και κάποια σταθερά που έχουν την μαμά ψήκτρα και όχι κάποια special αλλά τώρα μιλάμε για λαπτοπ κ αυτό ήταν μια αναφορά για να ξέρουμε τι λέμε.

Πάμε στα κολλήματα που κατά την ταπεινή μου γνώμη η οφείλονται σε λάθος drivers που αναβάθμισες μόνος σου από την nVidia και δεν περίμενες να στους δώσει η Dell (κάνουν παρεμβάσεις τις περισσότερες φορές) η από το ίδιο το παιχνίδι που κάνει στο φόντο και άλλες διεργασίες που δεν τις βλέπεις η αν είναι crackarismeno μπορεί να έχει επηρεαστεί η λειτουργικότητα του, η σε τελευταίo που μου έρχεται τώρα στο μυαλό,αλλά και καθόλου απίθανη περίπτωση σε αστοχία υλικού.

Εσύ τι θα κάνεις λοιπόν ? Αν έχεις αλλάξει Drivers θα βάλεις αυτούς που σου δίνει μόνο η dell.

Θα δοκιμάσεις με ένα άλλο Game

θα πάρεις το άψογο servis της dell και θα απαιτήσεις να σου λύσουν το πρόβλημα.

με την σειρά που στα γράφω.

Μην χαλιέσε λοιπόν,αν νομίζεις ότι υπερβάλω έλα να αλλάξουμε φυσικά θα δώσεις και μια διαφορά !! <-- [Houmor]

Η ευθύνη για το πολύ καλό λαπτοπ που αγόρασες είναι μόνο δική σου. Εσύ ρώτησες, εσύ άκουσες _ έκρινες, εσύ αποφάσισες, εσύ πλήρωσες.

Αν θέλεις ένα σημείο αναφοράς αυτές είναι αυτή την στιγμή οι θεμοκρασιες μου μόνο με Νετ.

post-223301-0-86417800-1312086766_thumb.png

Δημοσ.

Και εγώ σκεφτόμουν να αγοράσουν ένα DELL διότι τα προτείνουν ανεπιφύλακτα πάρα πολλοί εδω μέσα.

Σε ξένα site όμως διάβασα για το θορυβώδες αναμιστηράκι αλλά και για τις θερμοκρασίες...

Και η ποιοτητα κατασκευής δεν θεώρω ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει στις τιμές που τα πουλάνε.

Το γεγονός ότι έχει 2 χρόνια εγγύηση και ότι ερχονται και στο παίρνουν και απο το σπιτί αν χαλάσει έμενα δεν μου λεει τίποτα.

Δημοσ.

Ελπίζω να διάβασες ότι είναι κ τα καλύτερα λαπτοπ στον κόσμο έτσι ? Και δεν έχω κανένα λόγο να το λέω γιατί ούτε πουλάω Dell ούτε dell έχω αυτή την στιγμή.Αλλά ο επόμενος μου θα ήθελα πάρα πολύ να είναι Dell.Αλλά μην μιλάμε για τους άλλους ας μιλήσουμε για το τι έχουμε ζήσει.

Toshiba Qosmio F50-10k αξίας 1800 ευρώ> Αντικατάσταση την πρώτη μέρα αγοράς του γιατί δεν λειτουργούσε η ψύξη κ μετά 6 επισκέψεις στην Inteal για διάφορους λόγους.Γνώρισα όλους τους υπάλληλους σε προσωπικό επίπεδο.μέχρι που τον πούλησα.

Sony Vaio 41/zjk αξιας 2000 ευρω > στον πρώτο χρόνο καμένο pixel σε ερώτηση εγγύησης η απάντηση ήταν είναι Full Hi_Def και δικαιολογεί μέχρι 16 !!! Επωλήθη 700 ευρω.

HP Dv 6 κάτι δεν θυμάμαι αξίας 1300 ευρω χρήση μόνο στο σπίτι διαλύθηκε σιγά σιγά μόνος του ξεκινώντας από τους μεντεσέδες οθόνης 70 ευρω το ανταλλακτικό μου ζήτησε η Hp χωρίς την εργασία,μετα ακολούθησε η τροφοδοσία που ήταν πάνω στην μητρική και ήθελε αλλαγή όλη. εδώ δεν ρώτησα καν κόστος επισκευής.

Τωρα που εχω τον Samsung που και εγω δεν το περίμενα ριξε μια ματιά στην υπογραφή μου να δεις πως δουλεύει αν θέλεις και απο κοντά να δεις ποιότητα κατασκευής.Αθόρυβος,κρύος,με την μοναδική Samsung αναφορά χρωμάτων.

Ο επόμενος θα είναι Samsung πάλι , η αν εχω τα χρήματα Build to Order στην Dell UK.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...