Orgasmic Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Η ασφάλεια υγείας που έχω κοστίζει 85$ το μήνα. 85$=65€. Στην Ελλαδα αν παιρνεις 1000 ευρω μεικτα, δινεις για "ασφαλεια υγειας" 165 ευρω.
washcloud Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Και ένα άσχετο, γιατί μόνο άνδρες έχουν τοποθετηθει μεχρι τώρα (ή κάνω λάθος); ...διότι ως γνωστόν είμαστε περισσότερο πολιτικά ζώα από το αντίθετο φύλο, συν το ότι παρόν είναι section τεχνολογικού φόρουμ, συν το ότι τέτοιον καιρό οι περισσότερες λούζουν τα κωλαράκια τους κάτω από αχτίδες νησιώτικων φεγγαριών, κ.α. Πάντως, υπάρχει εξαίρεση και είναι η Τραυματίας. Ελα μου ντε; Τι ακριβως μπορει να εκανε ο γερμανος, ο γαλλος, ο δανος κλπ, που δεν εκανε ο ελληνας; Μπηπως οταν πηρε τις επιδοτησεις δεν τις ξοδεψε σε διακοπες και αυτοκινητα, και τωρα εχει επιχειρησεις που λειτουργουν και δεν ειναι μονο στα χαρτια; Μηπως εχει ενα δημοσιο που λειτουργει και δεν τρωει το μισο προυπολογισμο, απλα και μονο για να μεταφερει χαρτια απο τη μια υπηρεσια στην αλλη; Μηπως ηξερε οτι αυτα βγαζει αυτα θα φαει, και δεν επαιρνε του κοσμου τα γιορτο-διακοπο-χριστουγεννο-δανεια καθε χρονο ενω επαιρνε τον κατωτατο μισθο; Μηπως αποδεχεται τους νομους του κρατους του, και δεν καταπατα οποιον νομο βρισκει μπορστα του επειδη ειναι "μαγκας"; κλπ, κλπ, κλπ. Ναι ρε συ Πουρνάρα, μπράβο, όλοι όσοι πήραν επιδοτήσεις στην Ελλάδα, τις κάνανε αμάξια. Ή, αντιθέτως, δεν υπάρχει διαφθορά στις χώρες του εξωτερικού. Ναι, και το Δημόσιο που λειτουργεί, το φτιάξανε με τα χεράκια τους οι ξένοι - κι εννοώ τον λαουτζίκο. Ή, αντιθέτως, το Δημόσιο εδώ λειτουργεί όπως/όσο καλύτερα μπορεί, και οι πολίτες είναι που του ζητάνε περισσότερα χαρτιά για τις υποθέσεις τους και το χτυπάνε πίσω. Ε ναι, τώρα το πέτυχες λέμε, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι εφεύρεση ελληνική. Μπούλζαϊ. Ξαναμπράβο. ...ε μα, να και το περί νόμων. Βλέπεις, το ελληνικό σύστημα, το τόσο σωστά δομημένο, δεν ήθελε να διαφθαρεί, αλλά υπέκυψε στις παράλογες πιέσεις και μιζώματα που το υποχρέωναν χρόνια τώρα να λαμβάνει, οι αδηφάγοι πολίτες, προκειμένου να εξασφαλίσουν καμμιά θέση στην ουρά για εγχείριση, να χτίσουν κα'να σπίτι να μην τους τρων' τα νοίκια, να χώσουν το παιδί τους στο Δημόσιο αφού από ανάπτυξη και δουλειές=αρχίδια. (Κάπου μάλιστα κάποιος έγραψε απόψε περί "δούλων πολιτικών" και γέλασα όταν το διάβασα). Τί να σε πω ρε μαν, ξαναμίλησα για πρεζάκια, για πουτάνες ή για πρόβατα, είναι απ' τ' αγαπημένα μου παραδείγματα, αλλά για μια ακόμη φορά θα πω ότι για 'σένα όταν θα εκλείψουν τα πρεζάκια, οι πουτάνες ή τα πρόβατα, οι πρεζέμποροι, οι νταβάδες και οι τσέλιγκες θα γίνουν αστυνομικοί, καλόγεροι και επιστήμονες και θα είμαστε όλοι καλά.
tsifotis Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Αυτο μπορεις να το κανεις λιγο πιο λιανα? Συμφωνω σε οσα λες. Εχω ζησει λιγο εξω και ταξιδεψει σε πολλες πολεις (δυτικοευρωπαικες, αμερικανικες, αφρικανικες, βαλκανιες κλπ και τα βλεπω. Δεν μου αρεσει η αθανατη ελληνικη γυφτια την οποια ανεφερε η Μαλβινα αλλα δεν μπορω και να στρουθοκαμηλιζω: υπαρχει! Ο washcloud αρχικα, την εξησε με σαφηνεια χωρις απαραιτητα να την επιδοκιμαζει. Πρωτου το παρερμηνευσεις σαν προσωπικη επιθεση επιτρεψε μου να το κανω λιανα: Ειναι κριμα να ξενερωνεις απο τα γνωρισματα του Ελληναρα (πχ αγενεια, ξερολιαση, ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ, αδιαφορια για τους γυρω κλπ) ενω παραλληλα ξεκινας ενα θεμα με τιτλο (οχι το περιεχομενο) που υποτιμα την χωρα αβιαστα και οχι ορθολογικα. Ας χρησιμοποιησω ενα αλλο παραδειγμα... Πως θα αντιδρουσες στο εξης σκηνικο: Πατερας μολις απανταει στο τηλεφωνημα της δασκαλας του κανακαρη του οτι βριζει και χτυπαει συμμαθητες του με τον εξης τροπο. "Παφ! (σφαλιαρα). Γιατι ρε μαλακισμενο καθεσαι και βριζεις και χτυπας τα αλλα παιδια; Τι νομιζεις οτι εισαι εισαι νταης; καλυτερος; Θα σου πω εγω τι εισαι... Αλητης. Αυτο θα γινεις αμα συνεχισεις ετσι. Θα καταντησεις πιο αχρηστος κι απ τη μανα σου. Χασου απ τα ματια μου κωλοπαιδι!!!
