APsD Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Θα δοκιμάσω τωρα και αλλες ρυθμίσεις καθως επίσης θα βγάλω και το ΗΤ.. Ξερει κανεις τι ειναι το Throttle slow clock ratio? Επίσης ισως πω βλακεια: Εχω αλλο ενα ιδιο τροφοδοτικό φίλου. Μπορω να βαλω και τα 2 πάνω? Να βαλω στο ενα την μητρική και στο αλλο το 4πινο του cpu? Απλα για να δοκιμάσω
caution Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Πρέπει να έχει να κάνει με το thermal throttling - γιατί idle throttling δεν νομίζω να έπαιζε σε αυτά τα cpu. Για να τα δύο PSUs και βέβαια γίνεται, αρκεί να ξέρεις να τα "ανάψεις"
APsD Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Τι ειναι αυτο το thermal throttling? Τι ρύθμιση παίρνει?? Τι ειναι αυτο το ποσοστο % θα γίνει τπτ αμα το ανεβάσω η το κατεβάσω? Μεχρι στιγμης εχω κάνει τα απειρα τεστ. Το μέγιστο που μπόρεσα να φτάσω το σύστημα και να είναι σταθερο (linx) είναι αυτό (44 βαθμοι temp μέγιστο): Σε στρες το vcore πέφτει στο 1.63 περίπου. Δεν περνάει τα τεστ στα 4ghz δυστηχώς.. Κολάει και τρωω rr.. A, έβγαλα και το HT..
caution Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Imho βρες την καλύτερη ρύθμιση με το HT on - είναι που είναι 1core μην τον γονατίζεις τελείως. Το thermal throttling είναι η λειτουργία για να skipάρει ΜΗz σε περίπτωση υπερθέρμανσης και αν τα λέω σωστά - ότι setting και να βάλεις εκεί, διαφορά δεν θα πάρεις. Αν έχεις κολλητήρι και όρεξη για ψάξημο - μπορείς να ψαχτείς για vdroop mod, γιατί το 1825mV -> 1630mV σε load, εε είναι τραγικούλι
APsD Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Οτι εχω μια εμπειρία στο κολλητήρι εχω.. αλλα οχι και τόοοσο μικρές κολλήσεις δυστηχώς οπότε το ξεχνάω αυτό. Για την ακρίβεια εχω 1800mv -> 1630mv. Τέσπα.. Αμα ανοίξω ΗΤ δεν πάει πάνω απο 3,85ghz πάντως.. Πάντως σε γενικές γραμμές εχω ψιλοξενερώσει.. Περίμενα αλλα νούμερα.. Σειρά εχει το pc της υπογραφής μου.. Ελπίζω εκεί να έχει ψωμι..
caution Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δεν είναι άσχημα το 3,8. Για το signed - ελπίζω να "βολευτείς" με τις μνήμες
APsD Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Για μονοπύρινο είναι πολλα? Γιατι βλέπω κατι τετραπύρινα 3.6 κ πάλι έχουν παραπονο.. Σχετικά με το signed δεν ειναι καλες οι μνήμες? Αν είναι μην ξεκινήσω καν. damn
caution Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Είναι παλιό το 478 ρει - δεν μπορεί να γυρνάει σαν τα σημερινά 45nm και 32nm Για το signed - δεν ξέρω τι διαιρέτες δίνει η μητρική σου ανεβάζοντας το blck - αλλά μην μασάς, ξεκινάς και βλέποντας και κάνοντας
APsD Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Και κάτι τελευταίο.. Το DRAM:FSB ratio πόσο είναι το ιδανικό να είναι?
caution Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Πολλοί θα πουν 1:1 (ειδικά στο socket 775) αλλά για το 1156 που σε ενδιαφέρει μην σε απασχολεί ιδιαίτερα, απλά βρες ένα divider που με δεδομένο το ζητούμενο blck να φέρνει τις μνήμες κοντά στα ονομαστικά MHz τους - ή έστω εκεί κοντά
caution Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Και πάλι 1:1 αλλά @ 230 δεν νομίζω οι μνήμες σου να συμφωνήσουν. Εκτός αν βάλεις 4άρια, ίσως.
TheDevilMayCare Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Για μονοπύρινο είναι πολλα? Γιατι βλέπω κατι τετραπύρινα 3.6 κ πάλι έχουν παραπονο.. Δεν παιζει δυνατοτερο, σε socket 478 -εκτος και πας σε SMP (2 cpus) συστημα. Κρατησε το ΗΤ on, κανει διαφορα (περιπου +10-20% αναλογως την εφαρμογη)
APsD Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Και πάλι 1:1 αλλά @ 230 δεν νομίζω οι μνήμες σου να συμφωνήσουν. Εκτός αν βάλεις 4άρια, ίσως. Τι εννοεις 4αρια?? Νομίζω συμφωνούν παντως παρολα αυτα.. τι λες? Τωρα θα βάλω πάλι το ΗΤ και θα αφήσω το pc στην ησυχία του..
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δοκιμασε CL (CAS Latency) σε 2.5 αντι 3 Αν σου κατσει ειναι (λιγο) ταχυτερα εκει Επισης AGP Aperture Size: μεγιστο, αρκετες μητρικες εχουν 'default' 64 ΜΒ, και @ τοσο λιγο οι AGPs κοβονται (οχι τραγικα, παντως χανουν*) σε speed.... Απενεργοποιησε επισης, οτι δεν χρησιμοποιεις στη μητρικη, για παραδειγμα παραλληλες-σειριακες θυρες, δισκετα, κ.λπ. * μπορεις και να πειραματιστεις λιγο με τα settings, οπως και με τα "Fast Writes" σε 'enable' - 'disable΄.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.