SlackulatoR Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Με ''ε'' στον πληθυντικο,ειθισται. Δυστυχως το κομμα που ψηφιζω δεν εγινε ποτε εξουσια ,ουτε προκειται. Ναι, Πάντως γενικά μιλούσα εννοείται, όχι για εσένα.
washcloud Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ειμαστε γυφτοι και μας αξιζει η λοιδωρια. Η νεοελληνικη κουραδομαγκια, η βλαχοκουτοπονηρια, το κακως εννοουμενο θρασος και τσαμπουκαλικι, η αξεστια, το φαινεσθαι και η καγκουρομοστρα, η απαθεια και ο παρτακισμος δικαιως μας χαρακτηριζουν ως φυλη. Δυστυχως στην επαρχια στην οποια μετακομισα προσφατα, τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα. Μαχη δινω καθημερινα με τον μεσο νεοελληνα και την μεση κυρα κατινα νεοελληνιδα συζυγο μεγαλοκτηνοτροφου/μεγαλοδημοσιουπαλληλου/μεγαλου τοπικου παραγοντα τρομαρα της... Το χειροτερο ειναι οτι σαν μονη λυση φανταζει η μαζικη απελαση Ελληνων. Ξερω οτι πολλοι απο εσας εχετε σπουδασει/ζησει στο εξωτερικο και αντιλαμβανεστε τι λεω... Μακαρι η νεα γενια να μην καταντησει τοσο νεοελληνικη οσο δειχνει οτι θα καταντησει κι αυτη... Ως σχετικά νεόκοπο κράτος (να μην αναφέρω πότε ξεφορτωθήκαμε Οθωμανούς και Κοτζαμπάσηδες) που συντάχθηκε σταδιακά ως τέτοιο (μέσα 20ου αιώνα), συντελώντας ένα σύνολο πληθυσμιακό, πολύ διαφορετικών μεταξύ τους πολιτισμικών επηρροών (μικρασιατικών, νησιωτικών/βενετικών, βλάχικων, σλαβικών, ιλλυρικών μεταξύ των βασικών κεντροελλαδικών/πελοποννησιακών), περνώντας επί 2 αιώνες δια οικονομικού πυρός και πολεμικού σιδήρου, έχοντας αλλάξει δυνάστες (Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς) όσο συχνά αλλάζει περούκες η Γκάγκα, φτάσαμε αισίως στη μεταπολεμική Ελλάδα, κυρίως την "δυτικόστροφη" του Καραμανλή, έχοντας εκτός όλων των προηγουμένων γευτεί γερά ΚΑΙ τον "εθνικό διχασμό", που όξυνε για τα καλά τις αντιθέσεις με την προαναφερθείσα στροφή που είχε πάρει η χώρα. Αστυφιλία, ή μάλλον Αθηνοφιλία καλύτερα, αναπτυξιακά κεφάλαια που έρρεαν κυρίως προς την πρωτεύουσα, συγκεντρωτικό κράτος, γραφειοκρατικό κράτος, και, κυρίως ρουσφετολογικό κράτος, ήταν αυτό που γέμισε το στομάχι αλλά και τις τσέπες του μέσου πεινασμένου, εξαντλημένου από τους συνεχείς απ' την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση και μετά, πολέμους, Έλληνα, όπως γέμισε και την Αττική με κορμιά και τσιμέντο - τη στιγμή που ερήμωνε την επαρχία μέσω είτε της εσωτερικής, είτε της εξωτερικής (κάποιοι έπρεπε να πραγματώσουν θαύματα όπως το Γερμανικό, το Αμερικανικό, το Αυστραλιανό - και μεταξύ των κάποιων ήταν ΚΑΙ Έλληνες) . Κι έτσι, η γενιά που ενηλικιώθηκε