ca6mio Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Ζώ στο εξωτερικό. Και αισθάνομαι ασφάλεια όταν αρωστήσω, δεν θα καταλήξω σε κάποιο ράντζο παρακαλώντας ένα γιατρό να με ανεβάσει στη λίστα. Που τα παιδιά εδώ, αισθάνονται περιφάνεια που φοιτούν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, και γνωρίζουν ότι οι σπουδές τους θα πιάσουν τόπο και θα βρουν δουλειά. Το γεγονός ότι χρειάστηκα να βγάλω δίπλωμα οδήγησης, και αφιερώνοντας 2 ώρες απ'τη ζωή μου το είχα. Εδωσα γραπτές και οδηγικές εξετάσεις, χωρίς να φοβάμει τον κάθε εξεταστή μη με κόψει επειδή δεν πήρε φακελάκι, και όλα αυτά σε 2 ώρες. Το γεγονός ότι ο οδηγός λεωφωρείου (αστικού), περιμένει να κάτσω πρώτα, πρωτού ξεκινίσει. Που πηγαίνω στην τράπεζα να πληρώσω νοίκι, και μου φαίρονται σα να είμαι εκατομυριούχος, καφέ χειραψία και μια καλή κουβέντα. Που στο super market, η ταμιάς με ρωταέι τί κάνω, βάζει τα ψώνια μόνη της στη σακούλα, και σε περίπτωση που δεν βρήκα κάτι, θα τρέξει να μου το φέρει. Που έχω ένα σωρό μουσεία, πλανητάριο, ενυδρείο, ζωολογικό κήπο. Που έχω 1 συναυλία τη βδομάδα. Που ο δήμος διοργανώνει events κάθε βδομάδα. Που η πόλη που μένω, έχει διαμορφώσει και κατασκευάσει λίμνες για να διασκεδάζουν οι πολίτες. Που κάθε φορά που με βλέπουν πεζό στο δρόμο, θέλοντας να τον διασχίσω σταματάνε οι οδηγοί για να περάσω. Που μέσα στο καταχείμωνο, ένας απλός άνθρωπος βγήκε από τη ζέστη του σπιτιού (-20οC ) για να με παέι στο βουλκανιζατερ, χωρίς να με ξέρει χωρίς να του πω τίποτα. Και μπορώ να μιλάω για ώρες. Αυτό είναι ποιότητας ζωής. Μαριε καταρχας κανενα απο τα post μου δεν αναφεροταν συγκεκριμενα σε εσενα. Δεν ειναι προσωπικη η αντιπαραθεση. Απλα πρεπει να απαντησω σε εσενα γιατι εσυ μου εθεσες καποια ερωτηματα. Αυτο που θελω να σχολιασω ειναι οτι εσυ μιλας εκ του ασφαλους απο μακρια. Δεν ξερω ποσο θα φανει αληθινο αλλα αυτα που γραφεις ισχυουν σε μεγαλο βαθμο κι εδω. Εαν υπαρξουν φαινομενα διαφθορας μπορειτε καλλιστα να τα καταγγειλετε. Εαν τα υπομενετε χωρις να κανετε κατι απλα διαιωνιζετε μια αρρωστημενη κατασταση. Και αυτο που κατα τη γνωμη μου εχει δημιουργησει τα προβληματα ειναι η αστυφιλια. Οταν εχει μαζευτει η μιση Ελλαδα στην Αθηνα ειναι λογικο να ειναι ο ενας πανω στον αλλον. Στην περιφερεια ειναι πιο καλα τα πραγματα απλα η κρατικη αναλγησια στερει την περιφερεια απο εργα και υποδομες και στελνει το χρημα στην Αθηνα. Εδω λοιπον η επιβιωση ειναι πολλες φορες θεμα φιλοτιμου και ευτυχως υπαρχει ακομα αρκετο. Ακομα και οι νεοι αλλοδαποι μεταναστες ή σεβονται τον κοσμο ή αποβαλονται. Ευτυχως υπαρχει ακομα αυτη η στενη επαφη μεταξυ γειτονων, συνδημοτων κ.ο.κ. Σε μικρες πολεις δεν ειναι τα παντα απροσωπα. Εαν ζουσες σε μεγαλο αστικο κεντρο και εμαθες ετσι μαλλον θα πρεπει να αναθεωρησεις. Ευτυχως εκει που εισαι βρηκες την ποιοτητα ζωης που εψαχνες. Εμεις ευτυχως για εμας και δυστυχως για καποιους αλλους δεν ζουμε σε βοθρο και ουτε θα αφησουμε να γινει βοθρος η Ελλαδα.
