Προς το περιεχόμενο

Ελλάδα, ο "βόθρος" της Ευρώπης.

Orgasmic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατάλαβα τι είχες γράψει πιο πίσω, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Η κουτοπονηριά μας και η κακία που βγάζουμε ως λαός δεν είναι προϊόν της εξουσίας μας. Στο κάτω-κάτω δεν καναμε τίποτα για να το αλλάξουμε.

• Απαντ. 317
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
μπροστά στις εξουσίες που τους κινούν

ο λαος ομως δινει την εξουσια.

και οταν ο μεσος αμερικανος,ως ανθρωπος, δεν τον ενδιαφερει αν σκοτωνονται παιδακια στο Ιρακ προκειμενου η βενζινη που βαζει στο αμαξι του να παραμενει φτηνη,

τοτε το προβλημα μαλλον ξεκιναει απο την ανθρωπινη φυση και οχι απο τα golden boys και τους πολιτικους-δουλους τους.

Δημοσ.

Ρε συ wash κανένας δεν διαβάζει Καμύ και Ελίτη και λιμνάζει, όταν όμως ο ένας πάει στο ένα άκρο (η Ελλάδα είναι ο βόθρος της Ευρώπης -έλεος απορώ πραγματικά που δεν απαιτήθηκε να αλλάξει ο τίτλος τουλάχιστον-) για να φέρεις την ισορροπία πρέπει να πας στο άλλο άκρο έτσι δεν είναι?

Όταν ο άλλος πήγε στη Γαλλία με το ταξιδιωτικό γκρούπ και τον πήγαν στο Μουλέν Ρουζ και είδε και τον πύργο του Άιφελ (ωω ααα και όλα τα σχετικά και παριζιάνικη μόδα κ.τ.λ) και ''θαμπώθηκε'' και νομίζει ότι αυτό είναι και η Ελλάδα είναι ένα χάλι, ε τι να πει κανείς, του δείχνει τι λένε οι Γάλλοι για τη χώρα μας που την είδαν όπως και αυτός είδε τη δική τους, ως τουρίστες.

Όχι δεν λέει κανείς ότι η Ελλάδα είναι μέλι-γάλα, δεν λέει όμως ότι είναι τόοοοσο κατώτερη πια από την υπόλοιπη Ευρώπη (το πιστεύω πραγματικά ότι το μεγαλύτερο κακό του Έλληνα είναι η ξενομανία του), από την άλλη το γεγονός ότι και όλοι οι άλλοι είναι τόσο βουτηγμένοι στα σκατά όσο εμείς, εμένα δεν μου λέει κάτι και δεν δικαιολογεί την κατάσταση, το ερώτημά μου όμως είναι το εξής, τελικά ποιο είναι το συμπέρασμα για να καταλάβω δηλαδή γιατί λογομαχούν τόσοι άνθρωποι εδώ και 15 σελίδες πιάνοντας τα άκρα (και εγώ μαζί τους)?

Δημοσ.

Όχι Τηλ, δεν είναι ΜΟΝΟ αδικημένος και κατατρεγμένος. Είναι ΠΡΩΤ' απ' όλα, όπως και οι περισσότεροι ΛΑΟΙ. Το να μην έχει κάνει πολλά περισσότερα που θα έπρεπε να γίνουν για να βελτιωθεί η κατάστασή του, είναι το κομμάτι της ευθύνης που του ανήκει, ακόμα κι αν μιλάμε για την ίδια του την συμπεριφορά. Οι λαοί είναι όμως ένα τίποτα, μπροστά στις εξουσίες που τους κινούν και το ίδιο πάει και με τις ευθύνες που αναλογούν. Όχι για να 'χουμε να λέμε, αλλά για να δούμε πού είναι τα προβλήματα, για να τ' αντιπετωπίσουμε - αντί απλά να τα ρίχνουμε σαν αστρολόγοι στα γονίδια και μετά πέρα βρέχει. Σκατοκατάσταση είμαστε, όχι σκατοφάρα.

1. Τις εξουσιες ποιος τις εκλεγει? Ειδικα στη χωρα μας, ο "αδικημενος και κατατρεγμενος" λαος δεν δικαιουται να μιλαει για την εξουσια. Αυτος εφερε το δικοματισμο. Αυτος τον στηριξε και θα συνεχισει να τον στηριζει. Ναι ναι, ο "αδικημενος και ο κατατρεγμενος" ελληνικος λαος του δημοσιουπαλληλικου ονειρου, των διακοποδανειων, των 5 πιστωτικων, των 2 κινητων των ~500 ευρω οταν ο μισθος ειναι 740, των Mercedes και των τζιπ με 2 δανεια κλπ κλπ.

