Προς το περιεχόμενο

OC σε P4 s478

APsD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκίμασε να δεις αν ακούει σε επιπλέον ρεύμα - αλλά παίζει και να μην scalάρει άλλο.

Η απλά πρέπει να πας ακόμα παραπάνω (vcore) γιατί σε load πέφτεις αρκετά χαμηλά.

Τις μνήμες, άφησέ τες για το τέλος. Αν έχει 5:4 μπορεί να βολέψει - αλλά το φτιάχνεις τελευταίο αυτό :)

(εγώ δεν έπαιζα με το κλασικό hold down στους 478 - παίζει να με έσωζε αυτό...)

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι εννοείς να μην scallάρει?

Ανέβασα vcore σε 1.8 και εφαγα bsod μετα το logo των win...:(

Τοση ηταν η χαρα να υποθεσω..?

Ποιο είναι το κλασσικο hold down? Αμα είναι να μην παίξω ουτ εγω μπας και σωθω:P

Δημοσ.

Απ' την στιγμή που ανεβάζεις τάση αλλά δεν κερδίζεις MHz, το cpu σου δεν κάνει "scalling" στην επιπλέον τάση. Δεν αντιδρά.

Αν μπορείς να σταθεροποιήσεις πάντως τα 225 με τις μνήμες @ 180 (5:4) - είσαι μια χαρά.

Νομίζω ότι η Big Typhoon για να μπει - έπρεπε να διώξεις το πλαστικό bracket της μητρικής ε; Αν ναι - και αυτό ήταν το θέμα - τότε καλά είσαι :)

Δημοσ.

Εβαλα ταση 1.775 στο bios και παίρνω το εξης error απο linx:

Τι μπορώ να κάνω?

Intel® LINPACK 32-bit data - LinX 0.6.4

Current date/time: Wed Jan 02 03:04:01 2002

CPU frequency: 3.910 GHz

Number of CPUs: 2

Number of threads: 2

Parameters are set to:

Number of tests : 1

Number of equations to solve (problem size) : 13968

Leading dimension of array : 13976

Number of trials to run : 4

Data alignment value (in Kbytes) : 4

Maximum memory requested that can be used = 1562017760, at the size = 13968

============= Timing linear equation system solver =================

Size LDA Align. Time(s) GFlops Residual Residual(norm)

13968 13976 4 722.293 2.5159 1.959976e+000 3.552289e+008

Δημοσ.

φακ:(

Αυτοι οι επεξεργαστες φτανουν 3.9 (και 4.0 GHz),

σταθεροι σε καθημερινες εργασιες - χρηση κ.λπ.,

και νομιζω ειναι αρκετα ικανοποιητικοι, εκει! :-)

Για 100 MHz παραπανω δεν αξιζει να τεντωνονται

(ασε που μπορει να σου μεινουν & στο χερι ετσι....)

Δημοσ.

s775 δεν ειναι αυτα που λες?

*Σχετικά με το δικο μου, δεν παιζει να μην μπορεί να δώσει αλλο το psu μου ε? (450 watt)

Δημοσ.

Αν είναι τίμιο 450άρι, τότε όχι δεν νομίζω να σε περιορίζει. Ειδικά αν δεν βλέπεις και τρελά στην 12V ένδειξη.

Ναι, οι cedar ήταν Pentium 4 για τα πρώτα 775 boards.

Δημοσ.

Δλδ σε s478 το μεγαλύτερο που έχει πιάσει επεξεργαστής ποιο ειναι? Οχι με αζωτα κ τέτοια, με ψύχτρα κανονικά οποια κ αν είναι αυτή. Και ποιος επεξεργαστής είναι? Γιατι εψαξα αρκετα καλα πριν πάρω το συγκεκριμένο cpu και το πήρα τελικα γιατι κατέληξα στο οτι είναι οτι καλύτερο εχει βγεί σε s478.

Δημοσ.

Νομίζω ότι ο καλύτερος συνδυασμός για S478 ήταν καλός Prescott και νερό. Απλά δεν θα είχες L3... a.k.a. για το socket σου είσαι super ;)

Δημοσ.

*Σχετικά με το δικο μου, δεν παιζει να μην μπορεί να δώσει αλλο το psu μου ε? (450 watt)

Αν δεν εχεις αλλο τροφοδοτικο, δοκιμασε τον με 1 απλη/μικρη agp και 1 μνημη επανω

ετσι θα δεις ποσο ανεβαινει ο επεξεργαστης (δηλαδη μεχρι 4* GHZ σε γενικες γραμμες)

[* σταθερος δηλ. σε γενικη χρηση, σε superduperstress => πιθανοτατα μεχρι 3.8 GHz]

Δλδ σε s478 το μεγαλύτερο που έχει πιάσει επεξεργαστής ποιο ειναι? Οχι με αζωτα κ τέτοια, με ψύχτρα κανονικά οποια κ αν είναι αυτή. Και ποιος επεξεργαστής είναι? Γιατι εψαξα αρκετα καλα πριν πάρω το συγκεκριμένο cpu και το πήρα τελικα γιατι κατέληξα στο οτι είναι οτι καλύτερο εχει βγεί σε s478.

Με την ψυξη σου: ο συγκεκριμενος! Αν πηγαινες Presc(hot) @ 3.9,

δε θα ειχες ουτε L3 Cache, ουτε ενα χλιαρο επεξεργαστη/συστημα...

~~~~

Ψαξου τωρα και σε αλλες ρυθμισεις => μνημες, bios, κ.λπ. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...