MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Οτι μου ανεφεραν στην τραπεζα εγραψα, και δεν μου εδωσαν αυτην την πληροφορια η οποια θα ηταν και χρησιμη για εμενα. Anyway, thanks για την παρατηρηση Παρολα αυτα νομιζω οτι ειναι καλυτερα να βαλει τα χρηματα του σε λογαριασμο της Κυπρου Κυπρου, γιατι θα εχει περιπου 10πλασιο επιτοκιο για τρεχουμενο. Οχι οτι θα βγαλει κανα αξιολογο χαρτζιλικι, γιατι συνηθως ο φοιτητικος λογαριασμος παιζει απο 0ευρω υπολοιπο μεχρι 400-500ευρω, αλλα λεμε τωρα.
wizzy Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Εχμ, μια μικρή λεπτομέρεια: Οι τρεχούμενοι δεν έχουν επιτόκιο - μόνο οι ταμιευτηρίου (το οποίο είναι αστείο ποσοστό).
traganeus Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Ετοιμάσου να νιώσεις όπως ακριβώς νιώθουν οι Σομαλοί-Πακιστανοί-Αλβανοί-Αφρικανοί εδώ στην Ελλάδα. Οι Κυπρέοι αδελφοί μας, θα σου συμπεριφέρονται χειρότερα αποτι συμπεριφέρονται στους Ινδούς που είναι χιλιάδες εκεί. Μόνο φασίστες δεξιοί θα σε συμπαθούν γιατί έτσι πάει. Οι υπόλοιποι θα σε βλέπουν σαν να είσαι εσύ ο υπαίτιος για ότι έγινε στην Κύπρο απο τους Τούρκους. Πάρε και καμια γεννήτρια γιατί τώρα έχουν κανα 4άρι ώρες διακοπή την ημέρα....
pavlinaki Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Μερικές φορές, είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. No further comments... ναι καλα.κι εγω κυπρια ειμαι φιλε και ξερω οτι το 50% των κυπριων φοιτητων σπουδαζουν στην αγγλια. ελαχιστοι κυπριοι σπουδαζουν στην κυπρο. οποτε το πιο πιθανο ειναι οι συμφοιτητες σου να ειναι στην πλειοψηφια αλλοδαποι. Ετοιμάσου να νιώσεις όπως ακριβώς νιώθουν οι Σομαλοί-Πακιστανοί-Αλβανοί-Αφρικανοί εδώ στην Ελλάδα. Οι Κυπρέοι αδελφοί μας, θα σου συμπεριφέρονται χειρότερα αποτι συμπεριφέρονται στους Ινδούς που είναι χιλιάδες εκεί. Μόνο φασίστες δεξιοί θα σε συμπαθούν γιατί έτσι πάει. Οι υπόλοιποι θα σε βλέπουν σαν να είσαι εσύ ο υπαίτιος για ότι έγινε στην Κύπρο απο τους Τούρκους. Πάρε και καμια γεννήτρια γιατί τώρα έχουν κανα 4άρι ώρες διακοπή την ημέρα.... παπαριες..
traganeus Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δεν αναφέρομαι στου άλλους σπουδαστές, αλλα στους Κυπρέους τους ίδιους, τους οποίους γνωρίζω ΠΟΛΥ καλά τα τελευταία 5-6 χρόνια.
pavlinaki Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δεν αναφέρομαι στου άλλους σπουδαστές, αλλα στους Κυπρέους τους ίδιους, τους οποίους γνωρίζω ΠΟΛΥ καλά τα τελευταία 5-6 χρόνια. που κολλαει αυτο? εγω για τους συμφοιτητες του λεω, οι οποιοι στην πλειοψηφια τους δεν θα ειναι κυπριοι.