2. Επισης τη νοοτροπια του καθε λαου τη διαμορφωνει η εξουσια? Δηλαδη ο Γερμανος εχει καλη νοοτροπια, κουλτουρα και ευγενεια επειδη ετσι τον εμαθε η Μερκελ?

Ενω ο Ελληνας ειναι ψευτομαγκας, τραμπουκος, βαραει κορνες στους δρομους, βριζει, φωναζει, πεταει τα σκουπιδια κατω, κοιταει μονο την παρτη του κλπ κλπ επειδη ετσι τον εμαθε η εξουσια να κανει? Παρκαρεις μπροστα απτο σπιτι του γειτονα, σε δημοσιο χωρο για 20 λεπτα και στην καλυτερη θα ρθει να σου πει να το παρεις με απειλητικο φυος και στην χειροτερη θα στο γρατζουνισει χωρις προειδοποιηση, να 'ουμε. Η εξουσια φταιει για τους πιθηκισμους σε ολες τις εκφανσεις της ζωης του νεοελληνα?

Το πιο ευκολο και βολικο ειναι να τα φορτωνουμε ολα στην εξουσια. Αλλοι τα φορτωνουν στα 400 χρονια σκλαβιας, αλλοι στην κατοχη, γενικα οι δικαιολογιες ολων των ειδων ειναι μερος αυτης της κουλτουρας μας για την οποια υποθετω οτι ανοιχτηκε το τοπικ αυτο.

Δημοσ.
δεν λέει όμως ότι είναι τόοοοσο κατώτερη πια από την υπόλοιπη Ευρώπη

λαθος,ειναι.

οταν αρχιζουν να σε περιγελανε ακομα και γειτονες χωρες που επρεπε να τις ειχες μονο για σφαλιαρες,σημαινει οτι υπαρχει προβλημα και ειναι καιρος να κοιταχθεις στο καθρεφτη για να το δεις.

Δημοσ.

λαθος,ειναι.

οταν αρχιζουν να σε περιγελανε ακομα και γειτονες χωρες που επρεπε να τις ειχες μονο για σφαλιαρες,σημαινει οτι υπαρχει προβλημα και ειναι καιρος να κοιταχθεις στο καθρεφτη για να το δεις.

Έτσι.

Όταν ακούς Αλβανό (ειλικρινά, το αναφέρω με κανένα ίχνος ρατσισμού) ο οποίος για τους χ/ψ λόγους έγινε μετανάστης πριν 20 χρόνια και ήρθε εδώ για κάτι καλύτερο, να λέει ότι δεν υπάρχει πλέον μέλλον εδώ και να σηκώνεται να φεύγει, ε όντως μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

Και μετά σου λένε κάποιοι «σηκωθείτε και φύγετε και αδειάστε μας τη γωνιά» και αναρωτιέσαι με τι σκέφτεται ο καθένας εν τέλει.

Δημοσ.

Οι Αλβανοί συγκεκριμένα ήρθαν, δούλεψαν σκληρά, και πλέον βλέπεις πολλούς έλληνες να είναι χαμάληδες σε επιχειρήσεις/δουλειές Αλβανών. Και για να προλάβω τυχόν αντιρρησίες, ναί υπάρχουν πολλοί που έβγαλαν μαύρα λεφτά. Αλλά θα μου πείς και πολλοί έλληνες το ίδιο, οπότε win-win situation.

Άσε που έσπρωξαν χρήματα στην πατρίδα τους και πηγαίνεις π.χ στους Αγίους Σαράντα και βλέπεις την μία βίλλα μετά την άλλη και τρίβεις τα μάτια σου.

Δημοσ.

λαθος,ειναι.

Καλά πλάκα μου κάνεις τώρα??Ειλικρινά έχω μάθει ότι πρέπει να κλείνουμε τα αφτιά μας στα σχόλια που προέρχονται από πηγές κατώτερες από εμάς. Όσες από τις χώρες στις οποίες αναφέρεσαι ασχολούνται με τα θέματα της Ελλάδας ας κοιτάξουν το χάλι τους. Εγώ απ ότι βλέπω και ακούω από ανθρώπους(όχι Έλληνες) που ζουν σε χώρες οι οποίες βρίσκονται στην ίδια θέση ή σε καλύτερη θέση από εμάς (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κ.τ.λ.-για την Ιταλία έχω και αντίστοιχο μειλ που έφτιαξε Ιταλός αν ενδιαφέρεσαι, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να το μετατρέψεις σε Ελληνικό είναι να αλλάξεις τις σημαίες, ίδιοι είμαστε) έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ μα ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια προβλήματα, και όταν έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές την αντιμετωπίζουν με τον ίδιο γελοίο τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τουρίστες τις χώρες του εξωτερικού(επίγειος παράδεισος, κολοκύθια τούμπανα).

