Προς το περιεχόμενο

Ελλάδα, ο "βόθρος" της Ευρώπης.

Orgasmic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 317
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ακομα και χωρες στην ιδια ταξη μεγεθους με μας (Ισπανια, ή ακομα καλυτερα Πορτογαλλια) ειναι πολυ πιο μπροστα. Και σαν νοοτροπια , και σαν οργανωση, παρολα τα 'παρομοια' προβληματα.

Δημοσ.

Ποιά ζωάρα ρε παιδιά; Ο τρόπος που διασκεδάζουν στην Ελλάδα είναι απάλευτος και εμετικότατος. Προτιμώ να την βγάλω με 2-3 φίλους στην παραλία, ή σε μια ταβερνούλα, παρά να πάω σε κάποιο καμμένο club, να ακούσω Κιάμο (!) και να είμαι με ένα ποτό και ένα τσιγάρο στο στόμα για να είμαι κοινωνικά αποδεκτός.

Ελλάδα η χώρα των καπνιστών και των non-lifers. Και κάποιοι δικαιολογούν αυτό το τεράτωμα, "επειδή φταίνε οι γονείς μας".

Δημοσ.

Αν άδειαζε η χώρα απο αυτούς τους δήθεν, αυτούς που πάνε 3 μέρες στο εξωτερικό και νομίζουν οτι πήραν και υπηκοότητα στην χώρα που πήγαν και έρχονται και κατηγορούν την Ελλάδα συνέχεια, απλά και μόνο για να επιδείξουν οτι έχουν πάει και σε 2-3 χώρες, θα είμασταν καλύτερα.

Και επειδή έχω πάει και σε καμιά 10αριά άλλες χώρες, χαίρομαι ακόμα περισσότερο που ζώ στην Ελλάδα και ας είναι βόθρος.

Δε χρειαζεται να εισαι δηθεν για να σε ενοχλουν αυτονοητα πραγματα, ουτε χρειαζεται νασαι ανθελληνας η οτιδηποτε αλλο χαρακτηρισμο κατεβαζει ο νους σου γιαυτους που δεν τους αρεσει η κοινωνικη δομη και το συστημα της Ελλαδας.

Το περιεργο ειναι να μην ενοχλεισαι απο τις καταστασεις εδω και να εισαι με την εντυπωση οτι χαιρεσαι που ζεις στην Ελλαδα επειδη εχει ηλιο και νησια και βουνα και ποταμια και λαγκαδια και night life κλπ

Δημοσ.

Πραγματικά δε θέλω (ακόμα και τώρα) να πιστέψω πως αυτοί οι κλασικοί πλέον βάζουν τη «διασκέδαση» πάνω από τα πάντα (οργάνωση κ.λπ.).

Σε διαφορετική περίπτωση, όντως ο νεοέλληνας ΔΕ ΘΕΛΕΙ ν' αλλάξει.

Δημοσ.

Όποιος δεν γουστάρει την Ελλάδα δικό του πρόβλημα.

Κι οποιος γουσταρει αυτη την Ελλαδα, ακομα μεγαλυτερο δικο του προβλημα.

Δημοσ.

παρτε το χαμπαρι ο νεοελληνας ειναι ενα καλομαθημενο,τεμπελικο,παμπονηρο αλητακι το οποιο σκεφτεται παντα το εγω του και το πως να καλοπερναει ,και ποτε το συνολο και την αυτονοητη στοιχειωδη ανοχη που πρεπει να δειχνει απεναντι σε αυτο.

ετσι εχει μαθει να ζει και να σκεφτεται και δεν σκοπευει με κανενα τροπο,ειτε με τον καλο,ειτε με τον κακο,να αλλαξει την νοοτροπια και τον τροπο ζωης του.

