Προς το περιεχόμενο

έγιναν διάσημοι και βγάλαν λεφτά μετά θάνατον?!

kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για ποιο λογο ξεπουλανε τον πρωτο καιρο αφου παιθανουν?δεν τους ηξερε ο κοσμος και παει να ακουσει/παρει τα cd του?

μεχρι τωρα ελεγα οτι απλα τα site που πουλανε tracks,cds απλα θελουν να ξεστοκαρουν και τα βαζουν στα τοπ 10 αλλα βλεπω οτι ακομη και σε πειρατικα sites-τρακερς βρισκονται στα τοπ10!

http://www.apple.com/euro/itunes/charts/top10albums.html

http://www.apple.com/euro/itunes/charts/top10songs.html

Δημοσ.

για ποιο λογο ξεπουλανε τον πρωτο καιρο αφου παιθανουν?δεν τους ηξερε ο κοσμος και παει να ακουσει/παρει τα cd του?

μεχρι τωρα ελεγα οτι απλα τα site που πουλανε tracks,cds απλα θελουν να ξεστοκαρουν και τα βαζουν στα τοπ 10 αλλα βλεπω οτι ακομη και σε πειρατικα sites-τρακερς βρισκονται στα τοπ10!

http://www.apple.com...op10albums.html

http://www.apple.com...top10songs.html

δεν ειναι τοσο αναγνωριση , οσο "να το εχω και γω" , μιας και ο καλλιτεχνης δεν προκειται να παραξει αλλη "δουλεια" πλεον.

οχι πως δεν ειναι αξιολογοι οι καλλιτεχνες δηλ απλα ο κοσμος το βλεπει κυριως σαν "συλλεκτικη" φαση.

Δημοσ.

bob marley,michael jackson,elvis,kurt cobain,bob marley,2Pac και δεν θυμαμαι αλλους.νομιζω οτι αρκετοι απο αυτους γιναν γνωστοι και με επιτυχιες μετα θανατον δηλ.οχι μονο τον πρωτο καιρο που το θεμα επαιζε σε tv

Δημοσ.

bob marley,michael jackson,elvis,kurt cobain,bob marley,2Pac και δεν θυμαμαι αλλους.νομιζω οτι αρκετοι απο αυτους γιναν γνωστοι και με επιτυχιες μετα θανατον δηλ.οχι μονο τον πρωτο καιρο που το θεμα επαιζε σε tv

κατι μου θυμισες

Δημοσ.

Νομίζω ότι συμαβαίνει αυτό που λενε 'ο νεκρός δικαιώνεται'. Και όχι μόνο δικαιώνεται αλλά και δημιουργείται ένας μύθος γύρω από το ονομά του. Δημιουργείται μια έλξη γύρω από αυτόν και όλη του τη ζωή. Αυτό συμβαίνει και με τις 'αναβιώσεις'. Θυμάμαι περίπου το 1994 που κυκλοφόρησε η ταινία THE DOORS και έγινε ένας δευτερος χαμός με τον Morisson. Μιλάμε οι πωλησεις έφτασαν τις πωλήσεις που είχε εν ζωή και όχι μόνο στα cd αλλά και στα παρελκόμενα όπως μπλουζάκια, βιογραφίες θεωρίες συνομωσιας γύρω απο το θανατό του και π´αει λέγοντας.

Δημοσ.

Και φυσικα απο αυτα τα λεφτα ο καλιτεχνης δεν παιρνει απολυτως τιποτα

LOL. Είδες το γαμημένο το σύστημα;

Anyway, παίρνουν οι κληρονόμοι.

Δημοσ.

Πες μου ένα λόγο για να μη postάρω Captain Obvious pic.

Δημοσ.