Orgasmic Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Ειναι κριμα να ξενερωνεις απο τα γνωρισματα του Ελληναρα (πχ αγενεια, ξερολιαση, ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ, αδιαφορια για τους γυρω κλπ) ενω παραλληλα ξεκινας ενα θεμα με τιτλο (οχι το περιεχομενο) που υποτιμα την χωρα αβιαστα και οχι ορθολογικα. Νομιζω οτι αυτη ειναι η χρηση του τιτλου... Μαριε καταρχας κανενα απο τα post μου δεν αναφεροταν συγκεκριμενα σε εσενα. Δεν ειναι προσωπικη η αντιπαραθεση. Απλα πρεπει να απαντησω σε εσενα γιατι εσυ μου εθεσες καποια ερωτηματα. Αυτο που θελω να σχολιασω ειναι οτι εσυ μιλας εκ του ασφαλους απο μακρια. Δεν ξερω ποσο θα φανει αληθινο αλλα αυτα που γραφεις ισχυουν σε μεγαλο βαθμο κι εδω. Εαν υπαρξουν φαινομενα διαφθορας μπορειτε καλλιστα να τα καταγγειλετε. Εαν τα υπομενετε χωρις να κανετε κατι απλα διαιωνιζετε μια αρρωστημενη κατασταση. Και αυτο που κατα τη γνωμη μου εχει δημιουργησει τα προβληματα ειναι η αστυφιλια. Οταν εχει μαζευτει η μιση Ελλαδα στην Αθηνα ειναι λογικο να ειναι ο ενας πανω στον αλλον. Στην περιφερεια ειναι πιο καλα τα πραγματα απλα η κρατικη αναλγησια στερει την περιφερεια απο εργα και υποδομες και στελνει το χρημα στην Αθηνα. Εδω λοιπον η επιβιωση ειναι πολλες φορες θεμα φιλοτιμου και ευτυχως υπαρχει ακομα αρκετο. Ακομα και οι νεοι αλλοδαποι μεταναστες ή σεβονται τον κοσμο ή αποβαλονται. Ευτυχως υπαρχει ακομα αυτη η στενη επαφη μεταξυ γειτονων, συνδημοτων κ.ο.κ. Σε μικρες πολεις δεν ειναι τα παντα απροσωπα. Εαν ζουσες σε μεγαλο αστικο κεντρο και εμαθες ετσι μαλλον θα πρεπει να αναθεωρησεις. Ευτυχως εκει που εισαι βρηκες την ποιοτητα ζωης που εψαχνες. Εμεις ευτυχως για εμας και δυστυχως για καποιους αλλους δεν ζουμε σε βοθρο και ουτε θα αφησουμε να γινει βοθρος η Ελλαδα. Αληθεια σου λεω, αναπολω τους Ελληναρες της Αθηνας σε σχεση με τους Ελληναρες της επαρχιας... Τουλαχιστον στην Αθηνα με την ευγενεια και τον καλο τροπο τους "υποχρεωνεις". Εδω τιποτα δεν τους χαλαει την ζαχαρενια τους, "χωριο μου ειναι οτι θελω κανω, εμεις εδω ετσι εχουμε μαθει, εμεις ετσι τα κανουμε εδω".
bluesattack Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μαριε καταρχας κανενα απο τα post μου δεν αναφεροταν συγκεκριμενα σε εσενα. Δεν ειναι προσωπικη η αντιπαραθεση. Απλα πρεπει να απαντησω σε εσενα γιατι εσυ μου εθεσες καποια ερωτηματα. Αυτο που θελω να σχολιασω ειναι οτι εσυ μιλας εκ του ασφαλους απο μακρια. Δεν ξερω ποσο θα φανει αληθινο αλλα αυτα που γραφεις ισχυουν σε μεγαλο βαθμο κι εδω. Εαν υπαρξουν φαινομενα διαφθορας μπορειτε καλλιστα να τα καταγγειλετε. Εαν τα υπομενετε χωρις να κανετε κατι απλα διαιωνιζετε μια αρρωστημενη κατασταση. Και αυτο που κατα τη γνωμη μου εχει δημιουργησει τα προβληματα ειναι η αστυφιλια. Οταν εχει μαζευτει η μιση Ελλαδα στην Αθηνα ειναι λογικο να ειναι ο ενας πανω στον αλλον. Στην περιφερεια ειναι πιο καλα τα πραγματα απλα η κρατικη αναλγησια στερει την περιφερεια απο εργα και υποδομες και στελνει το χρημα στην Αθηνα. Εδω λοιπον η επιβιωση ειναι πολλες φορες θεμα φιλοτιμου και ευτυχως υπαρχει ακομα αρκετο. Ακομα και οι νεοι αλλοδαποι μεταναστες ή σεβονται τον κοσμο ή αποβαλονται. Ευτυχως υπαρχει ακομα αυτη η στενη επαφη μεταξυ γειτονων, συνδημοτων κ.ο.κ. Σε μικρες πολεις δεν ειναι τα παντα απροσωπα. Εαν ζουσες σε μεγαλο αστικο κεντρο και εμαθες ετσι μαλλον θα πρεπει να αναθεωρησεις. Ευτυχως εκει που εισαι βρηκες την ποιοτητα ζωης που εψαχνες. Εμεις ευτυχως για εμας και δυστυχως για καποιους αλλους δεν ζουμε σε βοθρο και ουτε θα αφησουμε να γινει βοθρος η Ελλαδα. Μαλλον τα παιδια ζουσαν στην Αθηνα, λιγο το καυσαεριο λιγο η ελλειψη υπομονης (που την θυμασαι στο εξωτερικο..) Παντως εδω στην επαρχια ουτε βγαινουμε αλλαλαζοντας στους δρομους,ουτε ο οδηγος ξεκιναει με τον κοσμο να τρεχει ξοπισω απο το λεωφορειο ,ουτε στο σουπερμαρκετ η κοπελιτσα σου πεταει τα ψωνια στην..μουρη , και θαλασσα εχουμε (οι λιμνες καλυτερες ειναι ), και μια χαρα την ηρεμια μας .