Θα μπορούσα ενδεικτικά να σου παραθέσω ποστ ατόμου που ενώ είναι κατά της γυφτοφυλής και κατσιβελονοοτροπίας μας, όταν σε κάποια φάση του έβαλε κάποιος κάφρος τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι με μια πράξη του, η άμεση (και σχεδόν περήφανη) αντίδρασή του ήταν απλώς εκδικητική σε προσωπικό επίπεδο, επιδεικνύοντας έτσι πολιτισμό και άλλα μεγαλόσχημα (αλλά δεν το κάνω γιατί σηκώνει πολύ ψάξιμο - γι' αυτό απλά πάρε τον λόγο μου γι' αυτό). Θα μου πεις σο γουάτ, και θα σου απαντήσω ότι αφού ούτε έτσι δεν μπορείς να καταλάβεις πως δεν φταίμε μόνο οι ίδιοι, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε και επίσης καθορίζει την συμπεριφορά μας, γεγονός για το οποίο επίσης δεν ευθυνόμαστε μόνο οι ίδιοι και το οποίο μάλιστα δεν αλλάζει έτσι εύκολα (δοκίμασε από αύριο να το αλλάξεις σε προσωπικό επίπεδο, κι αν του χρόνου που θα ξαναπεράσεις από το θρεντ δηλώνοντας ότι δυστυχώς δεν έχεις καταφέρει να επηρρεάσεις τους γύρω σου, μη γκρινιάξεις αν σε αποκαλέσω καλομαθημένο, τεμπέλικο, παμπόνηρο αλητάκι. Με οξείες.).

Δημοσ.

ωπα η μαγικη λεξη.ειπα και γω πως και δεν την αναφερε καποιος apologist τοση ωρα.

Και βεβαια η γενικευση ειναι η λεξη κλειδι.Σας χαλαει την επιχειρηματολογια ? Ειναι κακο να πειτε οτι δεν ειναι ολοι ετσι η οτι αυτα δεν ισχυουν για ολους ? Ελατε παραδεχθειτε το ..

Δημοσ.

Ναι το συνολο το χαρακτηριζει το πιο μεγαλο ποσοστο του ομως.

Δεν γινεται εγω να εχω ατομο σε μια παρεα και σε μια κουβεντα να μου λεει ποσο σκατα ειναι οι πολιτικοι που κλεβουν κλπ, ενω ο ιδιος εχει κανει κομπινα για να μπει στο ταμειο ανεργιας ενω δεν εχει δουλεψει ουτε ενα λεπτο στην ζωη του. Θα μου πεις ηταν περιπτωση, αλλα ποσες περιπτωσεις ξερεις παρομοιες? Ποσα ατομα δινουν φακελακι? Ποσα ατομα δεν θελουν αποδειξη για να δωσουν πιο λιγα? Ποσα ατομα δεν πληρωνουν φπα? Ποσα ατομα δουλευουν μαυρα? Ποσα ατομα πληρωνουν μαυρα? Μεχρι αυριο μπορουμε να λεμε παραδειγματα, αλλα και παλι στο ελληνικο γλεντι και στην φραπα αντερ δε σαν θα παει η κουβεντα.

Δημοσ.

Θα μπορούσα ενδεικτικά να σου παραθέσω ποστ ατόμου που ενώ είναι κατά της γυφτοφυλής και κατσιβελονοοτροπίας μας, όταν σε κάποια φάση του έβαλε κάποιος κάφρος τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι με μια πράξη του, η άμεση (και σχεδόν περήφανη) αντίδρασή του ήταν απλώς εκδικητική σε προσωπικό επίπεδο, επιδεικνύοντας έτσι πολιτισμό και άλλα μεγαλόσχημα (αλλά δεν το κάνω γιατί σηκώνει πολύ ψάξιμο - γι' αυτό απλά πάρε τον λόγο μου γι' αυτό).

δεν εχω ιδεα για τι πραμα μιλας και τι θες να πεις με αυτο. :huh:

Θα μου πεις σο γουάτ, και θα σου απαντήσω ότι αφού ούτε έτσι δεν μπορείς να καταλάβεις πως δεν φταίμε μόνο οι ίδιοι, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε και επίσης καθορίζει την συμπεριφορά μας, γεγονός για το οποίο επίσης δεν ευθυνόμαστε μόνο οι ίδιοι και το οποίο μάλιστα δεν αλλάζει έτσι εύκολα (δοκίμασε από αύριο να το αλλάξεις σε προσωπικό επίπεδο, κι αν του χρόνου που θα ξαναπεράσεις από το θρεντ δηλώνοντας ότι δυστυχώς δεν έχεις καταφέρει να επηρρεάσεις τους γύρω σου, μη γκρινιάξεις αν σε αποκαλέσω καλομαθημένο, τεμπέλικο, παμπόνηρο αλητάκι. Με οξείες.).

