Προς το περιεχόμενο

Επιλογή καταλληλότερης ψύκτρας για 2500Κ

phanispal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλησπέρα μου insomniacs (μη φάτε.. :Ρ)

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

• Το κουτί είναι το HAF X.

• Ο επεξεργαστής θα είναι ο 2500Κ

• Μητρική θα είναι είτε η Z68X-UD3P-B3 είτε η Z68X-UD4-B3.

• Μνήμες θα είναι οι μαύρες Vengeance.

Αν και στο παρελθόν δε με απασχολούσαν ιδιαίτερα τα looks του εσωτερικού, τώρα λέω να μην τα κάνω αχταρμά μέσα και αυτός είναι και ένας απ' τους λόγους που επιλέχτηκαν αυτές οι μητρικές και αυτές οι μνήμες.

Το παραπάνω το αναφέρω για να δικαιολογήσω το ότι μάλλον δε θα πάω στη Noctua της φίλτατης karmen1983 (sorry karmen :/).

Βέβαια μπορώ ν' αλλάξω φουρφούρια, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και ο όγκος της, κάτι με χαλάει ως ένα βαθμό και είναι ένας απ' τους λόγους που πάντα γούσταρα υλοποιήσεις όπως η TRUE 120 και η Megahalems, ότι δηλαδή με λιγότερο όγκο από άλλες (βλ. Ninja 2/Mugen π.χ.) είναι αποδοτικότερες.

Τώρα είμαι με τη Megahalems, την οποία φυσικά και θα κρατούσα, αλλά επειδή δεν έχω brackets για 1155/1156 και δε μπορώ να βρω πουθενά εκτός κι αν μου στείλει η Prolimatech, κατά πάσα πιθανότητα θα τη δώσω.

Και μετά από αυτόν τον άκρατο μονόλογο (sic), ερχόμαστε στο ερώτημα: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τον 2500Κ, με budget-ικό ταβάνι την Η100 της Corsair;

Afaik οι Sandy ενδείκνυνται για αέρα και οι Η50/Η70 δεν τα πάνε και τόσο καλά με αυτούς.

Οπότε αν μείνω σε αέρα πάω πάλι σε Prolimatech; Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απ' την απόδοσή της, way better από την TRUE 120 που είχα πριν.

Με τα νερά της Corsair θα δω μεγαλύτερη απόδοση a.k.a. χαμηλότερες θερμοκρασίες ή θα έχει ταβανιάσει ο 2500Κ (4.6-4.7GHz) πριν αρχίσουν να παίζουν ρόλο, εννοώντας ότι δε θα 'χει διαφορά από άποψη κλοκαρίσματος αν θα έχω αέρα ή νερό;

Και μετά έχουμε και το θέμα της εμφάνισης και του set-αρίσματος μιας ενδεχόμενης Η100 στο HAF X.

Πότε περιμένουμε την Η100; Οι άλλες, Η80 κ.λπ. τι λένε;

Ευγνώμων για όποιες απαντήσεις :-)

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φάνη μια παρατήρηση μόνο σαν κάτοχος και εγώ του 2500κ και της Z68X-UD4-B3:

Ο μόνος λόγος που απέριψα τις μαύρες Vengeance είναι ότι φοβήθηκα μήπως με το ύψος τους δημιουργηθεί πρόβλημα με aftermarket ψύκτρα.

Aν σώνει και καλά θέλεις τις Vengeance καλύτερα να προτιμήσεις τις LP (Low Profile) αλλά αμφιβάλλω αν τις βρεις σε μαύρο χρώμα (2x4GB). Είχα φάει τον κόσμο αλλά δεν... Έτσι κατέληξα στις Hyper-X 1600 Grey Edition που λες και είναι φτιαγμένες για την προαναφερθείσα μητρική όσον αφορά στο αισθητικό κομμάτι. Παίζουν με 1,5V στα 1333 και με 1,65 στα 1600...

Δημοσ.

Thanks m8 για την απάντηση.

Το σκέφτηκα κι εγώ το θέμα με το ύψος, αλλά τώρα είμαι με τις Dominator (DDR2) και την Megahalems σε μια P35-DS4 και δεν τίθεται θέμα ύψους.

Βασικά ο ανεμιστήρας μαζί με το fan mounting clip της Megahalems σχεδόν ακουμπάει με το dimm που είναι στ' αριστερά.

Δηλαδή ευτυχώς υπάρχει απόσταση (σε μήκος, όχι ύψος), αλλιώς θα υπήρχε πρόβλημα.

Εκτός κι αν τα memory slots στις προαναφερθείσες μητρικές είναι πιο κοντά απ' ότι στη δική μου.

Δηλαδή το θέμα είναι πιο πολύ να υπάρχει ικανή απόσταση, παρά το ύψος.

P.S. Οι μνήμες έχουν γίνει ήδη παραγγελία, αν και αυτό δε λέει τίποτα, στη χειρότερη τις σπρώχνω.

Δημοσ.

Μια προταση και απο μενα ειναι η πιο κατω (προσωπικα εμπιστευομαι πολυ τις zalman ειχα και εχω σε phenom x6 1090τ και εχει τρελη αποδοση)

και αν θελεις τις βαζεις και ενα καλο ανεμηστηρι πισω για να βγαζει

zalman 10x

αλλιως πας παλι σε prolimatech που την γνωριζεις εξαλλου

οσο αναφορα τις μνημες εχω σαν αυτες που παρειγγηλες αλλα σε μπλε και εβαλα μια ψυκτρα zalman 11x

(επομενο μοντελο απο αυτο που σου προτεινα) και ηρθε και εκατσε κουτι

Δημοσ.

Thanks kideias για την πρόταση, αλλά ψάχνω για κάτι ακόμα πιο αποδοτικό, χωρίς να είναι κακή η συγκεκριμένη.

stm00192 σ' ευχαριστώ κι εσένα, λίγο που έψαξα δε βρήκα τίποτα.

Βέβαια την έχω κλείσει να τη δώσω τώρα, οπότε πάμε γι άλλα. Άσε που περιμένω απάντηση απ' την Prolimatech μήπως μου στείλουν αυτοί :Ρ

Δημοσ.

Δηλαδή το θέμα είναι πιο πολύ να υπάρχει ικανή απόσταση, παρά το ύψος.

Aκριβώς! Αυτό είναι και το πρόβλημα που φοβήθηκα στην UD4. Έχω πάνω την stock ψύκτρα της Intel αυτή την στιγμή και ουσιαστικά σχεδόν ακουμπάει στο 4ο slot. Και επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις:

post-128224-0-51816300-1311699308_thumb.jpg

Δημοσ.

Thanks kideias για την πρόταση, αλλά ψάχνω για κάτι ακόμα πιο αποδοτικό, χωρίς να είναι κακή η συγκεκριμένη.

stm00192 σ' ευχαριστώ κι εσένα, λίγο που έψαξα δε βρήκα τίποτα.

Βέβαια την έχω κλείσει να τη δώσω τώρα, οπότε πάμε γι άλλα. Άσε που περιμένω απάντηση απ' την Prolimatech μήπως μου στείλουν αυτοί :Ρ

Εντάξη δεν νομίζω να παρεξηγηθεί κιόλας ο αγοραστής αν του το ακυρώσεις! ειναι κρίμα να ξαναδωσεις τοσα χρηματα και να ξαναπαρεις την ίδια ψυκτρα μονο και μονο λόγο έλλειψης του bracket!!!

Δημοσ.

Εντάξη δεν νομίζω να παρεξηγηθεί κιόλας ο αγοραστής αν του το ακυρώσεις! ειναι κρίμα να ξαναδωσεις τοσα χρηματα και να ξαναπαρεις την ίδια ψυκτρα μονο και μονο λόγο έλλειψης του bracket!!!

Όπως βλέπεις όμως παίζει και θέμα με τις μνήμες.

Σ' ευχαριστώ JIMBOAthens, κατατοπιστικότατη η φωτό και όντως, δεν είχα προσέξει πόσο κοντά είναι, είναι σίγουρο πλέον ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τις ψηλές Vengeance.

Και επειδή έχω ήδη (το μεσημέρι) παραγγείλει τις Vengeance από Amazon και δεν ψήνομαι για τις «κοντές» και επειδή έχω ήδη «ψήσει» το παλικάρι για τη Megahalems, με βλέπω για νερό της Corsair, ή οτιδήποτε άλλο έχετε να προτείνετε :-)

Δημοσ.

phani αν είναι να πας σε νεράκι περίμενε την Η100... Νομίζω με το διπλό ψυγείο θα έχει διαφορά συγκριτικά με τις άλλες Η50/60/70/80...

Οσο για τη Noctua και να την ήθελες αφού πας σε Vegneance δε θα στην έδινα :-)

Χάνεις το ένα απο τα 4 slots Στο νερό...

Η Η100 άι θινκ Σεπτέμβριο

Δημοσ.

Περνάω από κάτω, πέτα τη.

Για τις Η70/Η80 σε συνδυασμό με Sandy γνωρίζουμε τίποτα;

Από Amazon:

Temporarily out of stock.

Order now and we'll deliver when available.

Damn..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...