mentoras99 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Θελω να προσθεσω μια 'προβλεψη καιρου' σε ενα site, και ειδα οτι υπαρχουν πολλες επιλογες. Δεν εχω καταληξει καπου, και σιγουρα θελω να ακουσω προτασεις. Ωστοσο, επειδη 'επαιξα' με μερικα ειδα οτι θελει ενα καλο ψαξιμο να βρεις κατι που σου ταιριαζει. Πχ. στο freemeteo, τα ελληνικα, οτι κι αν εκανα, μου τα εδειχνε 'κινεζικα' . Ακυρο λοιπον. Βρηκα ενα αλλο, το kairos123.gr/, και ενω φαινεται οτι ειναι οντως ενταξει, δεν εχει καποιο mail στο site για να επικοινωνησω! Βασικα φοβαμαι μηπως το βαλω στο site μου και επειτα απο λιγο καιρο πχ. πέσει η υπηρεσια (και με κρεμασει κι εμενα μαζι) ή πχ. θελησει καμια χρεωση(βεβαια λεει δωρεαν) ή τιποτε ανταποδοτικα banner κλπ. Ξερει κανεις τι παιζει, με αυτο το συγκεκριμενο site, ή μηπως εχω φοβιες διχως λογο; Οτι αλλο ξερετε, πειτε, προτεινετε.
theomalegan Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 To έψαξα και εγώ παλιότερα, θέλεις πρόγνωση για μία μόνο περιοχή ? Μπορείς να πάρεις το rss που σου δίνουν κάποια site και να προβάλεις εσύ την πληροφορία με δικό σου τρόπο. Όσο για το freemeteo πρέπει να δείς την κωδικοποίηση.
AntLin Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μπορείς να δείς και αυτό αν και έχει κάποια πολύ καλά πλεονεκτήματα έχει και αρκετά μειονεκτήματα. Ο καλύτερος τρόπος είναι αυτός που είπε και ο theomalegan να βρεις μια υπηρεσία που σου δίνει rss για καιρό και να το σετάρις εσύ όπως ταιριάζει στο site σου.
mentoras99 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 To έψαξα και εγώ παλιότερα, θέλεις πρόγνωση για μία μόνο περιοχή ? Μπορείς να πάρεις το rss που σου δίνουν κάποια site και να προβάλεις εσύ την πληροφορία με δικό σου τρόπο. Όσο για το freemeteo πρέπει να δείς την κωδικοποίηση. Επαιξε με ολες τις κωδικοποιησεις στη σελιδα, με browsers, με τιποτε δεν εδειχνε ελληνικα. Με το rss πως αραγε γινεται? Σου δινουν κωδικα και τον βαζεις; Τι διαφορα εχει απο κωδικα που δεν εχει σχεση με rss? Μπορείς να δείς και αυτό αν και έχει κάποια πολύ καλά πλεονεκτήματα έχει και αρκετά μειονεκτήματα. Ο καλύτερος τρόπος είναι αυτός που είπε και ο theomalegan να βρεις μια υπηρεσία που σου δίνει rss για καιρό και να το σετάρις εσύ όπως ταιριάζει στο site σου. Καλουτσικο μου φανηκε το yahoo. 2 βηματα, σου δινει κωδικα, τον βαζεις, τελος. Δεν ξερω ομως απο αξιοπιστια αν αξιζει. Αν ξερει κανεις ας πει. Αν και λογικα, ολοι απο τους ιδιους μετεωρολογικους σταθμους πρεπει να παιρνουν ενδειξεις, ειδικα για σχετικα απομονωμενες περιοχες.
AntLin Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Αν εννοείς αξιοπιστία για τον καιρό είναι μια χαρά το χρησιμοποιώ και εγώ στη σελίδα μου. Αλλά θα έχεις θέματα όταν θα αυξάνεται η επισκεψιμότητα. Έχει κάποιους περιορισμούς.
mentoras99 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Αν εννοείς αξιοπιστία για τον καιρό είναι μια χαρά το χρησιμοποιώ και εγώ στη σελίδα μου. Αλλά θα έχεις θέματα όταν θα αυξάνεται η επισκεψιμότητα. Έχει κάποιους περιορισμούς. Μου το εξηγεις λιγο αυτο? Τι ειδους περιορισμους; Θελω να ξερω εξαρχης τυχον προβληματα που μπορει να ανακυψουν, αν ειναι να παω σε αλλη λυση. Αληθεια, η google που με ολα εχει καταπιαστει, πως και δεν εχει βγαλει κατι αναλογο; εριξα μια ματια στα google widgets αλλα τα μισα δεν επαιζαν.