στη δεκαετία του '60, ήταν από γονείς που είχαν ζήσει αρκετά την ανέχεια και τις ταλαιπωρίες, ακόμη και τις κακουχίες, από γονείς που τη μεγάλωσαν έχοντας κατοχικά σύνδρομα, συμβουλεύοντάς την να αρπάζει για να τρώει και να κλέβει για να έχει, εξυπηρετώντας το ρουσφετολογικό κράτος που λέγαμε, βάζοντας τα παιδιά τους στο Δημόσιο, προσπαθώντας να τα μεγαλώσουν με τα συντηρητικά πρότυπα που επίτασσε η εποχή και η κατεύθυνση του κρατικού προσανατολισμού, κάνοντάς τα να "δουν σοβαρά τη ζωή" για να μην υποφέρουν (δαιμονοποιώντας και τραβώντας στ' άκρα καταστάσεις που όπως είπαμε είχαν ήδη επιφέρει "εθνικό διχασμό"). Και σ' όλ' αυτά έλλειπε κάτι : Η παιδεία. Η παιδεία που ποτέ δεν απήλαυσαν οι τότε γονείς, η μόρφωση, η καλλιέργεια. Η ουσιαστική παιδεία των μαζών είχε να κάνει με τον τρόμο του δασκάλου με τη βέργα, τις κουρές των κεφαλών, τις κόσμιες διαγωγές, τον χωροφύλακα και την εξουσία του, τις πολιτικές ανελευθερίες, το κυνήγι της ελεύθερης βούλησης και σκέψης, των δημοκρατικών διαδικασιών, και της ανέχειας που λέγαμε. Τα παιδιά λοιπόν αυτών που έγιναν οι γονείς των παιδιών της μεταπολιτευτικής περιόδου, είχαν μεν ζήσει σε συνθήκες λιγότερης ανέχειας, δεν είχαν βιώσει κάποιον γενικευμένο πόλεμο, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει : σφυρηλατήθηκαν ως μέτοχοι ενός συστήματος ρουσφετολογικού, συντηρητικού κλπ κλπ. Κι αυτό που περάσαν στα δικά τους παιδιά, δεν ήταν τα κατοχικά σύνδρομα των δικών τους γονιών, αλλά η φιλοσοφία του φάε για να μη σε φάνε, κοίτα να εκμεταλλευθείς τις ευκαιρίες του Δημοσίου όσο μπορείς, μάζευε πλούτο. Την έλλειψη καλλιέργειας των γονιών τους, επαυξημένη. Και τα δικά τους λοιπόν παιδιά, "τα παιδιά της μεταπολίτευσης", ενηλικιώθηκαν σ' ένα περιβάλλον ακόμη λιγότερης ανέχειας, αλλά ένα περιβάλλον που η κατασπάραξη μεταξύ των πολιτών του ίδιου του έθνους, είχε ήδη ξεπεραστεί ως ανάγκη επιβίωσης, και είχε αναχθεί σχεδόν σε τέχνη. Σ' ένα περιβάλλον όπου ο επαρχιώτης είχε ήδη αρχίσει να μισεί το αθηνοκεντρικό κράτος που υπερσυγκέντρωνε ευκαιρίες και πλούτο με πενιχρούς όρους ανταποδοτικότητας, σ' ένα περιβάλλον που η δύναμη της πολιτικής κυβερνητικής μηχανής έσπερνε δέος, σ' ένα περιβάλλον που γενικά οι αρχές ήταν καταλυτικός παράγοντας στην καθημερινότητα, και μάλιστα μη αμφισβητήσιμος. Ολ' αυτά σε αντιδιαστολή με τα λαϊκά κινήματα που φαινόντουσαν στην υπόλοιπη Ευρώπη να αποκτούν σημαντική δυναμική. Και, είναι αλήθεια, ότι αυτά τα παιδιά είχαν ήδη εκτεθεί σε μια ακόμη ουσιαστικότερη παιδεία πλέον, που δεν ήταν απλά εκπαιδευτική, αλλά διαπλαστική. Όχι