nick_gr2 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα. Έχω ένα dj controller "ddj-s1" της Pioneer απευθείας συνδεδεμένο στα ηχεία με xlr. Όταν συνδέω το controller στον υπολογιστή (usb), ακούγεται έντονος θόρυβος από τα ηχεία. Χωρίς να είμαι ειδικός, εικάζω πως είναι θέμα γείωσης/ηλεκτρισμού του PC, γιατί όταν το συνδέω στο laptop δεν ακούγεται κανένας θόρυβος Το τροφοδοτικό του PC είναι συνδεδεμένο κανονικά σε πρίζα με γείωση και δεν έχει πάνω κάποια άλλη εξωτερική συσκευή... Τί μπορεί να φταίει; Τί μπορώ να κάνω; ΧΕΛΠ!
plpapadopoulos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Αν η σύνδεση γίνεται και στο PC και στο Laptop με το ίδιο USB καλώδιο, τότε ναί έχει να κάνει με τις γειώσεις σου το θέμα ή με διαρροή ρεύματος (ή και "βρώμικο" ρεύμα) από το τροφοδοτικό του PC σου, ή τα κυκλώματα της μητρικής. Σε κάθε περίπτωση, όταν χρησιμοποιείς κάρτες ήχου ή Midi Controllers με σύνδεση USB, να χρησιμοποιείς πάντοτε υψηλής ποιότητας καλώδια, θωρακισμένα με φερίτες. Έτσι γλυτώνεις τυχόν θορύβους και παρεμβολές, καθώς και διάφορα disconnects και audio dropouts που μπορεί να οφείλονται σε απώλειες ή κακή επαφή καλωδίων.
nick_gr2 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Αν η σύνδεση γίνεται και στο PC και στο Laptop με το ίδιο USB καλώδιο, τότε ναί έχει να κάνει με τις γειώσεις σου το θέμα ή με διαρροή ρεύματος (ή και "βρώμικο" ρεύμα) από το τροφοδοτικό του PC σου, ή τα κυκλώματα της μητρικής. Σε κάθε περίπτωση, όταν χρησιμοποιείς κάρτες ήχου ή Midi Controllers με σύνδεση USB, να χρησιμοποιείς πάντοτε υψηλής ποιότητας καλώδια, θωρακισμένα με φερίτες. Έτσι γλυτώνεις τυχόν θορύβους και παρεμβολές, καθώς και διάφορα disconnects και audio dropouts που μπορεί να οφείλονται σε απώλειες ή κακή επαφή καλωδίων. Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Η σύνδεση γίνεται και στις 2 περιπτώσεις με το ίδιο usb καλώδιο. Επίσης στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ψάχνω το "τέλειο"... Όταν λέω θόρυβος, εννοώ θόρυβος! Γι'αυτό και σχεδόν το αποκλείω να είναι θέμα ποιότητας καλωδίου. Πώς θα μπορούσα να διαπιστώσω αν πρόκειται για πρόβλημα με γειώσεις, με διαρροή ρεύματος και αν είναι θέμα τροφοδοτικού ή μητρικής; Κάτι ακόμη που ίσως βοηθήσει: Στο συγκεκριμένο pc έχω και ένα audio interface της M-Audio (Fast track pro) το οποίο είναι συνδεδεμένο στο pc ΜΟΝΟ με USB (δλδ χωρίς power adapter) και δε βγάζει καθόλου θόρυβο. Αντίθετα ο dj controller έχει power adapter, το οποίο όταν το αποσυνδέω σταματάει και ο θόρυβος.
plpapadopoulos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δοκίμασε να βάλεις και το Power Adapter και το καλώδιο τροφοδοσίας του PC στο ίδιο πολύμπριζο (σε διπλανές αν γίνεται πρίζες και χωρίς να παρεμβάλλεις κάποιο Τ ή κάτι άλλο στο Power Adaptor). Αν και συνήθως αυτό το κάνουμε με τα πικάπ για να μεινεται ο βόμβος, ίσως βοηθήσει κι εδώ, ώστε να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο διαφοράς φάσης κλπ. Τέλος, όταν στο PC βάλεις τον DDJ-S1, έχε ξηλωμένο το καρτάκι το M-Audio (ποτέ μου δε τα συμπάθησα τα M-Audio products ).
