Προς το περιεχόμενο

Ελλάδα, ο "βόθρος" της Ευρώπης.

Orgasmic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρα εμεις γενικα ειμαστε ευχαριστημενοι με αυτη την ελλαδα που εχουμε, ετσι;

Εξαρταται για τι πραγμα συζηταμε.Μπορει να ειμαστε απο ευχαριστημενοι μεχρι εντελως δυσαρεστημενοι και εξαγριωμενοι .Με γενικευσεις του τυπου παντως 'μαπα η Ελλαδα'' , ''ολα φανταστικα δικε μου στο εξωτερικο'' δεν βγαζουμε ακρη.Επισης δεν ειμαστε -εμεις ολοι-.Καποιοι περνανε καλα καποιοι οχι .Υπαρχουν και ταξικες διαφορες.

• Απαντ. 317
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όταν ρέει χρήμα αλλάζει και η ψυχολογία-βλέπε πείραμα Αθήνα 2004.Εγώ έχω καταλήξει ότι όπως σε ένα εργαστήριο τρέχουν διάφορα projects έτσι τρέχουν κοινωνιολογικά πειράματα σε διάφορα κράτη με ότι αυτό συνεπάγεται και με όποια σταθερή ή μεταβλητή ;)

Δημοσ.

Η αληθεια ποναει πολυυυυ τελικα..

Αγανακτισμενος ? :P

Όταν ρέει χρήμα αλλάζει και η ψυχολογία

Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

Δημοσ.
Η αληθεια ποναει πολυυυυ τελικα..

και είναι λόγος αυτός να παίρνεις το μέρος των ιεροεξεταστών;

Δημοσ.

αν και το τοπικ ειναι οτι πρεπει για αυτο που λενε flame post,troll friendly topic κτλ.

αυτο που καταλαβαινω απο τα περισσοτερα ποστ .οκ,κατανοητο οτι δεν γινετε να ξερεις τι γινεται σε ολες τις χωρες αλλα οχι να παραπληροφορουμε αναγνωστες που δεν προκειτε να ψαξουν παραπερα αυτα που τους λενε!!

σιγουρα το fb και το gaming δεν βοηθαει για να ξυπνησουν τα προβατα και να βρουν ποιοι ειναι οι βοσκοι τους.(οχι δεν εννοω μονο αυτον που ψηφιζουν αλλωστε και αυτος μεσαζοντας ειναι).

Δημοσ.
Εδω ομως στην Ελλαδα θεωρει αυτονοητο και 'δικαιωμα' του οτι θα πεταχθει απο το σπιτι και σε 5 λεπτα μπορει να κανει τις βουτιες του.Τοσο που δεν το εκτιμαει καν.

Γιατί πάντα το πρώτο (και μοναδικό πολλές φορές) επιχείρημα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι συνυφασμένο με την καλοπέραση και το άαααραγμαααα;

Εδώ ανέφεραν υγεία και παιδεία κι εσύ συνεχίζεις και τσαμπουνάς την παραλία;

Δε λέω, είναι μια μορφή αναψυχής, αλλά από πότε βάζουμε την αναψυχή πάνω από άλλα;

Δεν είναι ότι δεν το εκτιμάω καθόλου, απλά δεν είμαι σε θέση να το έχω τόσο ψηλά στη λίστα μου.

Ειλικρινά δεν το μπορώ σε κάθε συζήτησή μου με άλλους όπου αναφέρονται οι Σκανδιναβικές χώρες κάποιοι να μου λένε «εκεί δε βγαίνει ήλιος», «εκεί έχει πολύ κρύο» και άλλα τέτοια.

Κι εγώ για κάποιο λόγο πρέπει να βάζω αυτά πάνω απ' την ανάγκη για καριέρα και βιοτικό επίπεδο.

Δημοσ.

αν ψαχνεται για βοθρους

δεν χρειαζεται να γραφεται σεντονια

το μονο που χρειαζεται να κανετε

ειναι να ανοιξετε tv και να δειτε τι κανουν οι ταριφες...

Δημοσ.