βέβαια μόνο την απ' το κράτος παρεχόμενη. Και τα παιδιά αυτών μεγάλωσαν σ' ένα κράτος στο οποίο είχε ναι μεν χαθεί πια ο χωροφύλακας, είχαν ψιλοξεχαστεί οι εθνικοί διχασμοί, αλλά είχε μπει για τα καλά σε κίνηση η κρατική μηχανή που λέγαμε όπου η ευημερία συσχετιζόταν με το Δημόσιο, με τις νόμιμες ή και άνομες δοσοληψίες με αυτό, με την εκμετάλλευση αυτού, μεγάλωσαν σ' ένα κράτος στο οποίο η παιδεία ξαφνικά εκεί που πήγαινε να γίνει ουσιαστική πήρε μια απαξιωτική μορφή και ουσία κι αναλώθηκε από την παραπαιδεία που γιγαντώθηκε, μεγάλωσαν κι ενηλικιώθηκαν σ' ένα κράτος η επαρχία του οποίου είχε ήδη στεγνωθεί, με τρέηντμαρκ τις μισοτελειωμένες κι εγκαταλελειμμένες πλέον κατασκευές προς χάριν των επιδοτήσεων, με αποδιοργανωμένη και χωρίς στόχους την αγροτική παραγωγή, πάλι προς χάριν των επιδοτήσεων, σ' ένα κράτος η πρωτεύουσα πόλη είχε ήδη μεταμορφωθεί σ' ένα τέρας πλακωμένο στο νέφος, πόλη η οποία είχε ήδη αρχίσει να παράγει πολίτες που με το ζόρι την πάλευαν για 355 μέρες το χρόνο εντός της, μόνο και μόνο για να καταφέρουν να πάνε 10 μέρες διακοπές στα χωριά απ' όπου κάποτε είχαν ξεκινήσει οι γονείς και οι παππούδες τους. Κι έχουμε φτάσει στο σήμερα, που ο 15χρονος που μεγαλώνει στο προαναφερθέν τέρας, το άναρχα δομημένο με τις κυβερνητικές ευλογίες και προσταγές των δεκαετιών του 60 και του 70 κυρίως, σ' έναν κόσμο όπου η τεχνολογία, η εικόνα, η επιφάνεια, το χρήμα, η κατανάλωση και η καλή βιτρίνα είναι θεοί, που το πράσινο υπάρχει κατά κύριο λόγο στα μανάβικα των σούπερ-μάρκετ και στις προεκλογικές αφίσσες, που η παγκόσμια κυρίαρχη ιδεολογία είναι ο νεοφιλελευθερισμών των χρηματιστηριακών αγορών, ο εύκολος και γρήγορος πλουτισμός, η ευδαιμονία του ατόμου, ο γενικός κυνισμός, σ' έναν κόσμο που τα τελευταία χρόνια έχει αποδομηθεί ΠΑΝΤΕΛΩΣ η έννοια της πίστης και συμμετοχής στην πολιτική ως μορφή κοινωνικής οργάνωσης και λειτουργίας αλλά και ως έκφραση εσώτερης ανθρώπινης ανάγκης, σ' έναν κόσμο που ο ολοκληρωτισμός της εξουσίας, και ο φορέας αυτής που είναι η οικονομική δύναμη φαντάζει ουσιαστικά ανίκητος και η κάθε σκέψη για αντίδραση αδιέξοδη, σ' έναν κόσμο που όλα του λένε "ζήσε για το τώρα και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για τον εαυτό σου μια και η ζωή όπως τη ζούμε είναι μικρή", σ' έναν κόσμο που πλέον όχι απλά υποπτεύεται και νιώθει, αλλά ΓΝΩΡΙΖΕΙ και μπορεί κάθε στιγμή να γνωρίζει έχοντας πρόσβαση σε άμεση πληροφορία, ότι όλοι κλέβουνε, ότι δικαιοσύνη δεν υπάρχει, ότι ο κόσμος είναι μια σκληρή ζούγκλα, ότι ο ίδιος δεν είναι παρά ένα γρανάζι σε αυτή