kage Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Σωστα ακουσες. Το πιθανοτερο ειναι να μη σε βολεψουν ποτε. Πρεπει να αποκτησεις δικο σου μεσο μεταφορας. Και δεν προτεινω αυτοκινητο γιατι ειναι δεξιοτιμονο και μολις τελειωσεις τις σπουδες σου θα σου ειναι αχρηστο. (πχ για να το εφερνες Ελλαδα) Εχει, οχι στα πλαισια της Αθηνας, αλλα εχει κυριως στην Γερμασογεια. Φυσικα για να πας εκει θες απαραιτητα μεσο γιατι ειναι 10+χιλιομετρα μακρια απο το κεντρο της Λεμεσσου/Πανεπιστημιο. CytaVodafone, MTN, Primetel. Παιρνεις μια καρτα so easy της Cyta. Οι χρεωσεις ειναι αστειες και πολυ φθηνοτερες σε σχεση με τις Ελληνικες, παρα το μειωμενο ανταγωνισμο. Για να επικοινωνεις με Ελλαδα, συμφερει να παιρνεις η να σε παιρνουν απο σταθερο, προς το κυπριακο σου νουμερο. Εχει χρεωση γυρω στο 1 ευρω ανα 10 λεπτα ομιλιας. Σε πολλες περιπτωσεις βολευουν και τα sms που ειναι 2 σεντ το ενα. Ναι, ωστοσο αλλη τραπεζα η τραπεζα Κυπρου Ελλαδος και αλλη η τραπεζα Κυπρου της Κυπρου. Οπερ και σημαινει οτι αν κανεις λογαριασμο στην Ελληνικη Κυπρου, απο την Κυπρο θα μπορεις να κανεις μονο αναληψεις και καταθεσεις (ουτε το υπολοιπο σου δε θα μπορεις να ελεγξεις). Αρα, καλυτερα να πας Κυπρο με το καλο, να κανεις ενα λογαριασμο εκει στην Κυπρου, ωστε να εχεις πληρη ελεγχο και ο πατερας σου απλα να κανει καταθεσεις μεσω του ελληνικου καταστηματος της Κυπρου. Ηλεκτρικες/ηλεκτρονικες συσκευες και gadgets, οτι μπορεις παιρνε το απο την Ελλαδα. Αφενος στην Κυπρο δεν υπαρχει ιδιαιτερη ποικιλια, αφεταιρου οι τιμες ειναι αρκετα τσιμπημενες σε σχεση με την Ελλαδα. Συμπληρωματικη πληροφορια: Ειναι ακριβα τα ενοικια στη Λεμεσσο. Δεν θα βρεις γκαρσονιερα/στουντιο σε καλη κατασταση κατω των 400 ευρω. Επισης ισως να ζοριστεις για να βρεις, οποτε κανε τον προγραμματισμο σου εγκαιρως για αυτο το θεμα. Και επισης ο νομος ζηταει 2 μαρτυρες κατα την υπογραφη συμβολαιου, καποιοι σπιτονοικοκυρηδες το απαιτουν, αρα το νου σου και σε αυτο το ζητημα αν και δυσκολο να σε εμποδισει Μέχρι εδώ, σωστά Λάθος. Είπα και πιο πάνω, "1bank". Ελέγχεις υπόλοιπα σε Ελλάδα - Κύπρο χωρίς περιορισμούς, αναλήψεις, καταθέσεις, πληρωμές (πάγια και καθημερινά έξοδα) κτλ. http://www.bankofcyprus.com.cy/Internet-Banking_gr/1bank_gr/Your-benefits_gr/ απο τον απριλη τρεχει το προγραμμα...Ενταξει λογικο ηταν γιατι πηγαν πολλα λεφτα κατω και τα εμβασματα κοστιζαν <<Η Τράπεζα Κύπρου παρέχει, πλέον, τη δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης και διεξαγωγής συναλλαγών από και προς τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν οι πελάτες της στην Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος. Χάρη στην υπηρεσία 1bank καθίσταται η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο που επιτυγχάνει αυτό το στόχο, κι αυτό είναι μόνο η αρχή, αναφέρει ο Δημήτρης Δημητριάδης, διευθυντής του 1bank της Τράπεζας Κύπρου. Σε συνέντευξη του στο νέο IN Technology ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι αυτό για την Τράπεζα Κύπρου είναι και το πρώτο μεγάλο βήμα για το στρατηγικό όραμα του 1bank. «Με αυτή τη δυνατότητα έχουμε αφαιρέσει όλους τους περιορισμούς και έχουμε καταργήσει τα σύνορα των τραπεζικών λογαριασμών των πελατών μας. Ο χρήστης μας μπορεί, πλέον, με τους κωδικούς πρόσβασής του στο 1bank να παρακολουθεί και να μεταφέρει από και προς λογαριασμούς που τηρεί τόσο σε Κύπρο όσο και σε Ελλάδα», επεσήμανε.>> 10. Μπορώ να παρακολουθώ τους λογαριασμούς που έχω στην Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος μέσω του User ID μου που έχω στο 1bank; Το 1bank σου παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης για παρακολούθηση, μεταφορές και πληρωμές προς και από λογαριασμούς σου της Τράπεζας Κύπρου Ελλάδος με τους υφιστάμενους κωδικούς σας. Απλά επικοινώνησε με τους Λειτουργούς Εξυπηρέτησης στο 800 00 800 (ή +357 22128000 για κλήσεις εξωτερικού), Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 07:45 - 21:30.
