Orgasmic Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μολις γυρισα απο πολυημερη παραμονη μου σε χωρα της Κεντρικης Ευρωπης στην οποια ειχα παει για επαγγελματικους σκοπους. Ειχα παει παρα πολλα ταξιδια πριν απο αυτο, και ειχα διαπιστωσει πολλα πραγματα για την χωρα μου ηδη, αλλα στο τελευταιο μου ταξιδι εζησα σαν πολιτης αυτης της χωρας αρκετες μερες. Η φραση που μου ηρθε στο μυαλο οταν επεστρεψα στην Ελλαδα και στην ελληνικη πραγματικοτητα ειναι αυτη...οτι η Ελλαδα ειναι ο βοθρος της Ευρωπης και οι Ελληνες ειμαστε τα σκατα του βοθρου αυτου. Τι να πρωτοαναφερω?Το θεμα της στοιχειωδους ευγενειας?Της στοιχειωδους συμπεριφορας πχ σε ενα τραπεζι? (απο τον τροπο που τρωμε μεχρι τον τροπο που χασκογελαμε σαν αγαδες). Τα κλασικα δεν θα τα αναφερω (πχ δρομοι), αυτο που συνειδητοποιησα ειναι οτι στο θεμα "μερακι" ειμαστε στον πατο. Ο Ελβετος ας πουμε, θα χτισει το σπιτακι του και θα το κανει ωραιο, ομοιομορφο με τα αλλα, δεν θα κοιταξει να βγαλει οσο περισσοτερους οροφους μπορει και να κλεισει και τον ακαλυπτο, ουτε θα το βαψει μελιτζανι οταν ολα τα αλλα ειναι πχ πετρινα. Θα ασφαλτοστρωσει τον δρομο και θα τον κανει σαν καινουργιο...και την αλλη μερα δεν θα καταλαβεις οτι εκει απο οπου περασες χτες γινοντουσαν εργα... Τον καδο των σκουπιδιων του θα τον εχει σε ειδικο χωρο στην κατοικια του, να μην φαινεται, και θα τον κραταει πεντακαθαρο, οχι στην μεση του δρομου να ζεχνει συνεχεια με τα σκουπιδια να ξεχειλιζουν ανοιγμενα απο γατες. Θα σου πει "bonjour" και "merci" καθε φορα που θα σε εξυπηρετησει, εστω και μηχανικα...και παντα στον πληθυντικο. Γιατι ο μη Ελληνας ειναι μερακλης. Ο Ελληνας ειναι οτι φαμε, οτι πιουμε, κι οτι αρπαξει ο κωλος μας και αντε να κανουμε την δουλεια μας οπως οπως να τελειωνουμε. Ειμαστε γυφτοι και μας αξιζει η λοιδωρια. Η νεοελληνικη κουραδομαγκια, η βλαχοκουτοπονηρια, το κακως εννοουμενο θρασος και τσαμπουκαλικι, η αξεστια, το φαινεσθαι και η καγκουρομοστρα, η απαθεια και ο παρτακισμος δικαιως μας χαρακτηριζουν ως φυλη. Δυστυχως στην επαρχια στην οποια μετακομισα προσφατα, τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα. Μαχη δινω καθημερινα με τον μεσο νεοελληνα και την μεση κυρα κατινα νεοελληνιδα συζυγο μεγαλοκτηνοτροφου/μεγαλοδημοσιουπαλληλου/μεγαλου τοπικου παραγοντα τρομαρα της... Το χειροτερο ειναι οτι σαν μονη λυση φανταζει η μαζικη απελαση Ελληνων. Ξερω οτι πολλοι απο εσας εχετε σπουδασει/ζησει στο εξωτερικο και αντιλαμβανεστε τι λεω... Μακαρι η νεα γενια να μην καταντησει τοσο νεοελληνικη οσο δειχνει οτι θα καταντησει κι αυτη...
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Θα έπρεπε να έχεις συνηθίσει μέχρι τώρα. Εγώ αποφεύγω να σκέφτομαι ή να συζητάω την πρώτη βδομάδα της άφιξης. Ζηλεύω την καθαριότητα, την ποιότητα ζωής, το πράσινο, την οργάνωση, τους τρόπους.
panosno1com Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ειναι και θεμα νοοτροπιας που εχουμε μερικοι. πχ συζητουσα με ενα φιλο μου: Εγω: μπααα σιγα μη βαλω φωτα ξενον μωρε,αν ειναι οταν παρω αυτοκινητο που τα υποστηριζει, θα τα βαλω απ τη "μαμα" , για να εχει ολο το μοτερακι κλπ κλπ. Ασε που αμα τα βαλεις οπως να ναι, μπορει να τυφλωνεις τους αλλους στο δρομο Φιλος: Ελα ρεεεε, γιατι , οταν σε τυφλωνουνε οι αλλοι ειναι ωραια ??? Δλδ πιστευω πως αυτον που λεμε Νεοελληνα , ειναι του στυλ : ωχου μωρε αφου και οι αλλοι κανουν το ΤΑΔΕ .. Δηλαδη αν ο καθενας μας προσπαθουσε να ειναι ο ιδιος καλός/ευγενικος/οτιδηποτε αλλο, τοτε γενικα θα ταν ως συνολο καλυτερα. Βεβαια να μου πεις, πως να γινεις καλος οταν εχεις οωπς προαναφερθηκε τη συζυγο του μεγαλοκτημονα/αυτου που νομιζει οτι ειναι ο καλυτερος του χωριου ή γειτονιας κλπ εεε εκει πιστευω θελει διπλωματια οσο μπορεις... και κατανοηση Παντως και γω Ελληνας ειμαι, αλλα προσπαθω να εχω μια στοιχειωδη παιδεια , πχ δε παρκαρω σε ραμπα για αναπηρους , ουτε κορναρω στο πρωτο δευτερολεπτο που αναβει το φαναρι, ουτε βριζω χυδαια αλλους οδηγους , γενικα προσπαθω να ειμαι οσο πιο πολυ σωστος μπορω,συμφωνα με την κριση μου και αναλογα τις συνθηκες..
Sellers Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ναι ρε παιδιά αλλά ποιος άλλος λαός έχει την ΜΑΓΚΙΑ του ελληνάρα? Την ΜΑΓΚΙΑ ρε μαλάκες? Που την βάζετε την ΜΑΓΚΙΑ? Ο Έλλην είναι ΜΑΓΚΑΣ ρε σεις. Στον αντικαπνιστικό νόμο λέει ΟΧΙ, και καπνίζει, γιατί είναι ΜΑΓΚΑΣ. Άλλο τώρα. Ποιος άλλος λαός ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕι έτσι? Ε? ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ρε σεις. Τι πιο σημαντικό? ΜΑΓΚΙΑ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. Να είσαι μάγκας και να το διασκεδάζεις. Να εισαι περήφανος, που ενω το κράτος δεν έχει λεφτά, όλοι το σάββατο πάνε μπουζούκια. Ανατριχίλα ρε σεις... Επίσης... οι αρχαίοι ρε... Έχει ο ελβετός, αρχαίους? Παπαργια έχει αρχαίους ο Ελβετός.
Erwdios Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Αυτό προοριζόμασταν να γίνουμε, αυτό γίναμε. Μπορείς κατά κάποιο τρόπο να θεωρήσεις ότι είμαστε και επιτυχημένοι. Από την άλλη βέβαια, για ρώτα τους Ελβετούς για την μεταναστευτική τους πολιτική. Επίσης ας τους ρωτήσει κάποιος τι ρόλο έπαιξε η Ελβετία στον Β Παγκόσμιο. Μπορεί να είμαστε σκατοφάρα και να έχουμε 100.000 κακά, αλλά όχι ότι οι Γερμανοελβετοί, επειδή έχουν μία σιδηρά πειθαρχεία, έγιναν ξαφνικά ανώτεροι άνθρωποι. Αυτή η γ@μημένη η παιδεία και τα σύνδρομα που κουβαλάει ο Έλληνας είναι τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 με εκδρομές/επισκέψεις δεν μπορείς να καταλάβεις όλα τα χαρακτηριστικά της νοοτροπίας τους, έχουν και αυτοί τα δικά τους αρνητικά αλλά δεν τα βλέπεις γιατί επικεντρώνεις στα θετικά και κάνεις συγκρίσεις με την Ελλάδα. Το ότι έχουμε τα στραβά μας ειναι σίγουρο και επαληθεύεται κάθε φορά που γίνονται εκλογές...
