Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Έφτασε και 4 ώρες ανοιχτό χθες βράδυ (Κανονικά booted στα Windows). Δεν ξέρω τι να κάνω με αυτή τη περίπτωση ρε γμτ..
driftingcris Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Κατι που μπορει να ειναι ακυρο αλλα το λεω. Μηπως βραχυκυκλονει το κουμπι που και που? Αναψε το χωρις κουμι.. Ακουμπα τα 2 πιν για τ κουμπι power_sw
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 driftingcris δεν νομίζω να είναι αυτό, αλλά το κρατάω για το τέλος. ΑΥΡΙΟ πρέπει να το έχω φτιάξει να το πάω στο παιδί. Το έχω όλη μέρα λοιπόν δίπλα μου, και νομίζω βρήκα το hint που χρειάζεστε. ΚΑΘΕ φορά πριν σβήσει, το ανεμηστιράκι του CPU (δε παίζει να είναι της GPU..), γυρνάει πολύ γρηγορότερα, με αποτέλεσμα να το καταλαβαίνω εμφανέστατα με το αφτί. Όσο δεν γυρνάει γρήγορα, δε κλείνει ΠΟΤΕ. Έχω ανοιχτό το Tower, και έχω το Aircondition να το βαράει.. αν κλείσω το Tower Ή το Aircondition ξεκινάει να βαράει ζεμπεκιές και μετά από λίγο κλείνει. Είναι σίγουρο, γιατί όταν έφτανα στο σημείο να πατάω το Power και μετά από 10s να κλείνει.. άνοιγε το PC με το FAN στο θόρυβο! Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι σας λέω.. αλλά νομίζω σας δίνω απίστευτο Hint. Πως γίνεται όμως να έχει να κάνει με FAN/CPU αν ο CPU δεν ξεπερνάει τα 54C;
driftingcris Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 driftingcris δεν νομίζω να είναι αυτό, αλλά το κρατάω για το τέλος. ΑΥΡΙΟ πρέπει να το έχω φτιάξει να το πάω στο παιδί. Το έχω όλη μέρα λοιπόν δίπλα μου, και νομίζω βρήκα το hint που χρειάζεστε. ΚΑΘΕ φορά πριν σβήσει, το ανεμηστιράκι του CPU (δε παίζει να είναι της GPU..), γυρνάει πολύ γρηγορότερα, με αποτέλεσμα να το καταλαβαίνω εμφανέστατα με το αφτί. Όσο δεν γυρνάει γρήγορα, δε κλείνει ΠΟΤΕ. Έχω ανοιχτό το Tower, και έχω το Aircondition να το βαράει.. αν κλείσω το Tower Ή το Aircondition ξεκινάει να βαράει ζεμπεκιές και μετά από λίγο κλείνει. Είναι σίγουρο, γιατί όταν έφτανα στο σημείο να πατάω το Power και μετά από 10s να κλείνει.. άνοιγε το PC με το FAN στο θόρυβο! Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι σας λέω.. αλλά νομίζω σας δίνω απίστευτο Hint. Πως γίνεται όμως να έχει να κάνει με FAN/CPU αν ο CPU δεν ξεπερνάει τα 54C; Μηπως τα εχει παιξει ο επεξεργαστης? Μηπως οι αισθητήρες δεν πανε καλα?