Όσο για το επίπεδο των γνώσεων και της μόρφωσης στην Ελλάδα, έχεις πάει Ακρόπολη τουλάχιστον 1 φορά στη ζωή σου έτσι?Για ξαναπήγαινε μια βόλτα ένα Σάββατο πρωί, μίλα λίγο με τους ξεναγούς, πιάσε κουβέντα και θα σου πουν τι μαργαριτάρια ακούν από μορφωμένους και μη τουρίστες που περνάνε καθημερινά από εκεί, αλλά αν πεις, σιγά μωρέ τι ξέρουν αυτοί παραμύθια μου λένε, αυτό απλά σημαίνει πως είσαι από αυτούς που ακούν μόνο όσα τους αρέσει να ακούν

Α!Άσε που κανένας δεν απάντησε στο ερώτημά μου ακόμα...ίδωμεν...

Δημοσ.

Δεν πειράζει, ο Αλβανός δεν έβγαινε απ' το σπίτι και έκανε μπάνιο 1 φορά τη βδομάδα ενώ ο Έλληνας είχε τα μπουζουκάκια του, την καφετέρια σε καθημερινή βάση με τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη και ένα σωρό άλλα, φυσικά επειδή μόνο ο Έλληνας ξέρει να διασκεδάζει και να χαίρεται τη ζωή.

Οι υπόλοιποι είναι ρομποτάκια.

Δημοσ.

Καλά πλάκα μου κάνεις τώρα??Ειλικρινά έχω μάθει ότι πρέπει να κλείνουμε τα αφτιά μας στα σχόλια που προέρχονται από πηγές κατώτερες από εμάς.

μίλα λίγο με τους ξεναγούς, πιάσε κουβέντα και θα σου πουν τι μαργαριτάρια ακούν

contradiction-demotivational-poster-1227918840.jpg

Δημοσ.
το ερώτημά μου όμως είναι το εξής, τελικά ποιο είναι το συμπέρασμα για να καταλάβω δηλαδή γιατί λογομαχούν τόσοι άνθρωποι εδώ και 15 σελίδες πιάνοντας τα άκρα (και εγώ μαζί τους)?

υποθέτω κάποιοι δεν πήγαν γήπεδο...

στάνταρ κάτι λείπει και αυτό δεν είναι φράγκα.

αλλά δε ξερω... κι εγώ αναρωτιέμαι -για να δούμε !

mrgreen.png

Δημοσ.

αλλά αν πεις, σιγά μωρέ τι ξέρουν αυτοί παραμύθια μου λένε, αυτό απλά σημαίνει πως είσαι από αυτούς που ακούν μόνο όσα τους αρέσει να ακούν

Ειλικρινά έχω μάθει ότι πρέπει να κλείνουμε τα αφτιά μας στα σχόλια που προέρχονται από πηγές κατώτερες από εμάς. Όσες από τις χώρες στις οποίες αναφέρεσαι ασχολούνται με τα θέματα της Ελλάδας ας κοιτάξουν το χάλι τους.

Λίγο ειρωνικό, δε βρίσκεις;

Δημοσ.

Λίγο ειρωνικό, δε βρίσκεις;

Άλλο ακούω ότι μου αρέσει, και άλλο ακούω και δέχομαι ότι θεωρώ σαχλό, κατευθυνόμενο, ίσως ανειλικρινές, αλλά εντάξει εσύ όπως και ο κίλλικ στα σχόλια που κάνω τόση ώρα κοιτάζεται το δέντρο και όχι το δάσος, ακούγοντας-διαβάζοντας ότι συμφέρει.Εν πάση περιπτώσει, ίσως είναι δικό μου λάθος που παρασύρθηκα και έδωσα τροφή για σχόλια άσχετα με το θέμα, αναμενόμενο εφόσον πολλοί χρήστες έχουν αυτή τη συνήθεια να πιάνονται από τις λέξεις, πιθανότατα ανίκανοι να διαβάσουν αυτό που πραγματικά εννοούν, αφού εξάλλου όπως λέτε το επίπεδο καλλιέργειας-μόρφωσης-παιδείας στην Ελλάδα είναι τόσο χαμηλό.Καληνύχτες από εμένα, ελπίζω η παρέλαση αυτή των υπεκφυγών και παρεξηγήσεων να συνεχιστεί για λίγο καιρό ακόμη, να έχουμε και κάτι να γελάμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...