panagpa Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Εδώ και 3 μήνες περίπου το λάπτοπ μου (toshiba satellite l500d-15m)ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το χρησιμοποιώ μόνο για σερφάρισμα και η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 75-80 C με απλό σερφάρισμα, και άμα δω και κάνα βιντεάκι στο youtube ή σε άλλο site φτάνει και τους 90.Μόλις τον ανοίγω η θερμοκρασία ξεκινάει από τούς 65 βαθμούς. Έψαξα για ιούς, και για οποιοδήποτε software θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά τίποτα. Τι μπορεί να φταίει;; Το έχω μόλις 1,5 χρόνο... λέτε να θέλει καθαρισμό; η εγγύηση θα κάλυπτε κάτι τέτοιο;; Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για τις θερμοκρασίες είναι το coretemp.. ευχαριστώ εκ των προτέρων
ss13 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Εδώ και 3 μήνες περίπου το λάπτοπ μου (toshiba satellite l500d-15m)ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το χρησιμοποιώ μόνο για σερφάρισμα και η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 75-80 C με απλό σερφάρισμα, και άμα δω και κάνα βιντεάκι στο youtube ή σε άλλο site φτάνει και τους 90.Μόλις τον ανοίγω η θερμοκρασία ξεκινάει από τούς 65 βαθμούς. Έψαξα για ιούς, και για οποιοδήποτε software θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά τίποτα. Τι μπορεί να φταίει;; Το έχω μόλις 1,5 χρόνο... λέτε να θέλει καθαρισμό; η εγγύηση θα κάλυπτε κάτι τέτοιο;; Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για τις θερμοκρασίες είναι το coretemp.. ευχαριστώ εκ των προτέρων Οι amd επεξεργαστές έχουν πρόβλημα με τις θερμοκρασίες , για κατέβασε αυτό http://www.filehippo.com/download_ccleaner και κάνε έναν καθαρισμό , που το έχεις ακουμπησμένο ; Μη μου πεις σε κανένα κρεββάτι !!
chrism4111 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Εδώ και 3 μήνες περίπου το λάπτοπ μου (toshiba satellite l500d-15m)ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το χρησιμοποιώ μόνο για σερφάρισμα και η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 75-80 C με απλό σερφάρισμα, και άμα δω και κάνα βιντεάκι στο youtube ή σε άλλο site φτάνει και τους 90.Μόλις τον ανοίγω η θερμοκρασία ξεκινάει από τούς 65 βαθμούς. Έψαξα για ιούς, και για οποιοδήποτε software θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά τίποτα. Τι μπορεί να φταίει;; Το έχω μόλις 1,5 χρόνο... λέτε να θέλει καθαρισμό; η εγγύηση θα κάλυπτε κάτι τέτοιο;; Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για τις θερμοκρασίες είναι το coretemp.. ευχαριστώ εκ των προτέρων Αν χρησιμοποιεις το Λαπτοπ σε χωρους που έχει αρκέτη σκόνη .. Τότε θες σιγουρα καθαρισμο την ψυκτρα ... Με την ευκαιρια αλλαζεις και την θερμαγωγιμη κολα. **Αν ο επεξεργαστης φτανει σε αυτες της θερμοκρασιες τοτε θες αλλαγη στην θερμοαγωγιμη κολα επεξεργαστη... Αυτες απ' οτι ξέρω θέλουν αλλαγη καθε 2 χρόνια .... Με την ευκαιρια τον κάνεις και καθαρισμό... Απο εκεί και πέρα αν κάνεις αυτα και το προβλημα συνεχίζει τοτε δεν μπορω να σκεφτω τι μπορεί να φταιει
stm00192 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Αρχικά πες μας αν ακους το ανεμηστηρι του να δουλεύει ή τελως πάντων αισθανεσαι να βγαίνει αέρας απο τις πλαινές γρίλιες!! Ελπίζω και φαντάζομαι ότι το λαπτοπ το δουλέυεις πάνω σε λεία και σκληρή επιφάνεια και όχι πανω στο κρεββάτι ή στα ποδια σου!! Μετά από 1,5 χρόνο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει μαζεύψει μπολικη σκόνη.. πάρε ένα κανιστρο πεπιεσμένου αέρα και φύσα μεσα στις γρίλιες να φύγει η σκόνη!! Τέλος μπορείς να σκεφτείς και την αγορά μιας καλής βάσης λαπτοπ!! Αν τπτ από τα παραπάνω δεν λειτουργήσει τότε το πας στο service!!
xristoforos89 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Κανε και αναβαθμιση το bios για να δεις αν θα αλλαξει κατι.
antonl Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 +1 στο καλό καθάρισμα. Αν βέβαια είναι ακόμα εντός εγγύησης είναι λίγο δίλημμα το να το ανοίξεις.