τη μηχανή, ότι παρά την αυτογνωσία στην οποία φτάνει σχετικά νωρίς πια, δεν έχει αντίκρυσμα και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να τον οδηγήσουν στο σφάξιμο όπως ένα ζώο παραγωγής, ότι η δύναμή του είναι απελπιστικά ελάχιστη σε σχέση με την προαναφερθείσα μηχανή, κι ότι δεν έχει μέλλον σ' έναν τέτοιο κόσμο. Και στη χειρότερη ζει και στην ίδια του την οικογένεια καυγάδες, απιστίες, χωρισμούς, εγωισμούς, και ατομικές επιδιώξεις. Ο δε 15χρονος που μεγαλώνει στην επαρχία, μπορεί μεν ακόμα να έχει πράσινο γύρω του να χαίρεται, όμως ζει είτε τα οικονομικά αδιέξοδα των γονιών του ή στην καλύτερη των γονιών των φίλων του, βλέπει το μαρασμό γύρω του και τη μόνη ελπίδα να ζήσει κάτι ουσιαστικό αλλά και να επιβιώσει επαγγελματικά, το να μεταναστεύσει είτε στο "τέρας", είτε σε άλλες χώρες. Κατά τ' άλλα ζει περίπου ότι και ο συνήλικός του στην πρωτεύουσα. Κι αναρωτιέμαι μετά από ολ' αυτά, τί ακριβώς ευκαιρία είχε ο Έλληνας να μην είναι ο κάφρος, ο βλάχος κι ο γύφτος που είναι σήμερα; Τί ευκαιρία είχε να ζήσει ανθρώπινα, να δημιουργήσει; Τί ευκαιρία είχε να εκτεθεί σε καλλιέργεια, σε παιδεία ουσιαστική; Πότε ήταν ελεύθερος να πράξει διαφορετικά απ' ότι μπόρεσε; Και τί ευκαιρία θα έχει η αυριανή γενιά που μεγαλώνει στο παρόν περιβάλλον, του οποίου οι καταβολές πάνε πίσω μέχρι 200 τόσα χρόνια; Ούτε εμένα μ' αρέσει να πέφτω πάνω σε δημόσιο μοσχάρι που κάνει λες και το σύμπαν του ανήκει, αλλά δε νομίζω πως η λύση είναι η απέλαση. Η απόλυση, ίσως. Κατά τ' άλλα, το θέμα δεν είναι αν μιλάμε για γνώρισμα φυλής. Γιατί κι αυτόν, όπως ίσως και τον αυριανό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν τις δικές τους ευθύνες, τον φτιάξαν και τον φτιάχνουνε. Καταλαβαίνω τη γκρίνια σου, καταννοώ το πρόβλημά σου - μόνο που δεν πάει έτσι απλά πηγαίνοντας έξω να βλέπουμε τα καλύτερα, είτε των όσων φτιάξανε ό,τι φτιάξανε ΚΑΙ στις δικές μας πλάτες, είτε των όσων δεν είχαν το δικό μας παρελθόν και τις δικές μας "τύχες". Φταίμε, αλλά όχι μόνο εμείς. Μακάρι να ήταν τόσο απλό.
LOULATRANS Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 washcloud διαβαζεις σκεψεις!!!!!!! αυτα ακριβως θα εγραφα και εγω,με τετοια πορεια ,ο ελληνας δεν μπορουσε να γινει καλυτερος.550 χρονια σκλαβιας,δεν περνανε χωρις να αφησουν κουσουρια.ειμαι της αποψης οτι γιναμε πολυ καλυτεροι απο οτι μπορουσαμε να γινουμε.δλδ ξεπερασαμε τους εαυτους μας,και συγνωμη αλλα σε οποιον αρεσουμε,για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε.βεβαιως και θελουμε βελτιωση,αλλα αυτα γινονται σιγαμα-σιγαμα.............
