Προς το περιεχόμενο

OC newbie..αποριες

haris013

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα!μετα το επιτυχημενο case modding στο pc σκεφτικα να αρχισω το overclocking κα8ως ειναι κατι που δεν εχω ξανασχοληθει και θα με διεφερε να παρω μια γευση-εμπειρια και απο αυτο αν γινεται(λογο παλιου HW στο pc)

πρωτο και κυριο ειναι αν μπορει να υπερχρονιστει ο επεξεργαστης καθως αν δεν γινεται,ακυρο ολο το τοπικ :P

συμφωνα με το aida εχω τα παρακατω:Link LinkLink

και το γνωστο προβλημα με το psu που δεν ξερω ποσα watt ειναι,στο +12v--->18A

εχω διαβασει το τοπικ με τους διπυρινους αλλα εχω πολλες αποριες ακομα καθως και ενοιες που ξερω τι ειναι πανω κατω μπακαλιστικα και θελω ομως να τις μαθω καλυτερα οποτε μην γελασετε με τις ερωτησεις μου.(εχω ψαξει στο γοογλε αλλα χρεισιμοποιουν επιστημονικη ορολογια στα αγγλικα και δεν τα πιανω ολα)

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

σε ξενα φορουμ λενε οτι παει μεχρι 4.9 ghz!! με υδροψυξη.. με την μητρικη που εχω μπορω να τον αναιβασω εστω και λιγο?ειναι 3γηζ τωρα,μπορει να παει 3.6?

Δημοσ.

Αυτο δεν μπορει να στο πει κανένας εξερταται απο πολλά!!

Απο το καμματι που έχεις πεσει από την μητρικη σου... απο την ψυξη κτλ κτλ!!

Μονο δοκιμάζοντας θα δεις ....

Ξεκινα λοιπον να ανεβαζεις fsb σιγα γιγα κρατόντας τις μνημες χαμηλά για να μην σε κοψουν δεν με stability test ποσο ψηλά μπορεις να φτάσεις χωρίς να πειραξεις ρεύμα και από εκει και περα αν αντεχεις απο θερμοκρασιες προχωράς και αλλο!!

Δημοσ.

λιγο ποιο αναλυτικα? :P κατα ποσο να αναιβασω το fsb?κρατωντας τις μνημες χαμηλα τι ενοεις? να τις αφησω οπως ειναι?τελος με ποιο προγραμμα να κανω τα τεστς?

Δημοσ.

Δεν έχεις διαβάσει τπτ για το θεμα ακόμη ή μου φαίνετε??

Μην τα περιμένεις όλα στο πιατο!!

1) 5-10 mhz την φορά!!

2) Εννοεώ να βάλεις τον διαιρετη των μνημών στην χαμηλότερη δυνατή τιμή και όταν με το καλό δουμε πόσο παει ο επεξεργαστής τότε πιάνεις και τις μνήμες!!

3) Διάλεξε και πάρε... OCCT (καμιά ώρα linpack τουλάχιστον), LinX(15-20 passes τουλαχιστον), Intel Burn TEST (το ίδιο).

Δημοσ.

ok ρωταω γιατι δεν το εχω ξανακανει αλλα οπως βλεπω απο το bios δεν μπορω-βρισκω να αναιβασω το fsb...μονο ρευματα και μνημες εχει επιλογες... να κανω αναβαθμιση στο bios?

ακυρο νομιζω το βρηκα.. εχει μια επιλογη που λεει cpu clock control.αμα την κανω enable τοτε μου δεινει 2 επιλογεσ-cpu host frequancy(εχει υποσημειωση οτι παει απο 100 μεχρι 600 mhz και ειναι στα 200 απο μονο του)

η αλλη επιλογη ειναι για την pci e θυρα

Δημοσ.

Προς το παρον ανεβάζεις σιγα σιγά μονο το cpu host frequency!

Το pci-e βαλτο στο 101 Mhz σταθερά!!

Και μην ξεχνάς να χαμηλωσεις τον διαιρετη των μνημων μην σε κόψουν αυτές και ψαχνεσε να βρεις τι φταίει!!

Δημοσ.