pournaras Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 ...διότι ως γνωστόν είμαστε περισσότερο πολιτικά ζώα από το αντίθετο φύλο, συν το ότι παρόν είναι section τεχνολογικού φόρουμ, συν το ότι τέτοιον καιρό οι περισσότερες λούζουν τα κωλαράκια τους κάτω από αχτίδες νησιώτικων φεγγαριών, κ.α. Πάντως, υπάρχει εξαίρεση και είναι η Τραυματίας. Ναι ρε συ Πουρνάρα, μπράβο, όλοι όσοι πήραν επιδοτήσεις στην Ελλάδα, τις κάνανε αμάξια. Ή, αντιθέτως, δεν υπάρχει διαφθορά στις χώρες του εξωτερικού. Ναι, και το Δημόσιο που λειτουργεί, το φτιάξανε με τα χεράκια τους οι ξένοι - κι εννοώ τον λαουτζίκο. Ή, αντιθέτως, το Δημόσιο εδώ λειτουργεί όπως/όσο καλύτερα μπορεί, και οι πολίτες είναι που του ζητάνε περισσότερα χαρτιά για τις υποθέσεις τους και το χτυπάνε πίσω. Ε ναι, τώρα το πέτυχες λέμε, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι εφεύρεση ελληνική. Μπούλζαϊ. Ξαναμπράβο. ...ε μα, να και το περί νόμων. Βλέπεις, το ελληνικό σύστημα, το τόσο σωστά δομημένο, δεν ήθελε να διαφθαρεί, αλλά υπέκυψε στις παράλογες πιέσεις και μιζώματα που το υποχρέωναν χρόνια τώρα να λαμβάνει, οι αδηφάγοι πολίτες, προκειμένου να εξασφαλίσουν καμμιά θέση στην ουρά για εγχείριση, να χτίσουν κα'να σπίτι να μην τους τρων' τα νοίκια, να χώσουν το παιδί τους στο Δημόσιο αφού από ανάπτυξη και δουλειές=αρχίδια. (Κάπου μάλιστα κάποιος έγραψε απόψε περί "δούλων πολιτικών" και γέλασα όταν το διάβασα). Τί να σε πω ρε μαν, ξαναμίλησα για πρεζάκια, για πουτάνες ή για πρόβατα, είναι απ' τ' αγαπημένα μου παραδείγματα, αλλά για μια ακόμη φορά θα πω ότι για 'σένα όταν θα εκλείψουν τα πρεζάκια, οι πουτάνες ή τα πρόβατα, οι πρεζέμποροι, οι νταβάδες και οι τσέλιγκες θα γίνουν αστυνομικοί, καλόγεροι και επιστήμονες και θα είμαστε όλοι καλά. Μην προσπαθεις να πας στο αλλο ακρο. Για τριτη φορα το λεω, οτι σε καμμια χωρα δεν ειναι το 100% τιμιοι και καλοι, ενω εδω ειναι το 100% λαμογια και κλεφτες. Αυτο ομως δεν αλλαζει το δεδομενο οτι αν μετρησεις ποσοι απο μας πηραν ασχετα δανεια (οχι στεγαστικα, εκει ειναι αλλη ιστορια), και βρεθηκαν να τους εχουν κατασχεσει μεχρι και σπιτια, σε σχεση με αυτους του εξωτερικου, δε νομιζω να δεις ιδια ποσοστα, ετσι δεν ειναι; Θες μηπως να δεις ποσα πολυτελη αυτοκινητα ειναι αυτη τη στιγμη στον ΟΔΔΥ απο κατασχεσεις σε αντιθεση με αλλες χωρες. Μη λεμε λοιπον οτι θελουμε. Οσο για το δημοσιο, αμφιβαλεις οτι τα μισα χαρτια που το δημοσιο το ιδιο σου ζηταει, κι εσυ μετα πας σε αλλη υπηρεσια να τα παρεις, τα εχει απλα και μονο για να καλυπτωνται θεσεις εργασιας; Τι χαρτια παει ο πολιτης να ζητησει απο μια υπηρεσια που δεν του τα εχει ζητησει καποια αλλη; Γιατι αυτο να μη γινεται ενδουπηρεσιακως; Ο λαουτζικος ειναι αυτος που απαρτιζει το δημοσιο, δεν ειναι τα Νεφελιμ, ο λαουτζικος ειναι αυτος που απαιτει κι αλλο προσωπικο γιατι δεν προλαβαινει να συνταξει ολο αυτο το χαρτομανι, ο λαουτζικος ειναι προισταμενος του που θα προωθησει τις αιτησεις για προσπληψη περισσοτερου προσωπικου, κι ο λαουτζικος (που καποτε κι αυτος ηταν απλος υπαλληλος), ειναι τωρα διευθυντης που θα συμφωνησει στην προσληψη. Δεν ειναι καθολου αμοιρος ευθυνων. Οσο για τους νομους... το βλεπουμε καθε μερα. Τηρουμε εμεις τους σωστους, και μας πειραξαν οι λαθος... Τι να πω. Οπως τηρησαμε τον αντικαπνιστικο, οπως τηρουμε τον ΚΟΚ, οπως τηρουμε τα οικονομικα μας χωρις διπλα βιβλια και χωρις φοροδιαφυγη, οπως τηρουμε το σφαλιστικο και ολοι οι εργατες ειναι ασφαλισμενοι, οπως τηρουμε τα περι καταπατησεων κλπ. Μηπως κι εδω, ο λαουτζικος δεν ειναι αυτος που τα κανει ολα αυτα; Οι 5-10 χιλιαδες πολυ πλουσιοι ειναι, ενω ολοι οι αλλοι τα τηρουμε;
ca6mio Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Νομιζω οτι αυτη ειναι η χρηση του τιτλου... Αληθεια σου λεω, αναπολω τους Ελληναρες της Αθηνας σε σχεση με τους Ελληναρες της επαρχιας... Τουλαχιστον στην Αθηνα με την ευγενεια και τον καλο τροπο τους "υποχρεωνεις". Εδω τιποτα δεν τους χαλαει την ζαχαρενια τους, "χωριο μου ειναι οτι θελω κανω, εμεις εδω ετσι εχουμε μαθει, εμεις ετσι τα κανουμε εδω". Γιατι ειπε κανενας οτι αντιστοιχα δεν υπαρχουν Αγγλαρες, Ιταλαρες, Ισπαναρες κτλ; Στραβοι υπαρχουν παντου. Οι Ευρωπαιοι στραβοι ειναι καλυτεροι απο τους Ελληνες;
marios_geo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Έζησαν Θεσσαλονίκη Λάρισα και Αλεξανδρούπολη. Ξέρω και επαρχία καθ μεγάλη πόλη. Πάω τώρα στο astrofest 2011
ca6mio Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Φανταζομαι θα γινεται χαμος απο Αμερικανους επιστημονες εκει...
washcloud Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Ο washcloud αρχικα, την εξησε με σαφηνεια χωρις απαραιτητα να την επιδοκιμαζει. ...για την ιστορία, ΚΑΘΟΛΟΥ δεν την επιδοκιμάζω (;!). Αυτό έλλειπε. Και για άλλη μια φορά : ναι, είμαστε χανείο παντού. Ναι η νοοτροπία μας νοσεί. Όσο όμως νοσηρό είναι το να είσαι πχ δημόσιος υπάλληλος και να έχεις όλο τον κόσμο γραμμένο στ' αρχίδια σου και να του φέρεσαι κι αναλόγως - άλλο τόσο νοσηρό είναι να βγαίνεις ως ο γραμμένος στ' αρχίδια του προαναφερθέντος, πολίτης και α) να τον...συγκρίνεις με τους βορειοευρωπαίους αντίστοιχους και να τον θάβεις β) μαζί με τα γονίδιά του και να λες δεν αλλάζει, χωρίς να δεις τί άλλο παίζει από πίσω. Τα παιδιά στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες μεγαλώνουν βλέποντας να επικρατούν ο παρτακισμός, το ρουσφέτι, το φάε για να μη σε φάνε. Τους τα λένε στο σπίτι οι "καμμένοι" τους γονείς, τα βλέπουν να ισχύει στο σχολείο καθώς βλέπουν τους καθηγητάδες τους να έχουν γραμμένο το μάθημα αλλά παραδίδουν τα καλύτερα ιδιαίτερα, καταλαβαίνουν ότι οι δικομματικές κυβερνήσεις που λυμαίνονται τη χώρα 10ετίες τώρα δε δίνουν δυάρα για τα τεκτενόμενα, βλέπουν ότι καμμία αλλαγή δεν επιτελείται με τις προαναφερθείσες εναλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, και νιώθουν στο πετσί τους πως έτσι όπως έχει η κατάσταση, είτε θα κάτσουν και θα τους φάνε λάχανο σαν μπούνε στον επαγγελματικό στίβο μεθαύριο, είτε θα την κοπανήσουν σε χώρα του εξωτερικού που είναι αλλιώς τα πράγματα, είτε θα κάτσουν εδώ που είναι και θα λαδώσουν, θα εκμεταλλευτούν, θα γίνουν χειρότεροι κι απ' τους γονείς τους και τους φίλους των γονιών τους, στην προσπάθεια να επιβιώσουν, διότι έτσι όπως είναι στημένο το σύστημα δεν πρόκειται να δουν χαΐρι και προκοπή αλλιώς. Τί να πεις γι' αυτά τα παιδιά; Ποιός φταίει; Αυτά είναι που ξαφνικά στα 25 τους θα φταίνε που δεν αλλάξανε το σύστημα; Το σύστημα που έχει και κεφάλι και πλοκάμια κι αρχίδια, ΔΕΝ; Για 'μένα λοιπόν εκεί που φταίνε πάνω απ' όλα αυτά τα παιδιά που θα γίνουν μέρος του συστήματος, δεν είναι τόσο που δεν αλλάζουνε το σύστημα, αλλά που είτε το επικροτούν κι από πάνω, είτε απλά αφορίζουν τους πάντες ΕΚΤΟΣ από τις κεφαλές του, ήτοι την πολιτικοοικονομική εξουσία που ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα οδηγεί, ακόμη και την επαν"εκλογή" της, για να συνεχίσει να ορίζει το σύστημα όπως ΑΥΤΗ γουστάρει.
bluesattack Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Έζησαν Θεσσαλονίκη Λάρισα και Αλεξανδρούπολη. Ξέρω και επαρχία καθ μεγάλη πόλη. Πάω τώρα στο astrofest 2011 Δεν ειναι ολες οι χωρες για ολους τους ανθρωπους.Απλως παραδεχθειτε το και σταματηστε (οχι εσυ ειδικα ) την καραμελα με την ''ποιοτητα ζωης'' .Αλλος θελει να ζει στην Βραζιλια αλλος στην Φιλανδια, απεχουν αυτα μεταξυ τους , ετσι (στην <οργανωση> ).Ουτε τα πραγματα ειναι τοσο τραγικα οπως τα παρουσιαζουν μερικοι (οσο αφορα την ποιοτητα ζωης ).Εμεις δεν γνωριζουμε λετε ξενους που ηρθαν να μεινουν μονιμα στην Ελλαδα ? Ειτε σαν συνταξιουχοι ειτε γιατι ειχαν την πολυτελεια και ευκαιρια να το κανουν νωριτερα. Η κεντρικη ευρωπη ειναι πλημμυρισμενη με πρασινο.Κοιταει καποιος το πρασινο , τις λιμνες , το διαφορετικο με ..δεος.Εδω ομως στην Ελλαδα θεωρει αυτονοητο και 'δικαιωμα' του οτι θα πεταχθει απο το σπιτι και σε 5 λεπτα μπορει να κανει τις βουτιες του.Τοσο που δεν το εκτιμαει καν.
tsifotis Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 ...για την ιστορία, ΚΑΘΟΛΟΥ δεν την επιδοκιμάζω (;!). Αυτό έλλειπε. Ηταν προφανες. Απλα δεν ηθελα να απαντησω στο στυλ: Κοιτα τι ωραια τα λεει για τα μαυρα μας τα χαλια ο washcloud, μαθε μπαλιτσα! Θα αυτοακυρωνομουνα. Παντως το αρχικο πιο ψυχραιμο ποστ με καλυψε. Ως σχετικά νεόκοπο κράτος (να μην αναφέρω πότε ξεφορτωθήκαμε Οθωμανούς και Κοτζαμπάσηδες) που συντάχθηκε σταδιακά ως τέτοιο (μέσα 20ου αιώνα), συντελώντας ένα σύνολο πληθυσμιακό, πολύ διαφορετικών μεταξύ τους πολιτισμικών επηρροών (μικρασιατικών, νησιωτικών/βενετικών, βλάχικων, σλαβικών, ιλλυρικών μεταξύ των βασικών κεντροελλαδικών/πελοποννησιακών), περνώντας επί 2 αιώνες δια οικονομικού πυρός και πολεμικού σιδήρου, έχοντας αλλάξει δυνάστες (Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς) όσο συχνά αλλάζει περούκες η Γκάγκα, φτάσαμε αισίως στη μεταπολεμική Ελλάδα, κυρίως την "δυτικόστροφη" του Καραμανλή, έχοντας εκτός όλων των προηγουμένων γευτεί γερά ΚΑΙ τον "εθνικό διχασμό", που όξυνε για τα καλά τις αντιθέσεις με την προαναφερθείσα στροφή που είχε πάρει η χώρα. Αστυφιλία, ή μάλλον Αθηνοφιλία καλύτερα, αναπτυξιακά κεφάλαια που έρρεαν κυρίως προς την πρωτεύουσα, συγκεντρωτικό κράτος, γραφειοκρατικό κράτος, και, κυρίως ρουσφετολογικό κράτος, ήταν αυτό που γέμισε το στομάχι αλλά και τις τσέπες του μέσου πεινασμένου, εξαντλημένου από τους συνεχείς απ' την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση και μετά, πολέμους, Έλληνα, όπως γέμισε και την Αττική με κορμιά και τσιμέντο - τη στιγμή που ερήμωνε την επαρχία μέσω είτε της εσωτερικής, είτε της εξωτερικής (κάποιοι έπρεπε να πραγματώσουν θαύματα όπως το Γερμανικό, το Αμερικανικό, το Αυστραλιανό - και μεταξύ των κάποιων ήταν ΚΑΙ Έλληνες) . Κι έτσι, η γενιά που ενηλικιώθηκε στη δεκαετία του '60, ήταν από γονείς που είχαν ζήσει αρκετά την ανέχεια και τις ταλαιπωρίες, ακόμη και τις κακουχίες, από γονείς που τη μεγάλωσαν έχοντας κατοχικά σύνδρομα, συμβουλεύοντάς την να αρπάζει για να τρώει και να κλέβει για να έχει, εξυπηρετώντας το ρουσφετολογικό κράτος που λέγαμε, βάζοντας τα παιδιά τους στο Δημόσιο, προσπαθώντας να τα μεγαλώσουν με τα συντηρητικά πρότυπα που επίτασσε η εποχή και η κατεύθυνση του κρατικού προσανατολισμού, κάνοντάς τα να "δουν σοβαρά τη ζωή" για να μην υποφέρουν (δαιμονοποιώντας και τραβώντας στ' άκρα καταστάσεις που όπως είπαμε είχαν ήδη επιφέρει "εθνικό διχασμό"). Και σ' όλ' αυτά έλλειπε κάτι : Η παιδεία. Η παιδεία που ποτέ δεν απήλαυσαν οι τότε γονείς, η μόρφωση, η καλλιέργεια. Η ουσιαστική παιδεία των μαζών είχε να κάνει με τον τρόμο του δασκάλου με τη βέργα, τις κουρές των κεφαλών, τις κόσμιες διαγωγές, τον χωροφύλακα και την εξουσία του, τις πολιτικές ανελευθερίες, το κυνήγι της ελεύθερης βούλησης και σκέψης, των δημοκρατικών διαδικασιών, και της ανέχειας που λέγαμε. Τα παιδιά λοιπόν αυτών που έγιναν οι γονείς των παιδιών της μεταπολιτευτικής περιόδου, είχαν μεν ζήσει σε συνθήκες λιγότερης ανέχειας, δεν είχαν βιώσει κάποιον γενικευμένο πόλεμο, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει : σφυρηλατήθηκαν ως μέτοχοι ενός συστήματος ρουσφετολογικού, συντηρητικού κλπ κλπ. Κι αυτό που περάσαν στα δικά τους παιδιά, δεν ήταν τα κατοχικά σύνδρομα των δικών τους γονιών, αλλά η φιλοσοφία του φάε για να μη σε φάνε, κοίτα να εκμεταλλευθείς τις ευκαιρίες του Δημοσίου όσο μπορείς, μάζευε πλούτο. Την έλλειψη καλλιέργειας των γονιών τους, επαυξημένη. Και τα δικά τους λοιπόν παιδιά, "τα παιδιά της μεταπολίτευσης", ενηλικιώθηκαν σ' ένα περιβάλλον ακόμη λιγότερης ανέχειας, αλλά ένα περιβάλλον που η κατασπάραξη μεταξύ των πολιτών του ίδιου του έθνους, είχε ήδη ξεπεραστεί ως ανάγκη επιβίωσης, και είχε αναχθεί σχεδόν σε τέχνη. Σ' ένα περιβάλλον όπου ο επαρχιώτης είχε ήδη αρχίσει να μισεί το αθηνοκεντρικό κράτος που υπερσυγκέντρωνε ευκαιρίες και πλούτο με πενιχρούς όρους ανταποδοτικότητας, σ' ένα περιβάλλον που η δύναμη της πολιτικής κυβερνητικής μηχανής έσπερνε δέος, σ' ένα περιβάλλον που γενικά οι αρχές ήταν καταλυτικός παράγοντας στην καθημερινότητα, και μάλιστα μη αμφισβητήσιμος. Ολ' αυτά σε αντιδιαστολή με τα λαϊκά κινήματα που φαινόντουσαν στην υπόλοιπη Ευρώπη να αποκτούν σημαντική δυναμική. Και, είναι αλήθεια, ότι αυτά τα παιδιά είχαν ήδη εκτεθεί σε μια ακόμη ουσιαστικότερη παιδεία πλέον, που δεν ήταν απλά εκπαιδευτική, αλλά διαπλαστική. Όχι βέβαια μόνο την απ' το κράτος παρεχόμενη. Και τα παιδιά αυτών μεγάλωσαν σ' ένα κράτος στο οποίο είχε ναι μεν χαθεί πια ο χωροφύλακας, είχαν ψιλοξεχαστεί οι εθνικοί διχασμοί, αλλά είχε μπει για τα καλά σε κίνηση η κρατική μηχανή που λέγαμε όπου η ευημερία συσχετιζόταν με το Δημόσιο, με τις νόμιμες ή και άνομες δοσοληψίες με αυτό, με την εκμετάλλευση αυτού, μεγάλωσαν σ' ένα κράτος στο οποίο η παιδεία ξαφνικά εκεί που πήγαινε να γίνει ουσιαστική πήρε μια απαξιωτική μορφή και ουσία κι αναλώθηκε από την παραπαιδεία που γιγαντώθηκε, μεγάλωσαν κι ενηλικιώθηκαν σ' ένα κράτος η επαρχία του οποίου είχε ήδη στεγνωθεί, με τρέηντμαρκ τις μισοτελειωμένες κι εγκαταλελειμμένες πλέον κατασκευές προς χάριν των επιδοτήσεων, με αποδιοργανωμένη και χωρίς στόχους την αγροτική παραγωγή, πάλι προς χάριν των επιδοτήσεων, σ' ένα κράτος η πρωτεύουσα πόλη είχε ήδη μεταμορφωθεί σ' ένα τέρας πλακωμένο στο νέφος, πόλη η οποία είχε ήδη αρχίσει να παράγει πολίτες που με το ζόρι την πάλευαν για 355 μέρες το χρόνο εντός της, μόνο και μόνο για να καταφέρουν να πάνε 10 μέρες διακοπές στα χωριά απ' όπου κάποτε είχαν ξεκινήσει οι γονείς και οι παππούδες τους. Κι έχουμε φτάσει στο σήμερα, που ο 15χρονος που μεγαλώνει στο προαναφερθέν τέρας, το άναρχα δομημένο με τις κυβερνητικές ευλογίες και προσταγές των δεκαετιών του 60 και του 70 κυρίως, σ' έναν κόσμο όπου η τεχνολογία, η εικόνα, η επιφάνεια, το χρήμα, η κατανάλωση και η καλή βιτρίνα είναι θεοί, που το πράσινο υπάρχει κατά κύριο λόγο στα μανάβικα των σούπερ-μάρκετ και στις προεκλογικές αφίσσες, που η παγκόσμια κυρίαρχη ιδεολογία είναι ο νεοφιλελευθερισμών των χρηματιστηριακών αγορών, ο εύκολος και γρήγορος πλουτισμός, η ευδαιμονία του ατόμου, ο γενικός κυνισμός, σ' έναν κόσμο που τα τελευταία χρόνια έχει αποδομηθεί ΠΑΝΤΕΛΩΣ η έννοια της πίστης και συμμετοχής στην πολιτική ως μορφή κοινωνικής οργάνωσης και λειτουργίας αλλά και ως έκφραση εσώτερης ανθρώπινης ανάγκης, σ' έναν κόσμο που ο ολοκληρωτισμός της εξουσίας, και ο φορέας αυτής που είναι η οικονομική δύναμη φαντάζει ουσιαστικά ανίκητος και η κάθε σκέψη για αντίδραση αδιέξοδη, σ' έναν κόσμο που όλα του λένε "ζήσε για το τώρα και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για τον εαυτό σου μια και η ζωή όπως τη ζούμε είναι μικρή", σ' έναν κόσμο που πλέον όχι απλά υποπτεύεται και νιώθει, αλλά ΓΝΩΡΙΖΕΙ και μπορεί κάθε στιγμή να γνωρίζει έχοντας πρόσβαση σε άμεση πληροφορία, ότι όλοι κλέβουνε, ότι δικαιοσύνη δεν υπάρχει, ότι ο κόσμος είναι μια σκληρή ζούγκλα, ότι ο ίδιος δεν είναι παρά ένα γρανάζι σε αυτή τη μηχανή, ότι παρά την αυτογνωσία στην οποία φτάνει σχετικά νωρίς πια, δεν έχει αντίκρυσμα και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να τον οδηγήσουν στο σφάξιμο όπως ένα ζώο παραγωγής, ότι η δύναμή του είναι απελπιστικά ελάχιστη σε σχέση με την προαναφερθείσα μηχανή, κι ότι δεν έχει μέλλον σ' έναν τέτοιο κόσμο. Και στη χειρότερη ζει και στην ίδια του την οικογένεια καυγάδες, απιστίες, χωρισμούς, εγωισμούς, και ατομικές επιδιώξεις. Ο δε 15χρονος που μεγαλώνει στην επαρχία, μπορεί μεν ακόμα να έχει πράσινο γύρω του να χαίρεται, όμως ζει είτε τα οικονομικά αδιέξοδα των γονιών του ή στην καλύτερη των γονιών των φίλων του, βλέπει το μαρασμό γύρω του και τη μόνη ελπίδα να ζήσει κάτι ουσιαστικό αλλά και να επιβιώσει επαγγελματικά, το να μεταναστεύσει είτε στο "τέρας", είτε σε άλλες χώρες. Κατά τ' άλλα ζει περίπου ότι και ο συνήλικός του στην πρωτεύουσα. Κι αναρωτιέμαι μετά από ολ' αυτά, τί ακριβώς ευκαιρία είχε ο Έλληνας να μην είναι ο κάφρος, ο βλάχος κι ο γύφτος που είναι σήμερα; Τί ευκαιρία είχε να ζήσει ανθρώπινα, να δημιουργήσει; Τί ευκαιρία είχε να εκτεθεί σε καλλιέργεια, σε παιδεία ουσιαστική; Πότε ήταν ελεύθερος να πράξει διαφορετικά απ' ότι μπόρεσε; Και τί ευκαιρία θα έχει η αυριανή γενιά που μεγαλώνει στο παρόν περιβάλλον, του οποίου οι καταβολές πάνε πίσω μέχρι 200 τόσα χρόνια; Ούτε εμένα μ' αρέσει να πέφτω πάνω σε δημόσιο μοσχάρι που κάνει λες και το σύμπαν του ανήκει, αλλά δε νομίζω πως η λύση είναι η απέλαση. Η απόλυση, ίσως. Κατά τ' άλλα, το θέμα δεν είναι αν μιλάμε για γνώρισμα φυλής. Γιατί κι αυτόν, όπως ίσως και τον αυριανό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν τις δικές τους ευθύνες, τον φτιάξαν και τον φτιάχνουνε. Καταλαβαίνω τη γκρίνια σου, καταννοώ το πρόβλημά σου - μόνο που δεν πάει έτσι απλά πηγαίνοντας έξω να βλέπουμε τα καλύτερα, είτε των όσων φτιάξανε ό,τι φτιάξανε ΚΑΙ στις δικές μας πλάτες, είτε των όσων δεν είχαν το δικό μας παρελθόν και τις δικές μας "τύχες". Φταίμε, αλλά όχι μόνο εμείς. Μακάρι να ήταν τόσο απλό. ΥΓ Επισης ηθελα να γραψω εξηγησε, οχι εξησε
pournaras Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δεν ειναι ολες οι χωρες για ολους τους ανθρωπους.Απλως παραδεχθειτε το και σταματηστε (οχι εσυ ειδικα ) την καραμελα με την ''ποιοτητα ζωης'' .Αλλος θελει να ζει στην Βραζιλια αλλος στην Φιλανδια, απεχουν αυτα μεταξυ τους , ετσι (στην <οργανωση> ).Ουτε τα πραγματα ειναι τοσο τραγικα οπως τα παρουσιαζουν μερικοι (οσο αφορα την ποιοτητα ζωης ).Εμεις δεν γνωριζουμε λετε ξενους που ηρθαν να μεινουν μονιμα στην Ελλαδα ? Ειτε σαν συνταξιουχοι ειτε γιατι ειχαν την πολυτελεια και ευκαιρια να το κανουν νωριτερα. Η κεντρικη ευρωπη ειναι πλημμυρισμενη με πρασινο.Κοιταει καποιος το πρασινο , τις λιμνες , το διαφορετικο με ..δεος.Εδω ομως στην Ελλαδα θεωρει αυτονοητο και 'δικαιωμα' του οτι θα πεταχθει απο το σπιτι και σε 5 λεπτα μπορει να κανει τις βουτιες του.Τοσο που δεν το εκτιμαει καν. Αρα εμεις γενικα ειμαστε ευχαριστημενοι με αυτη την ελλαδα που εχουμε, ετσι;
Red_Phantom Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 τσουκαλας - εγω πληρωνω http://www.youtube.com/watch?v=L9F2H-VWfoA 530000 Προβολές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.