stm00192 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Αυτή η πτωση στην ταση είναι το λεγομενο vdroop και υπάρχει σε όλες τις μητρικες!! Σε άλλες περισσότερο και σε αλλες λιγότερο!! Συνήθως γινεται πιο εντονο σε load καταστάεις... Εμ σε ειπα εγω κράτα τις μνημες οσο πιο χαμηλα γινεται αλλα δεν με ακουγες. Αμα αντεχει με αυτό το ρεύμα δώσε και αλλο ... απο θερμοκρα΄σιες καλα εισαι ακομη!! Σταθεροτητα δοκιμάζεις ετσι??
haris013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 ναι linpack me occt 1 ωρα(πριν εβαλα 2)!!! ποπο μακαρι να αναιβει κιαλο! :D τωρα ειμαι στα 235 με σταθερα v core στο 1.28 αλλα max μεχρι τωρα οσο ειδα 1.24 και θερμοκρασια σε full load 57 βαθμοι!!!!! ρε συ οι μνημες ειναι στα 2 volt!? 1.8 δεν επρεπε nα ηταν?δεν εχω πηραξει τιποτα,απο default ειναι τοσο... τελειωσε το τεστ στα 235...πως ακριβως εγινε αυτο?εχω δωσει 1.28 στο bios...οσο το παρακολουθουσα δεν παρατηρησα ποτε να αναιβανει πανω απο 1.23-1.24 συνηθως ηταν σταθερο το vcore στο 1.18 με 1.20,προκειτε για λαθος? τελως παντων αναιβασα στα 240 το fsb στις ιδιες ρυθμησεις με πριν και το τεστ βρησκετε σε εξελιξη.. 57-58 σταθερα οι βαθμοι σε full load παντα και ο επεξεργαστης στα 3,6ghz
haris013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 λοιπον τον επεξεργαστη τον αναιβασα στα 3.8ghz χωρις δυσκολιες και προβληματα(ιδιαιτερα)...σεταρισμενο στο bios vcore=1.28 και μεγιστες θερμοκρασιες 59 βαθμοι(full load)σε ζεστο αρκετα δωματιο.. το προβλημα ως τωρα ειναι το εξης.. οπως βλεπεις στις φωτο με fsb@240mhz-->κανει παλι μια αναιξηγητη αποτομη αυξηση της τασης vcore-περναει το τεστ 245mhz--->σταθερα το v core 1.8-1.23 περιπου και περναει το τεστ χωρις αυξησεις και προβληματα στα 250mhz αρχιζει και κανει 2 τρελα αναιβασματα τασης στα ξαφνηκα παλι!!-περναει το τεστ στα 255mhz δυστυχως δεν περναει το τεστ αλλα δεν ξερω τι φταιει για να το διορθωσω.. να πως δεν εχω φαει ακομα bsod απλα για καποιο λογο δεν το περασε... η εξηγηση ειναι μαλλον στο γραφημα.. τι ειναι αυτα τα αποτομα ανaιβασματα?γιατι τα κανει αφου εχω ορισει συγεκριμενα πραγματα?κατι υποπτο παιζει εκει.. ελπιζω μην καει κανας επεξεργαστης ετσι.. η και στην χειροτερη μην παρω καμια φωτια απο κανα βραχυκυκλωμα ή σκασει το pc απο την υπερταση :P τωρα που γραφω ειμαι στα 3.8ghz και θερμοκρασιες με ανοιχτο μονο τον firefox 45 βαθμοι...
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Αυτά τα peaks στο ρεύμα είναι κατά 99,9% στιγμιαία λανθασμένα readings οποτε δεν υπαρχει λογος να σε ανυσηχουν ιδιαιτερα!! Τωρα στα 255 πολλα μπορει να πάιζουν... 1) Να έφτασαν η μνήμες στα όρια τους και απο την στιγμή που δεν έχεις πιο χαμηλο διαιρετη δεν μπορεις να κανεις τπτ!! (Το πιο πιθανο ,διοτι αν θυμαμαι καλα τις είχες σετάρει στα 300Mhz + 55 Μhz του fsb παμε στα 355Χ2 710Mhz που είναι αρκετά παραπανω απο τα εργοστασιακά 667)Βαλε μου screenshots απο καθε καρτελα του cpu-z να σου πω με μεγαλύτερη σιγουρια!! 2) Να χρειάζεσαι λίγο ακόμη ρευματακι 3) Να εφτασες στα όρια της μητρικης (λιγο απιθανο)
haris013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 τωρα αναιβαζω φωτο... να βαλω το vcore στο 1.3?πως θα σιγουρεψω τα σκαμπανευασματα με την ταση? υπαρχει αλλος τροπος-προγραμμα που να σου δινει παρομια log files η γενικα να σου λεει για ποιο λογο αποτυχε το τεστ?να πω παντος στα 3.8 που δεν περασε δεν ειδα καποιο ουσιαστικο προβλημα.. surfara λιγακι και γενικα ολο το περιβαλλον και το Pc πηγαινε καλα
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Κοιτα αν οι μνήμες παιζουν στα όρια και είναι μεταξύ ασταθειας και σταθεροτητας τότε μπορει και να μην έχεις προβλημα πουθενα αλλά μπορει και σε ακυρες στιγμες να τρως blue screens ή κολληματα...!!! αν θέλεις δουλεψε το εκέι το μηχανημα για λίγο καιρο να δεις πως τα πάει!! Αν σε κόβουν οι μνημες τότε το έξτρα ρεύμα στον επεξεργαστή δεν θα σε βοηθησει πουθενά!!
