Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εξωτερικό σκληρό WD

stimuli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ενημερώσω πως δούλευε κανονικότατα μέχρι πριν μία βδομάδα που τον χρησιμοποίησα τελευταία φορά.. Χτες τον σύνδεσα να περάσω κάτι αρχεία για back up και δεν τον αναγνώριζε. Εκτός του ότι κολλούσε λίγο παραπάνω το pc μου τον έδειχνε σαν τοπικό δίσκο στον υπολογιστή μου αλλά μου ζητούσε να κάνω format. Δοκίμασα με τα περισσότερα προγράμματα για recovery μήπως και μπορέσω να κάνω κάτι αλλά τζίφος. Πάντως έχω την εντύπωση πως τα αρχεία δεν έχουν πάθει τίποτα.. Κάτι άλλο συμβαίνει με τον δίσκο και δεν τον αναγνωρίζει. Η χωριτικότητα του είναι 1tb και έχω windows 7.

Δημοσ.

Άσε το live CD, και δες στο thread "Τα έχασα όλα;" οδηγίες (σελ. 4) για να δοκιμάσεις πριν απ' όλα επαναφορά του partition table με το Test Disk.

Aν και πάλι δεν, εδώ είμαστε.

Δημοσ.

Θέλω να πιστεύω πως έκανα ότι λέει ο οδηγός σωστά και δεν παρέλειψα κάτι.. Έκει που λέει για αλλαγή των heads πριν το analyze πήγα να βάλω 255 αλλά ήταν ήδη και δεν το πείραξα.. Ύστερα έκανα τα υπόλοιπα, reboot αλλά τίποτα!

Δημοσ.

...φάση 2η λοιπόν : κατέβασε και χρησιμοποίησε το Active File Recovery. (...δες βασικά αν αυτό κατ' αρχάς βλέπει τον δίσκο, και αν ναι, αν μπορεί με την SuperScan επιλογή να δει και αρχεία )

(...κι αν πάλι τίποτα, πάμε και παρακάτω)

Δημοσ.

Το έχω βάλει να κάνει superscan και βλέπω στα logs από κάτω ότι έχει βρει κάποια bad sectors. Να ανησυχώ ή θα τα φτιάξει μόνο του;

Δημοσ.

Όχι τίποτε δεν "φτιάχνει" το AFR (...και για την ακρίβεια, οι πραγματικά bad sectors δεν φτιάχνονται, απλά απομονώνονται. Η μόνη περίπτωση να "φτιαχτεί" κάτι, ψιλοσπάνιο κι αυτό ας πούμε, είναι να είχαν κακώς χαρακτηριστεί ως bad, και να ξαναμαρκαριστούν ως διαθέσιμοι). Aνακτά (βλέπει κι αντιγράφει αλλού αυτά που δεν μπορούν να δουν τα γκαβο-Windows, κατά βάση).

Το να ανησυχείς ή όχι είναι σχετικό..."Θα φανεί στο χειροκρότημα" ούτως ή άλλως η κατάσταση του δίκου, οπότε απλά stay cool μέχρι τότε...

Πόσταρε την κατάληξη του scan, και βλέπουμε για παρακάτω (ενδέχεται να τρέχει μέχρι και για μέρες, να ξέρεις - αν δεν τελείωσε ήδη...).

Και σώσε τ' αποτελέσματά του, μετά που θα τελeιώσει, από την σχετική επιλογή του μενού "File", για να μην χρειαστεί να το ξανατρέξεις. To save scan results εννοώ, κι όχι το save log file.

Δημοσ.

Το βλέπω να κάνει ακόμα 2-3 μέρες σίγουρα. Όπως και να χει βλέπω στα logs ότι έχει βρει bad sectors μόνο στην αρχή του δίσκου και έχει ήδη σχεδόν 12 ώρες που δεν έχει βρει κάτι.

Τα 6 partitions που τα βρήκε δεν ξέρω..

Δημοσ.

Δεν είναι ντε και καλά 6 ξεχωριστά. Είναι "εκδοχές" των partition που υπήρχαν (θα δεις να λεει το ίδι όνομα, και δίπλα bad, poor, excellent). Eπίσης μπορει να είναι (και) πολύ παλιότερα partition που έσβυσες (φορμάτ).

Δημοσ.

Τα αποτελέσματα του scan αφορούν μόνο το configuration του δικού σου υπολογιστή. Ελλείψει του σκαναριζόμενου δίσκου, δεν μπορώ να τ' ανοίξω εγώ...

Δεν κατάλαβα λοιπόν γιατί τα ανέβασες. Αν θέλεις να μου επιστήσεις την προσοχή σε κάτι, πάρε ένα screenshot είτε με σχετικό 3rd party πρόγραμμα, είτε με το PrtScrn του πληκτρολογίου/φτιάξε ένα jpg αρχείο κι ανέβασέ το...

edit : ...τώρα κατάλαβα γιατί το έκανες :

Πόσταρε την κατάληξη του scan, και βλέπουμε για παρακάτω

...οκ, εννοούσα να μας πεις πρακτικά τί έγινε....Αν βρήκε αρχεία, αν είναι ανακτήσιμα, αν τα ανέκτησες, αν ανοίγουν απροβλημάτιστα....

* το αρχειάκι .scn που έφτιαξες, αν το διπλοκλικάρεις θα σου ανοίξει το AFR με τ' αποτελέσματα του σκαναρίσματος, για να μη χρειαστεί να ξανασκανάρεις για μέρες και πάλι, αν κλείσεις το AFR ή το pc.

** ...υπομονή πάντως για περισσότερες οδηγίες, είτε αύριο, είτε στις επόμενες μέρες

Δημοσ.

όντως νόμιζα πως εννοούσες να ποστάρω το αρχείο που έβαλα στο προηγούμενο μου μήνυμα, όπως και να χει αφού το scan τελείωσε, έκλεισα το pc και τώρα που το άνοιξα στην αρχή δεν διάβαζε τον σκληρό καθόλου και μετά από κάμποσες προσπάθειες τον διάβασε αλλά μου τον δείχνει άδειο μέσα στον υπολογιστή μου. Δοκίμασα να ανοίξω το αρχείο των αποτελεσμάτων με το AFR αλλά μου λέει "Device information in BIOS (size, model or serial) does not match saved device information.

Probably you've chosen not a proper device (hard disk) to load scan results for.

Are you sure you want to open scan results for the selected device?"

Και ναι να του πατήσω, κάτω στα logs μου γράφει unable to load SuperScan results

Πως έγινε αυτό;;

Δημοσ.

αν εχεις τη δυνατοτητα και μπορεις δοκιμασε να τον συνδεσεις εσωτερικα. το ειχα παθει και εγω με ενα wd mybook. τα ειχε φτυσει η θηκη. επισης τοσο το AFR οσο και οποιο αλλο αναλογο προγραμμα θα δουλεψει πολυ πιο γρηγορα με sata συνδεση παρα με usb.

Δημοσ.

Το να τον συνδέσω εσωτερικά δεν μου ακούγεται σαν λύση στο πρόβλημα μου, γιατί αγόρασα τον σκληρό με σκοπό να τον χρησιμοποιώ σαν εξωτερικό μέσο, άσε που έχω ακούσει πως αν τον ανοίξω χάνω την εγγύηση μου και μετά δεν θα μπορώ να τους τον επιστρέψω (σε περίπτωση που ο φίλος washcloud δεν καταφέρει να με βοηθήσει, αυτό θα κάνω..). Πάντως ευχαριστώ για την προτασή σου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...