Προς το περιεχόμενο

Kάρτα γραφικών χαμηλής κατανάλωσης

tarantules

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αντικαταστήσω την κάρτα γραφικών που έχω (Powercolor HD4870 PCS+ 512GB GDDR5 Mushashi cooler) με μια είτε ισοδύναμων επιδόσεων, είτε καλύτερων (προαιρετικά) με γνώμονα την χαμηλή κατανάλωση σε idle.

Ο βασικότερος λόγος είναι οτι με την υπάρχουσα κάρτα ναι μεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά έχει τρομερά μεγάλη κατανάλωση σε idle (225W απόσο γνωρίζω από τα reviews).Σε full load καταναλώνει 305W αλλά δεν με πολυενδιαφέρει το full load μιας και είμαι περιστασιακός gamer (όποτε το θυμάμαι).Αυτό δεν σημαίνει οτι θέλω ψόφια κάρτα που να μην σηκώνει πχ ένα GRID3.

Αυτό που με κόβει είναι 1) η όσο το δυνατόν πιο χαμηλή idle κατανάλωση και 2) να είναι τουλάχιστον ισάξια με τη δική μου.

Μπάτζετ πιστεύω μέχρι 120-150 θα μπορούσα να τα δώσω.

Δημοσ.

Για δες την 6850σε idle καταναλώνει 15W και σε full load 129W.

Η δίκια σου κάπου στα 80watt καταναλώνει

+1...!

Δημοσ.

Αν το κάνεις λόγω οικολογικής συνείδησης πάσο αλλά αν περιμένεις να κάνεις απόσβεση απ τη μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, θα χρειαστείς πάνω από 5ετία. Μιλάμε για ~50W διαφορά σε idle, δηλ. <0.10€/μέρα αν είναι ανοιχτό το pc 24/7.

Εκτός αν καταφέρεις να χρυσοπουλήσεις την 4870 και βρεις κοψοχρονιά την 6850.

Δε μπορώ να δω τη σελίδα αλλά φαντάζομαι ότι θα μιλάει για total system load.

Δημοσ.

Αν το κάνεις λόγω οικολογικής συνείδησης πάσο αλλά αν περιμένεις να κάνεις απόσβεση απ τη μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, θα χρειαστείς πάνω από 5ετία. Μιλάμε για ~50W διαφορά σε idle, δηλ. <0.10€/μέρα αν είναι ανοιχτό το pc 24/7.

Τη 4870 δεν την πουλάω ούτε με ενδιαφέρει να κάνω απόσβεση στο ρεύμα.Απλά δεν μου κάθεται σωστά να καταναλώνει χωρίς λόγο τόσο μεγάλα ποσά ενέργειας ενώ υπάρχουν νέες κάρτες πολύ λιγότερο ενεργοβόρες

Δημοσ.

Πρεπει να εχει δικιο ο φιλος!!!! Μηπως αναφερεται το site στην ολικη καταναλωση του συστηματος? Για διαβασε το καλυτερα το αρθρο

ΝΑΙ!! Ειναι για TOTAL SYSTEM LOAD!!!!!

Δημοσ.

Οι ΑΤΙ απο οτι ξερω καταναλωνουν λιγοτερο ρευμα απο τις nvidia, η 6850 ειναι σιγουρα καλυτερη απο αυτη που εχεις ηδη!!! Υποστηριζει και νεες τεχνολογιες, οπως directx 11 κτλ κτλ, θα σου παιζει στο φουλ ολα τα καινουργια παιχνιδια!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...