Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ένας φίλος πρόσφατα μου έδωκε το Desktop του γιατί έχει ένα πρόβλημα. Αφότου ανοίξει το PC, μετά από λίγη ώρα τρώει shutdown, unexpectedly, χωρίς obvious reason. Εφόσον η ώρα δεν είναι συγκεκριμένη, υπέθεσα πως παίζει η θερμοκρασία στο παιχνίδι. Μόλις το πήρα, παρατήρησα πως το ανεμηστίρι του PSU του ήταν συνεχώς ακίνητο (από τον καιρό, την μπίχλα, και την ακατάλληλη Tt), και λέω στάνταρ το PSU θα είναι.. πόσο πιο λογικό; Το αγοράσαμε λοιπόν το καινούριο, μόνο που το φαινόμενο συνεχίζει στο ίδιο pace. Phenom Quadcore 9600GT Corsair cx430 2 Geil 800ρες 1GB each 1 HDD Maxtor 300GB 1 DVDRW 1) Η θερμοκρασία του CPU είναι στους 50C τώρα πια, αφότου ανανέωσα τη θερμαγώγιμη. 2) Η θερμοκρασία του mobo είναι συνεχώς ~30C 3) Το PC την πρώτη φορά, μπορεί να κρατήσει και 1,5 ώρα ανοιχτό. Αν συνεχώς το ξανανοίγω και το ξανανοίγω, και το ξανανοίγω, και το ξανανοίγω, στο τέλος φτάνει να κρατάει και 10 seconds! 4) Τότε ξεκίνησα να βγάζω και να βάζω. Κατάλαβα πως μόνο όταν έβγαλα τον HDD το PC έμεινε για πάντα ανοιχτό (στο Screen "βάλε device"). 5) Τον έβγαλα και τον έβαλα στο main rig μου. Το HD Sentinel τον διέγνωσε να χαίρει άκρας υγείας, και με άψογη θερμοκρασία. Πρόβλημα, ζητάει την επίλυσή σας. Im too old for this stuff..
filip123go Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Για ξεκίνα τον υπολογιστή με ένα ubuntu live cd και δουλεψε τον λίγο, να δούμε αν θα κλείσει..!
Dbzakias2 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 εγω παλι χωρις να ξερω γιατι μου φαινεται πως η μητρικη φταιει...
guardianx71 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Yeap . Η mobo μας χαιρετάει μάλλον. Αν και είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα να ήταν αρχικά στο τροφοδοτικό και απλα να έστελνε σιγά σιγά την mobo
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Αν πραγματικά έχει πρόβλημα η μητρική, τότε το παιδί το τσακίσαμε.. γιατί δε παίζει φράγκο.. Δεν ξέρω που έχω το Ubuntu Live CD... κάτι πιο πρακτικό; Κάποιος που να είναι σίγουρος για το τι παίζει;
filip123go Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Κάνε αυτό με το cd που σου είπα κ τσέκαρε κ την μητρική για τυχόν φουσκωμένους πυκνωτές...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Κάνε αυτό με το cd που σου είπα κ τσέκαρε κ την μητρική για τυχόν φουσκωμένους πυκνωτές... Normal είναι οι πυκνωτές.
SPANK Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Παμε και μια δοκιμή τις ram με bootable memtest να δούμε πως παμε και εκει.
Cham Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Τροφοδοτικό 99,9% αν δεν έχεις ν'αλλαξεις βάλε ένα πολυμετρο να δεις τάση την ώρα που βουτάει η λίγο πριν αρχίζει η αστάθεια διαβάζει η mother και bye.. Όταν έβγαλες τον δίσκο απλά το ελάφρωσες 5 ευρω.
filip123go Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Άλλαξε τροφοδοτικό...! Τα 5 ευρώ να βλέπω :P :P
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Τι είναι αυτά που λέτε ρε; Τώρα του το αγόρασα εγώ! Δεν φτάνουν τα 430Watts της CORSAIR για αυτό το Rig; Πάμε καλά;
Cham Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Σορρυ μόλις επανήλθα από σιεστα κ "πέρασε".. Οκ Χρωστάω 5.
ihaveapc Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 μαλλον τα φτυνουν οι θυρες σατα δοκιμασες αλλες;
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 *Άκυρο αυτό που είχα γράψει. Έσβησε πάλι* Το FAN του CPU τρέχει στο Full (έδειχνε 5400rpm) και είναι το μαμίσιο της amd, δεν ξέρω γιατί. Παρόλα αυτά 53C CPU 45C Mobo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα