Lucifer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Παντως για να ειμαστε δικαιο, κατι τετοιο συμβαινει συχνα ΚΑΙ στις σκανδιναβικες χωρες οπου εκμεταλλευονται την κοινωνικη προνοια (και παλ ιδεν το κατακρινω, καποιοι γουσταρουν να ζουν με το μισθο ανεργιας και να τη βγαζουν με μπυρες κ φου ολη μερα). Ισχύει. Σε αυτές τις χώρες όμως, η φορολογία και το κόστος ζωής είναι πολύ μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα Ελληνικά.
phanispal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Καλα κανει για το ταμειο ανεργιας κατα εμε. Και εγω το ιδιο θα εκανα. Καταλαβαίνεις ότι μετά δε μπορείς να ζητάς και τα ρέστα όμως, έτσι; Παντως για να ειμαστε δικαιο, κατι τετοιο συμβαινει συχνα ΚΑΙ στις σκανδιναβικες χωρες οπου εκμεταλλευονται την κοινωνικη προνοια (και παλ ιδεν το κατακρινω, καποιοι γουσταρουν να ζουν με το μισθο ανεργιας και να τη βγαζουν με μπυρες κ φου ολη μερα). Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Γιατί εγώ έχω ακούσει άλλα, ότι πριν κάποιες δεκαετίες νεοέλληνες μετανάστες στη Φινλανδία έφαγαν πολλά εκατομμύρια εκμεταλλευόμενοι παραθυράκια, λες κι οι Φινλανδοί ήταν ζώα τόσα χρόνια και περίμεναν τους νεοέλληνες για να δουν ότι μπορεί να γίνει ΚΑΙ αυτό. Ισχύει. Σε αυτές τις χώρες όμως, η φορολογία και το κόστος ζωής είναι πολύ μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα Ελληνικά. Ενίσταμαι, με εξαίρεση τη φορολογία ίσως, όταν ο μέσος μισθός είναι πολλαπλάσιος. Εξάλλου σε πολλές περιπτώσεις έχω δει προϊόντα εδώ να είναι ακριβότερα απ' ότι στη Νορβηγία π.χ..
Toufas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Φυσικα και το ξερω. Αλλα αμα σε πιασουν την γαμησες. Γενικα οτι παιζει με δημοσιο χρημα την γαμησες ετσι και σε πιασουν. Και οντως ο chav ειναι προγονος του ελληνα καγκουρα, ή το επομενο του βημα στην εξελιξη. Ειδα ηδη στην ελλαδα ατομα με popped collars και εβγαλα καντηλες. Εμενα στην χειροτερη πολη της αγγλιας για 5-6 χρονια, και τα φαγα με το κουταλι ολα αυτα. Και sorry, δεν κανει καλα, if you are not part of the solution... you are part of the precipitate problem
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ναι το συνολο το χαρακτηριζει το πιο μεγαλο ποσοστο του ομως. Δεν γινεται εγω να εχω ατομο σε μια παρεα και σε μια κουβεντα να μου λεει ποσο σκατα ειναι οι πολιτικοι που κλεβουν κλπ, ενω ο ιδιος εχει κανει κομπινα για να μπει στο ταμειο ανεργιας ενω δεν εχει δουλεψει ουτε ενα λεπτο στην ζωη του. Θα μου πεις ηταν περιπτωση, αλλα ποσες περιπτωσεις ξερεις παρομοιες? Ποσα ατομα δινουν φακελακι? Ποσα ατομα δεν θελουν αποδειξη για να δωσουν πιο λιγα? Ποσα ατομα δεν πληρωνουν φπα? Ποσα ατομα δουλευουν μαυρα? Ποσα ατομα πληρωνουν μαυρα? Μεχρι αυριο μπορουμε να λεμε παραδειγματα, αλλα και παλι στο ελληνικο γλεντι και στην φραπα αντερ δε σαν θα παει η κουβεντα. Μα δεν τα αρνιεμαι αυτα.Μπορω να προσθεσω και πολλα αλλα, παρααα πολλα .Απλα ειναι εκνευριστικο να μην δινεται ουτε το παραμικρο ελαφρυντικο , να γενικευονται και να ισοπεδωνονται ολα και ολοι και κυριως να παρουσιαζεται ολη η υπολοιπη Ευρωπη σαν ενα υπεροχο..ονειρο.Η μιση ευρωπη των pigs ,η ευρωπη της ανεργιας , των προβληματων ,που χρειαζεται να κερδισει μεγαλα στοιχηματα για να αποφευχθουν τα χειροτερα.
Toufas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ισχύει. Σε αυτές τις χώρες όμως, η φορολογία και το κόστος ζωής είναι πολύ μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα Ελληνικά. Ειχα βγει με μια απο την δανια ενα ραντεβου πριν κατι μηνες και μου λεγε αυτα που μου λεγες οτι θελουν οι δανοι... Και πιο πολλα να πληρωνε φορολογια δεν την χαλαγε. Ξεχασες την οικονομικη κατασταση .Μαλλον πιστευεις οτι αν ο Γερμανος ερθει να επιβιωσει εδω με 600 Ε θα κρατησει παντα ''χαρακτηρα'' και ''παιδεια'' και ''κουλτουρα''.Οταν θα εχει παρει αδεια με το 'ζορι' απο την δουλεια θα ειναι ολο ευγενεια και χαμογελο απεναντι στην γραφειοκρατια των δημοσιων υπηρεσιων πχ Την κατασταση την κληρονόμησε η γενια των 500-600 ευρω. Την κατασταση την ξεκινησε η γενια των μπουζουκιων με γουνες και του 3ου αμαξιου στην οικογενοια κλπ κλπ.
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Και την ανεργια στην Ισπανια ποιος την ξεκινησε ?