haris013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 τσεκαρε...εβαλα και το vcore στο 1.3,ετσι κιαλλιως δεν ειχα να χασω κατι..θα ξανακανω τεστ αυριο εκτος και αν φτασαν στο οριο οι μνημες.. κριμα ομως γιατι με τοσο χαμηλη ταση και θερμοκρασια εφτασε χαλαρα στα 3.8 και οπως φαινοταν ειχε πολυ μεγαλες προοπτικες(οσο αφορα την θερμοκρασια και τα ghz),ειχε αρχισει να με ενθουσιαζει
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Nope... οι μνημες δεν σε κόβουν με την καμια... έχουν ακόμη πολύ δρομο μπροστά του για να φτάσουν τα 333 απο τα 200 που είναι τωρα!!!! Οπότε δώσε λίγο ρευματάκι ακομη στον επεξεργαστή και ξαναδοκίμασε με occt!!
haris013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Nope... οι μνημες δεν σε κόβουν με την καμια... έχουν ακόμη πολύ δρομο μπροστά του για να φτάσουν τα 333 απο τα 200 που είναι τωρα!!!! Οπότε δώσε λίγο ρευματάκι ακομη στον επεξεργαστή και ξαναδοκίμασε με occt!! oλεεεεεεεεε! χαχαχα! παντος δεν σου φαινεται παραξενο να εφτασε 3.8ghz τοσο ευκολα με μια διαφορα θερμοκρασιας απο την default συχνοτητα 5 βαθμων?δεν εχω και καμια τρελη ψυκτρα,την lp 11 της artic cooling φοραει και εχει και τοση ζεστη,φαντασου να ηταν χειμωνας
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Την θερμοκρασία την καθοριζει κυρίως το ρεύμα και οχι ο χρονισμος... Οταν είχες τα ρεύματα στο auto η μητρική έδινε υπερβολικο ρεύμα χωρίς λογο .. τώρα με καρφωτά ρεύματα έχεις δωσει περίπου όσο έδινε η μητρικη στο auto οποτε λογικό είναι να μην έχεις τρομακτικες διαφορες στην θερμοκρασία!!
haris013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Την θερμοκρασία την καθοριζει κυρίως το ρεύμα και οχι ο χρονισμος... Οταν είχες τα ρεύματα στο auto η μητρική έδινε υπερβολικο ρεύμα χωρίς λογο .. τώρα με καρφωτά ρεύματα έχεις δωσει περίπου όσο έδινε η μητρικη στο auto οποτε λογικό είναι να μην έχεις τρομακτικες διαφορες στην θερμοκρασία!! παιζει να φτασει και τα 4ghz?
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μονο με δοκιμές θα το μάθουμε... Λιγο δύσκολο το κόβω ομως... οι περισσότεροι επεξεργστές φτάνουν μεχρι ένα σημειο με νορμαλ ρεύματα αλλά από εκει και πέρα ακόμη και για 10mhz που λέει ο λογος μουλάρωνουν και ζητάν δυσαναλογα πολύ ρεύμα με αποτέλεσμα μετα να έχεις προβήματα με τις θερμοκρασίες!! Εσύ πάντως έχεις ακόμη αρκετο headroom και όσο αφορά τις μνήμες και όσο αφορά τις θερμοκρασιες, οποτε go for it και βλέπεις μέχρι που θα φτάσει!!
haris013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 ωραια και κατι τελευταιο.. πες οτι δεν φτανει αλλο και εχω βρει την μεγιστη συχνοτητα.. μετα με τις ραμ τι γινεται?θα λειτουργουν αναγκαστικα σε τοσο χαμηλες συχνοτητες?δεν θα ειναι χειροτερα οι επιδοσεις του υπολογιστη με τοσο χαμηλες συχνοτητες στην ραμ?
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Αμα είσαι αρκετα κατω απο τα 667 τότε ανεβάζεις τον διαιρετη όσα κλικ χρειαζεται ώστε να ερθεις όσο πιο κοντά στα 667 μπορεις!!
haris013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 αμα τον παω πανω απο 667?γυρω στα 700 θα ειναι καλυτερα?το fsb/ram ratio πρεπει να ειναι 1 ετσι για μεγιστη αποδοση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.