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μερικα απο αυτα ισχυουν.Αυτο βεβαια που περισσοτερο απο ολα ισχυει ειναι οτι μερικοι ειναι κλαψομουνογκρινιαρηδες .Δηλαδη βγαζουν τοοοοση αγανακτιση που νομιζεις οτι ολα αυτα τα χρονια η Ελλαδα ηταν..μια κολαση .Αρχιζω να πιστευω οτι κατι δεν βλεπω εγω.Περπαταω δηλαδη στην επαρχιακη πολη μου και περιμενω να δω ποτε θα με πλακωσουν τα βουνα απο τα σκουπιδια η ποτε θα μου επιτεθουν οι υπολοιποι για να μου βγαλουν τα ...ματια η να μου εξαπολυσουν την χολη τους.Δεν συμβαινει ομως και αρχιζω να νιωθω τυχερος.Μολις μου ειπε μαλιστα ο γειτονας και καλημερα , ε νομιζα οτι καποιος μου κανει πλακα.. Σε ολους αυτους τους ευρωλιγουρηδες , που με αφορμη και την οικονομικη κριση επιμενουν μονο στα κακα της καθημερινοτητας , σε βαθμο τρομερα απαξιωτικο , εμεις τα ''σκατα'' τους απανταμε : Tα συνορα ειναι ανοικτα .Καλο δρομο να εχετε και αερα στα πανια σας.Δεν σας χρειαζομαστε .Προτεινω να προτιμησετε μια χωρα με εντονη λειψυδρια.Τουλαχιστον ο χειμαρρος των κλαμματων σας να χρησιμευσει καπου.
tritonas00 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 και κλασσικα , ορισμενοι νεοελληνες θιχτηκαν οταν παλι καποιος ειπε το αυτονοητο. Οτι η ελλαδα ειναι βοθρος και η ελληνικη νοοτροπια γτπκ. @SlackulatoR , η αληθεια ποναει ε ? :
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δεν αντεχω πια...να ζω εδω .Ο μπατζανακης του ξαδελφου της κουνιαδας μου.. μου μιλησε με αγενεια
apd453 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Εγώ πάλι από την άλλη όταν διαβάζω θρετ που εκθειάζουν το μηχανικό thanks των "πολιτισμένων" χωρών μου έρχεται να ξεράσω. Αλλιώς φαντάστηκα την χώρα αυτή. Sorry.
RedPanda Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 ρε παιδιά, αφού σας χαλάνε τα εξωτερικά, γιατί πάτε ?
Anastazio Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μολις γυρισα απο πολυημερη παραμονη μου σε χωρα της Κεντρικης Ευρωπης στην οποια ειχα παει για επαγγελματικους σκοπους. Ειχα παει παρα πολλα ταξιδια πριν απο αυτο, και ειχα διαπιστωσει πολλα πραγματα για την χωρα μου ηδη, αλλα στο τελευταιο μου ταξιδι εζησα σαν πολιτης αυτης της χωρας αρκετες μερες. Η φραση που μου ηρθε στο μυαλο οταν επεστρεψα στην Ελλαδα και στην ελληνικη πραγματικοτητα ειναι αυτη...οτι η Ελλαδα ειναι ο βοθρος της Ευρωπης και οι Ελληνες ειμαστε τα σκατα του βοθρου αυτου. Τι να πρωτοαναφερω?Το θεμα της στοιχειωδους ευγενειας?Της στοιχειωδους συμπεριφορας πχ σε ενα τραπεζι? (απο τον τροπο που τρωμε μεχρι τον τροπο που χασκογελαμε σαν αγαδες). Τα κλασικα δεν θα τα αναφερω (πχ δρομοι), αυτο που συνειδητοποιησα ειναι οτι στο θεμα "μερακι" ειμαστε στον πατο. Ο Ελβετος ας πουμε, θα χτισει το σπιτακι του και θα το κανει ωραιο, ομοιομορφο με τα αλλα, δεν θα κοιταξει να βγαλει οσο περισσοτερους οροφους μπορει και να κλεισει και τον ακαλυπτο, ουτε θα το βαψει μελιτζανι οταν ολα τα αλλα ειναι πχ πετρινα. Θα ασφαλτοστρωσει τον δρομο και θα τον κανει σαν καινουργιο...