Προς το περιεχόμενο

Τροχαίο ατύχημα και άδεια;

egw_eimai_re

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προχ8ες είχα ενα τροχαίο.

Έπεσα απο τη μηχανή και τραυματίστηκα.

Πηγα σε ιδιωτικό νοσοκομείο και λόγο έλλειψης χρημάτων είπα πως δεν εργάζομαι ( εργάζομαι εδω και μια βδομάδα περίπου) και μου κανανε ολες τις εξετάσεις με τα μισά χρήματα..

Ειμαι ασφαλισμένοςα στο ικα.

Την πέμπτη μου είπε ο γιατρός να ξανά παω για να δει το θώρακα μου εχω ενα ράγισμα.

Αυτο που θελω να ρωτήσω ειναι αν δικαιούμαι κάποια χρήματα απο το ταμείο ικα λογο τραυματισμού μέχρι την ανάρρωση μου.

btw λογο τεράστιας γραφειοκρατίας δεν εχω βγάλει βιβλιάριο υγείας αλλα το δικαιούμαι 100% υπάρχουν τα ένσημα και τα περσινά και απο τις 18 που πλέον εργαζόμουν.

Όποιος εχει κάποια άποψη το τι χρειάζεται να κάνω ας μου πει γιατι δεν είμαι και για πολύ πέρα δώθε πονάω τρομερά :(

Δημοσ.

νομιζω οτι δικαιουσαι καποια αλλα μην περιμενεις και παρα πολλα.και εγω πχ ειχα κανει καποιες εργασιες σε ιδιωτικο οδοντιατρο και πηγα και μου εγκριναν καποια χρηματα.λιγα μεν αλλα...

κατα τα αλλα προσοχη με την μηχανη.οδηγω και εγω και εχω βαρεθει τους Idiot εκει εξω για αυτο στο λεω.

Δημοσ.

Κατ' αρχήν περαστικά σου :rolleyes:

Κατά δεύτερον τα έκανες όλα πουτάνα. Γιατί;

Γιατί δεν πήγες σε δημόσιο νοσοκομείο για το ορθοπεδικό σου τραύμα και πήγες σε ιδιωτικό, δεν μπορώ να το καταλάβω...

Επίσης γιατί απέκρυψες το γεγονός ότι είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ;

Να σου πω ποια είναι η διαδικασία:

Μέσα σε πέντε ημέρες δηλώνεις το ατύχημα στο ΙΚΑ. Αν ξεπεράσεις την προθεσμία αυτή, θα έχεις πρόβλημα με χαρτούρα και ενστάσεις. Ο γιατρός του νοσοκομείου σου δίνει μια βεβαίωση για το πόσες μέρες πρέπει να απέχεις από την εργασία σου. Δε γνωρίζω αν η βεβαίωση από ιδιώτη γιατρό θα αρκεί, κάνε αύριο κι όλας ένα τηλέφωνο στο ΙΚΑ. Ειδοποιείς τον εργοδότη σου και κανονίζει τα υπόλοιπα με την επιδότηση των ημερομισθίων σου από το ΙΚΑ.

YΓ. ήσουν μήπως εν ώρα εργασίας;

μήπως πήγαινες το πρωί ξερωγώ στη δουλειά όταν τράκαρες;μήπως γυρνούσες;

Δημοσ.

αν εισαι εν ωρα εργασιας πληρωνεσαι απο τον εργοδοτη σου.νομιζω καλυπτει μια ωρα πριν και μια ωρα μετα την δουλεια.απο το ικα πολλες φορες πρεπει να περασεις για να σου δωσουν τριπλοτυπο και μετα με αυτο πας στον εργοδοτη σου.σε πολλες εταιρειες δεν δεχονται το χαρτιαπευθειας αλλα θελουν διπλοτυπο απο ικα ειδικα για σενα που θα ξεπερασεις τις 2 μερες εργασια.απο την αλλη αμα ειναι να σπασεις κατι και να πας στο ικα παζει και να σου κολλησουν το ποδι στο χερι.οποτε δεν ειναι και κακο που πηγε σε ιδιωτικο.

Δημοσ.

καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον που δείξατε.

Ο λόγος που δεν πήγα σε δημόσιο ειναι γιατι δεν εχω το βιβλιάριο & αυτό που ειπε ο poulinos.

Οσο για το αν πηγαινα στη δουλεια δυστιχως οχι.

Δεν απέκρυψα οτι είμαι ασφαλισμένος στο ικα απλα δεν συνεργαζόταν με το ταμείο.

Physics_Rulez αμα θες και μπορείς να μου πεις την διαδικασία γιατι και τηλ που παίρνω δεν το σηκώνουν...

Υ.Γ. το τονίζω άλλη μια φορά δεν εχω εκδώσει το βιβλιάριο υγείας αλλα το δικαιούμαι.

Δημοσ.

ενημερωσε μας τι εγινε τελικα για να ξερει και ο κοσμος.εφοσον δικαιουσαι βιβλιαριο το πολυ να σου πουν οκ πηγαινε βγαλτο.δεν θα εχεις θεμα.και αυτοκολλητο για το τρεχον ετος δικαιουσαι ετσι και αλλιως εφοσον δουλευεις.απλα θα περασεις σανεπιτροπη να δουν τι εκανες και τι πληρωσες ωστε μετα να καταθεσεις τις αποδειξεις και να παρεις πισω οτι δικαιουσαι.μικρο ποσο αλλα οκ.

Δημοσ.

Τελικά επειδή το θέμα είναι τελείως γραφειοκρατικό ποσα χαρτιά ζητανε..

πρέπει να βγαλο το βιβλιάριο (1 μερα ολόκληρη και ΑΝ ειμαι τυχερος), έπειτα να κλείσω ραντεβού για να με δουν οι γιατροί και έπειτα να περάσω απο επιθεώρηση κάπως ετσι μου ειπαν για να δουν ποσά χρήματα θα μου εκδώσουν και δικαιούμαι.

Οποτε αμα κάποιος πάθει κατι τρέχα γύρευε.

Έπρεπε να παω εξαρχής σε δημόσιο νοσοκομείο..

Δεν πειράζει υγειά.

Τα βαριέμαι αυτα αναμονές τρέξιμο σαν γύφτος με την γραφειοκρατεία τους και κάθε δημόσιο υπάλληλο που σου μιλαει λες και εισαι κανένα πρεζάκι που του ζητάει 1 ευρω.

Τα καλά νεα είναι οτι μέρα με την μερα γίνομαι πολύ καλύτερα :)

ας κλειδωθεί το θέμα ή ας αλλάξει ο τίτλος σε κατι ποιο γενικο πχ τραυματισμός & άδεια.

Δημοσ.

Τελικά επειδή το θέμα είναι τελείως γραφειοκρατικό ποσα χαρτιά ζητανε..

πρέπει να βγαλο το βιβλιάριο (1 μερα ολόκληρη και ΑΝ ειμαι τυχερος), έπειτα να κλείσω ραντεβού για να με δουν οι γιατροί και έπειτα να περάσω απο επιθεώρηση κάπως ετσι μου ειπαν για να δουν ποσά χρήματα θα μου εκδώσουν και δικαιούμαι.

Οποτε αμα κάποιος πάθει κατι τρέχα γύρευε.

Έπρεπε να παω εξαρχής σε δημόσιο νοσοκομείο..

Δεν πειράζει υγειά.

Τα βαριέμαι αυτα αναμονές τρέξιμο σαν γύφτος με την γραφειοκρατεία τους και κάθε δημόσιο υπάλληλο που σου μιλαει λες και εισαι κανένα πρεζάκι που του ζητάει 1 ευρω.Τα καλά νεα είναι οτι μέρα με την μερα γίνομαι πολύ καλύτερα :)

ας κλειδωθεί το θέμα ή ας αλλάξει ο τίτλος σε κατι ποιο γενικο πχ τραυματισμός & άδεια.

