phanispal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Και αυτό ισχύει, αλλά συγκεντρωτικά, δε σου βγαίνει. Ένας διπλάσιος μισθός είναι ωραίο πράγμα, αλλά φόροι που ξεκινάνε από 48% και φτάνουν 80άρια, φόρος αγοράς αυτοκινήτου 120% επιπλέον της ονομαστικής τιμής... ...μισό περνάει ένας γύφτος που φωνάζει "είναι ζάχαρη είναι μέλι τα καρπούζα του Βαγγέλη". ...ναι, λοιπόν και όταν τα πάντα πέραν των βασικών αγαθών είναι σε τετραπλάσια τιμή απ' την Ελληνική, ε ο μισθός δεν αρκεί και για γλεντάκια. Άσε που οι παροχές δεν είναι τόσο άρτιες όσο θέλουμε να φανταζόμαστε, τουλάχιστον στη Δανία, για τις υπόλοιπες δεν ξέρω. Κατ' αρχάς δεν έχω ισχυριστεί ποτέ ότι στις Σκανδιναβικές χώρες βάζεις στην άκρη ένα σκασμό χρήματα. Απλά ότι από οικονομικής σκοπιάς, μες στις άκρες τα βγάζεις πέρα όπως εδώ, αλλά με σαφώς αυξημένο βιοτικό επίπεδο το οποίο ουδεμία σχέση έχει με γλέντια και καλοπέραση. Επίσης, γιατί στην Τσεχία ο μέσος μισθός είναι ~300€ αλλά σε όλους τους δείκτες είναι σαφέστατα πιο πάνω;
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 α δηλαδη εσυ δεν σβηνεις το τσιγαρο στους δημοσιους χωρους επειδη παιρνεις 600ε το μηνα; μαλιστα: http://en.wikipedia.org/wiki/Ignoratio_elenchi Ασε τι κανω εγω και οι υπολοιποι νεοελληνες.Τελικα δεν απαντησες για τον Γερμανο.Μηπως δεν σου βγαινει να πεις κακη λεξη για αυτον ? Αν ειναι ετσι πασο.Μην επιμενω και ερχεσαι σε δυσκολη θεση.
washcloud Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ολοι θα δυσκολευοταν, για αυτο ομως ο γερμανος φροντισε απο πριν να μη βρεθει στην κατασταση των 600 ευρω. Δεν μπορεις να τον συγκρινεις απλε με το να τον βλαεις στη θεση μας, πρεπει να τον συγκρινεις πιο ολοκληρωμενα, με το πως τα καταφερε και δεν ηρθε στη θεση μας. ...τί ακριβώς έκανε ο γερμανικός λαός βρε Πουρνάρα μου καλέ που εγώ αγνοώ και "φρόντισε"; Για πες...
KilliK Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ασε τι κανω εγω και οι υπολοιποι νεοελληνες.Τελικα δεν απαντησες για τον Γερμανο.Μηπως δεν σου βγαινει να πεις κακη λεξη για αυτον ? Αν ειναι ετσι πασο.Μην επιμενω και ερχεσαι σε δυσκολη θεση. νεοελληνα διαβασε το λινκ που σου παρεθεσα. διαβαστε το και μετα ελα και πεισε με με επιχειρηματα πως απο το σημειο Α,να παιρνεις δηλαδη 500ε μισθο,πας στο σημειο Β,να καπνιζεις δηλαδη σε δημοσιο χωρο παρολο που το απαγορευει ο νομος. τοτε και εγω θα σου απαντησω για τον γερμανο και πως θα αντιδρασει οταν ασκηθει σε αυτον ο συγκεκριμενος παραγοντας των 500ε.διοτι εσυ μεχρι τωρα μου συσχετισες δυο διαοφορετικα θεματα,χωρις την παραμικρη αναπτυξη για το πως γινεται ο συσχετισμος αυτος. μπορεις να το κανεις αυτο;
-nick- Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Με το καπνισμα παντως εχετε πολλοι και πολυ κολλημα ετσι ? Ακομα κ στο βερολινο, ετυχε να δω περιπτωσεις σε κλειστους χωρους να καπνιζουν, αν κ ο κανονας ηταν οτι γενικα δεν καπνιζαν
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 νεοελληνα διαβασε το λινκ που σου παρεθεσα. διαβαστε το και μετα ελα και πεισε με με επιχειρηματα πως απο το σημειο Α,να παιρνεις δηλαδη 500ε μισθο,πας στο σημειο Β,να καπνιζεις δηλαδη σε δημοσιο χωρο παρολο που το απαγορευει ο νομος. τοτε και εγω θα σου απαντησω για τον γερμανο και πως θα αντιδρασει οταν ασκηθει σε αυτον ο συγκεκριμενος παραγοντας των 500ε. μπορεις να το κανεις αυτο; Δεν καπνιζω , και θεωρω απαραδεκτες τις δικαιολογιες για αυτο.Τωρα αν θες μιλησε μας για τον Γερμανο .
