psy_simon Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Γεια σας! Σήμερα το πρωί επισκέφτηκα έναν γενικό χειρούργο ο οποίος μου έκανε διάγνωση κιρσοκήλης και μου είπε πως πρέπει να επισκεφτώ έναν Ουρολόγο-Ανδρολόγο για περαιτέρω εξετάσεις.. Γνωρίζει κάποιος τι είδους εξετάσεις είναι αυτές; Είχε κάποιος την "τύχη" να έχει το ίδιο πρόβλημα με εμένα;
cthulhucarbide Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 · Κρυμμένο από Lucifer, 29 Ιουλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Lucifer, 29 Ιουλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Άμα πας σε ουρολόγο μπορεί να σου βάλει μέσα μια μπατονέτα μέχρι να πιάσει τέρμα
Orgasmic Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δεν ειναι κατι ανησυχητικο. Χρειαζεται ομως να διορθωθει με επεμβαση οσο εισαι μικρος, γιατι αν στα 33-34 σου θες να κανεις παιδι μπορει να σου δημιουργησει προβλημα στο σπερμα.
psy_simon Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δεν ειναι κατι ανησυχητικο. Χρειαζεται ομως να διορθωθει με επεμβαση οσο εισαι μικρος, γιατι αν στα 33-34 σου θες να κανεις παιδι μπορει να σου δημιουργησει προβλημα στο σπερμα. Γνωρίζω πως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό και πως πρέπει να επέμβω χειρουργικά, απλά θέλω να ξέρω ακριβώς τι εξετάσεις θα κάνω..
dr lag Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Πέρα από την απαραίτητη κλινική εξέταση που πρέπει να γίνει από Ουρολόγο, ο εργαστηριακός έλεγχος περιλαμβάνει: 1. Triplex των αγγείων του οσχέου, απ´ όπου θα φανεί ο βαθμός παλινδρόμισης του αίματος στις φλέβες του όρχι και θα καθοριστεί η βαρύτητα της πάθησης 2. Σπερμοδιάγραμμα (δηλ. εξέταση του σπέρματος σου), ώστε να καθοριστεί το εάν και πόσο έχει επηρεαστεί το σπέρμα. Από κει και πέρα, αν υπάρχουν οι ενδείξεις, μοναδική θεραπεία είναι η χειρουργική απολίνωση των σπερματικών φλεβών.
psy_simon Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Πέρα από την απαραίτητη κλινική εξέταση που πρέπει να γίνει από Ουρολόγο, ο εργαστηριακός έλεγχος περιλαμβάνει: 1. Triplex των αγγείων του οσχέου, απ´ όπου θα φανεί ο βαθμός παλινδρόμισης του αίματος στις φλέβες του όρχι και θα καθοριστεί η βαρύτητα της πάθησης 2. Σπερμοδιάγραμμα (δηλ. εξέταση του σπέρματος σου), ώστε να καθοριστεί το εάν και πόσο έχει επηρεαστεί το σπέρμα. Από κει και πέρα, αν υπάρχουν οι ενδείξεις, μοναδική θεραπεία είναι η χειρουργική απολίνωση των σπερματικών φλεβών. Δηλαδή ένας υπέρηχος και..... Αυτό φοβόμουν! Μα καλά, 18 χρονών είμαι! Δεν θέλω να αποκτήσω παιδιά από τέτοια ηλικία! Γιατί να κάνω σπερματοδιάγραμμα; Ούτως ή άλλως και να έχει διαταραχθεί η ποιότητα των σπερμάτων σίγουρα θα υπάρξει άνοδος της ποιότητας μετά από τρεις μήνες.. Το λέω αυτό γιατί είναι κάπως παράξενη η όλη εξέταση... Δεν έχω πρόβλημα τόσο για την εγχείρηση όσο για την εξέταση αυτή.. Σ'ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες και για τον χρόνο σου!
Orgasmic Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Το σπερμοδιαγραμμα ειναι εξεταση που πρεπει να την κανει καθε ανδρας. Οπωσδηποτε. Σιγουρα ειναι λιγο αγχωτικη η διαδικασια, αλλα οπως οι γυναικες πανε στον γυναικολογο και κανουν εξετασεις και ΠΑΠ τεστ κτλ, ετσι κι εμεις πρεπει να φροντιζουμε αναλογα την υγεια μας.
gatoulis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Το σπερμοδιαγραμμα σε πείραξε?Επειδή την έχω κάνει την επέμβαση δεν είναι τπτ το ανησυχητικό,μένεις μια μέρα στο νοσοκομείο και μετά απο 15 μέρες βγάζεις τα ράμματα.Μετά την επέμβαση στο 3μηνο κάνεις πάλι σπερμοδιαγραμμα για να δούνε την κινητικότητα. Δεν είχες κανένα σύμπτωμα?Πόνος στην μέση ή στους όρχεις?
