Προς το περιεχόμενο

συνεχης ασφαλη λειτουργεια

vellamos_power

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδια. εχω τον υπολογιστη της κοπελας μου μπροστα μου(λαπ-τοπ).εχει τα windows vista 32 bit.μολις καταφερα να τον ανοιξω κανονικα εσβησα 47 trojan και ματα απο την στιγμη αυτη μπαινει απο μονο του σε ασφαλλη λειτουργια.πατησα f8 εβγαλε το μενου πατησα κανονικη εκκινηση αλλα και παλι μπαινει σε ασφαλη.να σειμειωσω οτι και πριν τους ιους μια εμπαινε ασφαλη και μετα απο μια επανεκκινηση εμπαινε κανονικα.(σε καθε επανεκκινησε εναλλαξ). δεν μου εχει ξανατυχει κατι παρομιο. χελλλπ

Δημοσ.

καλημερα παιδια. εχω τον υπολογιστη της κοπελας μου μπροστα μου(λαπ-τοπ).εχει τα windows vista 32 bit.μολις καταφερα να τον ανοιξω κανονικα εσβησα 47 trojan και ματα απο την στιγμη αυτη μπαινει απο μονο του σε ασφαλλη λειτουργια.πατησα f8 εβγαλε το μενου πατησα κανονικη εκκινηση αλλα και παλι μπαινει σε ασφαλη.να σειμειωσω οτι και πριν τους ιους μια εμπαινε ασφαλη και μετα απο μια επανεκκινηση εμπαινε κανονικα.(σε καθε επανεκκινησε εναλλαξ). δεν μου εχει ξανατυχει κατι παρομιο. χελλλπ

Με τοσα trojan πας για format η registry θα χει γινει ριμαδι,δοκιμασε και ενα repair αλλα πηγαινε για format imo.

Δημοσ.

μολις τελειωσα το φορματ. περασα προγραμματα και μετα απο επανεκκινηση μου εκανε chkdisk.εχω περιπου 30 λεπτα και ακομα κανει το ιδιο. μαυρη οθονη και λεει inserting an index entry with id "αυξοντα αριθμο" into index $SDH of file 9.

εχει φτασει στα 20.000 και συνεχιζει απτοητο.ειναι καλο αυτο η να το διακοψω?

Δημοσ.

μολις τελειωσα το φορματ. περασα προγραμματα και μετα απο επανεκκινηση μου εκανε chkdisk.εχω περιπου 30 λεπτα και ακομα κανει το ιδιο. μαυρη οθονη και λεει inserting an index entry with id "αυξοντα αριθμο" into index $SDH of file 9.

εχει φτασει στα 20.000 και συνεχιζει απτοητο.ειναι καλο αυτο η να το διακοψω?

Μάλλον πας για δίσκο. Μπορεί να έχεις και πρόβλημα με τη RAM. Αρχικά κατέβασε το memtest και τσέκαρε τη μνήμη του Η/Υ. Αν το test περάσει, κατέβασε το hiren's boot cd και τσέκαρε το δίσκο με τα διαγνωστικά που έχει.

Δημοσ.

Ε δε χρειάζεται να μπαίνει σε διαδικασία φτιαξίματος Hiren's boot CD. Nα κατεβάσει/να τρέξει το διαγνωστικό της εταιρίας του δίσκου (ή αν δεν μπορεί να βγάλει άκρη τί μάρκας είναι ο δίσκος, να κατεβάσει το HD Tune και να τσεκάρει το SMART tab ), αρκεί.

(...η μνήμη τί δουλειά να έχει με τις διορθώσεις στα indexes...; )

v_power, το διακόψεις δεν το διακόψεις, πρέπει να τσεκάρεις την κατάσταση της υγείας του δίσκου πρώτα, που είπαμε.

Δημοσ.

Ε δε χρειάζεται να μπαίνει σε διαδικασία φτιαξίματος Hiren's boot CD. Nα κατεβάσει/να τρέξει το διαγνωστικό της εταιρίας του δίσκου (ή αν δεν μπορεί να βγάλει άκρη τί μάρκας είναι ο δίσκος, να κατεβάσει το HD Tune και να τσεκάρει το SMART tab ), αρκεί.

(...η μνήμη τί δουλειά να έχει με τις διορθώσεις στα indexes...; )

...

Το memory test το προτείνω γιατί το corruption του file system μπορεί να προκαλείται από ελαττωματική ram.

Τα διαγνωστικά των εταιρειών πολλές φορές δείχνουν ότι οι δίσκοι είναι σε καλή κατάσταση ακόμα κι αν έχουν reallocated sectors. Πρόβλημα βγάζουν μόνο αν το smart βγει εκτός ορίων. Για να τρέξει το HD Tune χρειάζεται σύστημα που να δουλεύειcool.png

Δημοσ.

Bασικά η δική μου εμπειρία λέει ότι πιο αξιόπιστα είναι τα μανίσια διαγνωστικά, από τα 3rd party.

Περί RAM και corrupted fs, θα έλεγα ότι αν υπάρχει corruption στο fs, την χαιρετάει την εγκατάσταση. Αυτό που του τρέχει είναι διορθώσεις στα indexes των αρχείων.

Όσο για το HD Tune, έχεις απόλυτο δίκαιο (που χρειάζεται bootable CD) - παπαριά βιαστική κι άσκεφτη πέταξα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μιας και δεν απαντησα τοσο καιρο και για να λυνονται και αλλες αποριες αλλαξα τον δισκο και εκτος του οτι δουλευει τελεια ειδα και διαφορα σε ταχητητα μιας και εβαλα ssd.ειναι μικροσ(80-αρης) αλλα ειναι κατι πολυ ανωτερο.... ο παλιος δισκος ειχε ενα σορο σφαλματα και τον πεταξα προτου κλαψω αρχεια... ευχαριστω για τις απαντησεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...