AntLin Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 The weather badge service is rate limited to 5,000 queries per domain per day. See information on rate limiting. Σε μερικές περιπτώσεις όταν έχεις πολλούς ταυτόχρονους επισκέπτες αργεί να αναδυθεί αλλά αυτό εξαρτάται και από το Web Hosting σου. Να σου πω την αλήθεια το είχα ψάξει και εγώ λίγο για την Google και με παραξένεψε που δεν είχε μια παρόμοια υπηρεσία.
gvre Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Για διάφορους λόγους, δεν είναι σωστό να τραβάς τον καιρό από το άλλο site κάθε φορά που έχει επισκέπτη η σελίδα σου. Είναι προτιμότερο να τον τραβάς πχ κάθε 1 ώρα, να αποθηκεύεις τα αποτελέσματα στη βάση σου ή σε κάποιο αρχείο και στη συνέχεια να τα εμφανίζεις στη σελίδα σου.
mentoras99 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 The weather badge service is rate limited to 5,000 queries per domain per day. See information on rate limiting. Σε μερικές περιπτώσεις όταν έχεις πολλούς ταυτόχρονους επισκέπτες αργεί να αναδυθεί αλλά αυτό εξαρτάται και από το Web Hosting σου. Να σου πω την αλήθεια το είχα ψάξει και εγώ λίγο για την Google και με παραξένεψε που δεν είχε μια παρόμοια υπηρεσία. Εννοει-για να ειμαι απολυτα σιγουρος αν καταλαβα καλα-αν εχεις πχ. 5000 μοναδικους επισκεπτες που τους στελνεις εκει? Αν ειναι ετσι με καλυπτει απολυτα αφου δεν υπαρχει περιπτωση να πιασω 5000 unique visits την ημερα! Μου το διευκρινιζεις; Για διάφορους λόγους, δεν είναι σωστό να τραβάς τον καιρό από το άλλο site κάθε φορά που έχει επισκέπτη η σελίδα σου. Είναι προτιμότερο να τον τραβάς πχ κάθε 1 ώρα, να αποθηκεύεις τα αποτελέσματα στη βάση σου ή σε κάποιο αρχείο και στη συνέχεια να τα εμφανίζεις στη σελίδα σου. Να σου πω, εχω τις ενστασεις μου γι αυτο. Μιλας προφανως για 'hotlinking'? Ομως, και το site που δειχνει καιρο απο αυτους βολευεται, αλλα και το yahoo βολευεται αφου ουσιαστικα το προβαλεις. Εννοω οτι τα οφελη ειναι αμοιβαια. Εδω αλλοι πχ. παρακαλανε να τους βαλεις ενα λινκ στο site σου, για να εχουν πιο πολυ traffic. Οποτε δεν πολυκαταλαβαινω τη λογικη. Καποιο site προσφερει δωρεαν κατι στον κοσμο, το κανει γιατι προφανως θελει να 'ακουγεται το ονομα του' και προφανως το traffic δεν χαλασε ποτε κανεναν, αλλα απο την αλλη 'ξερεις, μη μου στειλεις και πολυ traffic γιατι δεν θα το αντεξω'? Anyway, μαλλον ξεφευγουμε απο το θεμα, οποτε ας μην το επεκτεινουμε αυτο αλλο.
AntLin Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Ναι ακριβώς όπως το είπες ένα και για το πρώτο και για την ανάλυση σου συμφωνώ.
gvre Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Να σου πω, εχω τις ενστασεις μου γι αυτο. Μιλας προφανως για 'hotlinking'? Ομως, και το site που δειχνει καιρο απο αυτους βολευεται, αλλα και το yahoo βολευεται αφου ουσιαστικα το προβαλεις. Εννοω οτι τα οφελη ειναι αμοιβαια. Εδω αλλοι πχ. παρακαλανε να τους βαλεις ενα λινκ στο site σου, για να εχουν πιο πολυ traffic. Οποτε δεν πολυκαταλαβαινω τη λογικη. Καποιο site προσφερει δωρεαν κατι στον κοσμο, το κανει γιατι προφανως θελει να 'ακουγεται το ονομα του' και προφανως το traffic δεν χαλασε ποτε κανεναν, αλλα απο την αλλη 'ξερεις, μη μου στειλεις και πολυ traffic γιατι δεν θα το αντεξω'? Anyway, μαλλον ξεφευγουμε απο το θεμα, οποτε ας μην το επεκτεινουμε αυτο αλλο. Είναι διαφορετικό το να προσθέσεις ένα link από το site σου προς το site με τον καιρό και διαφορετικό να τραβάς τον καιρό σε κάθε page view του δικού σου site. Στη δεύτερη περίπτωση, εξαρτάται η ταχύτητα του site σου και η εμφάνιση του καιρού από τη διαθεσιμότητα του site που σου παρέχει τον καιρό (freemeteo, kairos123, yahoo κλπ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.