Προς το περιεχόμενο

OC σε P4 s478

APsD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε ναι θέλω να το πάω οσο πάει. Αν περάσει και το linx (Γιατι το βλέπω και αργεί) θα πάω για παραπάνω. Αυξανω κατα 5 το fsb σωστα? Η να δώσω και vcore μαζι? Οσο ετρεχε το prime max temp είχα στιγμιαια 40 και σταθερά 38-39. Καλα είναι ετσι?

Θερμοκρασία δωματίου 24-25

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αααα θέλουμε maxαρίσματα;

Οπότε δεν έχει λογική να το πηγαίνεις τόσο σιγά και με το τόσο testing.

Αμόλα τα ρεύματα εξ' αρχής (να έχει ~1.63 σε load) και ανέβαινε 5 - 5, και κάθε φορά ρίχνε 3-4 loopες linx. Όπου δεις τα πρώτα "εύκολα" restarts, "κόψε" 30 - 40 MHz και άρχισε τα full primes & linx ;)

edit: H θερμοκρασία είναι τόσο καλή, που είναι ύποπτο. Βάλε κανένα χέρι πάνω στην ψύκτρα να σιγουρευτείς ;)

Δημοσ.

Εχω βάλει χερι και είναι απλα ζεστή η ψύχτρα. Ειναι γουρούνα η big typhoon. Και εχω και χαμηλη θερμοκρασία δωματίου. Ο αέρας που βγαίνει απο το exhaust fan είναι κρύος. Μονο αυτος που βγαίνει απο το psu είναι λίγο ζεστός.

Edit: Να τεσταρω μονο με linx δλδ? Οχι prime?

Και οταν λες να κοψω 30-40 mhz πως θα το κάνω? Θα κοψω 1-2 fsb δλδ? Και αν σε περιπτωση restart ανεβάσω κ αλλο το vcore δν γίνεται?

Δημοσ.

Για να δούμε!! Θα αφησω να τελειωσει το linx και θα συνεχίσω αυριο!! Σε ευχαριστώ για ολα!! Το linx έχει περάσει το πρώτο τεστ και γράφει 2.3219 Gflops. Για την ιστορία γνωρίζεις να μ εξηγήσεις αυτο για τα 30-40 mhz? Αν δω οτι κανει restart γιατι να κοψω fsb και να μην ανεβασω κι αλλο vcore? H δεν καταλαβα κατι καλα?

Δημοσ.

Καλά το έχεις καταλάβει.

Απλά εγώ στο είπα με την έννοια, του να δώσεις από την αρχή όλο το vcore που θέλεις, οπότε από εκεί και πέρα μια αστάθεια θα αντιμετωπιζόταν μόνο με χαμηλότερο clock. Αν δίνει προοδευτικά vcore και δεις αστάθειες, τσιμπάς λίγο το vcore ;)

Καλά το έχεις στο μυαλό σου ;) Καλές περιπέτειες και αν κολλήσεις κάπου postαρε και το βλέπουμε.

Δημοσ.

Εγινε σε ευχαριστώ πάρα πολυ. Κατι τελευταιο.

Μου είπες να δωσω απο την αρχη το vcore που θέλω. Οκ αλλα πως ξέρω ποσο vcore "θέλω"? Δλδ βάζω οσο θέλω εγω? Δεν υπάρχει καποιο όριο?

Δημοσ.

Και το OC συνεχίζεται.. Οταν λες να αντέξει η ψύξη? Ποσο είναι όριο για το cpu? 60 βαθμοί? 70?

Εχω βάλει ταση 1.65 και 225 fsb και τεστάρω με linx..

EDIT: Κόλλησε το PC ενώ ετρεχε το linx. Μαύρισε και η οθόνη βασικά... Ανεβάζω τάση..

Επίσης να ρωτήσω: Γιατι μειώνεται το DRAM Freq? Τώρα είναι στα 150mhz. Πρέπει να κάνω κάτι γι αυτο?

