phanispal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Αλλωστε το δειχνει και το οχι και τοσο μακρινο παρελθον.. Ναι, γι' αυτό τώρα είναι εκεί που είναι, ενώ εδώ κάποιοι κρύβονται πίσω απ' τη μεταπολίτευση και υποστηρίζουν ότι κι εδώ που έχουμε φτάσει πάλι καλά να λέμε. Φαίνεται αυτό π.χ. κι απ' τη διαχείριση των όσων «καλών» έχουν γίνει εδώ (βλ. Ολυμπιακούς Αγώνες και πώς διαχειριστήκαμε την επόμενη μέρα που έχουν ερημώσει τα έργα και χτίζουμε κι άλλα απ' την αρχή, τη βελτίωση στο ποδόσφαιρο μετά το 2004 και ένα σωρό άλλα).
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ναι, γι' αυτό τώρα είναι εκεί που είναι, ενώ εδώ κάποιοι κρύβονται πίσω απ' τη μεταπολίτευση και υποστηρίζουν ότι κι εδώ που έχουμε φτάσει πάλι καλά να λέμε. Φαίνεται αυτό π.χ. κι απ' τη διαχείριση των όσων «καλών» έχουν γίνει εδώ (βλ. Ολυμπιακούς Αγώνες και πώς διαχειριστήκαμε την επόμενη μέρα που έχουν ερημώσει τα έργα και χτίζουμε κι άλλα απ' την αρχή, τη βελτίωση στο ποδόσφαιρο μετά το 2004 και ένα σωρό άλλα). Και παλι καλα να λεμε...
phanispal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ναι βέβαια, το κρυφτό πίσω απ' το δάχτυλό μας είναι μια απ' τις αγαπημένες συνήθειές μας.
Toufas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Εγω ειπα οτι περα του οικογενειακου περιβαλλοντος (που ανεφερες ως κυριο αν οχι μονο λογο ) παιζει ρολο και η οικονομικη κατασταση , στην μαλλον αξεστη συμπεριφορα που μπορει να επιδειξει καποιος σε μια στιγμη της καθημερινοτητας.Κοινως η φτωχια φερνει γκρινια πολλες φορες.Βεβαια εσεις μπορει να διαφωνειτε .Μπορει να θεωρειτε οτι ολοι οι Γερμανοι ειναι παιδια απο 'καλη οικογενεια' για αυτο και αυτη η παιδεια και κουλτουρα.Αλλωστε το δειχνει και το οχι και τοσο μακρινο παρελθον.. εγω μια ζωη ακουγα οτι οσο φτωχος και να ειναι καποιος, το φιλοτιμο φαινεται και αλλα τετοια γραφικα...
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 εγω μια ζωη ακουγα οτι οσο φτωχος και να ειναι καποιος, το φιλοτιμο φαινεται και αλλα τετοια γραφικα... Εγω παλι ακουγα οτι οπου φτωχος και η μοιρα του.Κοιτα και λιγο προς την Αφρικη.Αλλα μαλλον δεν ειναι απο καλη οικογενεια σαν κατι ευρωπαιους λαους , για αυτο και χωρις παιδεια (και νερο).
Traumatias Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 ''(...)Στο ελληνικό αρχιπέλαγο, είχα την αντίθετη εντύπωση. Καινούρια νησιά εμφανίζονται αδιάκοπα στον κύκλο του ορίζοντα. Η άδεντρη σπονδυλική τους στήλη χάραζε τα όρια του ουρανού, οι βραχώδεις ακτές τους ξεχώριζαν καθαρά πάνω στη θάλασσα. Κανένα μπέρδεμα, όλα ήταν ένας δείκτης στο σαφώς καθορισμένο φως. Κι απ το ένα νησί στο άλλο, αδιάκοπα, πάνω στο καραβάκι μας που παρ ολ αυτά κυλούσε, είχα την εντύπωση πως αναπηδούσα μέρα νύχτα, στην κορφή μικρών, δροσερών κυμάτων, σε μια διαδρομή όλο αφρούς και γέλια. Από τότε η ίδια η Ελλάδα, κάπου μέσα μου, ακούραστα αρμενίζει ακυβέρνητη στην άκρη της μνήμης μου...(...) Αλήθεια μια και το φερε η κουβέντα, την ξέρετε την Ελλάδα? Όχι? Τόσο το καλύτερο! Τι δουλειά έχουμε εμείς εκεί πέρα, σας ρωτώ? Θέλει αγνή καρδιά. Το ξέρετε πως οι φίλοι εκεί περπατούν στο δρόμο δύο δύο και κρατιούνται απ το χέρι?Ναι, οι γυναίκες μένουν σπίτι, και βλέπεις άντρες ώριμους, σεβαστούς, στολισμένους με μουστάκια, να μετρούν σοβαροί τα πεζοδρόμια με τα βήματά τους, με το χέρι μέσα στο χέρι του φίλου.Το ίδιο και στην Ανατολή μερικές φορές? Έστω. Πείτε μου όμως, θα μου κρατούσατε το χέρι στους δρόμους του Παρισιού?(...) Αλμπέρ Καμύ(1913-1960), Η Πτώση Ναι αυτό το βιβλίο αναφέρετε σε παλαιότερες εποχές, για ένα μάτι όμως αντικειμενικό, η Ελλάδα μόνο με βόθρο δε μοιάζει ούτε σήμερα.