και την αλλη μερα δεν θα καταλαβεις οτι εκει απο οπου περασες χτες γινοντουσαν εργα... Τον καδο των σκουπιδιων του θα τον εχει σε ειδικο χωρο στην κατοικια του, να μην φαινεται, και θα τον κραταει πεντακαθαρο, οχι στην μεση του δρομου να ζεχνει συνεχεια με τα σκουπιδια να ξεχειλιζουν ανοιγμενα απο γατες. Θα σου πει "bonjour" και "merci" καθε φορα που θα σε εξυπηρετησει, εστω και μηχανικα...και παντα στον πληθυντικο. Γιατι ο μη Ελληνας ειναι μερακλης. Ο Ελληνας ειναι οτι φαμε, οτι πιουμε, κι οτι αρπαξει ο κωλος μας και αντε να κανουμε την δουλεια μας οπως οπως να τελειωνουμε. Ειμαστε γυφτοι και μας αξιζει η λοιδωρια. Η νεοελληνικη κουραδομαγκια, η βλαχοκουτοπονηρια, το κακως εννοουμενο θρασος και τσαμπουκαλικι, η αξεστια, το φαινεσθαι και η καγκουρομοστρα, η απαθεια και ο παρτακισμος δικαιως μας χαρακτηριζουν ως φυλη. Δυστυχως στην επαρχια στην οποια μετακομισα προσφατα, τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα. Μαχη δινω καθημερινα με τον μεσο νεοελληνα και την μεση κυρα κατινα νεοελληνιδα συζυγο μεγαλοκτηνοτροφου/μεγαλοδημοσιουπαλληλου/μεγαλου τοπικου παραγοντα τρομαρα της... Το χειροτερο ειναι οτι σαν μονη λυση φανταζει η μαζικη απελαση Ελληνων. Ξερω οτι πολλοι απο εσας εχετε σπουδασει/ζησει στο εξωτερικο και αντιλαμβανεστε τι λεω... Μακαρι η νεα γενια να μην καταντησει τοσο νεοελληνικη οσο δειχνει οτι θα καταντησει κι αυτη... Ολα "μεγαλα" σου φαινονται ρε φιλε...κοιταξε το.
tsitsibau Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 http://perierga.gr/2011/07/πράσινες-οι-ευρωπαϊκές-πόλεις-γκρίζα/ Μεταφορικα βοθρος δεν μπορεις να ξερεις 100% τι ειναι οι αλλοι αν δεν τους γνωρισεις πραγματικα Κυριολεκτικα ομως... Οι φωτογραφιες παραπανω λενε πολλα
kfyros Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μολις γυρισα απο πολυημερη παραμονη μου σε χωρα της Κεντρικης Ευρωπης στην οποια ειχα παει για επαγγελματικους σκοπους. Ειχα παει παρα πολλα ταξιδια πριν απο αυτο, και ειχα διαπιστωσει πολλα πραγματα για την χωρα μου ηδη, αλλα στο τελευταιο μου ταξιδι εζησα σαν πολιτης αυτης της χωρας αρκετες μερες. Η φραση που μου ηρθε στο μυαλο οταν επεστρεψα στην Ελλαδα και στην ελληνικη πραγματικοτητα ειναι αυτη...οτι η Ελλαδα ειναι ο βοθρος της Ευρωπης και οι Ελληνες ειμαστε τα σκατα του βοθρου αυτου. Τι να πρωτοαναφερω?Το θεμα της στοιχειωδους ευγενειας?