vaggospat13 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Γεία σας ρε παιδιά.Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να ενδιαφέρομαι πολύ για τον λεγόμενο υπερσυγχρονισμό(overclocking) και πιο συγκεκριμένα για τον σταθερό που έχω στο σπίτι μου.Επιπλέον θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα: 1)Είναι δυνατόν να κάνω overclocking στον σταθερό μου με τα εξής χαρακτηριστικά που παραθέτω σε screenshots; 2)Τι χρειάζομαι για τον σκοπό αυτό άν δεν το έχω ήδη; 3)Είναι ασφαλές, δηλαδή υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί ο υπολογιστής μου(Δώστε μου οδηγίες γιατί είμαι αρχάριος); 4)Πόσο μπορώ να τον υπερσυγχρονίσω (Ώστε να μην Πάθει ζημιά); 5)Πόσο θα μου κοστίσει; 6)Θα χάσω την εγγύηση; 7)Μπορώ να ξεκλειδώσω πρόσθετους πυρήνες που έχει ο επεξεργαστής από τη μάνα του; 8)Είναι εύκολο ή δύσκολο; Παρακαλώ βοηθήστε όποιος μπορεί και διαφωτίστε με....!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 (με δικη μου αριθμηση..!) 1 συνηθως..., ειναι δυνατον και αρκετα ευκολο σχετικα! εξαρταται αμεσα απο την μητρικη σου και απο τις μνημες!! 2 εχεις εργοστασιακη ψυκτρα στον επεξεργαστη? 3 το overclocking κοστιζει μονο.............σε χρονο!! αντε και μια ψυκτρα για το CPU..!! 4 ξεκλειδωμα πυρηνων σε INTEL ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!! μονο σε AMD!! 5 την εγγυηση θα την χασεις (εχεις ακομα?), μονο αν αλλαξεις καποιο HARDWARE με aftermarket! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 1. Δε μπορείς να κάνεις και πολλά, τόσο επειδή οι μνήμες σου είναι 667άρες (333MHz), όσο επειδή το Ρ31 στο οποίο είναι βασισμένο η μητρική σου δεν ενδείκνυται και πολύ για overclocking. 2. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 800άρες μνήμες, μια μητρική που να σηκώνει αρκετό overclocking και μια καλή ψύκτρα, ειδικά με τόση ζέστη. Και ένα σχετικά καλό τροφοδοτικό που θα δίνει σωστές τάσεις. 3. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να πάθει κάτι ο υπολογιστής από overclocking σε normal καταστάσεις. 4. Εξαρτάται απ' όσα προανέφερα και σε τι κομμάτια έχεις πέσει, καθώς δεν είναι όλοι οι επεξεργαστές, οι μνήμες, οι μητρικές ίδιες και δεν ανεβαίνουν όλα το ίδιο. 5. Ελάχιστα περισσότερη κατανάλωση (αν και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες), το κόστος μιας ενδεχόμενης αγοράς ψύκτρας, και ίσως περισσότερο θόρυβο, αλλά μπορεί και λιγότερο ανάλογα με την ψύκτρα που θα πάρεις σε σχέση με αυτή που έχεις τώρα. 6. Όχι, εκτός κι αν τους πεις ότι κλόκαρες (που και πάλι δεν είναι σίγουρο). 7. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν έχει κλειδωμένους πυρήνες, είναι 2πύρηνος. Βέβαια μπορείς να αξιοποιήσεις μόνο τον ένα πυρήνα αν θες, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις, σωστά; 8. Εύκολο, αρκεί να 'χεις όρεξη να μάθεις μερικά πράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggospat13 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 (με δικη μου αριθμηση..!) 1 συνηθως..., ειναι δυνατον και αρκετα ευκολο σχετικα! εξαρταται αμεσα απο την μητρικη σου και απο τις μνημες!! 2 εχεις εργοστασιακη ψυκτρα στον επεξεργαστη? 3 το overclocking κοστιζει μονο.............σε χρονο!! αντε και μια ψυκτρα για το CPU..!! 4 ξεκλειδωμα πυρηνων σε INTEL ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!! μονο σε AMD!! 5 την εγγυηση θα την χασεις (εχεις ακομα?), μονο αν αλλαξεις καποιο HARDWARE με aftermarket! Όσο αφορά την ψύχτρα πώς μπορώ να μάθω άν έχει ή όχι ο επεξεργαστής ψύχτρα από την μάνα του; Επίπλεον η εγγύηση έχει τελειώσει αφού ο επεξεργαστήςείναι από τις αρχές του 2008.Απλά ρώτησα πληροφοριακά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Χωρίς ψύκτρα δε θα λειτουργούσε το σύστημά σου, οπότε σίγουρα έχεις, και προφανώς έχεις τη μαμίσια, τη stock δηλαδή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggospat13 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Χωρίς ψύκτρα δε θα λειτουργούσε το σύστημά σου, οπότε σίγουρα έχεις, και προφανώς έχεις τη μαμίσια, τη stock δηλαδή. Είναι αρκετά καλή η stock ψύχτρα για overclocking; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Είναι αρκετά καλή η stock ψύχτρα για overclocking; Γενικά όχι ... αλλα για αρκετα χαλαρό oc κατι μπορεί να κάνει!