KilliK Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ξεχασες την οικονομικη κατασταση .Μαλλον πιστευεις οτι αν ο Γερμανος ερθει να επιβιωσει εδω με 600 Ε θα κρατησει παντα ''χαρακτηρα'' και ''παιδεια'' και ''κουλτουρα''.Οταν θα εχει παρει αδεια με το 'ζορι' απο την δουλεια θα ειναι ολο ευγενεια και χαμογελο απεναντι στην γραφειοκρατια των δημοσιων υπηρεσιων πχ ειδα την κουλτουρα του νεοελληνα και οταν δεν πειναγε.οχι οτι πειναει και τωρα αλλα λεμε.
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 ειδα την κουλτουρα του νεοελληνα και οταν δεν πειναγε.οχι οτι πειναει και τωρα αλλα λεμε. Αρα συμφωνεις οτι ο Γερμανος με 600 Ε θα δυσκολευοταν να διατηρησει την 'παιδεια' που εχει .Η διαφωνεις ? Η δεν εισαι σιγουρος ?
pournaras Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Αρα συμφωνεις οτι ο Γερμανος με 600 Ε θα δυσκολευοταν να διατηρησει την 'παιδεια' που εχει .Η διαφωνεις ? Η δεν εισαι σιγουρος ? Ολοι θα δυσκολευοταν, για αυτο ομως ο γερμανος φροντισε απο πριν να μη βρεθει στην κατασταση των 600 ευρω. Δεν μπορεις να τον συγκρινεις απλε με το να τον βλαεις στη θεση μας, πρεπει να τον συγκρινεις πιο ολοκληρωμενα, με το πως τα καταφερε και δεν ηρθε στη θεση μας.
-nick- Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Και την ανεργια στην Ισπανια ποιος την ξεκινησε ? Οπως σου εγραψα, παρολο που Ισπανια κ Πορτογαλλια ειναι σε δεινη οικονομικη θεση, δεν εχουν καμμια σχεση με το χαλι της ελλαδας Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Γιατί εγώ έχω ακούσει άλλα, ότι πριν κάποιες δεκαετίες νεοέλληνες μετανάστες στη Φινλανδία έφαγαν πολλά εκατομμύρια εκμεταλλευόμενοι παραθυράκια, λες κι οι Φινλανδοί ήταν ζώα τόσα χρόνια και περίμεναν τους νεοέλληνες για να δουν ότι μπορεί να γίνει ΚΑΙ αυτό. Ναι σου μιλαω βασει γνωστο Φιλανδο που ξερω ψιλο ρεμαλο-πανκ-μεταλο-ψυχεδελο φαση Αλλα οπως σου πα δεν τον κατακρινω καθολου, ισα ισα ρισπεκτ που ζει στο περιθωριο της κοινωνιας και του φτανει να πινει ουσιες να ακουει τις μουσικες του κ να πηδαει μουνακια
KilliK Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Και βεβαια η γενικευση ειναι η λεξη κλειδι.Σας χαλαει την επιχειρηματολογια ? Ειναι κακο να πειτε οτι δεν ειναι ολοι ετσι η οτι αυτα δεν ισχυουν για ολους ? Ελατε παραδεχθειτε το .. οχι,απλως ειναι ακυρο επιχειρημα απο την πλευρα σας: http://en.wikipedia.org/wiki/Faulty_generalization εν ολιγοις οι 5-10 καλοι ελληνες που υπαρχουν,δεν αναιρουν την πραγματικοτητα οτι υπαρχουν 100-200 λαμογια ελληνες. αμφισβητεις την πραγματικοτητα; αποδειξε το τοτε με hard evidences και οχι με λογια.
Lucifer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ενίσταμαι, με εξαίρεση τη φορολογία ίσως, όταν ο μέσος μισθός είναι πολλαπλάσιος. Και αυτό ισχύει, αλλά συγκεντρωτικά, δε σου βγαίνει. Ένας διπλάσιος μισθός είναι ωραίο πράγμα, αλλά φόροι που ξεκινάνε από 48% και φτάνουν 80άρια, φόρος αγοράς αυτοκινήτου 120% επιπλέον της ονομαστικής τιμής... ...μισό περνάει ένας γύφτος που φωνάζει "είναι ζάχαρη είναι μέλι τα καρπούζα του Βαγγέλη". ...ναι, λοιπόν και όταν τα πάντα πέραν των βασικών αγαθών είναι σε τετραπλάσια τιμή απ' την Ελληνική, ε ο μισθός δεν αρκεί και για γλεντάκια. Άσε που οι παροχές δεν είναι τόσο άρτιες όσο θέλουμε να φανταζόμαστε, τουλάχιστον στη Δανία, για τις υπόλοιπες δεν ξέρω.
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ολοι θα δυσκολευοταν, για αυτο ομως ο γερμανος φροντισε απο πριν να μη βρεθει στην κατασταση των 600 ευρω. Δεν μπορεις να τον συγκρινεις απλε με το να τον βλαεις στη θεση μας, πρεπει να τον συγκρινεις πιο ολοκληρωμενα, με το πως τα καταφερε και δεν ηρθε στη θεση μας. θα τον συγκρινω με εμας οταν δωσουν αυτα που χρωστανε απο τις πολεμικες αποζημιωσεις.
KilliK Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Αρα συμφωνεις οτι ο Γερμανος με 600 Ε θα δυσκολευοταν να διατηρησει την 'παιδεια' που εχει .Η διαφωνεις ? Η δεν εισαι σιγουρος ? α δηλαδη εσυ δεν σβηνεις το τσιγαρο στους δημοσιους χωρους επειδη παιρνεις 600ε το μηνα; μαλιστα: http://en.wikipedia.org/wiki/Ignoratio_elenchi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.