BadBoy Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Για εκει κατω..Νύχτα...Ειναι λιγο δύσκολα ε; Γενικότερα τη νύχτα,ολοι πάμε λιγο πιο ελεύθερα απ'οτι τη μερα. αλλα γιατί 6 ωρες,330χλμ; Μάλλον σκοπεύει να πάει με άλογο.
Timonkaipumpa Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Ταξίδι ειναι η μετάβαση απο έναν τόπο σε έναν άλλον με την χρήση μεταφορικού μεσου. Σύντομο ταξιδι ναι, μεγάλη βόλτα όχι... Μην τα λες αυτά και τα ακούσει κανείς του υπουργείου μεταφορών... γιατί θα αρχίσουν να χρεώνουν υπεραστική διαδρομή το Κηφισιά - Πειραιάς!! Πας από έναν τόπο σε άλλο με την χρήση μεταφορικού μέσου. Μην βλέπεις που οι περισσότεροι το έχουν για βόλτα... εάν το μάθουν εκεί πάνω ότι είναι ταξίδι, ζήτω που καήκαμε με τα εισιτήρια!
akpe Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Μάλλον σκοπεύει να πάει με άλογο. Τεσσεράμισι περίπου ώρες είναι η κανονική διαδρομή όπως την μέτρησα όταν είχα προτωπάει, ημέρα, με οδηγό που ήξερε τα μέρη και χωρίς στάσεις. Πρόσθεσε: α) δυο-τρείς στάσεις, μια από αυτές για φαϊ. β) μειωμένη ταχύτητα από ένα σημείο του δρόμου και μετά λόγω έργων/ποιότητας/στροφών/περιορισμένης ορατότητας. γ) τα Here you go. Είπαμε, πάω αργά γιατί βιάζομαι
CyberWalker Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 ...λιγοτεροι μ@λ@κες, ακομα λιγοτεροι νταληκερηδες (εν δυναμει δολοφονοι, μακραν η πιο επικινδυνη κατηγορια οδηγων στην Ελλαδα... Κοίτα, επειδή έγραψες τη λέξη 'κατηγορία' πριν το 'οδηγοί' θα συμφωνήσω αν εξαιρέσεις τους ταρίφες... Αν τώρα μιλήσουμε γενικά για "οδηγούς", προσωπικά θεωρώ ότι όπως λέει και ο Ιαβέρης, οδηγοί είναι μόνο αυτοί στις πίστες... όλοι οι υπόλοιποι απλά καταχρώμαστε τον όρο! :-p Αν μου δώσεις να διαλέξω ανάμεσα σε ένα τυχαίο οδηγό νταλίκας και σε ένα τυχαίο οδηγό αυτοκινήτου προσωπικά θα επιλέξω τον νταλικέρη. Δε λέω ότι αυτή η κατηγορία αυτοκινητιστών δεν έχει και "τα κακά της παιδιά" και δεν έχει σκοτώσει κόσμο αλλά στατιστικά νομίζω ότι όλοι οι υπόλοιποι με τα ΙΧ είμαστε πολλοί χειρότεροι. ΥΓ : Δεν έχω καμία σχέση με νταλικέρηδες ούτε στο σόι, ούτε και γνωστό... απλά τους πάω κρίνοντας από το πως οδηγούν (κατά μέσο όρο) σε σχέση με τους υπόλοιπους.
imr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Γουστα ειναι αυτα εγω προσωπικα κουραζομαι πολυ περισοτερο την νυχτα και λογω του οτι δεν βλεπεις τιποτα γινεται πολυ πιο βαρετο.
