Προς το περιεχόμενο

Κουφο προβλημα με σκληρο

Redshift

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το λοιπον ο Samsung f3 1tb ενω δουλευει κανονικα πανω σε ενα docking station αρνειται να δουλεψει μεσα στο pc

εχω δοκιμασει ολα τα μολεξ του τροφοδοτικου και ολες τις sata

ο δισκος κανει εναν ηχο σαν να εχει χτυπησει και δεν φαινεται ουτε στο bios ουτε στα win ουτε σε linux

το τροφοδοτικο ειναι ενα enermax 425w pro82+

o δισκος δουλευε κανονικα πανω στο παλιο pc με το ιδιο τροφοδοτικο

το νεο pc ειναι ενας phenom ii x6 1055t,4gb ram σε ενα στικ,ενας ssd,mobo με ενσωματωμενη vga,1 dvd και 2 ανεμιστηρια

εψαξα στην enermax και ειδα οτι το τροφοδοτικο σηκωνει το συστημα ανετα

τι διαολο συμβαινει ρπμ?

ps ο δισκος δουλευει κανονικοτατα ειτε το docking station συνδεεται μεσω esata ειτε μεσω usb

Δημοσ.

Δηλαδή αυτή τη στιγμή που μιλάμε αν τον βάλεις στο docking station τον βλέπει κανονικα;

Πάνω στη μητρική έχεις βάλει άλλο δίσκο ή έστω dvd player συνδεδεμένο με sata; Το βλέπει;

Δημοσ.

στο docking station οπως ειπα δουλευει μια χαρα ειτε esata ειτε usb

στο pc μεσα υπαρχουν 2 sata συσκευες που δουλευουν αψογα,ενας ssd και ενα dvd/rw

Δημοσ.

στο docking station οπως ειπα δουλευει μια χαρα ειτε esata ειτε usb

στο pc μεσα υπαρχουν 2 sata συσκευες που δουλευουν αψογα,ενας ssd και ενα dvd/rw

Αρα κάτι δεν έχει συνδέσει σωστά...

Δημοσ.

Κάτι δεν έχεις συνδέσει καλά επιμένω. Βγάλε τα καλώδια από το dvd player όπως ακριβώς τα έχεις αν είναι και αυτό sata και βάλε τα στο δίσκο... Και τα 2

Δημοσ.

Αρα κάτι δεν έχει συνδέσει σωστά...

οχι ρε συ εχω δοκιμασει πολλες φορες,ο θορυβος που κανει ειναι ανεπαρκεια τροφοδοσιας μαλλον

πως τσεκαρω αν εχω διαρροη ρευματος στο κουτι του pc?

Κάτι δεν έχεις συνδέσει καλά επιμένω. Βγάλε τα καλώδια από το dvd player όπως ακριβώς τα έχεις αν είναι και αυτό sata και βάλε τα στο δίσκο... Και τα 2

το εχω κανει,εχω βγαλει και ssd και dvd και εβαλα πανω σε αυτους τους κονεκτορες τον samsung χωρις αποτελεσμα

Δημοσ.

οχι ρε συ εχω δοκιμασει πολλες φορες,ο θορυβος που κανει ειναι ανεπαρκεια τροφοδοσιας μαλλον

πως τσεκαρω αν εχω διαρροη ρευματος στο κουτι του pc?

Διαρροή; Το docking station που το έχεις συνδέσει και τον βλέπει;

Αν είναι θέμα ανεπάρκειας τροφοδοσίας βγάλε το dvd και βάλε το δίσκο πχ...

Δημοσ.

Αν είχες διαρροή θα το είχες καταλάβει (θα σε τσίμπαγε το ρεύμα όταν ακουμπούσες το κουτί). Το τροφοδοτικό σου δε δίνει αρκετο ρεύμα. Μπορεί να έχει πρόβλημα ή η γραμμή που χρησιμοποιείς για να τροφοδοτήσεις το δίσκο δεν αντέχει - μήπως έχεις και άλλες συσκευές πάνω της? Έχεις άλλη γραμμή ελεύθερη για να δοκιμάσεις?

Δημοσ.

@Καρμεν

το docking station εχει δικο του εξωτερικο τροφοδοτικο φυσικα

ειπα παραπανω οτι τo εχω κανει

@Χοκπαιλοτ

εχω δοκιμασει ολες τις γραμμες βαζοντας μονο τον σαμσουνγκ πανω

παιδια το τροφοδοτικο θα επρεπε να σηκωνει ανετα αυτο το σεταπ

Δημοσ.

Ναι, δεν το πρόσεξα, σορρυ. Αν μπορείς δοκίμασε κάποιο άλλο τροφοδοτικό. Έχω την αίσθηση ότι μετά την αναβάθμιση που έκανες, η κατανάλωση έχει αυξηθεί και δεν αντέχει αυτό που έχεις. Όπως σου έγραψα και πιο πάνω μπορεί το τροφοδοτικό να έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

τι διαολο στο προηγουμενο συστημα μου με 2πυρηνο αθλον το τροδοτικο τον σηκωνε τον δισκο

τοσο πολυ ρευμα τρωει ο 6πυρηνος?

Δημοσ.

Απ' τη στιγμή που σηκώνει τις άλλες συσκευές, τί το ψάχνεις με το τροφοδοτικό (είπες ότι τον άφησες μόνο του πάνω, σωστά κατάλαβα; ) ;

Ή θέμα κάποιου conflict με τον SSD (στη συγκεκριμένη έστω μητρική) είναι (γι' αυτό επιβεβαίωσε αν θες ότι όντως τον έχεις δοκιμάσει μόνο του, απουσία του SSD) - κι έχω ξαναπετύχει conflict SATA δίσκου με SSD, ή κάτι τρέχει με τον controller της μητρικής και τον SATA δίσκο (υπάρχει περίπτωση να 'χει κα'να τζαμπεράκι πάνω του και να πρέπει να κάνεις καμμιά αλλαγή στη θέση του ίσως; ) ή ξερω-'γω, το BIOS*...; Μην θέλει κα'να update...; Ψάξου με αυτά, αλλά αυτό που ΦΑΙΝΕΤΑΙ να γίνεται είναι κάτι να μην πάει καλά στη επικοινωνία μητρικής με τον συγκεκριμένο δίσκο (εφ' όσον ο δίσκος δουλεύει, και η μητρική διαβάζει κανονικά άλλη SATA συσκευή).

Τώρα τί ακριβώς......

* Αν έχεις κάνει οβερκλόκ, σε μνήμες, FSB, whatever, δοκίμασε να το γυρίσεις σε ντηφόλτ. Παίζει κι αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...