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δεν ξέρω.. το CoreTemp μου βγάζει 45 για όλους. Πάντως είναι Weird, πως δείχνει για όλους 45C, και δεν ξεφεύγει 1C ο ένας με τον άλλον με την παλιόψυκτρα. Άκυρο το θέμα με τη θερμοκρασία.. Το σταματάω το ανεμηστηράκι της CPU με το δαχτυλό μου, ανεβαίνει μπαμ, και τότε δε σβήνει. Άρα δεν είναι CPU Temp.. Είναι εντελώς αψυχολόγητο. Ή έχει φάει Damage η Mobo/CPU και δε μπορώ να το βρω με τίποτα, ή δε ξέρω τι άλλο μπορεί να έχει συμβεί. Πραγματικά θα είμαι πολύ απογοητευμένη αν πάω αύριο και του πω ότι δεν του βρήκα λύση.. Υ.Γ: Πάντως το είχε καιρό στους 75C ο τύπος τον CPU.. πριν του βάλω πάστα.. έβραζε.. Με το που έβαλα έπεσε στα 50 σταθερά. Υ.Γ: Άλλο πάλι tip που παρατήρησα είναι πως ο 300ρης o Maxtor του, αν τον ακουμπήσεις ΒΡΑΖΕΙ. Δεν μπορείς να το κρατήσεις καν στα χέρια σου.. Λετε να έχει σχέση;
driftingcris Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Υ.Γ: Άλλο πάλι tip που παρατήρησα είναι πως ο 300ρης o Maxtor του, αν τον ακουμπήσεις ΒΡΑΖΕΙ. Δεν μπορείς να το κρατήσεις καν στα χέρια σου.. Λετε να έχει σχέση; Τι θερμοκρασια σου λεει το hwmonitor? Για δες τι λεει το hd sentinel. Τρεξε μετα και ενα test απο το site της maxtor.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δεν παίζει να είναι ο HD, και το HD Sentinel τον έβγαλε υγιέστατο που τον σύνδεσα στο main RIG μου.. και στο δικό μου PC έτρεχε ανενόχλητος. Μάγκες.. το παιδί μου λέει (αν και ψιλοάσχετος) πως αν το αφήνεις idle μπορεί να κρατήσει ώρες (μέχρι 8, και όντως κρατάει και βράδυ καμιά φορά). Αν βάλεις Game ή το πιέζεις, κλείνει.. Και όταν πας να το ξανανοίξεις αμέσως.. κλείνει ΠΟΛΥ γρηγορότερα από πριν, μέχρι που κρατάει δευτερόλεπτα. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ! Δοκίμασα άλλη ψύκτρα στο CPU, βέβαια δεν είχα το ίδιο socket, απλά την πίεσα με βάρος.. Στο idle δεν θα έκλεινε, ακόμη και έτσι εγώ πιστεύω. Άσε που η μαμίσια AMD 3ων χρόνων που έχει, δεν έχει λόγο με καλή πάστα να μην κρατάει ακλόκάριστο Phenom. Την GPU δεν την έχω κοιτάξει καθόλου. Έβγαλα τις RAM έβαλα τις δικές μου. Τώρα το μόνο που μένει, είναι το MOBO. Τι να checkάρω στο MOBO; Παίρνει κάπου πάστα και δε το ξέρω; Μήπως φταίει καμιά μπαταρία; WTF; Δεν υπάρχει πρόβλημα που εγώ με το Insomnia, να μην έχω λύσει μέχρι τώρα.. Μιλάμε νιώθω μεγάλη ξεφτίλα να του το πάω άφτιαχτο ή χωρίς κάποια λύση.
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Σε 4πυρηνο AMD, ειχα ενα θεμα με ρευματα: τσεκαρε μηπως ειναι σε "Auto", κι εαν ναι ορισε τα εσυ χειροκινητα παντου (ακομη και στις μνημες δηλαδη).