traganeus Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 που κολλαει αυτο? εγω για τους συμφοιτητες του λεω, οι οποιοι στην πλειοψηφια τους δεν θα ειναι κυπριοι. Δηλαδή δεν θα έχει επαφή με Κυπρέους? Όταν δεν θα είναι στο πανεπιστήμιο δεν θα έχει να κάνει με κυπρέους????
panther_512 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Ρε φίλε, τί ζόρι είναι αυτό που τραβάς με τους Κύπριους? Δηλαδή εμείς που ήρθαμε από το 2004 Κύπρο, κάναμε στρατό στο Κυπριακό στρατό και όχι στην ΕΛΔΥΚ, που βρήκαμε δουλειά και ζούμε από τότε εδώ και δεν είχαμε ΠΟΤΕ προβλήματα με τους Κύπριους, σε άλλο πλανήτη ζούμε? Το περασμένο καλοκαίρι είμαι Θεσσαλονίκη διακοπές να δώ τους δικούς μου. Πάω στο περίπτερο να αγοράσω μιά Cosmocarta. Είναι και 2 κοπελιές εκεί πέρα, 25-30 χρονών. Από κεκτημένη ταχύτητα μπερδεύομαι και αντί για Cosmocarta ζητάω μιά SoEasy, η οποία είναι η καρτοκινητή στη Κύπρο. Οι τύπισσες με κοιτάνε και ξεραίνονται στα γέλια, λέγοντας ότι βλακεία τους κατέβαινε στο μυαλό για το ποιός είμαι και το από πού έρχομαι, θεωρόντας με χωριάτη από το υπερπέραν. Το συμπέρασμά μου? Οι Έλληνες είναι καρακομπλεξάρες. Είδες τί εύκολο που είναι να βάζουμε ταμπέλες? Αλλά ακόμα πιό εύκολο να βγάζουμε τη μιζέρια μας απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα δεν μας γεμίζει το μάτι για τον οποιοδήποτε λόγο, είτε είναι χρώμα φανέλας, είτε τόπος καταγωγής είτε δεν ξέρω και γώ τί.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Eγω που περασα απο 3-4 πολεις για αρκετα χρονια, μπορω να πω οτι στην Κυπρο αντιμετωπισα τα λιγοτερα προβληματα σχετικα με την καταγωγη μου. Στην Ελλαδα οταν πηγαινα κυριως σε πολεις της Βορειου Ελλαδας αντιλαμβανομουν συχνα πυκνα να με κοιτανε με μισο ματι αν ελεγα οτι ειμαι απο Αθηνα. Οχι ολοι φυσικα. Χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα, ειμαι στη Λαρισα σε κεντρικο δρομο, βαρυφορτωμενος με 2 βαλιτσες τιγκαρισμενες και απειρο κρυο και ψαχνω μια σταση λεωφορειου να παω σπιτι μου. Ηξερα πως λεγεται ο δρομος που ειναι η σταση κι ετσι αποφασισα μετα απο αρκετο κουραστικο περπατημα και ψαξιμο να μπω σε ενα ψιλικατζιδικο να ρωτησω, για να μην κανω ασκοπους κυκλους μεσα στην πολη. Μπαινω μεσα σερνοντας τις βαλιτσες, ηταν ενας τυπος γυρω στα 40 στο ταμειο και ακολουθει η στιχομυθια: -Καλησπερα, μπορω να σας ρωτησω κατι? -Απο Αθηνα εισαι? -(εγω χαμογελωντας αγαθα γιατι δεν καταλαβα το υφος του) Ναι απο Αθηνα, μολις ηρθα εδω! -Πες μου -Η ταδε οδος μηπως ξερετε που βρισκεται? -(δηθεν σκεπτικος ο μαγαζατορας) -(τον βοηθω λεγοντας του: ) Απο αυτο το δρομο περναει και το 13 το λεωφορειο,αν εχετε υποψιν. -Οχι φιλε, δεν ξερω που ειναι αυτη η οδος, συγνωμη. -Δεν πειραζει, ευχαριστω παντως (χαμογελο). Και εφυγα συνεχιζοντας το ψαξιμο. Εν συνεχεια, περασαν οι μηνες, εμαθα την πολη και ο δρομος που εψαχνα ηταν ο πρωτος παραλληλος απο το ψιλικατζιδικο που ειχα μπει να ρωτησω. Και κεντρικος δρομος της Λαρισας επισης. Η ηλιθιοτητα, το κομπλεξ και η μ@λ@κισμενη νοοτροπια δεν εχουν καταγωγη και δεν κανουν διακρισεις. Οσους κομπλεξικους θα βρεις στην Λαρισα η την Αθηνα η τη Θεσσαλονικη, τοσους θα βρεις και στην Κυπρο (ισως λιγο λιγοτερους). Τωρα αν ειναι φασιστες η οχι οσοι δεν τραβανε ζορια με τους Ελληνες, δεν ξερω και δεν με απασχολει κιολας. Σπανια ρωταω καποιον τι ψηφιζει. Eιδικα αν προκειται να με εργοδοτησει/η να συνεργαστω μαζι του. Βλεπεις το 80% των Ελληνων που πανε Κυπρο, ειναι για επαγγελματικους λογους κι οχι για δημοσιες σχεσεις.
