headbanger Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Λοιπόν , αφού πολλά μέλη του φόρουμ έχουν εμπειρίες για Αγγλία, ζητάω και γω με την σειρά μου πληροφορίες Δίπλωμα: το δίπλωμα στην Ελλάδα ισχύει και για Αγγλία; Άδεια Εργασίας: χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, και αν ναι που πρέπει να απευθυνθώ για πληροφορίες; Κόστος Ζωής: Όταν ζητάνε Minimum Salary, ποιό θεωρείται αποδεκτό όριο για να τα βγάζω πέρα; οι πιο πολλές στον τομέα μου είναι με 22.000£ Per annum, κατά έτος δλδ. VISA: Χρειάζομαι βίζα, παρόλο που είμαι κάτοικος EU; αν ναι ποιές οι απαιτούμενες ενέργειες; Ευχαριστώ
zazik Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 αδέρφι , πρέπει να σκεφτείς και άλλους παράγοντες..... 40% φορολογία + 1200 λίρες τον χρόνο στο City Council φορολογία. Δεν χρειάζεσαι τίποτε , είναι Ε.Ε. Η Αγγλία έχει προβλημα πάντως να το ξέρεις...εδώ και χρόνια...με δυνατά χαρτιά και πάλι δεν βρίσκεις εύκολα δουλειά. Τώρα , εαν θέλεις να δουλέψεις σε αποθήκες και σε super-market , όπως δουλέυαμε part-time όταν ήμασταν φοιτητές , ο κατώτερος μισθός είναι 5-8 λίρες/ώρα αν δεν κάνω λάθος. Δεν σε συμβουλέυω πάντως να πας Αγγλία εαν δεν βγάζεις τουλάχιστον 24 Κ /χρόνο. Δεν αξίζει απλά.
leonidas_fs Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Απλα μπές στο reed.co.uk και πάρε μια πρώτη εικόνα αν θα έχεις μέλλον στην Αγγλία. Δουλειές υπάρχουν, ( κάθε μέρα ανεβαίνουν άπειρες αγγελίες στο εν λόγω site) το θέμα είναι αν εχεις τα προσόντα να πας UK. Και για πιο λόγο θέλεις να φύγεις? Για δουλειά? Δεν βρίσκεις εδω δουλειά στον τομέα σου?
headbanger Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Απλα μπές στο reed.co.uk και πάρε μια πρώτη εικόνα αν θα έχεις μέλλον στην Αγγλία. Δουλειές υπάρχουν, ( κάθε μέρα ανεβαίνουν άπειρες αγγελίες στο εν λόγω site) το θέμα είναι αν εχεις τα προσόντα να πας UK. Και για πιο λόγο θέλεις να φύγεις? Για δουλειά? Δεν βρίσκεις εδω δουλειά στον τομέα σου? Δεν είναι μόνο το εργασιακό, είναι η γενικότερη κατάσταση. και όχι στον τομέα μου δεν υπάρχει μέλλον.
leonidas_fs Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δεν είναι μόνο το εργασιακό, είναι η γενικότερη κατάσταση. και όχι στον τομέα μου δεν υπάρχει μέλλον. Γενικότερη κατάσταση ?? Τι θέλεις να πείς με αυτό? Σε τι τομέα είσαι αν επιτρέπεται?
headbanger Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 IT tech support Ο τομέας. και σαν γενικότερη κατάσταση αναφέρομαι στα τεκτενώμενα της χώρας μας, είτε οικονομικά είτε κοινωνικά. Να πληρώνω 40% φορολογία, αλλά έχω και τα κατάληλα benefits. Κατάγομαι και μένω επαρχία, και είτε το πιστεύεται είτε όχι, αν δεν υπήρχε ο δεσμός της οικογένειας, πολλού θα λιμοκτονούσανε. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για το "γιατί θες να πας έξω να εργαστείς"
leonidas_fs Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Πιστεύεις οτι έχεις τα κατάλληλα προσόντα ή τις κατάλληλες γνώσεις για να εργαστείς σε IT tech support στην Αγγλία ? Εαν η απάντηση είναι ναι, τότε μπορείς και εδώ. Για να σε πάρουν σε μια τέτοια δουλειά στην Αγγλία, πρέπει εκτος απο 3-5 χρόνια προυηπηρεσία, να έχεις και αρκετά πτυχία. Εσύ τι πτυχία έχεις πάνω σε αυτό τον τομέα? Έψαξες να βρείς δουλειά στην Ελλάδα σε αυτό τον τομέα ή παραπλήσιο, και δεν βρήκες? Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω, τι κάνει τον κόσμο να πιστεύει οτι στο εξωτερικό τα πράγματα είναι 100 φορές καλύτερα. Όπου και να πας φίλε μου, τα πράγματα είναι παρόμοια με Ελλάδα! Είτε στην Αγγλία, είτε στην Γερμανία είτε στην Αμερική δεν θα βρείς απίστευτη διαφορά. Η γνώμη μου είναι να μην τα παρατάς, μην σηκωθείς να φυγεις.