washcloud Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ναι, γι' αυτό τώρα είναι εκεί που είναι, ενώ εδώ κάποιοι κρύβονται πίσω απ' τη μεταπολίτευση και υποστηρίζουν ότι κι εδώ που έχουμε φτάσει πάλι καλά να λέμε. Φαίνεται αυτό π.χ. κι απ' τη διαχείριση των όσων «καλών» έχουν γίνει εδώ (βλ. Ολυμπιακούς Αγώνες και πώς διαχειριστήκαμε την επόμενη μέρα που έχουν ερημώσει τα έργα και χτίζουμε κι άλλα απ' την αρχή, τη βελτίωση στο ποδόσφαιρο μετά το 2004 και ένα σωρό άλλα). Ρε συ Φάνη, πότε ρε συ διαχειρίστηκες εσύ ως Φάνης τους Ολυμπιακούς και δεν είπες τίποτα; ...Μη με πεις για την μπλε ή πράσινη ψήφο σου και άλλους κόκκους όμως, γιατί θα γελάσω. Και αυτό είναι δέσμευση.
viper2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 τα λεφτα και τα μεγεθη τους δεν δημιουργουν προβληματα τα μεγιστοποιουν...
Toufas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 ''(...)Στο ελληνικό αρχιπέλαγο, είχα την αντίθετη εντύπωση. Καινούρια νησιά εμφανίζονται αδιάκοπα στον κύκλο του ορίζοντα. Η άδεντρη σπονδυλική τους στήλη χάραζε τα όρια του ουρανού, οι βραχώδεις ακτές τους ξεχώριζαν καθαρά πάνω στη θάλασσα. Κανένα μπέρδεμα, όλα ήταν ένας δείκτης στο σαφώς καθορισμένο φως. Κι απ το ένα νησί στο άλλο, αδιάκοπα, πάνω στο καραβάκι μας που παρ ολ αυτά κυλούσε, είχα την εντύπωση πως αναπηδούσα μέρα νύχτα, στην κορφή μικρών, δροσερών κυμάτων, σε μια διαδρομή όλο αφρούς και γέλια. Από τότε η ίδια η Ελλάδα, κάπου μέσα μου, ακούραστα αρμενίζει ακυβέρνητη στην άκρη της μνήμης μου...(...) Αλήθεια μια και το φερε η κουβέντα, την ξέρετε την Ελλάδα? Όχι? Τόσο το καλύτερο! Τι δουλειά έχουμε εμείς εκεί πέρα, σας ρωτώ? Θέλει αγνή καρδιά. Το ξέρετε πως οι φίλοι εκεί περπατούν στο δρόμο δύο δύο και κρατιούνται απ το χέρι?Ναι, οι γυναίκες μένουν σπίτι, και βλέπεις άντρες ώριμους, σεβαστούς, στολισμένους με μουστάκια, να μετρούν σοβαροί τα πεζοδρόμια με τα βήματά τους, με το χέρι μέσα στο χέρι του φίλου.Το ίδιο και στην Ανατολή μερικές φορές? Έστω. Πείτε μου όμως, θα μου κρατούσατε το χέρι στους δρόμους του Παρισιού?(...) Αλμπέρ Καμύ(1913-1960), Η Πτώση Ναι αυτό το βιβλίο αναφέρετε σε παλαιότερες εποχές, για ένα μάτι όμως αντικειμενικό, η Ελλάδα μόνο με βόθρο δε μοιάζει ούτε σήμερα. οχι, ο βοθρος θα ηταν ενα επιπεδο πανω.