Aplostra Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Γουστα ειναι αυτα εγω προσωπικα κουραζομαι πολυ περισοτερο την νυχτα και λογω του οτι δεν βλεπεις τιποτα γινεται πολυ πιο βαρετο. Εχει κατι το μαγικό η οδήγηση τη νύχτα,ειδικά αν εισαι με άλογο και οχι με άμαξα... http://www.youtube.com/watch?v=YDAXl05rJNQ
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Κοίτα, επειδή έγραψες τη λέξη 'κατηγορία' πριν το 'οδηγοί' θα συμφωνήσω αν εξαιρέσεις τους ταρίφες... Αν τώρα μιλήσουμε γενικά για "οδηγούς", προσωπικά θεωρώ ότι όπως λέει και ο Ιαβέρης, οδηγοί είναι μόνο αυτοί στις πίστες... όλοι οι υπόλοιποι απλά καταχρώμαστε τον όρο! :-p Αν μου δώσεις να διαλέξω ανάμεσα σε ένα τυχαίο οδηγό νταλίκας και σε ένα τυχαίο οδηγό αυτοκινήτου προσωπικά θα επιλέξω τον νταλικέρη. Δε λέω ότι αυτή η κατηγορία αυτοκινητιστών δεν έχει και "τα κακά της παιδιά" και δεν έχει σκοτώσει κόσμο αλλά στατιστικά νομίζω ότι όλοι οι υπόλοιποι με τα ΙΧ είμαστε πολλοί χειρότεροι. ΥΓ : Δεν έχω καμία σχέση με νταλικέρηδες ούτε στο σόι, ούτε και γνωστό... απλά τους πάω κρίνοντας από το πως οδηγούν (κατά μέσο όρο) σε σχέση με τους υπόλοιπους. Eπειδη εκανα επι σειρα ετων το Αθηνα-Θεσσαλονικη συχνα, με 2 στασεις σε σημεια που ξαποσταιναν οι νταλικερηδες (Ελληνες η ξενοι), θα σοκαριστεις αν δεις σε τι κατασταση βρισκονται πολυ απο αυτους την ωρα που οδηγουν και θα σοκαριστεις αν δεις τι εχουν στην πορτα τους "ως συνοδευτικο" για το ταξιδι. Οι ταξιτζηδες μπορει ναχουν "αλητικη" συμπεριφορα, αλλα τουλαχιστον δεν ειναι ντιρλα. ΥΓ. Μια φορα κινδυνεψα να τρακαρω και να εξαυλωθω επι τοπου και αυτη ηταν απο νταλικερη που προσπερασε (βγαινοντας στο αντιθετο ρευμα) στην παλια Εθνικη στον Αγ. Κωνσταντινο πανω σε στροφη. Βγηκα σχεδον εξω απτο δρομο και ελιωσα στα φρενα, ευτυχως μας χωρεσε και τους δυο το συγκεκριμενο σημειο.
mphxths Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Προτιμω να οδηγαω μερα , την νυχτα αν τυχεις σε εθνικο δρομο χωρις φωτισμο , (βλεπε αθηνα - τριπολη - καλαματα ) , ειναι μεγαλη ηττα προτιμω να οδηγω και να εχω το νου μου στον περιβαλλοντα χωρο , παρα να προσπαθω να δω τι γινεται τριγυρω. Ειναι κουραστικο.
CyberWalker Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 @ MiDi_MiLiZ : Μιας και το έθιξες για το δρόμο που λες, επειδή τον έκανα κι εγώ πολύ συχνά μια εποχή λόγω θητείας : Αν και δεν είναι από τους χειρότερους δρόμους, παρατήρησα ότι κάτι πιάνει τους πάντες από Αξιού και μετά και αρχίζουν τις ταρζανιές! Αυτό που λες με τα pit-stop :-p δεν το ήξερα αλλά δεν μου κάνει κι εντύπωση... Δεν σου είπα ότι δεν έχω κινδυνέψει κι εγώ από νταλικέρη, έχω κι εγώ τις ιστορίες μου! Απλά, η συντριπτική πλειοψηφεία είναι με ΙΧ! Να σημειώσω ότι σε δύο από τα χειρότερα σκηνικά που μου έχουν τύχει μπροστά μου και έχω κοντέψει να σκοτωθώ, τις φάσεις ´καθάρισαν´ νταλικέριδες ενώ τις προκάλεσαν ΙΧ. Οι οδηγοί των ΙΧ ήταν ηλικιωμένοι και ο ένας μάλιστα εξ' αυτών υπερήλικας..., καταλαβαίνετε... αλλά σταματώ εδώ για να μη βγούμε off-topic! Δεν ξέρω αν βοηθάει στην κουβέντα αλλά παρόλο που πολλές φορές έχω αναγκαστεί να ταξιδεύω βράδυ σε δρόμους εκτός πόλης, όσες φορές έχω κινδυνέψει ήταν μεσημεριανές ώρες. Το παραθέτω απλά ως προσωπικό 'στατιστικό'...