panagpa Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Το λάπτοπ το έχω σε λεία επιφάνεια, στο γραφείο μου.Το ανεμιστηράκι το ακούω... και μάλιστα αμα ανέβει κοντα στους 90 βαθμούς κανει αρκετό θόρυβο.. Όσο για τον ccleaner που με προτείνει ο φίλος ss13 το χρησιμοποιώ καιρό τώρα αλλα δεν είδα καμιά διαφορά σε θερμοκρασίες. Απο την άλλη σκέφτομαι οτι με μια βάση λάπτοπ απλά θα καλύψω το πρόβλημα παρά θα βοηθείσω στη λύση του.. θα δοκιμάσω προς το παρόν το σπρέυ πεπιεσμένου αέρα. Αν όμως το στείλω στο service, καλύπτει η εγγύηση καθαρισμό και αλλαγή πάστας;;
ss13 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Εγώ πάντως χωρίς κλιματισμό έιμαι στους 50 βαθμούς ( το καλοκαίρι ) , όταν δουλεύει όμως ο κλιματισμός ( air condition ) πέφτει στους 44 , εσύ που το δουλεύεις ;
ColdFusion Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 To προβλημα με τις θερμοκρασιες ειναι στο επξεργαστη η στη καρτα γραφικων ?Ενα καλο ξεσκονισμα και αλλαγη παστας ειναι τα πρωτα που πρπει να κανεις !
panagpa Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Εγώ δεν το έχω σε κλιματισμό..και μάλλον αυτό είναι ένα πρόβλημα αλλα δεν νομίζω να δικαιολογεί τόσο υψηλές θερμοκρασίες με το τίποτα..
ss13 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Το λάπτοπ το έχω σε λεία επιφάνεια, στο γραφείο μου.Το ανεμιστηράκι το ακούω... και μάλιστα αμα ανέβει κοντα στους 90 βαθμούς κανει αρκετό θόρυβο.. Όσο για τον ccleaner που με προτείνει ο φίλος ss13 το χρησιμοποιώ καιρό τώρα αλλα δεν είδα καμιά διαφορά σε θερμοκρασίες. Απο την άλλη σκέφτομαι οτι με μια βάση λάπτοπ απλά θα καλύψω το πρόβλημα παρά θα βοηθείσω στη λύση του.. θα δοκιμάσω προς το παρόν το σπρέυ πεπιεσμένου αέρα. Αν όμως το στείλω στο service, καλύπτει η εγγύηση καθαρισμό και αλλαγή πάστας;; Για αρχή ανασήκωσε το βάζοντας δυο βιβλία αριστερά και δεξιά αλλά να μην ακουμάνε τον εξαερισμό του laptop όμως , από ξύλο είναι η επιφάνεια ή από γυαλί ; Φισερό ( Blower ) πάρε από κανένα praktiker με 13 ευρώ περίπου !!
panagpa Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 To προβλημα με τις θερμοκρασιες ειναι στο επξεργαστη η στη καρτα γραφικων ?Ενα καλο ξεσκονισμα και αλλαγη παστας ειναι τα πρωτα που πρπει να κανεις ! Μάλλον στον επεξεργαστή, καθώς η κάρτα γραφικών μάλλον δεν έχει sensor για θερμοκρασίες.. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να ανεβάζει θερμοκρασίες η κάρτα γραφικών και να επηρεάζει τον επεξεργαστή;
panagpa Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Για αρχή ανασήκωσε το βάζοντας δυο βιβλία αριστερά και δεξιά αλλά να μην ακουμάνε τον εξαερισμό του laptop όμως , από ξύλο είναι η επιφάνεια ή από γυαλί ; Φισερό ( Blower ) πάρε από κανένα praktiker με 13 ευρώ περίπου !! Η επιφάνει που το έχω είναι απο ξύλο.. το σήκωσα λίγο και έπεσε η θερμοκρασία 2 βαθμούς Αυτό το φυσερο θα πρεπει να ανοίξω το λάπτοπ για να το χρησιμοποιήσω (χάνοντας έτσι την εγγύηση) ή απλά θα φυσήξω απέξω; Δεν υπάρχει κίνδυνος, ακόμα και με σπρέυ πεπιεσμένου αέρα, να μπεί η σκόνη βαθύτερα;
Cham Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Γι'αυτο δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο επιδόσεις κ Value for money..Τα υπερχρονισμένα chipakia αυτά έχουν... 48 σταθερά και το ανεμιστήρακι ούτε καν γυρίζει φίλε μου,άρα 0 θόρυβος. και το μόνο που δεν θέλω είναι να ανοίξω κόντρα πάλι εδώ μέσα. Καθάρισε το όσο πιο καλα μπορείς φιλαράκι κλειστό.Αν δεν αλλάξει κάτι πήγαινε να στο ανοίξουν 90+ βαθμούς οι σιλικόνες θα χάσουν τις ιδιότητες τους και τις καλές τους επιδόσεις στην θερμοεπαγωγη κ θα πάθεις κ χειρότερα μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.