Προς το περιεχόμενο

WinXP - An Other one TCP/IP problem

koyan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω δύο υπολογιστές (Laptop + desktop) οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ήταν συνδεδεμένοι με ένα αντεστραμένο καλώδιο κατευθείαν από κάρτα δυκτίου σε κάρτα δυκτίου, μέσω TCP/IP.

Κάποια στιγμή, χωρίς να θυμάμαι να έγινε κάτι συγκεκριμένο το TCP/IP στο laptop σταμάτησε να δουλεύει. Μπορώ να έχω filesharing εάν χρησιμοποιήσω άλλο πρωτόκολο και στους δύο υπολογιστές, αλλά δεν δουλέυει μόνο με TCP/IP.

Δοκίμασα να απεγκαταστήσω την κάρτα δικτύου του Laptop, την απεγκατέστησα και την ξαναεγκατέστησα, αλλά δεν είδα καμία αλλαγή. Έχει κανείς καμία ιδέα να δοκιμάσω πρίν φορμάρω (γιά άλλη μια φορά) το laptop?

Σας ευχαριστώ,

koyan

Δημοσ.

Να κάνεις εγκατάσταση το netBUI protocol αλλά και File and Printer Sharing for microsift networks.

Μια ερώτηση.. εσύ που ξέρεις ότι βρήσκεται το πρόβλημα στον Laptop?

Δημοσ.
@_zerocool

said:

Να κάνεις εγκατάσταση το netBUI protocol αλλά και File and Printer Sharing for microsift networks.

Μια ερώτηση.. εσύ που ξέρεις ότι βρήσκεται το πρόβλημα στον Laptop?

Στα xp δεν έχω netBUI αλλά NWlink το οποίο έχω ήδη εγκαταστήσει και με το οποίο κάνω file sharing.

Σχετικά με το laptop: έφερα ένα τρίτο υπολογιστή για να κάνω δοκιμές. Ο τρίτος υπολογιστής δούλευε μιά χαρά με το desctop μου αλλά παρουσίαζε τα ίδια προβλήματα όταν τον σύνδεα στο laptop.

Μετά από αρκετό ψάξιμο εχτές, βρήκα ότι μπορεί να φταίει το zone alarm για το όλο πρόβλημα. Θα το απεγκαταστήσω αργότερα να δώ εάν θα λυθεί τίποτα. (βεβαίως έχω ήδη δοκιμάσει με το zone alarm κλειστό).

Ευχαριστώ

Δημοσ.
koyan

said:

Μετά από αρκετό ψάξιμο εχτές, βρήκα ότι μπορεί να φταίει το zone alarm για το όλο πρόβλημα. Θα το απεγκαταστήσω αργότερα να δώ εάν θα λυθεί τίποτα. (βεβαίως έχω ήδη δοκιμάσει με το zone alarm κλειστό).

ARGGGG

Ηταν όντως το #@$@$!%^ το zone alarm που μου δημιουργούσε όλα τα προβλήματα. Προφανώς κάνει blocking και όταν δεν τρέχει.

Να τους καεί το video ρε και να τους κολήσει το dvd τους!!!.

Δημοσ.

epeidi eixa kai ego tetoia provlimata...arxika dilosa tis ip ton dio pc sto firewall os trusted kai epeita brika stin basi tis microsoft to arthro 309642-how to configure a static client for windows xp internet connection sharing (http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;309642)...ekana oti leei step by step kai den antimetopisa ksana provlima diktiou metaksi desktop kai notebook.

Δημοσ.

Δεν είναι πρόβλημα του zone alarm αυτό που περιέγραψες...

η δουλειά του είναι να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια σύνδεσης στον υπολογιστή σου και φυσικά τέτοια είναι και η δικτυακή σύνδεση.

Γενικά όλα τα firewalls κάνουν το ίδιο.

Πρέπει να δηλώσεις την ip των υπολογιστών που θα συνδεθούν ως trusted για να μην την μπλοκάρει.

Δημοσ.

kai me to NWlink (ipx) den ekanes doulia??

efou ekanes file sharing ti to itheles to tcp\ip?

alithia eiparxei diafora se taxitita metaksi ton 2 protokolon anamesa se ena diktio me 2 pc opos o filos mas

me ipx poso transfer rate(kala to grafo) exoume??

me tcp-ip pia i diafora sto transfer rate

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...