panos_chem Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Καλησπερα, παιδια! Θα ηθελα να ρωτησω το εξης: αμα απενεργοποιησω την εικονικη μνημη, το λεγομενο pagefile, υπαρχει προβλημα???? τα windows την χρειαζονται? εχω 4 giga μνημη ραμ, αλλα επειδη σκεφτομαι να παρω 60αρη ssd θελω να την απενεργοποιησω ωστε να εξοικονομησω 4giga απο τον σκληρο που μου την δεσμεύει για την εικονικη μνημη. Υπαρχουν λειτουργιες των windows που βασιζονται αποκλειστικα στην εικονικη μνημη????? Οπως οι αναφορες για σφαλματα στα windows?
antonl Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Αν θες να εξοικονομήσεις χώρο με την ασφαλέστερη προσέγγιση, όρισε την ν αποθηκεύεται σε κάποιον άλλον δίσκο (τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της). Κάποιοι έχουν αναφέρει ότι για μετά καιρό χρήσης, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, κάποιοι άλλοι αντιμετώπισαν και την επανέφεραν.
TheELF Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Είναι κάποια ελάχιστα (κακογραμμένα)προγράμματα που πρέπει οπωσδήποτε να βρουν pagefile όσοι μνήμη και να έχεις ελεύθερη,αν δεν δουλεύεις κανένα από αυτά δεν θα έχεις πρόβλημα.
panos_chem Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Τουλαχιστον μπορω να την παω απο τα 4giga στο ενα? Πως την ρυθμιζω? Ευχαριστω πολυ!!!
TheELF Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Πίνακας ελέγχου -> σύστημα -> Pυθμίσεις συστήματoς για πρoχωρημεvoυς -> πας καρτέλα Για πρoχωρημέvoυς-> και στο Επιδόσεις πατάς το Pυθμίσεις... πάλι Για πρoχωρημέvoυς και εκεί μπορείς να την αλλάξεις δοκίμασε να την βγάλεις εντελώς χωρίς αρχείο δηλαδή και δες πως πάει.
disqualified Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Πίνακας ελέγχου -> σύστημα -> Pυθμίσεις συστήματoς για πρoχωρημεvoυς -> πας καρτέλα Για πρoχωρημέvoυς-> και στο Επιδόσεις πατάς το Pυθμίσεις... πάλι Για πρoχωρημέvoυς και εκεί μπορείς να την αλλάξεις δοκίμασε να την βγάλεις εντελώς χωρίς αρχείο δηλαδή και δες πως πάει. Απο καποια πειραματα που εχω κανει με 3GB ram 0 pagefile, έχω την αίσθηση ότι υπαρχει μια αύξηση στην απόκριση του υπολογιστή αλλά κάποια στιγμή αν δεν κανεις restart ποτέ το pc ή δεν κλείνεις ποτέ τον browser βγάζει μήνυμα για απελευθέρωση μνήμης.
TheELF Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Έχει διάφορα μικρά προγραμματάκια που ελευθερώνουν μνήμη όποτε θες π.χ. το memturbo που το δουλεύω πολλά χρόνια.
hawkpilot Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Καλησπερα, παιδια! Θα ηθελα να ρωτησω το εξης: αμα απενεργοποιησω την εικονικη μνημη, το λεγομενο pagefile, υπαρχει προβλημα???? τα windows την χρειαζονται? εχω 4 giga μνημη ραμ, αλλα επειδη σκεφτομαι να παρω 60αρη ssd θελω να την απενεργοποιησω ωστε να εξοικονομησω 4giga απο τον σκληρο που μου την δεσμεύει για την εικονικη μνημη. Υπαρχουν λειτουργιες των windows που βασιζονται αποκλειστικα στην εικονικη μνημη????? Οπως οι αναφορες για σφαλματα στα windows? Με 4GB RAM, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα τρέξεις 2-3 προγράμματα και θα την εξαντλήσεις. Καλύτερα να ορίσεις pagefile σε 2ο δίσκο όπως σου προτάθηκε.
washcloud Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Εγώ προτείνω δοκιμή απενεργοποίησης pagefile, κι αν σε κάποια φάση αρχίσει το λειτουργικό ν' αναφέρει χαμηλή διαθέσιμη μνήμη , ορίζεις ένα ελάχιστο ποσό δέσμευσης του χώρου του δίσκου (πχ 1GB) και βλέπεις πως πάει. Άλλωστε δε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα κάπου με αυτήν την τακτική, μιας και το μέγεθος του pagefile αρχείου δύνασαι να το αλλάξεις κατά βούληση. ...ουπς, μόλις πρόσεξα ότι σαν να επανέλαβα τον Elf
oneofthem Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 συμφωνώ κι εγώ, δοκιμή απενεργοποίησης αρχικά πράγμα που λογικά θα αυξήσει την απόκριση αισθητά και απλά παρακολουθείς για προβλήματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.