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggospat13 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Γενικά όχι ... αλλα για αρκετα χαλαρό oc κατι μπορεί να κάνει!! Μπορείς να μου στείλεις συνδέσμους με κάποιες καλές μητρικές,μνήμες και ψύκτρες(Μέχρι και 100 Ευρώ η μητρική,60 Ευρώ η μνήμη και 75 Ευρώ η ψύκτρα)Α και κάποιον καλό επεξεργαστή AMD(150 Ευρώ το Μέγιστο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 υπερυγχρονισμος=hypersync μαλλον εννοεις Υπερχρονισμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Μπορείς να μου στείλεις συνδέσμους με κάποιες καλές μητρικές,μνήμες και ψύκτρες(Μέχρι και 100 Ευρώ η μητρική,60 Ευρώ η μνήμη και 75 Ευρώ η ψύκτρα)Α και κάποιον καλό επεξεργαστή AMD(150 Ευρώ το Μέγιστο). Θες να προβείς σε αγορά απλά για o/c ή επειδή δε σε καλύπτει το σύστημα που έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggospat13 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 υπερυγχρονισμος=hypersync μαλλον εννοεις Υπερχρονισμος Ναι έκανα λάθος. Θες να προβείς σε αγορά απλά για o/c ή επειδή δε σε καλύπτει το σύστημα που έχεις; Και τα δύο.Απλά θέλω να αναβαθμίσω τον σταθερό μου.Προτάσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Αν μας πεις ένα συνολάκι αν και από ότι κατάλαβα από τα απο πάνω που είπες κανένα 400αρι για mobo,cpu,ram.cooler και να μας έλεγες και τι άλλα parts έχεις σκοπό να κρατήσεις και ποια είναι θα βοηθούσε... Οπως επίσης αν θα ασχοληθείς με Gaming ή κάτι άλλο τεσπα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggospat13 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Αν μας πεις ένα συνολάκι αν και από ότι κατάλαβα από τα απο πάνω που είπες κανένα 400αρι για mobo,cpu,ram.cooler και να μας έλεγες και τι άλλα parts έχεις σκοπό να κρατήσεις και ποια είναι θα βοηθούσε... Οπως επίσης αν θα ασχοληθείς με Gaming ή κάτι άλλο τεσπα... Έχω μια μητρική που λέγεται Gigabyte GA-P31-DS3L.Και θέλω να ρωτήσω άν είναι συμβατή με τους επεξεργαστές της σειράς AMD Phenom II X4 ή X6, με την μνήμη Adata XPG Gaming Series V2.0, DDR3, 2000 MHz ή με άλλη που είναι καλύτερη και φθινότερη και με ποιό τροφοδοτικό και ψύκτρα ή άν πρέπει να αλλάξω την μητρική και άν ναι με ποιά.Και ναι ασχολούμαι με Gaming. Link 1 Link 2 Link 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 vaggospat13 η μητρική σου είναι για intel socket άρα δεν κάνει για AMD... Θες άλλη μητρική... Κάρτα γραφικών ποια έχεις;;;(άκυρο πρόσεξα τις καρτέλες από cpu-z Μόλις ) Τροφοδοτικό δε μπορούμε να σου προτείνουμε έτσι... Επίσης οι δίσκοι σου είναι IDE ¨η SATA; Γι' αυτό σου λέω παραπάνω πες αναλυτικά το σύστημά σου να δούμε τι μπορείς και αν μπορείς να κρατήσεις και μετά ένα συνολικό ποσό που μπορείς να επενδύσεις... Και φυσικά θέλουμε να ξέρουμε και ποιο κουτί έχεις και ποια οθόνη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelomhxmhx Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Έχω μια μητρική που λέγεται Gigabyte GA-P31-DS3L.Και θέλω να ρωτήσω άν είναι συμβατή με τους επεξεργαστές της σειράς AMD Phenom II X4 ή X6, με την μνήμη Adata XPG Gaming Series V2.0, DDR3, 2000 MHz ή με άλλη που είναι καλύτερη και φθινότερη και με ποιό τροφοδοτικό και ψύκτρα ή άν πρέπει να αλλάξω την μητρική και άν ναι με ποιά.Και ναι ασχολούμαι με Gaming. Link 1 Link 2 Link 3 αν υποθέσουμε ότι έχεις αυτήν την μητρική http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2615#sp τότε αυτή είναι για socket 775 και είναι δηλαδή για intel επεξεργαστές και κατά 99,99% δεν μπαίνει amd επεξεργαστής ακόμα παίρνει ddr2 άρα κατά 99,999% δεν παίρνει ddr3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.