McDuck Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Εαν είναι γίδι και την αφήσει τότε την αφήνεις κι εσύ οπότε εαν ενοχληθεί δεν μπορεί να σε ειδοποιήσει με ακόμα μεγαλύτερη σκάλα μιας και δεν υπάρχει, οπότε ή τη σβήνει ή την αφήνει... Πίστεψέ με στο 99% των περιπτώσεων τη σβήνουν αυτοί πρώτοι Εκτός αν είναι φορτηγό ή νταλίκα.Τις περισσότερες φορές έχουν και δεύτερη για να μη σου πω και τρίτη σκάλα Αν και θα έχει ξεκινήσει τώρα το ταξίδι του-Καλή του ώρα και Καλή επιστροφή-σε μερικά σημεία ένα ζευγάρι γυαλιά νυχτερινής οδήγησης-τα κίτρινα-μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα....
SlimData Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 ΥΓ. Μια φορα κινδυνεψα να τρακαρω και να εξαυλωθω επι τοπου και αυτη ηταν απο νταλικερη που προσπερασε (βγαινοντας στο αντιθετο ρευμα) στην παλια Εθνικη στον Αγ. Κωνσταντινο πανω σε στροφη. Βγηκα σχεδον εξω απτο δρομο και ελιωσα στα φρενα, ευτυχως μας χωρεσε και τους δυο το συγκεκριμενο σημειο. Χθες το πρωί μου βγήκε νταλίκα από στοπ σε διασταύρωση λίγο πριν την τρίπολη και ενώ με έχει δει που έρχομαι, πρόλαβα και τον απέφυγα οριακά γιατί πήγαινα αργά και απολάμβανα τη διαδρομή. Σταματάω, προσπαθώ να του μιλήσω ευγενικά, δεν... Μου το έπαιζε τρελίτσα. Στο τέλος του λέω "κι αν καρφωνόμουνα πάνω σου τι θα κατάφερνες" και η αφοπλιστική απάντηση... "Δεν καρφωνόσουνα να δεις τη γλύκα?" Πριν προλάβω να τσακωθώ εγώ μαζί του άρχισε και τον έβριζε ο διπλανός του λέγοντας του ότι έχει φτάσει 50 και πρέπει να σταματήσει τις μαλακίες... Σχετικά με το θέμα, εγώ θα έλεγα ότι αν έχεις οδηγήσει έστω και μια φορά την διαδρομή, μπορείς να πας και βράδυ. Αν όχι καλύτερα πρωί. Και στο λέω γιατί ποτέ ο συνοδηγός δεν καταλαβαίνει όσα αυτός που κάθεται στο τιμόνι. Από ανάποδες κλίσεις, χαμηλή πρόσφυση, απότομες στροφές κοκ... Μπορεί να έχεις κάνει ως επιβάτης άπειρες φορές τη διαδρομή και πάλι να μην ξέρεις κάποια πράγματα. Γενικά πάντως συμφωνώ με όσα είπε και o Haldol. Βράδυ με χαλαρή μουσικούλα και απόλαυση.
Aplostra Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Οι χειρότεροι οδηγοί είναι: 1) νταλικέρηδες 2) ταξιτζήδες. Νομίζουν αμφότεροι οτι ειναι πιλότοι και οδηγούν σαν αυτο που λένε οι πιλότοι: οι ουρανοί ειναι δικοί μας. SlimData, αν καρφωνόσουν πανω του,θα πλήρωνε η σουπερ ντουπερ ασφάλεια του. Οι νταλικέρηδες,οταν στουκαρουν κάποιον,σταματάνε για να ελέγξουν αν ζει κάποιος(δεν κατεβαίνουν απο το όχημα)αν δουν οτι κουνιέται κάτι,τραβάνε όπισθεν με τη μια,ετσι δε θα πληρώνουν μια ζωή,πληρώνει η ασφάλεια και τέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.