Προς το περιεχόμενο

Απενεργοποιηση εικονικης μνημης

panos_chem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, παιδια! Θα ηθελα να ρωτησω το εξης: αμα απενεργοποιησω την εικονικη μνημη, το λεγομενο pagefile, υπαρχει προβλημα???? τα windows την χρειαζονται? εχω 4 giga μνημη ραμ, αλλα επειδη σκεφτομαι να παρω 60αρη ssd θελω να την απενεργοποιησω ωστε να εξοικονομησω 4giga απο τον σκληρο που μου την δεσμεύει για την εικονικη μνημη. Υπαρχουν λειτουργιες των windows που βασιζονται αποκλειστικα στην εικονικη μνημη????? Οπως οι αναφορες για σφαλματα στα windows?

Δημοσ.

Αν θες να εξοικονομήσεις χώρο με την ασφαλέστερη προσέγγιση, όρισε την ν αποθηκεύεται σε κάποιον άλλον δίσκο (τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της). Κάποιοι έχουν αναφέρει ότι για μετά καιρό χρήσης, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, κάποιοι άλλοι αντιμετώπισαν και την επανέφεραν.

Δημοσ.

Είναι κάποια ελάχιστα (κακογραμμένα)προγράμματα που πρέπει οπωσδήποτε να βρουν pagefile όσοι μνήμη και να έχεις ελεύθερη,αν δεν δουλεύεις κανένα από αυτά δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Πίνακας ελέγχου -> σύστημα -> Pυθμίσεις συστήματoς για πρoχωρημεvoυς -> πας καρτέλα Για πρoχωρημέvoυς-> και στο Επιδόσεις πατάς το Pυθμίσεις... πάλι Για πρoχωρημέvoυς και εκεί μπορείς να την αλλάξεις δοκίμασε να την βγάλεις εντελώς χωρίς αρχείο δηλαδή και δες πως πάει.

Δημοσ.

Πίνακας ελέγχου -> σύστημα -> Pυθμίσεις συστήματoς για πρoχωρημεvoυς -> πας καρτέλα Για πρoχωρημέvoυς-> και στο Επιδόσεις πατάς το Pυθμίσεις... πάλι Για πρoχωρημέvoυς και εκεί μπορείς να την αλλάξεις δοκίμασε να την βγάλεις εντελώς χωρίς αρχείο δηλαδή και δες πως πάει.

Απο καποια πειραματα που εχω κανει με 3GB ram 0 pagefile, έχω την αίσθηση ότι υπαρχει μια αύξηση στην απόκριση του υπολογιστή αλλά κάποια στιγμή αν δεν κανεις restart ποτέ το pc ή δεν κλείνεις ποτέ τον browser βγάζει μήνυμα για απελευθέρωση μνήμης.

Δημοσ.

Έχει διάφορα μικρά προγραμματάκια που ελευθερώνουν μνήμη όποτε θες π.χ. το memturbo που το δουλεύω πολλά χρόνια.

Δημοσ.

Καλησπερα, παιδια! Θα ηθελα να ρωτησω το εξης: αμα απενεργοποιησω την εικονικη μνημη, το λεγομενο pagefile, υπαρχει προβλημα???? τα windows την χρειαζονται? εχω 4 giga μνημη ραμ, αλλα επειδη σκεφτομαι να παρω 60αρη ssd θελω να την απενεργοποιησω ωστε να εξοικονομησω 4giga απο τον σκληρο που μου την δεσμεύει για την εικονικη μνημη. Υπαρχουν λειτουργιες των windows που βασιζονται αποκλειστικα στην εικονικη μνημη????? Οπως οι αναφορες για σφαλματα στα windows?

Με 4GB RAM, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα τρέξεις 2-3 προγράμματα και θα την εξαντλήσεις. Καλύτερα να ορίσεις pagefile σε 2ο δίσκο όπως σου προτάθηκε.

Δημοσ.

Εγώ προτείνω δοκιμή απενεργοποίησης pagefile, κι αν σε κάποια φάση αρχίσει το λειτουργικό ν' αναφέρει χαμηλή διαθέσιμη μνήμη , ορίζεις ένα ελάχιστο ποσό δέσμευσης του χώρου του δίσκου (πχ 1GB) και βλέπεις πως πάει. Άλλωστε δε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα κάπου με αυτήν την τακτική, μιας και το μέγεθος του pagefile αρχείου δύνασαι να το αλλάξεις κατά βούληση.

...ουπς, μόλις πρόσεξα ότι σαν να επανέλαβα τον Elf

Δημοσ.

συμφωνώ κι εγώ, δοκιμή απενεργοποίησης αρχικά πράγμα που λογικά θα αυξήσει την απόκριση αισθητά και απλά παρακολουθείς για προβλήματα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...