Προς το περιεχόμενο

OC newbie..αποριες

haris013

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ανεβασε καμια foto απο bios... μου φένεται πολυ δύσκολο να μην έχει επιλογές για τις μνημές!!

Δημοσ.

οκ αναιβαζω... εβαλα το fsb στα 215 και πηγε 3.2ghz ο επεξεργαστης αλλα ειδα οτι το vcore σε idle ειναι 1.328 ενω πριν ηταν λιγοτερο,1.2 και κατι.. Link

Δημοσ.

Το system memory multiplier είναι ο πολλαπλασιαστής ... με αυτο θα κρατας τις μνήμες σου απο τα 800mhz και κατω αν είναι 800 ή απο τα 667 και κατω αν 667αρες.

Στο cpu voltage control τι αλλες επιλογες σου δινει?? απο εκεί μαλον πρέπει να ορίσεις καρφωτά μια τάση για να μην δίνει οτι νανναι η μητρική στο αυτοματο!!

Δημοσ.

τις μνημες τις εβαλα στα 400mhz απο τα 667 που ειναι αλλα μπορει να δουλεψει και παραπανω!(πως γινεται αυτο?)

στο vcore τι τιμη να βαλω?εχει παααρα πολλες επιλογες.. τωρα δουλεευει σττα 1.2 και κατι ενω στο τελευταιο στρες τεστ με fsb τα 215 σε φουλ load επιανε τα 1,3 και κατι..

Δημοσ.

Ξεκίνα από μία μέση τιμη π.χ. 1,25 και δες μεχρι που φτάνει... όταν χτυπισει ταβάνι με αυτό το ρεύμα και εφόσον στο επιτρέπουν οι θερμοκρασίες το τσιμπάς λίγο ακομη και ουτο καθεξης...

Τις μνήμες προς το παρόν κράτα τες όσο πιο χαμηλά γίνετε και θα τις πιάσουμε μετά όταν θα έχεις πάει τον επεξεργστή όσο πιο ψηλά γίνεται!!

Δημοσ.

ωραια και με αυτην την ταση πως θα καταλαβω οτι επιασε ταβανι?θα αναιβαζω το fsb και δεν θα αναιβενουν τα ghz?

Δημοσ.

Ρε θα σε σκισω τπτ δεν έχεις διαβάσει; θα έχεις φτάσει ταβανι όταν το σύστημα είναι ασταθές, πετάει μπλε οθόνες η δεν περνάει δυωρο occt!

android.png

Δημοσ.

μα ρωταω γιατι αναιβασα το fsb στα 225 και αργισε να φορτωσει το bios ενω οταν μπηκα στα παραθυρα ειχε γυρισει στα default το fsb...

να πω παντος οτι στα 220 βγαζει 3.3ghz με την τασεις απο 1.14-1.17!!(ρυθμισα 1,25 στο bios) και θερμοκρασιες 53-54 βαθμους δλδ 6 βαθμους κατω σε σχεση με πριν μου ηταν και 5mhz λιγοτερο το fsb!!!!

γιατι ομως δεν με αφηνει να το αναιβασω κιαλλο?

Δημοσ.

Δωσε και άλλο ρεύμα... τοσο ώστε να σου δίνει real σε load 1,25. Και προσπαθησε να ανεβασεις κιαλλο!!

Το cpu-z τι συχνοτητες σου δίνει στις μνημες??

Δημοσ.

τις εχω στα 400mhz οποτε δινει 200 και 200 (ddr 2 ειναι)

το θεμα ειναι ομως οτι στο aida λεει οτι κατασκευαστικα ειναι 667 ενω στο bios τις πηγα και 700 mhz!τι παιζει?εχει σχεση που ειναι dual channel?

Δημοσ.

Εντάξη μπορεί να έιναι στα 667 αλλά λογικά λίγο κλοκάρισμα το αντέχουν!!

Δημοσ.

να ρωτισω κατι αλλο.. ψανχω αλλα δεν βρισκω ποσο περιπου αντεχει ο επεξεργαστης σε volt και θερμοκρασια.. dual core pentioum d 930 ειναι

Δημοσ.

Max μετά απο αρκετή ώρα στρες να μην ξεπερνας τους 80.

Ο επεξεργαστής έιναι στα 65nm οποτε δώσε ρεύμα αβέρτα μέχρι εκεί που είναι σε καλά επιπεδα η θερμοκρασία!!

Δημοσ.

πηγα το fsb στα 230 αλλα δεν ελεγε με τιποτα να μπουταρει με αυτες τις ρυθμισεις το pc και το bios μου τα γυρναγε στα default οποτε αρχισα να αναιβαζω ρευμα αλλα παλι τιποτα(το εφτασα στα 1.4)ετσι ειδα οτι φταει η ραμ και την κατευασα φουλ χαμηλα,στα 300 mhz και ξαναγυρισα το ρευμα στα 1.28 απο 1.25 που ηταν πριν. βεβαια ακομα και τωρα βλεπω οτι δεν χρησημοποιει πανω απο 1.23 το συστημα.. συνηθως κυμαινεται στο 1.18-1.23 το v core... ειναι φυσιολογικο?

θερμοκρασια σε full load 57 με φρικτη ζεστη..(δεν εχω air condition γαμωτο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...