Lucifer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Η νεοελληνικη κουραδομαγκια, η βλαχοκουτοπονηρια, το κακως εννοουμενο θρασος και τσαμπουκαλικι, η αξεστια, το φαινεσθαι και η καγκουρομοστρα, η απαθεια και ο παρτακισμος δικαιως μας χαρακτηριζουν ως φυλη.
benign Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μην δαιμονοποιουμε τους Ελληνες ειναι κομπλεξικο. Σιγουρα στον μεσο ορο μας, δεν εχουμε κοινωνικη μορφωση,δεκτο και αδιαμφισβητητο. Αλλα απο προσωπικη μου εμπειρια γνωριμιας με ατομα απο αρκετες χωρες,σε καθε χωρα, οι πραγματικα καλοι ανθρωποι με ποιοτητα,ειναι μειοψηφια.Και στην Ελλαδα υπαρχει και η δικη μας ποιοτικη μειοψηφια. Στο μονο που υστερουμε σαν λαος κατα μεσο ορο ,ειναι η κοινωνικη μορφωση.Ολα τα αλλα ειναι συγκρισιμα. Αν κανεις παρεα με ατομα απο αλλες χωρες ,εκτος οτι θα γκρινιαξουν και αυτοι για τα λαθη του λαου τους,θα κατηγορησουν τους Ιταλους για κλεφτες,τους Γερμανους για υπερσυντηρητικους και ελλειψη αυθορμητισμου και φαντασιας,τους Γαλλους για εθνικιστες και φανφαρονους τους Ιρλανδους για βλακες και παει λεγοντας. Οι ανθρωποι περιεχομενου ειναι παντα λιγοι,παντου.
SlackulatoR Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μην δαιμονοποιουμε τους Ελληνες ειναι κομπλεξικο. Σιγουρα στον μεσο ορο μας, δεν εχουμε κοινωνικη μορφωση,δεκτο και αδιαμφιβητητο. Πως να έχετε μόρφωση όταν αυτοί που ψηφίζεται κάνουν τα πάντα για καταστρέψουν την παιδεία;
benign Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Πως να έχετε μόρφωση όταν αυτοί που ψηφίζεται κάνουν τα πάντα για καταστρέψουν την παιδεία; Με ''ε'' στον πληθυντικο,ειθισται. Δυστυχως το κομμα που ψηφιζω δεν εγινε ποτε εξουσια ,ουτε προκειται.
fearwhatnow Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Η Ελλαδα ειναι αυτη: Νομιζω η λεξη βοθρος που χρησιμοποιησες ειναι επιεικης χαρακτηρισμος.