Της στοιχειωδους συμπεριφορας πχ σε ενα τραπεζι? (απο τον τροπο που τρωμε μεχρι τον τροπο που χασκογελαμε σαν αγαδες). Τα κλασικα δεν θα τα αναφερω (πχ δρομοι), αυτο που συνειδητοποιησα ειναι οτι στο θεμα "μερακι" ειμαστε στον πατο. Ο Ελβετος ας πουμε, θα χτισει το σπιτακι του και θα το κανει ωραιο, ομοιομορφο με τα αλλα, δεν θα κοιταξει να βγαλει οσο περισσοτερους οροφους μπορει και να κλεισει και τον ακαλυπτο, ουτε θα το βαψει μελιτζανι οταν ολα τα αλλα ειναι πχ πετρινα. Θα ασφαλτοστρωσει τον δρομο και θα τον κανει σαν καινουργιο...και την αλλη μερα δεν θα καταλαβεις οτι εκει απο οπου περασες χτες γινοντουσαν εργα... Τον καδο των σκουπιδιων του θα τον εχει σε ειδικο χωρο στην κατοικια του, να μην φαινεται, και θα τον κραταει πεντακαθαρο, οχι στην μεση του δρομου να ζεχνει συνεχεια με τα σκουπιδια να ξεχειλιζουν ανοιγμενα απο γατες. Θα σου πει "bonjour" και "merci" καθε φορα που θα σε εξυπηρετησει, εστω και μηχανικα...και παντα στον πληθυντικο. Γιατι ο μη Ελληνας ειναι μερακλης. Ο Ελληνας ειναι οτι φαμε, οτι πιουμε, κι οτι αρπαξει ο κωλος μας και αντε να κανουμε την δουλεια μας οπως οπως να τελειωνουμε. Ειμαστε γυφτοι και μας αξιζει η λοιδωρια. Η νεοελληνικη κουραδομαγκια, η βλαχοκουτοπονηρια, το κακως εννοουμενο θρασος και τσαμπουκαλικι, η αξεστια, το φαινεσθαι και η καγκουρομοστρα, η απαθεια και ο παρτακισμος δικαιως μας χαρακτηριζουν ως φυλη. Δυστυχως στην επαρχια στην οποια μετακομισα προσφατα, τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα. Μαχη δινω καθημερινα με τον μεσο νεοελληνα και την μεση κυρα κατινα νεοελληνιδα συζυγο μεγαλοκτηνοτροφου/μεγαλοδημοσιουπαλληλου/μεγαλου τοπικου παραγοντα τρομαρα της... Το χειροτερο ειναι οτι σαν μονη λυση φανταζει η μαζικη απελαση Ελληνων. Ξερω οτι πολλοι απο εσας εχετε σπουδασει/ζησει στο εξωτερικο και αντιλαμβανεστε τι λεω... Μακαρι η νεα γενια να μην καταντησει τοσο νεοελληνικη οσο δειχνει οτι θα καταντησει κι αυτη... Μίλα για τον εαυτό σου φίλε και μη γενικεύεις.. Φυσικά και ισχύουν αυτά που λες, αλλά αν το 1/4 των ελλήνων ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες που αναφέρεις, δε σημαίνει ότι όλοι είμαστε ίσα κι όμοια.. Όσο για τη μαγεία που ζείτε όλοι εσείς οι εξυπνάκηδες που βγαίνετε στα εξωτερικά , γιατί δεν μένετε εκεί να ησυχάσετε από τα σκατά ; Επίσης η κακεντρέχεια του άρθρου σου και ο κομπλεξισμός για τη φυλή σου φαίνονται στην φράση (απο τον τροπο που τρωμε μεχρι τον τροπο που χασκογελαμε σαν αγαδες). Δηλαδή οι Γερμανοί που ρεύονται σα γουρούνια όταν τρώνε στο τραπέζι και το θεωρούν φυσιολογικό δεν είναι πίθηκοι ; Τράβα λοιπόν στο εξωτερικό , άλλαξε και υπηκοότητα και ίσως να το ξεπεράσεις.. Ο "πολιτισμένος" Ελβετός, μπορεί και φτιάχνει το σπίτι του γαμάτο επειδή όταν θα ξεκινήσει να πιάσει δουλειά θα παίρνει τριαμισυ χιλιαρικα μισθό και όχι πεντακόσια και μαύρα και θα ψάχνει 5 χρόνια για να βρει.. Το αν τα δικαιούται είναι άλλο θέμα , και έχει να κάνει με την παγκόσμια ανισοκατανομή του πλούτου. Και δεν θα χρειάζεται να πληρώνει για ασφάλιση τα