Προς το περιεχόμενο

PHP Instalation. (αυτό είναι όλο;)

NiKoS WSN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατεβάζω τον installer (VC9 x86 Non Thread Safe (2011-Mar-22 13:26:53) -PHP 5.3 (5.3.6)-) από το official site, το κάνω install (win7), χωρίς να πειράξω τι προεπιλογές και μετά πάω στον φάκελο που το εγκατέστησα και υπάρχει μόνο ένα apliccation το οποίο το πατάω και βγαίνει ένα παράθυρο, άδειο, σαν την cmd και δεν φορτώνει τίποτα;

Τι πρέπει να κάνω για να δουλεύουν τα αρχεία .php;

Δημοσ.

Να βάλεις Web Server (πχ/ Apache) και να τον ρυθμίσεις να χρησιμοποιεί την έκδοση της PHP που κατέβασες.

Whatttttttt? σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη απάντηση

Δημοσ.

Επειδή μάλλον δε το κατέχεις, αυτό που σου συστήνω είναι να κατεβάσεις κάποιο «πακέτο» που έχει όλα όσα χρειάζεσαι (Apache, PHP, MySQL συν κάποια άλλα χρήσιμα πράγματα) για να τρέξεις δυναμικές εφαρμογές στον υπολογιστή σου, όπως π.χ. το XAMPP.

Έρχεται pre-configured, οπότε και απλά το εγκαθιστάς σαν ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα. ;)

Δημοσ.

Επειδή μάλλον δε το κατέχεις, αυτό που σου συστήνω είναι να κατεβάσεις κάποιο «πακέτο» που έχει όλα όσα χρειάζεσαι (Apache, PHP, MySQL συν κάποια άλλα χρήσιμα πράγματα) για να τρέξεις δυναμικές εφαρμογές στον υπολογιστή σου, όπως π.χ. το XAMPP.

Έρχεται pre-configured, οπότε και απλά το εγκαθιστάς σαν ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα. ;)

Το κατέβασα και το XAMPP αλλά δεν ξέρω πως δουλεύει και δεύτερον δεν έχει επιλογή για php αλλά Apache, Mysql και κάτι άλλα... Τι να κάνω με το xampp για να έχω δυνατότητα php? :S:S:S:S

EDIT: στο site λέει για php αλλά εγώ δεν ξέρω πως να το δουλεύω το πρόγραμμα!

Δημοσ.

Σου είπα, απλά θα το εγκαταστήσεις όπως οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα. Έχει αναλυτικές οδηγίες και όπου χρειάζεται input είναι σαφέστατο - μην το φοβάσαι.

Δημοσ.

Σου είπα, απλά θα το εγκαταστήσεις όπως οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα. Έχει αναλυτικές οδηγίες και όπου χρειάζεται input είναι σαφέστατο - μην το φοβάσαι.

Δηλαδή τώρα που έχω εγκατεστημένο το xampp θα μπορώ να γράφω scriptakia στην επιφάνεια εργασίας και να δουλεύουν;

Δημοσ.

Όχι. Τα scriptάκια θα τα βάζεις στον φάκελο που σου υπέδειξε το XAMPP κατά την εγκατάσταση (λογικά είναι C:/XAMPP/htdocs/). Και για να τρέξουν θα μπαίνεις από κάποιον browser στο localhost.

Δημοσ.

Όχι. Τα scriptάκια θα τα βάζεις στον φάκελο που σου υπέδειξε το XAMPP κατά την εγκατάσταση (λογικά είναι C:/XAMPP/htdocs/). Και για να τρέξουν θα μπαίνεις από κάποιον browser στο localhost.

Ωραία θα το δοκιμάσω πιο μετά (τώρα δεν είμαι στο pc μου) και θα σας πω...

Δημοσ.

Kάνε αυτό που σου λέει ο φίλος με το XAMPP και θα είσαι μια χαρά, και εγώ στο ίδιο περιβάλλον δούλευα παλιότερα στα windows πρίν "μετακομίσω" για πάντα στο LAMP.

Δημοσ.

Βάζω ένα script στο htdocs και το ανοίγω τον firefox πατάω http://localhost/ αλλά δεν μπαίνει και ούτε ξέρω το path... Μήπως φταίει που απενεργοποίησα το IIS

Δημοσ.

Άμα έχεις XAMPP ο ΙΙS πρέπει α) να είναι απενεργοποιημένος τελείως, β) να παίζει σε διαφορετική πόρτα από την 80. Εναλλακτικά, ο Apache πρέπει να παίζει σε διαφορετική πόρτα από την 80.

Όταν λες πως δεν μπαίνει τι εννοείς ακριβώς; Δεν εμφανίζεται καμία σελίδα; Εμφανίζεται σελίδα σφάλματος;

Δημοσ.

Άμα έχεις XAMPP ο ΙΙS πρέπει α) να είναι απενεργοποιημένος τελείως, β) να παίζει σε διαφορετική πόρτα από την 80. Εναλλακτικά, ο Apache πρέπει να παίζει σε διαφορετική πόρτα από την 80.

Όταν λες πως δεν μπαίνει τι εννοείς ακριβώς; Δεν εμφανίζεται καμία σελίδα; Εμφανίζεται σελίδα σφάλματος;

Το IIS το έχω απενεργοποιήσει. Τώρα για τις πόρτες δεν ξέρω τι εννοείς...

Αυτό μου γράφει όταν μπαίνω στο localhost

post-206909-0-24138300-1311766545_thumb.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...