Εξαρτάται τι νόμισμα δέχονται στον άλλο κόσμο

Δημοσ.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούριο, γίνεται πιο αισθητό τα τελευταία χρόνια καθώς οι τρόποι προώθησης/διαφήμισης(internet, καλλιτεχνικές εκπομπές) και πωλήσεων (παραγγελία από το internet, νόμιμο και παράνομο ηλεκτρονικό κατέβασμα) εξελίσσονται και προσαρμόζονται με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Τον Ιούνιο του 2009 που πέθανε ο Micheal Jackson, όλος ο κόσμος μιλούσε για το χαμό του. Αμέτρητα αφιερώματα σε όλα τα ΜΜΕ, πολλές και συχνές ενημερώσεις, συζητήσεις και σχολιασμοί ώστε να καληθφεί αυτό το θέμα όσο το δυνατόν "πληρέστερα". Όσο όμως ζούσε ο MJ, τροφοδοτούνταν όλοι οι δημοσιογράφοι -ακόμη περισσότερο- από τη προσωπική του ζωή (το θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης, τις πλαστικές, τις αρρώστιες, τις δηλώσεις του, τις εμφανίσεις του, τον εκκεντρικό και ξεχωριστό τρόπο ζωής του), με αποτέλεσμα να τον κατακρίνουν, καταγγέλλουν και να τον καταδικάζουν δίχως να δίνουν ένα μικρό κενό "συγχώρεσης" γι' αυτόν. Μ' όλη αυτή την πολυετή ατμόσφαιρα που διαμορφωνόταν γύρω απ' αυτόν, ο περισσότερος αναγνωστικός κόσμος, έτρεφε τα ίδια αισθήματα μίσους προς το όνομα του. Θυμάμαι που όταν τύχαινε και έλεγα σε φίλους, γνωστούς, συγγενείς, ότι μου αρέσει πολύ σαν καλλιτέχνης (αλλά και ως προσωπικότητα) με κοιτούσαν παράξενα, καταλάβαινα ότι σχεδόν κανένας δεν τον εκτιμούσε. Με το θάνατο του λοιπόν, όλα άλλαξαν, συχωρέθηκαν, οποιεσδήποτε "αμαρτίες" του, επαινέθηκε, εκτιμήθηκε και προσπαθούσαν ώστε να αποκαταστήσουν τη "κακή" του εικόνα, που στο παρελθόν όσο ήταν ζωντανός δεν θα γινόταν με τίποτα. Ζούσαμε ξανά τη δεκαετία κυριαρχίας του Jackson του '80 και όλα του τα τραγούδια έπαιζαν στο ραδιόφωνο, ακόμη και στα clubάκια!mad.png

Αυτό που θέλω να πω με τα παραπάνω παράδειγμα είναι, ότι γενικά όσο ζει κάποιος (καλλιτέχνης αλλά και κοινός άνθρωπος) δεν εκτιμάται όσο είναι ζωντανός και μετά τον θάνατο του, τον "θυμούνται".

Έτσι και όσοι καλλιτέχνες πεθαίνουν βαφτίζονται "Μύθοι" ή "Θρύλοι" και ας μη το αξίζουν πολλές φορές, γιατί έτσι αντιδρά ο ανθρώπινος κοινός και αμόρφωτος νους. Η "λύτρωση" αυτή μεταφράζεται σε πωλήσεις και πλούτος στο όνομα τους.

Τον ΜJ τον εκτιμούσα πριν πεθάνει και εξακολουθώ να είμαι fan του, για την Amy Winehouse την εκτιμούσα ως ταλέντο τίποτα περισσότερο ή λιγότερο και η άποψη μου δεν άλλαξε με το θάνατο της.

Και ένα τελευταίο παράδειγμα, o Jimi Hendrix είναι πάντα ο καλύτερος κιθαρίστας. Αυτό το παραδέχονται όλοι μήπως επειδή όντως είναι (είναι απ' τους καλύτερους αλλά και όχι "Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ") ή επειδή είχε πεθάνει νέος;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ με την σειρά μου,λογώ του οτι οι σπουδές μου έχουν να κάνουν και με την μουσική βιομηχανία,σας αναφέρω οτι τα πνευματικά δικαιώματα δεν σταματάνε στο θάνατο ενός καλλιτέχνη!Οι συγγενείς Α'& Β' βαθμού συνεχίζουν να λαμβάνουν τα γνωστά ποσοστά, χάρη σε ένα δημιούργημα ενός καλλιτέχνη που έχει φύγει!Αυτό μπορεί να συνεχιστεί για 70 χρόνια, σε κάθε περίπτωση.Μετά τα 70 χρόνια πρεπλέκεται λίγο το πράγμα...This is music!!! :fear:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...