περισσότερα λεφτά παγκοσμίως , και να πληρώνει και στο κόντρα ιδιωτική για να μην πεθάνει σε κανένα διάδρομο σε ράντσο.. Ειδικά για την Ελβετία που είναι το παγκόσμιο πλυντήριο παράνομου χρήματος, παρκαρισμένων χρημάτων τα οποία έχουν κλαπεί από λαούς και έχουν προέλθει από εγκληματικές δραστηριότητες, νομίζω είναι αθλιότητα να τους θεωρείς πολιτισμένους. Και που φυσικά προστατεύουν όλους του εγκληματίες πελάτες τους με κάθε μέσο . Με αυτή τη λογική κι εγώ θεωρώ το ίδιο πολιτισμένο αυτόν που μου κάνει σφήνα στην εθνική και μου τραβάει και μπινελίκια ... Το ίδιο με γα@#$@# και αυτός, το ίδιο και ο πολιτισμένος Ελβετός σου που δεν δίνει τα στοιχεία αυτών που έχουν καταθέσεις στη χώρα του (κατά 99% προϊόντα εγκλήματος) Το μόνο που μας λείπει στην Ελλάδα, είναι η έννομη τάξη. Τίποτα άλλο. Ο Ελβετός αν πάει να κάνει μισή παρανομία στο σπίτι του, θα του σκίσουν το γκρόβερ , και θα του το γκρεμίσουν την άλλη μέρα.. Αν δεν υπήρχε αυτό, τα ίδια σκατά θα ήταν κι αυτός. Τα ίδια κι ο Εγγλέζος. Για δες τι κάνουν όλοι αυτοί μόλις έρθουν στην Ελλάδα που ξέρουν ότι δεν θα τους κάνουν τίποτα !! Και η έννομη τάξη υπάρχει από το υψηλότερο επίπεδο, δηλαδή από τη διάκριση των εξουσιών που είναι ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας. Και από τη στιγμή που αυτό δεν υπάρχει, όλα τα άλλα τα παίρνει ο διάολος.. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.. Αλλά όπως είπα και πιο πάνω, το 1/4 των ελλήνων είναι ικανή μάζα για να ελέγχεται και το υπόλοιπο και να δημιουργούνται οι "αναγκαίες" τάσεις για τους εγκάθετους προδότες που μας κυβερνούν εδώ και πολλά χρόνια..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μια εξαιρετικη εκπομπη σχετικη με το θεμα. Την εχω ποσταρει και την ξαναποσταρω για οσους δεν την ειδαν. Τα λενε εξω απτα δοντια για την "ΡΑΤΣΑ" μας, γιατι ειμαστε ζωα ρατσας και τιποτα παραπανω Οποιος εχει 54 λεπτα χρονο και ενδιαφερεται για το ζητημα, πραγματικα αξιζει. Highlight σχολια,μεταξυ αλλων, απο το στο 6:25 μεχρι το 08:00 http://video.google.com/videoplay?docid=-3830993322927987503
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 http://perierga.gr/2011/07/πράσινες-οι-ευρωπαϊκές-πόλεις-γκρίζα/ Μεταφορικα βοθρος δεν μπορεις να ξερεις 100% τι ειναι οι αλλοι αν δεν τους γνωρισεις πραγματικα Κυριολεκτικα ομως... Οι φωτογραφιες παραπανω λενε πολλα Oι παραπανω φωτογραφιες λενε κυριως οτι στην Αθηνα για διαφορους λογους , σε αντιθεση με αλλες ευρωπαικες πρωτευουσες , υπαρχει σχεδον ο μισος πληθυσμος της χωρας .Με οτι αυτο συνεπαγεται.
traganeus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Όποιος δεν γουστάρει πάει στο Ελ. Βενιζέλος και φεύγει για όποια κρυόκωλη χώρα θέλει. Να αδειάσει και ο βόθρος σιγά σιγά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.