Υπάρχει και μια διαφορά στις μετρήσεις vcore του cpuz και του aida. To aidα πχ λέει 1.692 και το cpuz 1.728.. Ποιο να πιστέψω? Πάντα το aida δείχνει πιο λίγο.

Δημοσ.

Οι μνήμες μπορούν να κάνουν τουλάχιστον μέχρι 200 @ 3-3-3-8 οπότε στα 150 είναι χαλαρές. Το που θα παίζουν το ορίζεις από το DRAM Freq της πρώτη εικόνα, και οι τιμές που βλέπει εκεί είναι υπολογισμένες σαν το bus σου να ήταν στα 200. Από το cpu/z->memory->FSB:RAM μπορεί να καταλάβεις με τι διαιρέτη (λόγο) παίζουν οι μνήμες σε σχέση με το bus ;)

Για το vcore, δες μήπως και τα δύο προγράμματα λένε τις ίδιες τιμές αλλά με διαφορετική καθυστέρηση. Επίσης δες τι λέει και το τελευταίο hw32. Γενικά το cpuz είναι το πιο αξιόπιστο, αλλά στις παλιές μητρικές συχνά έλεγε τρελά. Μόνο με πολύμετρο θα είσαι 100% σίγουρος για το που παίζει - αλλά αν δεν βλέπεις τρελές temps (70άρες++) δεν πρόκειται να την πάθεις από αποκλίσεις της τάξης του 0.03V.

Go go Stewie :)

Δημοσ.

i have to be the party pooper here...πολύ καλές μητρικές αυτές για υπερχρονισμό ΑΛΛΑ πολλές είχαν ένα θέμα με μία κόλληση που ήταν πιό παχιά κ από την πίεση του backplate της ψύκτρας κ την θερμοκρασία έλιωνε,βραχυκύκλωνε κ καπούτ η μητρική!

οπότε μήπως να το τσεκάρεις πρίν συνεχίσεις??μην την κλάψεις άδικα!!

ένα google search για "asus p4c800 deluxe solder blob problem" θα σε πείσει!!

Δημοσ.

solder.jpg

Για αυτό μιλάς;

Αν ναι - ενώ το είχα διαβάσει τότε, ποτέ δεν το είχα συναντήσει στην πράξη. Αντίθετα, απ' ότι θυμάμαι υπήρχε πολύ καλό vdroop mod, που το βελτίωνε πολύ το boardάκι :)

Δημοσ.

Μαγκες help! Εχω θέμα:/

Λοιπόν εχει περάσει ολα τα τεστ (linx) χωρίς πρόβλημα σε vcore στο 1.725 και 225 fsb (3.83ghz). Στο aida ομως (και στο cpuz αλλα με πολυ μικρή αποκλιση) εβλεπα vcore 1.55 - 1.58 οταν ετρεχε το linx.

Ανάβασα λοιπόν vcore σε 1.75 και fsb σε 230. (3.91ghz)

Ανοίγει το pc κανονικά, Τρέχω linx, στο τέταρτο κολλαει το pc και τρώω restart.

Τι γίνεται..?:(

Θερμοκρασίες δεν έχω, το πολυ 43-44 βαθμούς (aida) μα και ο αέρας που βγαίνει απο το exhaust fan είναι πραγματικά κρύος!!

Το vcore οταν τρέχει το linx τωρα είναι 1.596 - 1.630 και σε idle είναι 1.724 (aida)

**Αυτο που λέτε με την κολληση πρέπει να βγάλω την μητρικη για να το δω??

EDIT: Ξαναεκανα το τεστ και ξανα τα ίδια. Σε καποια στιγμή εβλεπα το vcore να φτάνει και 1.551...

EDIT 2: Το FSB:RAM είναι 3:2. Πρέπει να ανεβάζω τις ram μήπως?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...