ωραια και μετα το γνωστο με το στρες τεστ... στο occt πρεπει να κανω καποια συγκεκριμενη ρυθμιση?θερμοκρασειες με το aida ή καποιο αλλο?

τελος περα απο τα ρευματα και τις μνημες εξαρταται απο τιποτα αλλο ο υπερχρονισμος του επεξεργαστη?(εκτος του πολλαπλασιαστη που ειναι κλειδωμενος)

αμα ας πουμε ειχα ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστη και αναιβαζα μονο αυτον τι θα γινοταν?κανονικα πρεπει να αναιβαζεις και τα 2? fsb κ πολλαπλασιαστη?

Δημοσ.

1) Οχι δεν χρειάζεται καποια αλλη ρυθμιση .. απλα τρέξε το linpack για μία με 2 ώρες!

2) Ναι θερμοκρασίες με το aida!!

3) Εξαρτάται και από το πόσο fsb μπορει να ανεβάσει η μητρική!

4)Αμα είχες ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή το oc θα ήταν αρκετά πιο εύκολο μιας που ούτε η μητρική θα ζοριζόταν ουτε στις μνήμες θα χρειαζόταν να αλλαξεις ρυθμίσεις. Απλά θα ανέβαζες τον πολλαπλασιαστή και αν χρειαζόταν το ρεύμα του επεξεργαστή!

5) Οχι αμα έχεις ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή δεν χρειάζεται να πειράξεις το fsb!!

Δημοσ.

ωραια και κατι τελευταιο...θα μειωθει ο χρονος ζωης του συστηματος αμα ειναι στην τσιτα?οταν τον φτασω στο οριο σκεφτομαι μετα να του κατευασω 5mhz για περισσοτερη σταθεροτητα...ελπιζω να αναιβει χωρις να αναιβασω τα ρευματα καθος το τροφοδοτικο δν ειναι και οτι καλυτερο και σαν μαρκα και οτι ειναι 7 χρονων

Δημοσ.

Αν δεν τεντώσεις παρα πολυ τα ρεύματα και δεν έχεις πολυ ψηλές θερμοκρασιες δεν παθαίνει τπτ μην ανησυχεις!!

Δημοσ.

κατι αλλο..με το occt αν υπαρχει καποιο προβλημα περα απο την θερμοκρασια πεταει καποιο μυνημα?πως θα ξερω οτι ολα ειναι οκ οταν τελειωνει το στρες τεστ?

Δημοσ.

Αμα δεν κολλησει το pc η δεν σου πετάξει μπλέ οθόνη τότε έισαι μια χαρά!!

Δημοσ.

Λοιπον ξεκινησα να αναιβαζω το fsb και εβαλα το pcie frequancy στο 101 σταθερα χωρις να πηραξω μνημες τασεις κλπ.. το προβλημα ειναι οτι δεν με αφηνει να πηραξω τις μνημες,δεν υπαρχει επιλογη,το μονο που λεει ειναι οτι δουλευουν στα 683mhz.ετσι λοιπον το μονο που πηραξα ειναι το fsb,απο 200 το πηγα 205 με μαξιμουμ θερμοκρασια σε πολυ ζεστο δωματιο 55 βαθμους(full load) και περασε επιτιχως το στρεςς τεστ του occt.το μονο που εγινε ειναι οταν εκανα επανακηνηση το pc για να αναιβασω αλλα 5 to fsb μου πεταξε ενα μυνημα svchost-could not read memory x000008 κατι τετειο... μαλλον ηταν τυχαιο.. τωρα εχω το fsb sto 210 και το στρες τεστ βρησκετε σε εξεληξη.

λοιπον τελειωσε επιτυχως και το 2ο τεστ... μεγιστη θρμοκρασια σε full load στα 210mhz το fsb ηταν 56 βαθμοι.. αυτο που με ανυσηχησε ηταν το ρεπορτ του occt που σε μια φαση το vcore apo 1.2 πηγε για μια στιγμη 3 και κατι!

δειτε τις φοτο.. πρεπει να φτιαξω και το dram:fsb ratio

post-218484-0-27391800-1312218419_thumb.jpg

post-218484-0-59010800-1312218445_thumb.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...