στο οικογενειακο περιβάλλον αναφερεσαι; αν ναι,τοτε ναι συμφωνω μαζι σου και για μενα εκει ειναι η ριζα του προβληματος.

οχι οτι δεν εχει συμμετοχη σε αυτο το ελληνικο χαλι και το κρατος,απεναντιας το συμφερει αυτη η κατασταση,αλλα ολα ξεκινανε και καταληγουν στο οικογενεαικο περιβαλλον.

Δημοσ.

Εμενα πάντως μου αρέσει η Ελλάδα. Αυτή η χωρα που είναι τόσο δοξασμένη και υπερήφανη!

η μήπως όχι ?

Oh wait , μιλάω για ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

let the κρά! begin

9136137.jpg

Δημοσ.

Μα και το περιβαλλον παλι εμεις οι ιδιοι ειμαστε. Εγω ειμαι το περιβαλλον το δικου εσυ το δικο μου κλπ. Το περιβαλλον μας δεν ηρθε απο το διαστημα και μας διαμορφωνει λαθος, φαυλος κυκλος ειναι.

Δημοσ.

Ναι το συνολο το χαρακτηριζει το πιο μεγαλο ποσοστο του ομως.

Δεν γινεται εγω να εχω ατομο σε μια παρεα και σε μια κουβεντα να μου λεει ποσο σκατα ειναι οι πολιτικοι που κλεβουν κλπ, ενω ο ιδιος εχει κανει κομπινα για να μπει στο ταμειο ανεργιας ενω δεν εχει δουλεψει ουτε ενα λεπτο στην ζωη του. Θα μου πεις ηταν περιπτωση, αλλα ποσες περιπτωσεις ξερεις παρομοιες? Ποσα ατομα δινουν φακελακι? Ποσα ατομα δεν θελουν αποδειξη για να δωσουν πιο λιγα? Ποσα ατομα δεν πληρωνουν φπα? Ποσα ατομα δουλευουν μαυρα? Ποσα ατομα πληρωνουν μαυρα? Μεχρι αυριο μπορουμε να λεμε παραδειγματα, αλλα και παλι στο ελληνικο γλεντι και στην φραπα αντερ δε σαν θα παει η κουβεντα.

Καλα κανει για το ταμειο ανεργιας κατα εμε. Και εγω το ιδιο θα εκανα. Παντως για να ειμαστε δικαιο, κατι τετοιο συμβαινει συχνα ΚΑΙ στις σκανδιναβικες χωρες οπου εκμεταλλευονται την κοινωνικη προνοια (και παλ ιδεν το κατακρινω, καποιοι γουσταρουν να ζουν με το μισθο ανεργιας και να τη βγαζουν με μπυρες κ φου ολη μερα).

Ομως μιας κ εισαι Αγγλια θα πρεπει να ξερεις απειρες περιπτωσεις των αγγλων "chavs" , ετσι ? Κατι σαν τους δικου μας καγκουρες αλλα σε χειριστη μορφη. Οπως και οτι και στην Αγγλια πολλοι εκμεταλλευονται επιδοματα κλπ

Δημοσ.

,αλλα ολα ξεκινανε και καταληγουν στο οικογενεαικο περιβαλλον.

Ξεχασες την οικονομικη κατασταση .Μαλλον πιστευεις οτι αν ο Γερμανος ερθει να επιβιωσει εδω με 600 Ε θα κρατησει παντα ''χαρακτηρα'' και ''παιδεια'' και ''κουλτουρα''.Οταν θα εχει παρει αδεια με το 'ζορι' απο την δουλεια θα ειναι ολο ευγενεια και χαμογελο απεναντι στην γραφειοκρατια των δημοσιων υπηρεσιων πχ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...