Γιατί πάντα το πρώτο (και μοναδικό πολλές φορές) επιχείρημα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι συνυφασμένο με την καλοπέραση και το άαααραγμαααα;

Εδώ ανέφεραν υγεία και παιδεία κι εσύ συνεχίζεις και τσαμπουνάς την παραλία;

Δε λέω, είναι μια μορφή αναψυχής, αλλά από πότε βάζουμε την αναψυχή πάνω από άλλα;

1.Ανθρωπος ειμαι και εγω και θελω να ψιλοτρολλαρω. :D Αυτο δεν κανετε και εσεις τοσα ποστ ? Δωσατε ολοκληρωμενες αποψεις ? Για το θεμα της υγειας και της ασφαλισης , τοσο στην Ελλαδα οσο και στο εξωτερικο ?Μιλησατε για τα υπερογκα διδακτρα αλλων χωρων ? Το αν εχει νοσοκομειακη περιλθαψη καποιος χωρις ασφαλιση ? Τα ποσοστα φτωχιας ,ανεργιας ? Οχι, τωρα τι ζητατε και τα ρεστα ? :D

2.Δεν εχουμε ολοι τις ιδιες προτεραιοτητες.Μπορει εγω να γουσταρω να περναω φτωχικα στο χωριο , να βλεπω τα δεντρα , να εχω τις κατσικουλες μου , να λεω μια καλημερα με τον Μπαρμπα-Μητσο , να πηγαινω για μπανιο και να μην γουσταρω την σιδηρα πειραρχια-οργανωση αλλων κρατων , να μην εντυπωσιαζομαι απο τις λιμνες τους ,την γαματη ποιοτικη νυχτερινη ζωη , και να ειμαι μυστηριος και να παραδεχομαι οτι μου αρεσουν (χωρις να σημαινει οτι δεν θελω και παρα πολλες αλλαγες ) σε αντιθεση με αλλους , ''αγανακτισμενους'' που ξαφνικα ανακαλυψαν τα χιλια μυρια κακα ψυχρα και ασχημα της Ελλαδας , ενω μεχρι πριν μερικους μηνες (προ οικονομικης κρισης ) το μονο που τους προβληματιζεται ηταν το ποσο ''τραβαει'' με αερα κανας επεξεργαστης :D

Ακριβως ''αγανακτισμενοι'' που βγαινουν απο τα ρουχα τους οταν ακουν για αγανακτισμενους και αναρωτιονται που ηταν ολοι αυτοι τοσα χρονια .. :lol:

Δημοσ.

[...]σε αντιθεση με αλλους , ''αγανακτισμενους'' που ξαφνικα ανακαλυψαν τα χιλια μυρια κακα ψυχρα και ασχημα της Ελλαδας , ενω μεχρι πριν μερικους μηνες (προ οικονομικης κρισης ) το μονο που τους προβληματιζεται ηταν το ποσο ''τραβαει'' με αερα κανας επεξεργαστης :D

Αν αναφέρεσαι (και) σε μένα, απλά να σου πω ότι τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια με απασχολούν αυτά που συζητάμε εδώ, πολύ πριν ξεσπάσει (επίσημα) η κρίση.

Και τότε που έλεγα αυτά που κάποιοι λένε τώρα, αυτοί οι κάποιοι τότε θεωρούσαν ότι τα εβγαζα απ' το μυαλό μου.

Προσωπικά θεωρώ πως αυτή η χώρα βρίσκεται σε μια μορφή κρίσης από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, και θα βρίσκεται για δεκαετίες ακόμα.

Μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχουν κάποιες πόλεις-πρότυπα και να έχουν σαφώς υψηλότερο βιοτικό επίπεδο απ' το μέσο όρο, δεν αμφιβάλλω.

Πες μου όμως πόσο εύκολο είναι να βρεις δουλειά εκεί και να εγκατασταθείς. Δεν περιμένω να μου χτυπήσει η δουλειά την πόρτα και να γίνουν όλα μόνα τους, αλλά αν είναι για το πιο απλό πράγμα να χρειαστώ μέσο για να ξεκινήσω το οτιδήποτε, ε κάπου εκεί αρχίζω να ξενερώνω και σκέφτομαι επί τόπου το εξωτερικό.

Δημοσ.

αν ψαχνεται για βοθρους

δεν χρειαζεται να γραφεται σεντονια

το μονο που χρειαζεται να κανετε

ειναι να ανοιξετε tv και να δειτε τι κανουν οι ταριφες...

Οι ταρίφες κάνουν αυτό που 30 χρόνια τους διδάσκουν οι συνδικαλιστές,τα κόμματα και η εκάστοτε αντιπολίτευση ως μέσο πίεσης και διεκδίκησης ανεξάρτητα αν είναι ορθό ή παράλογο το αίτημα.

Για το βόθρο ..άδικος και σκληρός χαρακτηρισμός γιατί υπάρχει και μια Ελλάδα που προσπαθεί,παλεύει,δημιουργεί,σκέφτεται,παράγει,προσφέρει..

Παιδεία- έστω βασική- όλοι έχουμε.Ανατροφή και αγωγή όχι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...