Προς το περιεχόμενο

νεα γραμμη adsl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hol ουτε και εγω θα συνιστουσα απο τη στιγμη που εχει το traffic shaping (αν το λεω καλα.. :unsure: ) και σε περιοριζει χωρις λογο

Δημοσ.

Εγώ από προσωπική εμπειρία, Forthnet μακριά. Εκτός του ότι όταν μετακόμισα με καθυστέρησαν πολύ και αδικαιολόγητα να με συνδέσουν στην νέα διεύθυνση, διαπίστωσα ότι σταθερά με περιόριζαν και στο παλιό μου σπίτι (Χαλάνδρι) και στο νέο (Πετρούπολη) στα 10 Mbit! Και δεν μιλάμε για τώρα προσφατα, αλλά για χρόνια πριν, που οι ταχύτητες μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες σε κάποιες περιοχές (λόγω λιγότερων συνδρομητών) και παρ'όλα αυτά με περιόριζαν και ήταν εμφανές, αφού πάνω από 10 Mbit δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κλειδώσω! Με το που πήγα τότε σε HOL, αμέσως ανέβηκα στα 14-15 Mbit, έτσι απλά αλλάζοντας πάροχο!! Ούτε modem/router είχα αλλάξει, ούτε τίποτα άλλο.

Άσε που δεν γουστάρω και Forthnet τώρα επιπλέον και για τον λόγο ότι πήρε την Nova και δεν έχει κάνει τίποτα για να μειώσει τις απαράδεκτες τιμές συνδρομών της Nova, αλλά τις άφησε όπως είχαν (για να μην πω τις αύξησε!). Και μη μου πείτε για πακέτα σύνδεση + Nova και τέτοιες μα...ες, γιατί απλά εγώ μπορεί να μην γουστάρω να πάρω σύνδεση Forthnet και να θέλω μόνο Nova.

Επιστρέφοντας στο ADSL θέμα, δυστυχώς με τον καιρό, όπως έχω γράψει και σε άλλο post μου, η ταχύτητα μειώθηκε και τώρα κλειδώνω συνήθως στα 10-11 Mbit από τα 14-15 Mbit παλιότερα. Δεν πιστεύω ότι πηγαίνοντας σε Forthnet (σιγά!), Cyta, ή κάποιον άλλο μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Ίσως μόνο σε OTE (αφού έχουν τα "μέσα") να μπορεί να γίνει κάτι, άλλα πάλι δεν είναι σίγουρο.

Έχει κανείς αλήθεια εδώ μέσα Conn-X; Αν ναι, τι ταχύτητες πιάνετε και σε ποια περιοχή είστε; Αν στατιστικά π.χ. διαπιστώσουμε ότι Πετρούπολη Conn-X οι περισσότεροι κλειδώνουν 14 Mbit, ενώ HOL κλειδώνουν 10 Mbit, τότε αξίζει η αλλαγή. Αν όχι, ή η διαφορά είναι ελάχιστη, τότε δεν αξίζει τον κόπο, πόσο μάλλον την διαφορά στα λεφτά της συνδρομής.

Μόνο έτσι μπορούμε να κινηθούμε όλοι μας και να προωθήσουμε την καλύτερη εταιρία, καθώς και να ωθήσουμε τους υπόλοιπους να βελτιωθούν!! ;)

Δημοσ.

Γενικά ο χαλκός σε κάθε σπίτι ειναι ο ίδιος που θα χρησιμοποιηθεί για ολες τις εταιρίες.

Οπότε απο εκει και πέρα ειναι και θέμα του κάθε provider σε τι profile θα σε κλειδώσει και ετσι εξαρτάται και η ταχύτητα σου.

Ποιο ψηλό snr λίγοτερες αποσυνδέσεις χαμηλότερη ταχύτητα , πιο χαμηλό snr συνήθως μεγαλύτερη ταχύτητα περισσότερες αποσυνδέσεις.

Φυσικά δεν ειναι ο κανόνας το παραπάνω και ποικίλει απο σύνδεση σε σύνδεση και router σε router και ανάλογα το dslam απόσταση κτλπ

Δημοσ.

Φίλε μου δεν καταλαβαίνω κάτι.Έκανες σύνδεση στον οτε και την επομένη θες να φύγεις.Άρα 50 ευρώ για τέλη αποσύνδεσης συν περίπου 50 ευρώ για τέλη ενεργοποίησης σε νέα εταιρία.Σύνολο : 100 ευρώ περίπου.Τι σε κάνει να πιστεύεις πως οι άλλες είναι καλύτερες από τον οτε,ώστε να χρειαστεί να δώσεις τόσα λεφτα όσα θα χάσεις αν κάτσεις ένα χρόνο στο conn-x;

Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος : Σε όποια έταιρία και να πας το μηνιαίο κόστος(μόνο για internet) είναι περίπου 25 ευρώ.Τον χρόνο σου "βγαίνει" περίπου 300 ευρώ.

Στον οτε έχουμε : 15,25 το πάγιο τον μήνα,άρα για έναν χρόνο 183 ευρώ.Για το conn-x και για τους πρώτους 6 μήνες 14,90*6=89,4,ενώ για τους υπόλοιπους 6 μήνες 23,26*6=139,56.

Συνοψίζοντας : Για τον οτέ θα δώσεις περίπου 411 ευρώ ενώ πηγαίνοντας σε άλλη εταιρία θα σου βγει σύνολο,προς το περίπου,300+100=400 ευρώ.Αν πιστεύεις πως για περίπου 11 ευρώ για έναν χρόνο αξίζει τον κόπο και το ρίσκο,καν 'το,αλλιώς ξανασκέψου το.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα και θα ήθελα αν γνωρίζει κανείς κ μπορεί να μου προτείνει για την περιοχή του Γκύζη τι adsl να έβαζα? :)

Δημοσ.

Εγω πρεπει να μαι απο τους τυχερους , μιας και εχω hol, και δεν εχω προβληματα..

Εχω hol και ειμαι καλα :mrgreen:

Σε λιγους μηνες κλεινω και τα 2 χρονια

Δημοσ.

Εγω πρεπει να μαι απο τους τυχερους , μιας και εχω hol, και δεν εχω προβληματα..

Εχω hol και ειμαι καλα :mrgreen:

Σε λιγους μηνες κλεινω και τα 2 χρονια

Σε ποια περιοχή είσαι Μαράκι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...