chill Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Προτείνω μετονομασία της χώρας σε "Δημοκρατία της Ψυττάλειας"
panosno1com Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ζω σε μια χώρα που τη λένε Ελλάδα Εθνικό μας φαγητό έιναι η φασολάδα Μας αρέσει η λιακάδα, το ραχάτι, η τεμπελιά Στον ελεύθερό μας χρόνο κάνουμε καμμιά δουλειά Να βγαίνει κανα φράγκο ώστε την Κυριακή Να πάω με τη γυναίκα για μπανάκι ή για σκι Στη κίνηση μουτζώνω, φωνάζω και βρίζω Στις λακούβες του δρόμου θάβω αυτούς που ψηφίζω Τέλος η Ολυμπιάδα, τώρα τσιν-τσαν-τσον η δάδα Μα μη βαρυγκομάς, τα έργα μείνανε σε μας Κτήρια και γήπεδα πεταμένα στη γωνιά Θα γίνουν σκουπιδότοποι, πάρκινγκ και τα λοιπά Ν'ανασάνουν και στα Λιόσα με τη χωματερή Το γήπεδο του baseball είναι λύση τρομερή Μια χαρά και το ευρώ, τι να είχαμε Δουβλόνια; Επειδή στο σούπερ μάρκετ ακρίβιναν τα ψώνια; Βενζίνη και πετρέλαιο στο ύψος του Τσουμπάκα Πάρε ένα ποδήλατο, φόρα μια καζάκα! Ρε η Ελλάδα στας Ευρώπας, δεν είμαστε πια φλέμμα Έμεινε ίδιο το μηνιάτικο; Ε, αυτό είναι άλλο θέμα... Και ψηλό μισθό που έχουν Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι Τα χώνουν το Σαββάτο σε λουλούδια και φιάλη; Άρα είμαστε καλύτεροι, χτίσαμε Παρθενώνες Ας αράξουμε λοιπόν για άλλους δυο αιώνες Της Ελλάδος τα παιδιά τρώνε λούκια και παλούκια Της Ελλάδος τα παιδιά φραπέ, τριήμερο, μπουζούκια Της Ελλάδος τα παιδιά κομπίνα, μίζα και λαδιά Της Ελλάδος τα παιδιά έξω φτώχεια, έξω καρδιά Οι μέσος νεολάιοι είμεθα τρεντιλίκι Ομάδα κουρελάρα, μπάλα και ξυλίκι Δε διαβάζουνε οι νέοι; Πού ζεις ρε Καραμήτρο; Διαβάζουν Down Town, Free το Nitro Η φαμίλια μου δεν έχει ούτε τα προς το ζείν Εγω όμως διαβάζω lifestyle magazine Γιατί με νοιάζει πού ψωνίζει η Marie Sandal Και ας γινώ σαν αργοναύτης μόνο μ'ένα σανδάλ Πού να τρέχω τώρα με τους φίλους για καφέ Κάνω chat και βρίσκω φίλους σε internet cafe Είναι ώρα για clubbing μου λέει το Festina Να χορέψω Μπεγκιονσέ και μετά Μπέγκη Τζήνα Έχω αγώνα αύριο, δυστήχημα ή ευτύχημα Που ελπίδες για το μέλλον στηρίζω στο Στοίχημα Σπουδές και μετά να σφουγγίζω καμπινέ Και να κάνω το πτυχίο Kleenex καπιτονέ Μεροδούλι, μεροφάι και μια ζωη στο κλάσιμο Θα μπω σ'ενα reality να γίνω και διάσημο Φίρμα χωρίς λόγο, φίλε τι άλλο θέλεις Το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου ο τεμπέλης Της Ελλάδος τα παιδιά τρώνε λούκια και παλούκια Της Ελλάδος τα παιδιά φραπέ, τριήμερο, μπουζούκια Της Ελλάδος τα παιδιά κομπίνα, μίζα και λαδιά Της Ελλάδος τα παιδιά έξω φτώχεια, έξω καρδιά Το λύκειο τελειώνω που δε το γουστάρω Θα δώσω εξετάσεις που δε θα γουστάρω Θα μπω σε σχολή που δε θα γουστάρω Θα βρω και μια δουλειά που δε θα γουστάρω Θα ΄χω αυθαίρετο σπίτι και αυθαίρετο θέρετρο Θα 'χω αυθαίρετο τάφο για να βάλω το φέρετρο Να βρω και μια γυναίκα να κάμω φαμελιά Τα χρέη να περάσω στα δικά μου παιδιά Άντε πριν πεθάνω να δω κι ένα εγγόνι Σ'αυτόν εδω τον τόπο κι αυτό να μεγαλώνει Της Ελλάδος τα παιδιά τρώνε λούκια και παλούκια Της Ελλάδος τα παιδιά φραπέ, τριήμερο, μπουζούκια Της Ελλάδος τα παιδιά κομπίνα, μίζα και λαδιά Της Ελλάδος τα παιδιά έξω φτώχεια, έξω καρδιά
Sellers Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Στο μονο που υστερουμε σαν λαος κατα μεσο ορο , ειναι η κοινωνικη μορφωση. Νομίζω όμως ότι είναι η πηγή πολλών κακών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.