driftingcris Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δεν παίζει να είναι ο HD, και το HD Sentinel τον έβγαλε υγιέστατο που τον σύνδεσα στο main RIG μου.. και στο δικό μου PC έτρεχε ανενόχλητος. Μάγκες.. το παιδί μου λέει (αν και ψιλοάσχετος) πως αν το αφήνεις idle μπορεί να κρατήσει ώρες (μέχρι 8, και όντως κρατάει και βράδυ καμιά φορά). Αν βάλεις Game ή το πιέζεις, κλείνει.. Και όταν πας να το ξανανοίξεις αμέσως.. κλείνει ΠΟΛΥ γρηγορότερα από πριν, μέχρι που κρατάει δευτερόλεπτα. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ! Δοκίμασα άλλη ψύκτρα στο CPU, βέβαια δεν είχα το ίδιο socket, απλά την πίεσα με βάρος.. Στο idle δεν θα έκλεινε, ακόμη και έτσι εγώ πιστεύω. Άσε που η μαμίσια AMD 3ων χρόνων που έχει, δεν έχει λόγο με καλή πάστα να μην κρατάει ακλόκάριστο Phenom. Την GPU δεν την έχω κοιτάξει καθόλου. Έβγαλα τις RAM έβαλα τις δικές μου. Τώρα το μόνο που μένει, είναι το MOBO. Τι να checkάρω στο MOBO; Παίρνει κάπου πάστα και δε το ξέρω; Μήπως φταίει καμιά μπαταρία; WTF; Δεν υπάρχει πρόβλημα που εγώ με το Insomnia, να μην έχω λύσει μέχρι τώρα.. Μιλάμε νιώθω μεγάλη ξεφτίλα να του το πάω άφτιαχτο ή χωρίς κάποια λύση. Οι θερμοκρασιες των chipset τι λενε? Δες τις με hwmonitor
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Σε 4πυρηνο AMD, ειχα ενα θεμα με ρευματα: τσεκαρε μηπως ειναι σε "Auto", κι εαν ναι ορισε τα εσυ χειροκινητα παντου (ακομη και στις μνημες δηλαδη). DMC σίγουρα είναι στο Auto.. Αν έχεις QuadCore Phenom, δώσε κάναν αριθμό να μην τα ψάχνω..
Dbzakias2 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 DMC σίγουρα είναι στο Auto.. Αν έχεις QuadCore Phenom, δώσε κάναν αριθμό να μην τα ψάχνω.. αλλαξε θερμοαγωγημη και ψυκτρα!
micos000 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 [...]Αν βάλεις Game ή το πιέζεις, κλείνει[...] [...]ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ![...] [...]Την GPU δεν την έχω κοιτάξει καθόλου.[...] Νομίζω ότι η απάντηση φωνάζει από μακριά. Άλλαξε VGA να δεις τι θα γίνει, αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι το πρόβλημα και απορώ γιατί δεν το δοκίμασες από την αρχή. Είναι το 2ο πράγμα μετά την cpu που ελέγχουμε όταν έχουμε υποψίες για πρόβλημα με θερμοκρασίες.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Υποψίες ναι.. αλλά όχι Shutdown, με 3ων χρόνων 9600GT με μαμίσιο Active FAN.. ..ήταν υπερβολικό νομίζω. Θα το κοιτάξω anyway!
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 GPU δεν είναι. Την άλλαξα, τα ίδια. RAM δεν είναι. Τις άλλαξα, τα ίδια. Δοκίμασα αυτό με τα Manual numbers στον επεξεργαστή (fsb, clocks κτλπ). Τίποτα. Έβγαλα την Mobo, ολόκληρη, και την ξαναέβαλα μέχρι κάθε μικρό καλωδιάκι. Τίποτα. Έκανα Reset CMOS. Έβγαλα μπαταρία, άλλαξα jumperάκι. Τίποτα. Άνοιξα HWMonitor. Έκλεισε το PC ενώ κοιτούσα τα temps. 50 ΟΛΑ τα Cores (σταθερά, και μου κάνει εντύπωση πως και δε ξεφεύγει ποτέ έστω και έναν βαθμό). Και ~45C το Motherboard. Η GPU δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Όταν κλείσει. Πάω να το ξανανοίξω και στο κλάσμα κλείνει. Συνέχεια συμβαίνει αυτό. Βγάζω GPU, συνεχίζει αυτή η δουλειά. Βγάζω RAMS, συνεχίζει. Τα ξαναβάζω και την GPU και τις RAMS (μετά από ~15 seconds) και το PC ανοίγει. Δε μπορώ να το ψυχολογήσω το γ__ωPC. Τι σκατά μπορεί να είναι ρε αγόρια, το φελέκι μου μέσα..
driftingcris Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Ε αφου ολα εγιναν.. Μαλον μητρικη..(μπορει και cpu)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα