Προς το περιεχόμενο

Ελλάδα, ο "βόθρος" της Ευρώπης.

Orgasmic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και μετά το χάος; τίποτε άλλο δεν υπάρχει;

Όχι ότι αρνήθηκε κάποιος τα (α) και (β)..

Δεν διαβάζεις όμως και με στεναχωρείς

"ανάμεσα στις χιλιάδες παράμετρους που υπάρχουν, ανέφερα 2 βασικά"

• Απαντ. 317
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατάλαβα τι είχες γράψει πιο πίσω, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Η κουτοπονηριά μας και η κακία που βγάζουμε ως λαός δεν είναι προϊόν της εξουσίας μας. Στο κάτω-κάτω δεν καναμε τίποτα για να το αλλάξουμε.

Δυστυχώς απ' τη στιγμή που για παράδειγμα βλέπεις το πρεζόνι και το σιχαίνεσαι που κλέβει ή σέρνεται ζητιανεύοντας, κι αυτό και την κατάστασή του, δεν πρόκειται από πίσω του ούτε να δεις τα συμφέροντα της ντρόγκας - ούτε και να κάνεις ποτέ τίποτα για ν' αλλάξει η κατάσταση, ούτε του εν λόγω πρεζονιού, ούτε άλλου, ούτε του από πίσω συτήματος. Και με τέτοια αφοριστικά μυαλά, αποδίδοντας μονόπλευρα ευθύνες, θα κάνεις καλό μόνο στον εαυτό σου, ως μέρος της γενιά του αύριο (γούστο σου και καπέλο σου βέβαια). Φύλαξέ το όμως αυτό, γιατί θα σου 'ρθει μπούμερανγκ.

ο λαος ομως δινει την εξουσια.

και οταν ο μεσος αμερικανος,ως ανθρωπος, δεν τον ενδιαφερει αν σκοτωνονται παιδακια στο Ιρακ προκειμενου η βενζινη που βαζει στο αμαξι του να παραμενει φτηνη,

τοτε το προβλημα μαλλον ξεκιναει απο την ανθρωπινη φυση και οχι απο τα golden boys και τους πολιτικους-δουλους τους.

...άσε με ρε Κίλικ με την ανθρώπινη φύση. Με μοιρολατρισμούς θ' ασχολιόμαστε στην καλύτερη - ή με παρτακισμούς στη χειρότερη; Φτάνει.

Ρε συ wash κανένας δεν διαβάζει Καμύ και Ελίτη και λιμνάζει, όταν όμως ο ένας πάει στο ένα άκρο (η Ελλάδα είναι ο βόθρος της Ευρώπης -έλεος απορώ πραγματικά που δεν απαιτήθηκε να αλλάξει ο τίτλος τουλάχιστον-) για να φέρεις την ισορροπία πρέπει να πας στο άλλο άκρο έτσι δεν είναι?

...κάτσε, στα, δε μας τα λες καλά... Σου χάλασε δηλαδή το συναίσθημα ο τίτλος; Νταξ', βόθρος δεν είναι - ένας ψιλομπιντές ΕΙΝΑΙ όμως. Και ασχέτως αν κι αυτός απλά πετάει ολόκληρο λαό στον Καιάδα, αυτά που αναφέρει ο τόπικ-στάρτερ, ε δεν είναι παραμύθια...Από πού κι ως πού να...ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ν' αλλάξει ο τίτλος; Έλεος. Άσε τον τίτλο του κατά μέρος, και λέγε για την ουσία του ό,τι έχεις να πεις (...την δε ισορροπία, νομίζω ότι δεν χρειάζεται για να επιτευχθεί, να πας στο άλλο άκρο - ΑΡΚΕΙ να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους : στη μέση). Καλός δε ο Καμύς - αλλά δε γαμείς, όταν έχει πάρει φωτιά ο κώλος μας; Κι αν δεν καταλαβαίνεις, το να επικαλείσαι κάτι που περισσότερο ατομική αξία μέσω εσωτερικής προσέγγισης έχει, όταν ο άλλος σε χέζει πατόκορφα και βοθρόπατα, ε είναι σα να σκας μπροστά σ' εξεγερμένο όχλο που καίει και ρημάζει και να προσπαθείς να τους μιλήσεις για το ότι όλοι παιδιά του σύμπαντος είμαστε, σκόνη αστρική, και δεν είναι σωστό να κάνουνε έτσι. Μαλακία είναι, έτσι δεν είναι;

1. Τις εξουσιες ποιος τις εκλεγει? Ειδικα στη χωρα μας, ο "αδικημενος και κατατρεγμενος" λαος δεν δικαιουται να μιλαει για την εξουσια. Αυτος εφερε το δικοματισμο. Αυτος τον στηριξε και θα συνεχισει να τον στηριζει. Ναι ναι, ο "αδικημενος και ο κατατρεγμενος" ελληνικος λαος του δημοσιουπαλληλικου ονειρου, των διακοποδανειων, των 5 πιστωτικων, των 2 κινητων των ~500 ευρω οταν ο μισθος ειναι 740, των Mercedes και των τζιπ με 2 δανεια κλπ κλπ.

2. Επισης τη νοοτροπια του καθε λαου τη διαμορφωνει η εξουσια? Δηλαδη ο Γερμανος εχει καλη νοοτροπια, κουλτουρα και ευγενεια επειδη ετσι τον εμαθε η Μερκελ?

Ενω ο Ελληνας ειναι ψευτομαγκας, τραμπουκος, βαραει κορνες στους δρομους, βριζει, φωναζει, πεταει τα σκουπιδια κατω, κοιταει μονο την παρτη του κλπ κλπ επειδη ετσι τον εμαθε η εξουσια να κανει? Παρκαρεις μπροστα απτο σπιτι του γειτονα, σε δημοσιο χωρο για 20 λεπτα και στην καλυτερη θα ρθει να σου πει να το παρεις με απειλητικο φυος και στην χειροτερη θα στο γρατζουνισει χωρις προειδοποιηση, να 'ουμε. Η εξουσια φταιει για τους πιθηκισμους σε ολες τις εκφανσεις της ζωης του νεοελληνα?

Το πιο ευκολο και βολικο ειναι να τα φορτωνουμε ολα στην εξουσια. Αλλοι τα φορτωνουν στα 400 χρονια σκλαβιας, αλλοι στην κατοχη, γενικα οι δικαιολογιες ολων των ειδων ειναι μερος αυτης της κουλτουρας μας για την οποια υποθετω οτι ανοιχτηκε το τοπικ αυτο.

...σ' εσένα αρμόζει μόνο το καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς.

Δημοσ.

Ξεκαθαρίζω ό,τι δε προσπαθώ να δικαιολογήσω τίποτα και κανέναν σε αυτά που λέω.

Τι σημασια εχει; Στις εδωσε; Τι τις εκανες; Τις εδωσε και στη Δανια πχ; Τι τις εκανε; Τα αποτελεσματα ηταν ιδια;

Έχει σημασία -εκτός αν στην παρωδία της "Μεγάλης Ιδέας" στη δική μας διασκευή βρίσκεις κάποια αξία που θέλεις να ενισχυθεί.

Σε μια περιοδο που πολλοι δε θελουν καν να θυμουνται, αλλα δε βλεπω το point. Το προβλημα δεν ειναι τοσο πισω, ειχες την ευχερεια να κανεις σαν κρατος παρα πολλα πραγματα την τελευταια 30κονταετια, και την πεταξες στα σκουπιδια. Το τι εγινε πριν 50 η 100 χρονια δεν εχει τοσο σημασια πια, μπορουσες σαν κρατος να ισοσκελισεις πολλα πραγματα τα τλευταια χρονια, αλλα κοιταγες την καλοπεραση.

Μπορείς να κάνεις τη ντοματιά να βγάλει καρπό στις 2 μέρες;

ΟΛΑ έχουν το χρόνο τους. Αυτό είναι το πόιντ. Η επιτάχυνση ήταν οπλοφορεμένη και επιλεκτική (από ποιον και γιατί; -μη μου λες τι σημασία έχει, εγώ από τη πλευρά μου προσπαθώ έντονα να μη μηδενίζω). Χωρίς δρόμους δεν έχεις αγορά (ή σιδηρόδρομο που ακόμα δεν έχουμε πλήρες δίκτυο). Και πάει λέγοντας.

Και παλι δεν εχει σχεση. Δηλαδη θελει 100 χρονια ακομη η εφορια για να μπορεσει να λειτουργησει σωστα; Μην τρελαθουμε, οι ιδιοι ειναι που δουλευουν εκει που θελουν ενα γιγαντωμενο δημοσιο, για να εχουν αντικειμενο εργασιας. Η σωστη λειτουργια του δημοσιου με την τεχνολογια που εχουμε ειναι σητημα μηνων, αλλα αυτο αυτοματα θα σημαινει και απωλεια χιλιαδων θεσεων που πλεον θα ηταν αχρηστες.

Σωστό κρίνεται κάτι με βάση το στόχο που προσπαθεί να πετύχει αυτός που το επιχειρεί. Αν μιλάμε για πρακτική και όχι για ιδέα. Ποιος προσπάθησε. Να κάνει τί; (EDIT: αναφερομαι στο δημοσιο προφανως)

Δε διαφωνώ σε αυτό που λες, αλλά αναρωτιέμαι: αν είναι αδύνατο, για 'μενα που τώρα βγήκα στην αγορά εργασίας και το ζω αυτό το μπουρδέλο για το οποίο δεν αποφάσισα ουσιαστικά τίποτα, να σκέφτομαι εξισωτικά με σημεία αναφοράς Γερμανία και Ελβετία -για όσους το κάνουν, με βάση κάποιο αφαιρετικό οικονομικό σύστημα: ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;

Δικαιωμα σου, κανεις δεν ειπε οτι δεν το κανεις η δεν το κανω. Ο νομος ομως υπαρχει. Αν λοιπον τον ξενο τον πιασουν και του κοψουν κληση θα το πιει με το ζουμι του και θα παει με κατεβασμενα τα σκελια να την πληρωσει, εμεις αντιθετα θα κανουμε φασαρια με οποιο τροπο μπορουμε (ακομη και στα κανλια μπορει να βγουμε), για να αποδειξουμε οτι ο νομος ειναι αδικος, και οτι ο ελληνας δεν υποχρεουται να εχει τετοιους νομους.

Δεν είπα πουθενά ότι θα κάνω κάτι τέτοιο -θεωρώ όμως τον εαυτό μου ΝΕΟέλληνα.

ΧΜ ?

Δημοσ.

Ανάμεσα στα χιλιάδες που υπάρχουν θα αναφέρω δύο πολύ γενικά.

α) Υγεία

β) Παιδεία

Κατ'αρχας θα τονισω οτι σου αρεσει να μιλας γενικα και αοριστα. Κατι τετοιο μονο ελλειψη επιχειρηματων που φερνει στο μυαλο.

Επισης θα ηθελα να μου πεις με επιχειρηματα τι δεν σου αρεσει εδω και τι σου αρεσει στο μερος που θεωρεις οτι ειναι ανταξιο των απαιτησεων σου. Γιατι εχω ζησει και στο εξωτερικο (δεν εκανα τουρισμο) και εχω γνωρισει και την παιδεια (οχι απλα σχολικη-ακαδημαικη αλλα αυτην την παιδεια που μας κανει να ξεχωριζουμε απο τα αλλα πρωτευοντα) αλλα και το συστημα υγειας τους.

Δημοσ.

Αν θες να καταλαβεις τι λεω κατσε και σκεψου σφαιρικα την διαφορα μεταξυ των δυο τοπων. Αν θες να πιαστεις απο ενα-δυο πραγματα ε τοτε ναι, το παραδεχομαι. Κι εμεις, λοιπον, εδω ειμαστε θυματα του καπιταλισμου και δεν μπορουμε να στερηθουμε περιττα καταναλωτικα προιοντα εισαγωγης. Αλλα δεν τρωμε 2 ωρες στον δρομο για τη δουλεια μας, δεν ξημεροβραδιαζομαστε στις ουρες, εχουμε πρασινα παρκα και αλανες για να παιζουν τα παιδια, παρκαρουμε εξω απο το σπιτι μας ή το πολυ στο διπλανο τετραγωνο, εχουμε μια αυλη για να βαλουμε τα λουλουδια ή τα ζαρζαβατικα μας, τα καλοκαιρια σε μιση ωρα ειμαστε σε πανεμορφες παραλιες ή σε βουνα και αμα γουσταρουμε παμε και στα μπουζουκια που δεν πληρωνουμε το μπουκαλι ενα μηνιατικο. Αν θες κατι πιο κουλτουριαρικο εχουμε και ωδεια, πολιτιστικους συλλογους, μουσικοχορευτικους συλλογους και επισης εχει ερθει και σε μας το adsl οποτε μπορουμε να σερφαρουμε απεριοριστα στο ιντερνετ ακομα και οταν πινουμε φραπε στις καφετεριες. Φτανουν αυτα για να καταλαβεις που ειναι ο βοθρος ή πρεπει να σου παραθεσω προιοντα που παραγουμε και μεγαλα μυαλα που γεννηθηκαν εδω;

Σορρυ ρε φιλε, αλλα μιας και οπως πιθανον διαβασες παραπανω ειμαι ενας ανθρωπος που αποφασισα να αφησω την Αθηνα για την επαρχια, επιτρεψε μου να σου απαντησω ενα προς ενα γιατι ειναι λες και αναφεροσουν σε μενα οταν το εγραφες το ποστ...

"εχουμε πρασινα παρκα και αλανες για να παιζουν τα παιδια"-->Ειμαι πιθανον στην πιο βροχερη πολη της Ελλαδας, εκτος απο εναν αρχαιολογικο χωρο και 1-2 δαση/αλση κοντα στην πολη, παρκακια μικρα και αλανες δεν εχω δει ιδιαιτερα...με τετοια βροχη που εχουμε εδω καθε χρονο, ανετα συντηρουσαμε ανεξοδα παρκακι σε καθε γειτονια.

"παρκαρουμε εξω απο το σπιτι μας ή το πολυ στο διπλανο τετραγωνο"-->εδω οι κυριοι νεοελληνες που εχω για γειτονες, παρολο που εχουν ολοι γκαραζ, προτιμουν να παρκαρουν το αμαξι τους εκτος γκαραζ, οπως να'ναι πιανοντας 2-3 θεσεις με ενα αμαξι και αν τους ζητησεις ευγενικα να χρησιμοποιουν τον χωρο τους ή τουλαχιστον να παρκαρουν σαν ανθρωποι σου απαντουν ειτε "το θελω εξω για να πεταγομαι για καμια δουλεια" ειτε "σε δημοσιο χωρο το παρκαρω".

"εχει ερθει και σε μας το adsl οποτε μπορουμε να σερφαρουμε απεριοριστα στο ιντερνετ"-->Μενω 2 χλμ απο το κεντρο της πολης...100.000+, οχι καμια κωμοπολη. Οταν εκανα αιτηση για ιντερνετ, μου ειπαν οτι δεν εχει θυρες. Και τωρα ειμαι με ασυρματο μεσω δικτυου κινητης. Προχτες ο γειτονας μου, ντοπιος, εβαλε ιντερνετ...πως τα καταφερες τον ρωταω?Πηγα μου λεει και πηρα 10 γραμμες γιατι νοικιαζω και μερικα σπιτια σε φοιτητες...καλα του λεω, εγω εφαγα ακυρο...ηθελε βυσμα τελικα, αν εισαι ντοπιος και εχεις γνωστους στον ΟΤΕ παιρνεις ιντερνετ...οι αλλοι, οι ξενοι, το μπουλο...

Γιαυτο εγραψα στο αρχικο ποστ του θεματος οτι στην επαρχια τα πραγματα ειναι χειροτερα...

Δημοσ.

Μια λιστα με πραγματα που κρατησα (χωρις ελπιζω να παρεξηθω οτι περασα στο γρηγορο τις υπολοιπες σεβαστες αποψεις)...

Ολα καλα με την Οπου και να παω η Ελλαδα με πληγωνει κατασταση που περιγραφει ο ts αλλα ενισταμαι στον τιτλο γιατι αντιφασκει. Ζηλευει το δυτικοευρωπαικο ελλειμα ελληναραδικης γυφτο-φωνακλοτητας αλλα τιτλοφορει το θεμα Ελλάδα, ο "βόθρος" της Ευρώπης. Χμμ... Μου θυμιζει πανεπιστημιοαριστερους πιτσιρικαδες που ωρυονται Πρωτα να Κρεμασουμε τους φασιστες και μετα να τους ρωτησουμε την αποψη τους και δεν καταλαβαινουν καν την αφελεια της θεσης τους.

Το σεντονι του washcloud συνοψιζει παρα πολλες αληθειες που συχνα οταν αναλυω (οχι βεβαια τοσο εκτενως και τολμω να πω ευθυβολα) παραιτουμαι συντομα γιατ πεφτω σε, επιτρεψτε μου την εκφραση, redneck αποψεις τυπου America, Love It or Leave It.

Το ιδιο και το αποσπασμα του αγαπημενου Νικου Δημου για την σχεδον σχιζοφρενικη αποψη του μεσου Ελληνα για την χωρα του.

Επισης θενξ για το ειλικρινες χαμογελο που μου προσφερε το αποσυμπιεστικο για το θρεντ κομεντακι

...μισό περνάει ένας γύφτος που φωνάζει "είναι ζάχαρη είναι μέλι τα καρπούζα του Βαγγέλη".

...

Με εξεπληξε ευχαριστα ο Killik @

α δηλαδη εσυ δεν σβηνεις το τσιγαρο στους δημοσιους χωρους επειδη παιρνεις 600ε το μηνα;

μαλιστα:

Ενα τελευταιο σχολιο...

***Ισως μπορουμε να συμφωνησουμε οτι ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΙΚΑ μπορουνε να σχηματιστουνε 3 κατηγοριες:

α) Τυφλη εμπιστοσυνη και αποδοχη στο τρεχον ελληνικο μοντελο: "ολα καλα, σ οποιον αρεσουμε, οι αλλοι τα κουβαδακια τους και σ αλλες παραλιες". Μεσα ειναι ειτε ρομαντικοι και συναισθηματικοι για τον τοπο, ειτε βολεμενοι, ειτε μη καλως πληροφορημενοι, ή και γιατι οχι, κακης ποιοτητας πατριωτες

β) Κομπλεξες που σχεδον ντρεπονται που ειναι Ελληνες και ειναι ικανοι να εκθειασουνε οποιαδηποτε αλλη χωρα και θαψουνε την Ελλαδα ακομα και σε ακυρα θεματα, πχ ο Ελληναρας φταιει για τον καυσωνα που εχουμε γιατι ψηφισε τον κουμπαρο του να νομιμοποισει αυθαιρετο στην ρεματια. Συνηθως δεν εχουνε μεγαλυτερο οριζοντα απο τους πρωτους

γ) ανοιχτομυαλοι ανθρωποι που εχουνε τα κακα του Ελληνα μεν, αλλα στο τσακιρ κεφι κανουνε κατι για να βελτιωθουνε. Δυστυχως αυτο συνοψιζεται πολλες φορες σε εκ του ασφαλους κριτικη

ΥΓ: Ισως και εγω εχω στο DNA μου αποψη για ολα και κριτικαρω και απορριπτω κατ' εξακολουθηση. (θα ημουνα τελεια Ελληνιδα Μανα).

Δημοσ.

Οι περισσοτεροι που τωρα ''αγανακτουν'' με τα χαλια μας ειναι αυτοι που σε αλλο θεμα κοροιδευαν τους αγανακτισμενους .Τους ενοχλουσαν και αυτοι (γιατι ειχαν ακριβα ρουχα, λειζερ, πηγαν για βολτα κλπ) τους ενοχλουν και αυτοι που δεν αγανακτουν οσο κατα την γνωμη τους πρεπει.

Βασικα δεν ξερουν τι θελουν και μαλλον για απλως γκρινιαρηδες και euro(pe)lovers θα τους θεωρουσε καποιος.

Δημοσ.

Κατ'αρχας θα τονισω οτι σου αρεσει να μιλας γενικα και αοριστα. Κατι τετοιο μονο ελλειψη επιχειρηματων που φερνει στο μυαλο.

Επισης θα ηθελα να μου πεις με επιχειρηματα τι δεν σου αρεσει εδω και τι σου αρεσει στο μερος που θεωρεις οτι ειναι ανταξιο των απαιτησεων σου. Γιατι εχω ζησει και στο εξωτερικο (δεν εκανα τουρισμο) και εχω γνωρισει και την παιδεια (οχι απλα σχολικη-ακαδημαικη αλλα αυτην την παιδεια που μας κανει να ξεχωριζουμε απο τα αλλα πρωτευοντα) αλλα και το συστημα υγειας τους.

Ζώ στο εξωτερικό. Και αισθάνομαι ασφάλεια όταν αρωστήσω, δεν θα καταλήξω σε κάποιο ράντζο παρακαλώντας ένα γιατρό να με ανεβάσει στη λίστα.

Που τα παιδιά εδώ, αισθάνονται περιφάνεια που φοιτούν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, και γνωρίζουν ότι οι σπουδές τους θα πιάσουν τόπο και θα βρουν δουλειά.

Το γεγονός ότι χρειάστηκα να βγάλω δίπλωμα οδήγησης, και αφιερώνοντας 2 ώρες απ'τη ζωή μου το είχα. Εδωσα γραπτές και οδηγικές εξετάσεις, χωρίς να φοβάμει τον κάθε εξεταστή μη με κόψει επειδή δεν πήρε φακελάκι, και όλα αυτά σε 2 ώρες.

Το γεγονός ότι ο οδηγός λεωφωρείου (αστικού), περιμένει να κάτσω πρώτα, πρωτού ξεκινίσει.

Που πηγαίνω στην τράπεζα να πληρώσω νοίκι, και μου φαίρονται σα να είμαι εκατομυριούχος, καφέ χειραψία και μια καλή κουβέντα.

Που στο super market, η ταμιάς με ρωταέι τί κάνω, βάζει τα ψώνια μόνη της στη σακούλα, και σε περίπτωση που δεν βρήκα κάτι, θα τρέξει να μου το φέρει.

Που έχω ένα σωρό μουσεία, πλανητάριο, ενυδρείο, ζωολογικό κήπο.

Που έχω 1 συναυλία τη βδομάδα.

Που ο δήμος διοργανώνει events κάθε βδομάδα.

Που η πόλη που μένω, έχει διαμορφώσει και κατασκευάσει λίμνες για να διασκεδάζουν οι πολίτες.

Που κάθε φορά που με βλέπουν πεζό στο δρόμο, θέλοντας να τον διασχίσω σταματάνε οι οδηγοί για να περάσω.

Που μέσα στο καταχείμωνο, ένας απλός άνθρωπος βγήκε από τη ζέστη του σπιτιού (-20οC ) για να με παέι στο βουλκανιζατερ, χωρίς να με ξέρει χωρίς να του πω τίποτα.

Και μπορώ να μιλάω για ώρες. Αυτό είναι ποιότητας ζωής.

Δημοσ.

ενισταμαι στον τιτλο γιατι αντιφασκει. Ζηλευει το δυτικοευρωπαικο ελλειμα ελληναραδικης γυφτο-φωνακλοτητας αλλα τιτλοφορει το θεμα Ελλάδα, ο "βόθρος" της Ευρώπης. Χμμ... Μου θυμιζει πανεπιστημιοαριστερους πιτσιρικαδες που ωρυονται Πρωτα να Κρεμασουμε τους φασιστες και μετα να τους ρωτησουμε την αποψη τους και δεν καταλαβαινουν καν την αφελεια της θεσης τους.

Αυτο μπορεις να το κανεις λιγο πιο λιανα?

Δημοσ.

Μάριε, μαζί σου, αλλά με αυτό

αισθάνομαι ασφάλεια όταν αρωστήσω, δεν θα καταλήξω σε κάποιο ράντζο παρακαλώντας ένα γιατρό να με ανεβάσει στη λίστα.

γέλασα λίγο, δεδομένης της χώρας και της πολιτικής της.

Δημοσ.

Ζώ στο εξωτερικό. Και αισθάνομαι ασφάλεια όταν αρωστήσω, δεν θα καταλήξω σε κάποιο ράντζο παρακαλώντας ένα γιατρό να με ανεβάσει στη λίστα.

Που τα παιδιά εδώ, αισθάνονται περιφάνεια που φοιτούν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, και γνωρίζουν ότι οι σπουδές τους θα πιάσουν τόπο και θα βρουν δουλειά.

Το γεγονός ότι χρειάστηκα να βγάλω δίπλωμα οδήγησης, και αφιερώνοντας 2 ώρες απ'τη ζωή μου το είχα. Εδωσα γραπτές και οδηγικές εξετάσεις, χωρίς να φοβάμει τον κάθε εξεταστή μη με κόψει επειδή δεν πήρε φακελάκι, και όλα αυτά σε 2 ώρες.

Το γεγονός ότι ο οδηγός λεωφωρείου (αστικού), περιμένει να κάτσω πρώτα, πρωτού ξεκινίσει.

Που πηγαίνω στην τράπεζα να πληρώσω νοίκι, και μου φαίρονται σα να είμαι εκατομυριούχος, καφέ χειραψία και μια καλή κουβέντα.

Που στο super market, η ταμιάς με ρωταέι τί κάνω, βάζει τα ψώνια μόνη της στη σακούλα, και σε περίπτωση που δεν βρήκα κάτι, θα τρέξει να μου το φέρει.

Που έχω ένα σωρό μουσεία, πλανητάριο, ενυδρείο, ζωολογικό κήπο.

Που έχω 1 συναυλία τη βδομάδα.

Που ο δήμος διοργανώνει events κάθε βδομάδα.

Που η πόλη που μένω, έχει διαμορφώσει και κατασκευάσει λίμνες για να διασκεδάζουν οι πολίτες.

Που κάθε φορά που με βλέπουν πεζό στο δρόμο, θέλοντας να τον διασχίσω σταματάνε οι οδηγοί για να περάσω.

Που μέσα στο καταχείμωνο, ένας απλός άνθρωπος βγήκε από τη ζέστη του σπιτιού (-20οC ) για να με παέι στο βουλκανιζατερ, χωρίς να με ξέρει χωρίς να του πω τίποτα.

Και μπορώ να μιλάω για ώρες. Αυτό είναι ποιότητας ζωής.

Για ποια χωρα μιλαμε ?

Δημοσ.

Οι περισσοτεροι που τωρα ''αγανακτουν'' με τα χαλια μας ειναι αυτοι που σε αλλο θεμα κοροιδευαν τους αγανακτισμενους .Τους ενοχλουσαν και αυτοι (γιατι ειχαν ακριβα ρουχα, λειζερ, πηγαν για βολτα κλπ) τους ενοχλουν και αυτοι που δεν αγανακτουν οσο κατα την γνωμη τους πρεπει.

Βασικα δεν ξερουν τι θελουν και μαλλον για απλως γκρινιαρηδες και euro(pe)lovers θα τους θεωρουσε καποιος.

Οι αγανακτισμένοι είχαν το εξής πρόβλημα που το εξέδρασαν με το ακόλουθο " Να φύγουν οι πιλιτικοί".

Είδαν υποχθόνιους ευρωπαίους, εβραίους και μασώνους να θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα, αλλά ΑΓΝΟΗΣΑΝ ότι φταίνε και οι ίδιοι για την κατάσταση. Για αυτό και το κίνημα απέτυχε.

Εγώ δεν φτάιω,

Εσύ (ο φίλος μου) δεν φταις.

Αυτός (ο χ άγνωστος εβαριομασώνος) φταέι.

Εμείς (σαν λαός) δεν φταίμε

Εσείς (όλοι οι υπόλοιπι φταίτε.

Αυτοί φταίνε.

Δημοσ.

Σορρυ ρε φιλε, αλλα μιας και οπως πιθανον διαβασες παραπανω ειμαι ενας ανθρωπος που αποφασισα να αφησω την Αθηνα για την επαρχια, επιτρεψε μου να σου απαντησω ενα προς ενα γιατι ειναι λες και αναφεροσουν σε μενα οταν το εγραφες το ποστ...

"εχουμε πρασινα παρκα και αλανες για να παιζουν τα παιδια"-->Ειμαι πιθανον στην πιο βροχερη πολη της Ελλαδας, εκτος απο εναν αρχαιολογικο χωρο και 1-2 δαση/αλση κοντα στην πολη, παρκακια μικρα και αλανες δεν εχω δει ιδιαιτερα...με τετοια βροχη που εχουμε εδω καθε χρονο, ανετα συντηρουσαμε ανεξοδα παρκακι σε καθε γειτονια.

"παρκαρουμε εξω απο το σπιτι μας ή το πολυ στο διπλανο τετραγωνο"-->εδω οι κυριοι νεοελληνες που εχω για γειτονες, παρολο που εχουν ολοι γκαραζ, προτιμουν να παρκαρουν το αμαξι τους εκτος γκαραζ, οπως να'ναι πιανοντας 2-3 θεσεις με ενα αμαξι και αν τους ζητησεις ευγενικα να χρησιμοποιουν τον χωρο τους ή τουλαχιστον να παρκαρουν σαν ανθρωποι σου απαντουν ειτε "το θελω εξω για να πεταγομαι για καμια δουλεια" ειτε "σε δημοσιο χωρο το παρκαρω".

"εχει ερθει και σε μας το adsl οποτε μπορουμε να σερφαρουμε απεριοριστα στο ιντερνετ"-->Μενω 2 χλμ απο το κεντρο της πολης...100.000+, οχι καμια κωμοπολη. Οταν εκανα αιτηση για ιντερνετ, μου ειπαν οτι δεν εχει θυρες. Και τωρα ειμαι με ασυρματο μεσω δικτυου κινητης. Προχτες ο γειτονας μου, ντοπιος, εβαλε ιντερνετ...πως τα καταφερες τον ρωταω?Πηγα μου λεει και πηρα 10 γραμμες γιατι νοικιαζω και μερικα σπιτια σε φοιτητες...καλα του λεω, εγω εφαγα ακυρο...ηθελε βυσμα τελικα, αν εισαι ντοπιος και εχεις γνωστους στον ΟΤΕ παιρνεις ιντερνετ...οι αλλοι, οι ξενοι, το μπουλο...

Γιαυτο εγραψα στο αρχικο ποστ του θεματος οτι στην επαρχια τα πραγματα ειναι χειροτερα...

Φιλε μου δεν αναφερομουν σε εσενα απλα με μια δοση χιουμορ ήθελα να τονισω οτι ειμαι εναντια σε καθε μορφη ισοπεδοτισμου που στο παραδειγμα μας αφου κατι δεν μας αρεσει τοτε η Ελλαδα ειναι βοθρος. Και επειδη ειναι αργα θα σταματησω καθως νομιζω οτι οσα και να γραψω καποιοι στενομυαλοι δεν θα φτασουν ποτε στην ουσια του πραγματος. Δυστυχως χρειαζονται ανοικτα μυαλα και ανοικτα αυτια για να διορθωσουμε τα κακως κειμενα. Αν εστιαζουμε μονο στα στραβα χωρις να εχουμε τη διαθεση να τα διορθωσουμε καλυτερα να μην ασχολουμαστε καθολου. Και για να λεμε τα πραματα με το ονομα τους ο βοθρος ειναι βοθρος γιατι εχει ακαθαρσιες. Αν φυγουν οι ακαθαρσιες (thank you schengen) τοτε θα ειναι λιμνουλα. Καλο σας βραδυ.

Δημοσ.

Μάριε, μαζί σου, αλλά με αυτό

γέλασα λίγο, δεδομένης της χώρας και της πολιτικής της.

Η δεδομένη χώρα (με το κατάφορα άδικο σύστημα της δεν διαφωνώ), αν έχεις ασφάλεια δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Η ασφάλεια υγείας που έχω κοστίζει 85$ το μήνα.

Το πρόβλημα είναι ότι πολύ δεν μπορούν να καλύψουν αυτό το ποσό, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Δημοσ.

Οι αγανακτισμένοι είχαν το εξής πρόβλημα που το εξέδρασαν με το ακόλουθο " Να φύγουν οι πιλιτικοί".

Είδαν υποχθόνιους ευρωπαίους, εβραίους και μασώνους να θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα, αλλά ΑΓΝΟΗΣΑΝ ότι φταίνε και οι ίδιοι για την κατάσταση. Για αυτό και το κίνημα απέτυχε.

Εγώ δεν φτάιω,

Εσύ (ο φίλος μου) δεν φταις.

Αυτός (ο χ άγνωστος εβαριομασώνος) φταέι.

Εμείς (σαν λαός) δεν φταίμε

Εσείς (όλοι οι υπόλοιπι φταίτε.

Αυτοί φταίνε.

Περισσοτερο χαμογελω με κατι ''αγανακτισμενους'' (με τα χαλια μας ) του εδω θεματος που ...αντιδρουσαν σε καθε προσπαθεια (ανοργανωτης , καταδικασμενης , δεν εχει σημασια ) αντιδρασης

Αλλα ξεχασα.Τους αρεσει και η αυτοκριτικη (των αλλων) αλλα και η γενικευση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...