dr lag Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δηλαδή ένας υπέρηχος και..... Αυτό φοβόμουν! Μα καλά, 18 χρονών είμαι! Δεν θέλω να αποκτήσω παιδιά από τέτοια ηλικία! Γιατί να κάνω σπερματοδιάγραμμα; Ούτως ή άλλως και να έχει διαταραχθεί η ποιότητα των σπερμάτων σίγουρα θα υπάρξει άνοδος της ποιότητας μετά από τρεις μήνες.. Το λέω αυτό γιατί είναι κάπως παράξενη η όλη εξέταση... Δεν έχω πρόβλημα τόσο για την εγχείρηση ... Να με συγχωρείς αλλά είσαι τελείως λάθος. Δεν επιτρέπεται να χειρουργηθείς χωρίς να έχει προηγηθεί εξέταση σπέρματος. Αυτό στο λέω όχι σαν επαγγελματίας, αλλά σαν γιατρός και μάλιστα Ουρολόγος. Οι λόγοι είναι πολλοί και δεν είναι εύκολο να τους αναπτύξω εδώ. Θα σταθώ όμως στην ηλικία σου: είναι λογικό να μην ενδιαφέρεσαι τώρα να κάνεις παιδιά, αλλά αν η διαταραχή στο σπέρμα σου είναι ήδη σοβαρή, μπορεί να μην διορθώνεται τόσο απλά αργότερα. Το πόσο και αν θα επανέλθει το σπέρμα μετά την επέμβαση είναι πολύ σχετικό και απέχει πολύ από αυτό που περιέγραψες. Από την άλλη μπορεί να μην χρειάζεσαι επέμβαση κι ας έχεις κιρσοκήλη, αλλά αυτό θα το ξέρεις μόνο αν κάνεις τις εξετάσεις. Όσο για το σπερμοδιάγραμμα, σίγουρα δεν αποτελεί εξέταση ρουτίνας ούτε χρειάζεται να γίνεται κάθε χρόνο σαν το παπ-τεστ όπως ειπώθηκε, αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Γνωρίζω ότι για πολλούς αποτελεί μια πολύ άβολη διαδικασία, αλλά επέτρεψε μου να στο πω λίγο "εκλαϊκευμένα". Από τις τόσες εκσπερματίσεις που συχνά ή όχι πάνε χαμένες, δεν είναι και τόσο δύσκολο μια να συλλεχθεί σε αποστειρωμένο δοχείο για την εξέταση, αρκεί μέσα σε 10-15´ να φτάσει στο εργαστήριο. Αυτά σε γενικές γραμμές, αν και πιστεύω πως καλύτερα να τα συζητήσεις όλα αυτά με τον ουρολόγο σου.
psy_simon Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Να με συγχωρείς αλλά είσαι τελείως λάθος. Δεν επιτρέπεται να χειρουργηθείς χωρίς να έχει προηγηθεί εξέταση σπέρματος. Αυτό στο λέω όχι σαν επαγγελματίας, αλλά σαν γιατρός και μάλιστα Ουρολόγος. Οι λόγοι είναι πολλοί και δεν είναι εύκολο να τους αναπτύξω εδώ. Θα σταθώ όμως στην ηλικία σου: είναι λογικό να μην ενδιαφέρεσαι τώρα να κάνεις παιδιά, αλλά αν η διαταραχή στο σπέρμα σου είναι ήδη σοβαρή, μπορεί να μην διορθώνεται τόσο απλά αργότερα. Το πόσο και αν θα επανέλθει το σπέρμα μετά την επέμβαση είναι πολύ σχετικό και απέχει πολύ από αυτό που περιέγραψες. Από την άλλη μπορεί να μην χρειάζεσαι επέμβαση κι ας έχεις κιρσοκήλη, αλλά αυτό θα το ξέρεις μόνο αν κάνεις τις εξετάσεις. Όσο για το σπερμοδιάγραμμα, σίγουρα δεν αποτελεί εξέταση ρουτίνας ούτε χρειάζεται να γίνεται κάθε χρόνο σαν το παπ-τεστ όπως ειπώθηκε, αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Γνωρίζω ότι για πολλούς αποτελεί μια πολύ άβολη διαδικασία, αλλά επέτρεψε μου να στο πω λίγο "εκλαϊκευμένα". Από τις τόσες εκσπερματίσεις που συχνά ή όχι πάνε χαμένες, δεν είναι και τόσο δύσκολο μια να συλλεχθεί σε αποστειρωμένο δοχείο για την εξέταση, αρκεί μέσα σε 10-15´ να φτάσει στο εργαστήριο. Αυτά σε γενικές γραμμές, αν και πιστεύω πως καλύτερα να τα συζητήσεις όλα αυτά με τον ουρολόγο σου. Αφού είναι μονόδρομος δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.. Πήγα στον Ουρολόγο και έκανα τον υπέρηχο.. Μου είπε πως έχω δύο κήλες και οι δύο δευτέρου βαθμού.. Την Δευτέρα πάω να κάνω την "περιβόητη" εξέταση μαζί με αίματος αλλά και μια επίσκεψη στον καρδιολόγο.. Κατά πάσα πιθανότητα μετά τον δεκαπενταύγουστο θα κάνω και την επέμβαση.. Κάτι άλλο που θέλω να μάθω είναι αν γνωρίζετε τι ποσοστό χρημάτων δίνουν πίσω τα ασφαλιστικά ταμεία για νοσηλεία σε κλινική.. Ο δικός μου γιατρός μου είπε πως θα κοστίσει περίπου χίλια πεντακόσια ευρώ η όλη επέμβαση μαζί με τον βοηθό του και τον αναισθησιολόγο.. Θέλω να σημειώσω πως δεν είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.