KilliK Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Με το καπνισμα παντως εχετε πολλοι και πολυ κολλημα ετσι ? Ακομα κ στο βερολινο, ετυχε να δω περιπτωσεις σε κλειστους χωρους να καπνιζουν, αν κ ο κανονας ηταν οτι γενικα δεν καπνιζαν και; http://en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque
-nick- Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 και; http://en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque Μην μιλας εσυ για logical fallacies! Δεν καπνιζω αλλα οι αντικαπνιστες μου τη δινουν
phanispal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δεν καπνιζω αλλα οι αντικαπνιστες μου τη δινουν Λιγότερο ή περισσότερο από τους καπνιστές που δε δίνουν δεκάρα για τους πρώτους;
-nick- Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Λιγότερο ή περισσότερο από τους καπνιστές που δε δίνουν δεκάρα για τους πρώτους; >=
slipknot Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ναι το συνολο το χαρακτηριζει το πιο μεγαλο ποσοστο του ομως. Δεν γινεται εγω να εχω ατομο σε μια παρεα και σε μια κουβεντα να μου λεει ποσο σκατα ειναι οι πολιτικοι που κλεβουν κλπ, ενω ο ιδιος εχει κανει κομπινα για να μπει στο ταμειο ανεργιας ενω δεν εχει δουλεψει ουτε ενα λεπτο στην ζωη του. Θα μου πεις ηταν περιπτωση, αλλα ποσες περιπτωσεις ξερεις παρομοιες? Ποσα ατομα δινουν φακελακι? Ποσα ατομα δεν θελουν αποδειξη για να δωσουν πιο λιγα? Ποσα ατομα δεν πληρωνουν φπα? Ποσα ατομα δουλευουν μαυρα? Ποσα ατομα πληρωνουν μαυρα? Μεχρι αυριο μπορουμε να λεμε παραδειγματα, αλλα και παλι στο ελληνικο γλεντι και στην φραπα αντερ δε σαν θα παει η κουβεντα. Γι' αυτό ακριβώς δεν επικεντρώνομαι στη φάση "Ελλάδα vs Χ "ανεπτυγμένη χώρα", αλλά στη νοοτροπία. Κακά τα ψέματα, για κάθε μία χώρα που συγκριτικά με την Ελλάδα "γαμάει", θα βρεθεί αντίστοιχα μία που suckάρει. Τα θετικά και τα αρνητικά του UK, των ΗΠΑ, της Σουηδίας, της Γερμανίας είναι λίγο πολύ γνωστά στον καθένα και δεν ζούμε στο '20, ώστε να μιλάμε για μια "γη της Επαγγελίας". Η ουσία όμως παραμένει και οι συγκρίσεις γίνονται μοιραία -τα θετικά μιας άλλης χώρας αναφέρονται ως παράδειγμα, ένα πρότυπο που μπορεί να ακολουθηθεί και να διορθώσει καταστάσεις αν κάποιες πρακτικές αλλάξουν, ενώ τα αρνητικά γειώνουν και απομυθοποιούν. Μόνο που αν έχεις μπουχτίσει, τα αρνητικά του ξένου δεν σε ενδιαφέρουν και τόσο αφού έχεις να ασχοληθείς με αυτά που σε επηρεάζουν ουσιαστικά, αυτά που ζεις κάθε μέρα, τα αρνητικά του δικού σου οίκου. Δεν είναι όλα χάλια στην Ελλάδα. Ούτε ρόδινα όμως, όπως ίσως θα πιστεύει κάποιος που θεωρεί πως το κυριότερο στοιχείο βιοτικού επιπέδου μια χώρας είναι κάτι που δεν περνάει απ' το χέρι κανενός : ο ήλιος και οι θάλασσες της. Το τελευταίο παραμένει άποψη βεβαίως, αλλά με τόσα που ακούει κανείς, δεν ξέρει από που να πρωτοπιαστεί και τι να ενστερνιστεί. Κανένας δεν γουστάρει τους βυσματίες, αλλά όποιος είχε τη δυνατότητα να γίνει ένας, μπορεί και να το έκανε. Η πολιτεία παραμένει διεφθαρμένη και ανίκανη, αλλά κάθε τόσο ξανασταυρώνεται. Όλο και κάποιος θα κράξει τα "Αμερικανάκια", η ποπ κουλτούρα που προέρχεται από 'κει δεν τον χαλάει όμως. Δεν υπάρχουν δουλειές, "ούτε φράγκο για τσιγάρα", αλλά "παραμένουμε γλεντζέδες". Ο καθένας έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίσει αρνητικά έναν άλλο λαό, αλλά "μη τυχών και πουν κάτι για μας". Και πάει λέγοντας. Ένας τόπος τόσο αντιφατικός, που τείνει να ξεπεράσει και το Hollywood. Και άμα δεν είσαι αρκετά σταρχιδιστής και δίνεις σημασία σε κάποια πράματα, κάθεσαι και λες "Τι σκατά;".