wizzy Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 @pavlinaki: OK. @traganeus@ απόψεις σαν τις δικές σου, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών που έγραψα στον op να προσπαθήσει να αγνοήσει. Είπαμε, δεν είναι όλοι άγιοι, αλλά δεν είναι όλοι σκάρτοι. Το να σου έκατσε εσένα να γνωρίσεις δυο-τρία-πέντε-δέκα στραβάδια, δεν σημαίνει κάτι. Στο κάτω κάτω, αν θεωρείς ότι στην Ελλάδα είναι όλοι άγιοι και καλοί άνθρωποι, διάβασε την ιστορία του MiDi_MiLiZ και το συζητάμε ξανά.
spinello82 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Ετοιμάσου να νιώσεις όπως ακριβώς νιώθουν οι Σομαλοί-Πακιστανοί-Αλβανοί-Αφρικανοί εδώ στην Ελλάδα. Οι Κυπρέοι αδελφοί μας, θα σου συμπεριφέρονται χειρότερα αποτι συμπεριφέρονται στους Ινδούς που είναι χιλιάδες εκεί. Μόνο φασίστες δεξιοί θα σε συμπαθούν γιατί έτσι πάει. Οι υπόλοιποι θα σε βλέπουν σαν να είσαι εσύ ο υπαίτιος για ότι έγινε στην Κύπρο απο τους Τούρκους. Πάρε και καμια γεννήτρια γιατί τώρα έχουν κανα 4άρι ώρες διακοπή την ημέρα.... Να υποθέσω ότι συναναστρέφεσαι καθημερινά με Κύπριους και σε αντιμετωπίζουν άσχημα?? Και έτσι από περιέργεια δηλαδή, θα ήθελες να μου αναφέρεις κάποια πράγματα που σου έκαναν και σε ανάγκασαν να πεις ότι θα του φέρονται χειρότερα απ' ότι φέρονται στους Ινδούς ας πούμε? Γιατί εγώ που έχω παέι εκεί κάποιες φορές δεν βίωσα κάτι τέτοιο. Είναι στη δουλειά που σου συμπεριφέρονται άσχημα? Στον δρόμο? Όταν πας για καφέ? Στίς καθημερινές διαπροσωπικές σου σχέσεις? Πού ακριβώς?
enric Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Το περασμένο καλοκαίρι είμαι Θεσσαλονίκη διακοπές να δώ τους δικούς μου. Πάω στο περίπτερο να αγοράσω μιά Cosmocarta. Είναι και 2 κοπελιές εκεί πέρα, 25-30 χρονών. Από κεκτημένη ταχύτητα μπερδεύομαι και αντί για Cosmocarta ζητάω μιά SoEasy, η οποία είναι η καρτοκινητή στη Κύπρο. Οι τύπισσες με κοιτάνε και ξεραίνονται στα γέλια, λέγοντας ότι βλακεία τους κατέβαινε στο μυαλό για το ποιός είμαι και το από πού έρχομαι, θεωρόντας με χωριάτη από το υπερπέραν. Το συμπέρασμά μου? Οι Έλληνες είναι καρακομπλεξάρες. Το SoEasy στην Ελλάδα είναι πολύ γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών. Για αυτό έπαθαν την πλάκα τους τα κοριτσάκια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.