Προς το περιεχόμενο

Αδύνατο το ταξίδι στον χρόνο

FarCry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν τη σπάω σε όσους ο μπαμπάς τους έχει ρολογάδικο, αλλά χρόνος δεν υπάρχει.

Όου ρίλι; Τότε γιατί είναι σχετικός αναλόγως του από ποιά μεριά της τουαλέτας είσαι μου λες; Εξυπνάκια..;ρ

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν τη σπάω σε όσους ο μπαμπάς τους έχει ρολογάδικο, αλλά χρόνος δεν υπάρχει.

ενο τοι ζουμε σε φούσκα ? :devil:

Δημοσ.

Είναι αδύνατα τα ταξίδια στον χρόνο.

Edit: Με κάθε επιφύλαξη.

-Το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από demessakis: 29 Ιούλιος 2035 - 04:02 πμ

Δημοσ.

ακομα δεν το καταλαβα πως γινεται αυτο...

Ξεκινάει ένα αυτοκίνητο στις 13:00 με κατεύθυνση Αθήνα->Θεσαλλονίκη και πάει σταθερά με 150χλμ/ώρα.

Ξεκινάει ένα δεύτερο αυτοκίνητο στις 13:05 με κατεύθυνση Αθήνα->Θεσαλλονίκη και πάει σταθερά με 100χλμ/ώρα.

Το δεύτερο αυτοκίνητο δεν πρόκειται ποτέ να δει το πρώτο (όπως δεν μπορούμε να δούμε το παρελθόν).

Ξεκινάει ένα τρίτο αυτοκίνητο στις 13:15 με κατεύθυνση Αθήνα->Θεσαλλονίκη και πάει σταθερά με 200χλμ/ώρα.

Κάποια στιγμή θα φτάσει και θα περάσει το πρώτο αυτοκίνητο.

Εάν υποθέσουμε πως αντί για αυτοκίνητα έχουμε (χονδρικά) εικόνες του παρελθόντος, τότε εάν ταξιδέψουμε με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός θα βλέπουμε συνέχεια ολοένα και πιο παλιές εικόνες -> το παρελθόν.

Εάν ταξιδέψουμε ακριβώς με την ταχύτητα του φωτός τότε απλά (μπορούμε να πούμε ότι) έχουμε κολλήσει στον χρόνο, γιατί πάντα θα βλέπουμε την ίδια εικόνα.

Το ταξίδι στο παρελθόν με αυτόν τον τρόπο δεν μας επιτρέπει να κάνουμε κάποια αλλαγή, παρά μόνο να δούμε τι είχε συμβεί.

[...]Δηλαδή θα μπορώ να δω τι έκανα δέκα χρόνια πριν π.χ.; Μου φαίνεται δυσνόητο.[...][/font]

Εν συντομία, θα μπορείς να δεις και τους γονείς σου την νύχτα που σε κάναν.

Δημοσ.

Ενα "ματζαφλαρι" που παει γρηγοροτερα απο το φως, αυτο που κανει ειναι να βγαινει εξω απο τον κωνο φωτος ενός Γεγονότος

Τουτο σημαίνει ότι θα παει σε καποιο σημειο του χώρου πριν αυτος μπορεί να "αντλησει" πληροφορια απο το Γεγονος Α

Αυτο πρακτικα σημαινει οτι για αυτον τον χωρο το "ματζαφλαρι" ειναι απο το "μελλον" του και για το "ματζαφλαρι" ο χωρος ειναι παρελθον

Και μεχρι εκει. Οκ μεχρι εδω?

Αποκει και περα, το φωτονιο δεν ειναι περισσότερο δομικο στοιχειο απότι είναι το στοιχείο χορδής(Btw οι παραπανω διαστασεις που λετε είναι απλά μαθηματικές εννοιες σε καποια μορφη της θεωρίας χορδών - η οποια δεν θα επρεπε να λέγεται καν θεωρια αφου ειναι στην ουσια ενα συνολο "θεωριων" που αποτελουν λυσεις μιας αγνωστης μεγαλυτερης θεωριας. Δεδομενου οτι υπάρχει θεωρία χορδών για μια διασταση, ειναι σαν να λετε ότι είστε θεοι επειδη βλεπετε 3 χωρικές διαστάσεις) οπότε μπορεί να εκλειφθεί σαν κατί σημαντικοτατο μεν, οχι μοναδικό δε.

Τελος, washcloud, λυπάμαι που στο λεω αλλα όχι μόνο υπάρχει χρόνος αλλά ειναι και διακριτος, όπως και ο χώρος (κοινώς, υπάρχει ελάχιστος "ογκος" και ελάχιστο "διαστημα")

Και όχι μονο υπαρχει χρονος. Αλλα υπάρχει ΜΟΝΟ χρονος. Η αλήθεια είναι οτι ΕΣΥ και ΕΓΩ δεν υπαρχουμε, είμαστε απλα μια διαδικασία. Σκέψου έναν βράχο που τον χτυπάει το κυμα και τον διαλυει σιγα σιγα. Το σκεφτηκες? Ωραια, τωρα σκεψου οτι δεν υπαρχει βραχος απο μονος του αλλα μονο σαν μερος της διαδικασιας (sorry που στο χαλαω αλλά δεν υπάρχεις :mrgreen:)

Δημοσ.

