Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ήχο HDMI

giannisosfp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, αποφάσισα να συνδέσω τον υπολογιστή μου στην HDMI τηλεόραση και δεν έχω ήχο. Το λειτουργικό σύστημα είναι Ubuntu 11.04 και η κάρτα από την οποία "περνάει" ο ήχος είναι nVidia GeForce GT200.

Κοίταξα στις ρυθμίσεις του ήχου από την μπάρα πάνω δεξιά αλλά τίποτα. Ξέρετε αν μπορώ να κάνω κάτι για να έχω ήχο από την τηλεόραση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εισαι σιγουρος οτι η καρτα γραφικων σου δινει ηχο απο το hdmi οπως ειναι?

Πολλες nvidia απαιτουν να συνδεθει η gpu με την καρτα ηχου για να γινει κατι τετοιο...

Ναι είμαι σίγουρος ότι δίνει και ήχο η κάρτα γραφικών γιατί όταν ανοίγω Windows 7 παίζει κανονικά ο ήχος. Προσπάθησα και με το alsamixer αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Μηπως αν πηγαινες στης ρυθμισεις του ηχου (αν κλικαρεις στο μεγαφωνακι ανοιγει ενα πλαισιο , κατω κατω εμενα λεει "sound preferences" , στα ελληνικα υποθετω θα λεει "επιλογες ηχου" ή κατι παρομοιιο)

αν πας εκει ανοιγει ενα παραθυρο με ταμπελες , αν πας στην ταπελα "output" , "εξοδος" στα ελληνικα υποθετω , εχει να επιλεξεις ποια συσκευη θα ειναι για την εξοδο του ηχου.

Λογικα αν εκει επιλεξεις την hdmi εξοδο της καρτας γραφικων να παιξει ο ηχος στην τιβι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Κι όμως δεν παίζει :\... Κάπου θα έχει κόλλημα το hardware μου, μικρό το κακό πάντως ενα ζευγάρι ηχεια είναι που εταιρία κι αλλιώς έχω 5.1(το λέω γιατί δεν σκόπευα να μείνω για πολύ καιρό μόνο με της οθόνης)

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και για την βοήθεια σας.

Υ.Γ.: Συγνώμη για την αργοπορεία μου άλλα δεν είχα προσβαση στο internet για κάποιες μερες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...