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 οχι, ο βοθρος θα ηταν ενα επιπεδο πανω. http://www.tovima.gr/world/article/?aid=393394 Αμα καποιος δεν βλεπει περα απο την μυτη του..
Toufas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Καλα, και αλλα αν θες να βρουμε, αν αυτο σε κανει να κοιμασε πιο καλα το βραδυ οτι το μελλον της χωρας ειναι πιο καλο απο αυτο της αγγλιας εγω μαζι σου.
washcloud Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ρε συ Τουφ, είναι ένα μπάχαλο η χώρα και δεν έχει σχέση με τις ρομαντικές περιγραφές του Καμύ. Συμφωνώ. Σε τί όμως βοηθά η απαξίωση του πληθυσμού της;
Tilemaxx Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ναι σωστά, είμαστε αδικημένοι Ελβετοί σε μια σκάρτη χώρα. Μόνο αδικημένος και κατατρεγμένος είναι ο νεοέλληνας. Έλα ρε Wash.
KilliK Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Ρε συ Τουφ, είναι ένα μπάχαλο η χώρα και δεν έχει σχέση με τις ρομαντικές περιγραφές του Καμύ. Συμφωνώ. Σε τί όμως βοηθά η απαξίωση του πληθυσμού της; η απαξιωση προυποθετει την αξια,κατι που σπανιζει στην ελληνικη κοινωνια. επομενως καλυτερα να μην την μπερδεύουμε με την επισημανση της πραγματικοτητας. Εγω ειπα οτι περα του οικογενειακου περιβαλλοντος (που ανεφερες ως κυριο αν οχι μονο λογο ) παιζει ρολο και η οικονομικη κατασταση , στην μαλλον αξεστη συμπεριφορα που μπορει να επιδειξει καποιος σε μια στιγμη της καθημερινοτητας.Κοινως η φτωχια φερνει γκρινια πολλες φορες.Βεβαια εσεις μπορει να διαφωνειτε .Μπορει να θεωρειτε οτι ολοι οι Γερμανοι ειναι παιδια απο 'καλη οικογενεια' για αυτο και αυτη η παιδεια και κουλτουρα.Αλλωστε το δειχνει και το οχι και τοσο μακρινο παρελθον.. τι εννοεις καλη οικογενεια;
washcloud Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Ναι σωστά, είμαστε αδικημένοι Ελβετοί σε μια σκάρτη χώρα. Μόνο αδικημένος και κατατρεγμένος είναι ο νεοέλληνας. Έλα ρε Wash. Όχι Τηλ, δεν είναι ΜΟΝΟ αδικημένος και κατατρεγμένος. Είναι ΠΡΩΤ' απ' όλα, όπως και οι περισσότεροι ΛΑΟΙ. Το να μην έχει κάνει πολλά περισσότερα που θα έπρεπε να γίνουν για να βελτιωθεί η κατάστασή του, είναι το κομμάτι της ευθύνης που του ανήκει, ακόμα κι αν μιλάμε για την ίδια του την συμπεριφορά. Οι λαοί είναι όμως ένα τίποτα, μπροστά στις εξουσίες που τους κινούν και το ίδιο πάει και με τις ευθύνες που αναλογούν. Όχι για να 'χουμε να λέμε, αλλά για να δούμε πού είναι τα προβλήματα, για να τ' αντιπετωπίσουμε - αντί απλά να τα ρίχνουμε σαν αστρολόγοι στα γονίδια και μετά πέρα βρέχει. Σκατοκατάσταση είμαστε, όχι σκατοφάρα. Αν νομίζεις ότι -εγώ τουλάχιστον- κάνω το κορόιδο αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα ή νομίζεις ότι νομίζω ότι όλα είναι μέλι-γάλα είμαστε απλώς αθώοι, σουπεργαμάτοι και φτιάχνομαι με Καμύ κι Ελύτη και από 'κει και πέρα πέρα-βρέχει, απλά κάνεις τεράστιο λάθος. Αλλά αν δεν έχεις διαβάσει τι νομίζω (...που δεν σε αδικώ και τόσο εδώ που τα λέμε όπως γράφω), σαν τί να σου πω για να με πιάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.