α.ναι οτι θα φας μια μερα θα την φας.δεν θυμαμαι ποτε ειχα βγαλει το βιβλιαριο και τι ειχα κανει πλεον μετα απο τοσα χρονια αλλα στην ελλαδα τρως μια μερα για οτιδηποτε.η γραφειοκρατεια ειναι γνωστη αλλωστε.ναι μετα πας στους γιατρους και σε εξεταζουν να δουν οτι πραγματι πχ επαθες εκειο οποτε ναι υποχρεωτικα πληρωσες τοσα λεφτα.πχ εγω ειχα παει σε ιδιωτικο οδοντιατρειο εννοειται.εκει πληρωσα πχ 200 ευρω.μετα περασα επιτροπη ειδαν οτι πραγματι πηγα οδοντιατρειο και εκανα πχ λεμε τωρα 2 σφραγισματα και ενα καθαρισμο και οκ υπεγραψαν για να παρω πισω πχ το 20 τις εκατο που εδωσα.πηρα λιγα γενικα.πιο πολλα θα γλυτωνα αμα δεν μου κοβαν αποδειξη.απο την αλλη αυτο που λες θα πρεπε να ειχα παει σε δημοσιο νοσοκομειο απο την αρχη δεν ειναι παντα σωστο.δεν ειναι κακο που πηγες σε ιδιωτικο αφου εμπιστευεσαι τους ιδιωτικους γιατρους .με την υγεια δεν παιζουμε και καλυτερα 200 ευρω απο την τσεπη μας παρα κουσουρι επειδη ο γιατρος του δημοσιου δεν ξερει η δεν προλαβαινει.και εγω γενικως η σε ιδιωτικο γιατρο πηγαινω η πηγαινω εκει που δουλευει η μητερα μου που ειναι στρατιωτικο νοσοκομειο και εχει και καποιους γνωστους οποτε πηγαινα συστημενος.και στο δημσιο αμα πηγαινες μπορει να περιμενες και καμποσες ωρες να σε εξυπηρετησουν ειδικα αμα δεν ειναι κατι επειγον.αυτο για το πρεζακι εχεις δικιο ειναι αληθεια.ευτυχως που για μερικα πραγματα υπαρχουν τα κεκ που ειναι πολυ εξυπηρετικα.και το βασικο ειναι οτι εισαι καλυτερα και χαλαλι τα λεφτα μπροστα στην υγεια.δεν χρειαζεται να κλειδωθει ειναι ενα ωραιο θεμα στο μπλα μπλα.

Δημοσ.

poulinos, είμαι της άποψης ότι στο δημόσιο νοσοκομείο η περίθαλψη είναι καλύτερη απ' ότι στο ιδιωτικό. Απλά στο ιδιωτικό απολαμβάνεις περισσότερη φροντίδα.

...και οι γιατροί συμφωνούν σε αυτό.

Δημοσ.

poulinos, είμαι της άποψης ότι στο δημόσιο νοσοκομείο η περίθαλψη είναι καλύτερη απ' ότι στο ιδιωτικό. Απλά στο ιδιωτικό απολαμβάνεις περισσότερη φροντίδα.

...και οι γιατροί συμφωνούν σε αυτό.

αναλογως που θα πας.αμα ειναι στρατιωτικο νοσοκομειο ναι αμα ειναι να δωσεις φακελακι ναι αμα ειναι να εχεις γνωστο ναι.αν ειναι να πας χυμα θα φας ολη την ημερα θα μπεις σε καμια αναμονη και αστα να πανε.και λογικο οταν τα νοσοκομεια ειναι γεματα με κοσμο 50-80 που καθε μερα ειναι σε ενα νοσοκομειο και δεν υπαρχουν πολλοι γιατροι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...