Όου ρίλι; Τότε γιατί είναι σχετικός αναλόγως του από ποιά μεριά της τουαλέτας είσαι μου λες; Εξυπνάκια..;ρ

To σκατό στον κώλο δεν είναι φυσικό μέγεθος, φυσική ανάγκη είναι.

Δημοσ.

To σκατό στον κώλο δεν είναι φυσικό μέγεθος, φυσική ανάγκη είναι.

Ναι αλλα οταν σε πιασει κοψιμο, σταματα ο κοσμος γυρω σου... Αρα επιασες την ταχυτητα του φωτος :mrgreen:

Δημοσ.

btw μολις διαβασα το αρχικο ποστ (γιατι σας επιασα καπου στη μεση)

Κλαμα γελωτα

Ωστε απεδειξαν οτι ενα φωτονιο μπορει να παει μεχρι c μονο ε?

What's next? Οτι ενα βαρυτονιο ειναι το αντιστοιχο του βαρυτικου κυματος?

Παντως ολα αυτα τα αρθρακια εχουν φοβερη πλακα γιατι πιανουν ενα θεμα Θεωρητικης Φυσικης και προσπαθουν να το φερουν σε "ανθρωπινα δεδομενα"

Λες και εχει σημασια τι θα κανει ενα σωματιδιο. Ακομα και να γινοταν, το να βρουμε τοση ενεργεια ωστε να επιταχυνουμε ανθρωπο θα ηταν πιο χρησιμο επειδη, Oh I don't know...μεχρι να το κανουμε θα εχει σβησει ο Ηλιος?

Δημοσ.

Ξεκινάει ένα αυτοκίνητο στις 13:00 με κατεύθυνση Αθήνα->Θεσαλλονίκη και πάει σταθερά με 150χλμ/ώρα.

Ξεκινάει ένα δεύτερο αυτοκίνητο στις 13:05 με κατεύθυνση Αθήνα->Θεσαλλονίκη και πάει σταθερά με 100χλμ/ώρα.

Το δεύτερο αυτοκίνητο δεν πρόκειται ποτέ να δει το πρώτο (όπως δεν μπορούμε να δούμε το παρελθόν).

Ξεκινάει ένα τρίτο αυτοκίνητο στις 13:15 με κατεύθυνση Αθήνα->Θεσαλλονίκη και πάει σταθερά με 200χλμ/ώρα.

Κάποια στιγμή θα φτάσει και θα περάσει το πρώτο αυτοκίνητο.

Εάν υποθέσουμε πως αντί για αυτοκίνητα έχουμε (χονδρικά) εικόνες του παρελθόντος, τότε εάν ταξιδέψουμε με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός θα βλέπουμε συνέχεια ολοένα και πιο παλιές εικόνες -> το παρελθόν.

Εάν ταξιδέψουμε ακριβώς με την ταχύτητα του φωτός τότε απλά (μπορούμε να πούμε ότι) έχουμε κολλήσει στον χρόνο, γιατί πάντα θα βλέπουμε την ίδια εικόνα.

Το ταξίδι στο παρελθόν με αυτόν τον τρόπο δεν μας επιτρέπει να κάνουμε κάποια αλλαγή, παρά μόνο να δούμε τι είχε συμβεί.

Εν συντομία, θα μπορείς να δεις και τους γονείς σου την νύχτα που σε κάναν.

οταν πας μπροστα πας μπροστα ΔΕΝ μπορεις να γυρισεις πισω οταν εχεις ξεπερασει την ταχυτητα του φωτος..αλλιως τα Pulsar θα επρεπε να γινουν αστρα διοτι η ταχυτητα της βαρυτητας τους ξεπερναει κατα πολυ αυτη του φωτος..

Δημοσ.

οταν πας μπροστα πας μπροστα ΔΕΝ μπορεις να γυρισεις πισω οταν εχεις ξεπερασει την ταχυτητα του φωτος..αλλιως τα Pulsar θα επρεπε να γινουν αστρα διοτι η ταχυτητα της βαρυτητας τους ξεπερναει κατα πολυ αυτη του φωτος..

Τα αποσιωποιητικά στο τέλος τα άφησες ως δικλίδα ασφαλείας σε περίπτωση που είπες αρλούμπες;

Διότι μάντεψε

Δημοσ.

Κρίμα και ήθελα να πάω στο μέλλον να σκοτώσω τον γιό μου για να μην πάει αυτός στο παρελθόν και σκοτώσει τον παππού μου.

Δημοσ.

Ναι αλλα οταν σε πιασει κοψιμο, σταματα ο κοσμος γυρω σου... Αρα επιασες την ταχυτητα του φωτος :mrgreen:

Ή απλά έχεις διαβάσει 10 βιβλία, η τουαλέτα έχει φρακάρει απ' τις 50 γόπες τσιγάρων που 'χεις καπνίσει και πετάξει μέσα, και σου χτυπάνε την πόρτα φωνάζοντας «ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ;», αλλά εσύ αισθάνεσαι πως είσαι ελάχιστα λεπτά εκεί μέσα.

Δημοσ.

Κρίμα και ήθελα να πάω στο μέλλον να σκοτώσω τον γιό μου για να μην πάει αυτός στο παρελθόν και σκοτώσει τον παππού μου.

Σκοτωσε σε τον στο παρον, γιατι να τρεχεις στο μελλον;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...