Προς το περιεχόμενο

Δύο σπασμένα pin...

@_zerocool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καυάτζωσα έναν δίσκο Maxtor 40Gb 7200rpm ο οποίος έχει όμως δυο σπασμένα pin. ʼλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος γιατί μπόρεσα και τον πήρα. Υπάρχει λοιπον κάποια πατέντα για να φτιαχτεί ο δίσκος έτσι ώστε να δουλέψει?

Δημοσ.

Ena palio moy dikso, prin apo 4 eth eixe to idio problhma, apo gkafa moy.

Ton phga sto magazi kai o texnikos, hlektronikakias htan to eftiaxe kai thn epomenh mera to eixa etoimo (me kapio bebaia kostos).

Dokimase, alliws des mhpws mporeis na breis esy pinakia antistoixa kai na epixhrhseis allagh...

Kaly tyxh

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι εννοείς σπασμένα pins από την υποδοχή για την καλωδιοταινία IDE...

Η λύση που φαντάζομαι εγώ, είναι το "ξήλωμα" της αντίστοιχης υποδοχής με όλα τα pins (39 νομίζω) από κάποια χαλασμένη συσκευή IDE (HDD, CD ROM drive κτλ), το ξεβίδωμα της πλακέτας του σκληρού και στην συνέχεια το "ʼγιο Κολλητήρι"...

Μία μία λοιπόν θα ξεκολλήσεις τις επαφές του παλιού εξαρτήματος, και θα κολλήσεις το "καινούριο". Αν έχεις την στοιχειώδη εξοικίωση με το σπορ δεν θα είναι κάτι το δύσκολο, αφού οι κολλήσεις δεν θα χρειάζεται να είναι και εξαιρετικής ακρίβειας...απλά καλές...δεν έχεις να αντιμετωπίσεις SMT στοιχεία...

Αν δεν μπορείς να το κάνεις, βρες κάποιον που ξέρει, αλλά κατά προτίμηση σε συμπαθεί και έχει την διάθεση να σχοληθεί χωρίς να τον "ματώσεις", ή καλύτερα δωρεάν.

Δημοσ.

Αν εννοείς να ξηλώσει όλο το interface,κατα τη γνώμη μου δεν αξίζει,καλύτερα να πάρει ένα pin από άλλο δίσκο και να το κολλήσει με κολλητήρι.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τα replys. Τα χέρια μου δεν πιάνουν και πολύ αλλά η ιδέα να κολλήσω από άλλον δίσκο δύο pin δεν είναι άσχημη. Αλλά πως θα το κάνω αυτό? Αφού ο χώρος είναι πολύ μικρός και ούτε το χέρι μου χωράει αλλά και ούτε το κολλητήρι.

Δημοσ.

dokimase na ton doulepseis xoris nakoliseis tipota... mporei kai na paizei!

tora, an den paizei, apla, stin thesi pou einai ta (pi)pinakia pou leipoun, stin kalodiotainia, apla, xose mia karfitsa sto kathena kai tha paiksei :P :grin:

Δημοσ.
CHErnobill_gr

said:

Εχω ακούσει ότι αν δεν κάνουν επαφή κάποια pin του σκληρού μπορεί να σκάσει(έκρηξη).

Εχεις επηρεαστει απο το username σου. :P

Δημοσ.

:grin: :grin:

Χωρίς πλάκα πάντως έτσι μου είχαν πει.Ίσως και να το είχα διαβάσει και κάπου στο Internet.

Δημοσ.

Όχι και να σκάσει.... αλλά για κάστε θα πάω σε καμιά εταίδια και τους εκβιάσω, αν δεν μου δώσετε 3.000e θα βάλω τον δίσκο να δουλέψει και θα χαθούμε όλοι :D :D :D

Gabriel, οκ να βάλω κολλήτρι, αλλά πως θα το βάλω εκεί ανάμεσα στα pin για να πίασει?

Εdgar, το έχω δοκίμασει, δουλέυει ο δίσκος αλλά μόνο όταν είναι μόνος τους, χώρις άλλη συσκεύη IDE επάνω. Και ναι ούτε στον Raid Controller της μητρικής δεν δουλεύει.

Δημοσ.
Edgar

said:

dokimase na ton doulepseis xoris nakoliseis tipota... mporei kai na paizei!

Μπορεί να φαίνεται ότι λειτουργεί, αλλά πως ξέρεις ότι λειτουργεί σωστά;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...