zazik Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Πιστεύεις οτι έχεις τα κατάλληλα προσόντα ή τις κατάλληλες γνώσεις για να εργαστείς σε IT tech support στην Αγγλία ? Εαν η απάντηση είναι ναι, τότε μπορείς και εδώ. Για να σε πάρουν σε μια τέτοια δουλειά στην Αγγλία, πρέπει εκτος απο 3-5 χρόνια προυηπηρεσία, να έχεις και αρκετά πτυχία. Εσύ τι πτυχία έχεις πάνω σε αυτό τον τομέα? Έψαξες να βρείς δουλειά στην Ελλάδα σε αυτό τον τομέα ή παραπλήσιο, και δεν βρήκες? Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω, τι κάνει τον κόσμο να πιστεύει οτι στο εξωτερικό τα πράγματα είναι 100 φορές καλύτερα. Όπου και να πας φίλε μου, τα πράγματα είναι παρόμοια με Ελλάδα! Είτε στην Αγγλία, είτε στην Γερμανία είτε στην Αμερική δεν θα βρείς απίστευτη διαφορά. Η γνώμη μου είναι να μην τα παρατάς, μην σηκωθείς να φυγεις. Παλι θα σου ανταπαντήσω......Καλύτερα , εαν έχει τα προσόντα , να πάει να δουλέψει 2-3 χρόνια στην Αγγλία.... Βέβαια , οι Αγγλοι είναι πιο σκληροί εργοδότες απο τους Έλληνες , όχι στις απολαβές , αλλά στις απαιτήσεις. Οι Αγγλοι είναι Άγγλοι , και θέλουνε επαγγελματίες με Ε. Δεν σηκώνουνε μαλακίες. Αυτό πρέπει να ξέρει , και φυσικά , όπως είπα παραπάνω , εαν ο μισθός του δεν είναι τουλάχιστον 24 Κ τον χρόνο , να μην το επιχειρήσει....Δεν αξίζει τον κόπο. Στελνω αδερφε. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει.
leonidas_fs Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Παλι θα σου ανταπαντήσω......Καλύτερα , εαν έχει τα προσόντα , να πάει να δουλέψει 2-3 χρόνια στην Αγγλία.... Βέβαια , οι Αγγλοι είναι πιο σκληροί εργοδότες απο τους Έλληνες , όχι στις απολαβές , αλλά στις απαιτήσεις. Οι Αγγλοι είναι Άγγλοι , και θέλουνε επαγγελματίες με Ε. Δεν σηκώνουνε μαλακίες. Αυτό πρέπει να ξέρει , και φυσικά , όπως είπα παραπάνω , εαν ο μισθός του δεν είναι τουλάχιστον 24 Κ τον χρόνο , να μην το επιχειρήσει....Δεν αξίζει τον κόπο. Στελνω αδερφε. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει. ( το +1 είναι απο μένα γιατί συμφωνώ απόλυτα!) Οπότε φίλε topic starter μην νομίζεις οτι θα πας, θα δουλεύεις όπως δούλευες Ελλάδα και θα παίρνεις εναν παχουλό μισθό. 1+1=2. Τέλος
headbanger Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 δεν έχω ουτοπικές ιδέες ούτε ζω σε άλλο πλανήτη. πήγε το τόπικ οφ αλλά νομίζεις ότι όλοι όσοι γκρινιάζουν δεν κάνουν τπτ να γίνουν καλύτεροι; Προσωπικά εργάζομαι σαν καθηγητής αυτό τον καιρό(με τέτοια ανεργια μετά τον στρατό είπα και ευχαριστώ τον θεό!) . Αν και έχω περάσει από πολλές δουλειές ως τώρα Multirama, OTE, στήσιμο σε νετ καφέ, νόμιμα ή παράνομα. οι γνώσεις μου είνια αρκετές και με καλύπτουν στους στόχους μου. το θέμα είναι με όλους όσους και καλά "που πάτε έξω θα τα βρείτε σκούρα και δεν ξέρετε τίποτα". φαντάζομαι ότι όλοι μένετε χωρίς τους δικούς σας; αμφιβάλω. ότι εργάζεστε σε ιδιωτικό τομέα χωρίς ΤΡΕΛΗ οικονομική στενότητα; ναι αν ο μπαμπάς έχει λεφτά. Γενικά ο παράγοντας οικογένεια και μένω στο πατρικό μου μέχρι τα 30+ δεν με καλύπτει και για αυτό ρώτησα μερικά πράγματα στο τόπικ, ΑΦΟΥ είχα κάποιες ενδιαφέρουσες απαντήσεις από το νησί, όχι στην τύχη (αν και Αγγλία δεν ήταν ο 1ος στόχος μου εξαρχής). Αν βαρέθηκες να ακούς γκρίνια;;; θα συμφωνήσω. Αλλά ξοδέψετ 10 δευτερόλεπτα, εκανα συγκεκριμένες ερωτήσεις. Ευχαριστώ για τις συγκεκριμένες απαντήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.