KilliK Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δεν καπνιζω , και θεωρω απαραδεκτες τις δικαιολογιες για αυτο.Τωρα αν θες μιλησε μας για τον Γερμανο . αν δεν μπορεις να αποδειξεις με επιχειρηματα οτι πραγματι ο μισθος των 500ε επηρεαζει σε απολυτο βαθμο την κοινωνικη συμπεριφορα ενος πολιτης, τοτε πως περιμενεις απο εμενα να παρω θεση πανω σε αυτον τον συσχετισμο και να μιλησω για εναν συγκεκριμενο ξενο για τον οποιο δεν εχω την παραμικρη ιδεα περι lifestyle,αναγκων,επιθυμιων,κτλ; εσυ ομως απο την αλλη αφου,φανταζομαι,εισαι του μισθου των 500ε και αυτος ειναι ο λογος που σε οδηγει στην αντικοινωνικη και αντιδημοκρατικη συμπεριφορσα σου,αυτο σημαινει οτι θα γνωριζεις καλυτερα απο τον καθενα να μας εξηγησεις γιατι ακριβως αυτος ο μσιθος των 500ε σε εχει μετατρεψει σε ενα κακο πολιτη. ετσι δεν παει; Μην μιλας εσυ για logical fallacies! Δεν καπνιζω αλλα οι αντικαπνιστες μου τη δινουν εγω καπνιζω αλλα οι καπνιστες μου την δινουν.
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 αν δεν μπορεις να αποδειξεις με επιχειρηματα οτι πραγματι ο μισθος των 500ε επηρεαζει σε απολυτο βαθμο την κοινωνικη συμπεριφορα ενος πολιτης, τοτε πως περιμενεις απο εμενα να παρω θεση πανω σε αυτον τον συσχετισμο και να μιλησω για εναν συγκεκριμενο ξενο για τον οποιο δεν εχω την παραμικρη ιδεα περι lifestyle,αναγκων,επιθυμιων,κτλ; εσυ ομως απο την αλλη αφου,φανταζομαι,εισαι του μισθου των 500ε και αυτος ειναι ο λογος που σε οδηγει στην αντικοινωνικη και αντιδημοκρατικη συμπεριφορσα σου,αυτο σημαινει οτι θα γνωριζεις καλυτερα απο τον καθενα να μας εξηγησεις γιατι ακριβως αυτος ο μσιθος των 500ε σε εχει μετατρεψει σε ενα κακο πολιτη. ετσι δεν παει; Οχι δεν παει ετσι , γιατι απλουστατα αποφευγεις να παρεις θεση αλλα παρολα αυτα συμπερανες (απο τι ακριβως ? ) ''την αντικοινωνικη και αντιδημοκρατικη μου συμπεριφορα'' .Τωρα ποιος γινεται ο κακως εννοουμενος ''νεοελληνας'' με τα ευκολα συμπερασματα ?
KilliK Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 α δηλαδη δεν εισαι της γενιας των 500ε; ενταξει τοτε,λαθος μου.
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 α δηλαδη δεν εισαι της γενιας των 500ε; ενταξει τοτε,λαθος μου. Εγω ειπα οτι περα του οικογενειακου περιβαλλοντος (που ανεφερες ως κυριο αν οχι μονο λογο ) παιζει ρολο και η οικονομικη κατασταση , στην μαλλον αξεστη συμπεριφορα που μπορει να επιδειξει καποιος σε μια στιγμη της καθημερινοτητας.Κοινως η φτωχια φερνει γκρινια πολλες φορες.Βεβαια εσεις μπορει να διαφωνειτε .Μπορει να θεωρειτε οτι ολοι οι Γερμανοι ειναι παιδια απο 'καλη οικογενεια' για αυτο και αυτη η παιδεια και κουλτουρα.Αλλωστε το δειχνει και το οχι και τοσο μακρινο παρελθον..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.