pigeon Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Σε παρόμοια περίπτωση έχω σωθεί με τους φερίτες που αναφέρατε: http://www.alifragis.com.gr/view_cat.php?cat_id=638 ..τύλιξα το καλώδιο εξωτ. τροφοδοτικού, ..τύλιξα και το usb προς ηχεία, ..τύλιξα και το rca προς τελικο ενισχυτη, ..κι όποιον πάρει ο χάρος! Τελικά σώθηκα απο το βόμβο. Συνδέεται με τη μέθοδο πιτα-γυρο-απ'ολα:
nick_gr2 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας. Τον θόρυβο δε θα τον περιέγραφα ως "βώμβο". Είναι ένα μπιιιιπ που σου τρυπάει τα αυτιά. Και είναι δυνατό σε σημείο να ακούγεται ακόμη κι όταν παίζει μουσική. Το m-audio interface που δε βγάζει θόρυβο είναι εξωτερικό και συνδέεται μόνο με usb. Το τσέκαρα με τα ίδια ηχεία. Τα έχω ξηλώσει όλα από το pc... Μόνο σκληρούς και κάρτα γραφικών άφησα. Τρελαίνομαι γιατί στο laptop δουλεύει άψογα χωρίς θορύβους. Αυτός είναι ο θόρυβος που ακούω: http://www.youtube.com/watch?v=i4x9ZkHOWv8
aledjo Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 για δοκιμασε να βγαλεις εντελως τη γειωση! βαλε μια μονοτικη ταινια στη πριζα εκει που ειναι οι επαφες της γειωσεις και βαλτο στη πριζα. εγω ετσι γλυτωσα απο το θορυβο που εβγαλε η hercules rmx
Stefanos-Markos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 ποτέ μου δε τα συμπάθησα τα M-Audio products Δεν έχεις δίκιο οι κάρτες ήχου τους είναι πάρα πολύ καλές! Είχα μια Fast Track Pro πολύ καλός ήχος και ultra low latancy!
Ntinaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 για δοκιμασε να βγαλεις εντελως τη γειωση! βαλε μια μονοτικη ταινια στη πριζα εκει που ειναι οι επαφες της γειωσεις και βαλτο στη πριζα. εγω ετσι γλυτωσα απο το θορυβο που εβγαλε η hercules rmx αυτο ειναι λιγο επικινδυνο
plpapadopoulos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δεν έχεις δίκιο οι κάρτες ήχου τους είναι πάρα πολύ καλές! Είχα μια Fast Track Pro πολύ καλός ήχος και ultra low latancy! Όταν δουλέψεις με Mackie, Presonus, MOTU και RME που δουλεύω, θα αναθεωρήσεις πολλά και για ήχο και για latency. Ο λόγος που του το ανέφερα ήταν για να αποφύγει resources και drivers conflicts, γιατί έχουν κάτι τέτοια issues οι M-Audio drivers. Τρελαίνομαι γιατί στο laptop δουλεύει άψογα χωρίς θορύβους. Αυτός είναι ο θόρυβος που ακούω: http://www.youtube.com/watch?v=i4x9ZkHOWv8 Ημιτονωειδής... Κάτι παίζει με τα ρεύματά σου. Για κάνε για αρχή αυτό που σου είπα με το πολύμπριζο. Σαν να μη συμβαδίζει η φάση που πάει στο τροφοδοτικό του PC και στο τροφοδοτικό του DDJ μου μυρίζει. Επίσης δοκίμασε εντελώς να αλλάξεις πολύμπριζο με κάποιο άλλο που να έχει εξακριβωμένα καλές γειώσεις και ακροδέκτες/υποδοχές. Ουκ ολίγες οι φορές που τη ζημιά την έκανε το πολύμπριζο και δε περνάγανε σωστά οι γειώσεις. To να μονώσεις τη γείωση του PC είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ. Στο πρώτο βραχυκλύκλωμα ή διαρροή, θα ψάχνεσαι...
nick_gr2 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δοκίμασε να βάλεις και το Power Adapter και το καλώδιο τροφοδοσίας του PC στο ίδιο πολύμπριζο (σε διπλανές αν γίνεται πρίζες και χωρίς να παρεμβάλλεις κάποιο Τ ή κάτι άλλο στο Power Adaptor). Το δοκίμασα. Απολύτως καμία αλλαγή! για δοκιμασε να βγαλεις εντελως τη γειωση! Έχοντας γνώση του κινδύνου αλλά όντας απεγνωσμένος, το δοκίμασα κι αυτό με προσοχή. Τίποτα! Επίσης δοκίμασε εντελώς να αλλάξεις πολύμπριζο με κάποιο άλλο που να έχει εξακριβωμένα καλές γειώσεις και ακροδέκτες/υποδοχές. Ουκ ολίγες οι φορές που τη ζημιά την έκανε το πολύμπριζο και δε περνάγανε σωστά οι γειώσεις. Δοκίμασα και σε διαφορετικό πολύμπριζο και κατευθείαν σε άλλη πρίζα. Επίσης τίποτα! Επίσης δοκίμασα να βάλω το pc se ups... Καμία διαφορά. Σαν να μη συμβαδίζει η φάση που πάει στο τροφοδοτικό του PC και στο τροφοδοτικό του DDJ μου μυρίζει. Σε αυτή την περίπτωση τί κάνω; Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ότι ο θόρυβος εντείνεται κατά πολύ όταν ανοίγω το software του controller (Itch). Όταν δεν τρέχει το software, υπάρχει μεν ένας θόρυβος αλλά είναι στα πλαίσια του λογικού. Πολλοί δηλαδή πιστεύω πως δε θα έδιναν καν σημασία... Σας ευχαριστώ όλους!
nick_gr2 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 απομόνωσα τη γείωση των active ηχείων και ο θόρυβος εξαφανίστηκε. τί κινδύνους εγκυμονεί αυτό; Λέτε αυτό να βοηθήσει ωστε να μη χρειάζεται να απομονώνω τη γείωση των ηχείων; http://www.proaudio.com/product_info.php?products_id=1008
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.