jampa Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Γεια σας, Από τις 21 Ιουλίου έχω ένα τρομερό πρόβλημα με τον λογαριασμό μου στο App Store & iTunes Store... Είχα μια VISA κάρτα της Eurobank που έκανα τις συναλλαγές μου στο internet, επίσης την είχα δηλωμένη και στο Apple ID και αγόραζα εφαρμογές OK. Η κάρτα αυτή έληξε και πήγα έβγαλα μια καινούργια. Πήγα το πρωί στις 21 του μηνός και κατέθεσα 27 ευρώ (2 είναι η αρχική φόρτιση) και έτσι μέσα στον λογαριασμό μου είχα καθαρά 25 ευρώ για να πάρω το IOSX Lion που μόλις βγήκε.... Για κακή μου τύχη με το που πάω να το αγοράσω μου βγάζει το μήνυμα "Your payment method was declined" και με πηγαίνει στα στοιχεία τις κάρτας μου που έχω δώσει και λέει "Your payment card was declined. Please provide valid payment card information and click Done to continue using the store". Από εκεί και πέρα έψαξα σε διάφορα forums άλλαξα τα στοιχεία, τα ξαναέγραψα πάνω από 20 φορές, έβαλα και την επιλογή "None" αλλά πάλι μου βγάζει το μήνυμα για την κάρτα μου.. Ήρθα σε επαφή με το support του appstore και μου δώσαν κάποιες πληροφορίες ώστε να ελέγξω τα στοιχεία μου που τα έχω ελέγξει χιλιάδες φορές... Το κουφό της υπόθεσης είναι ότι πήρα και στην Eurobank για να ρωτήσω μήπως φταίει η κάρτα και μου λένε ότι δεν μπορεί να γίνει η αγορά των 23.99 επειδή δεν φτάνουν τα λεφτά. Μέσα μου λέει ο υπάλληλος ότι έχει 2 ευρώ και ότι από εχθές δηλαδή στις 21 του μηνός μέχρι και σήμερα 22 Ιουλίου έχουν δεσμευτεί 1.98 ευρώ επί 10 φορές από την apple (δηλαδή όσες φορές πατούσα "buy" το Lion ενώ με απέρριπτε την καρτά την δέσμευε και από 1.98 ευρώ.. Πράγμα πολύ παράξενο γιατί δεν κάνει τόσο το Lion... Τα λεφτά δεν έχουν τραβηχτεί απλά έχουν δέσμευτεί.. για να αποδεσμευτούν πρέπει ή να τα αποδευσμέυσει η apple (το κατάστημα γενικός) ή να περάσουν γύρω στις 10 μέρες να αποδεσμευτούν από μόνα τους.. Έχω ξενερώσει εντελώς... που δεν μπορώ να πάρω το Lion αλλά και επειδή έχει μπλοκαρει ο λογαριασμός μου και ακόμα στην επιλογή None λέει ότι η κάρτα απορρίφθηκε... Έχει κανείς καμία λύση? Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hik Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Να υποθέσω ότι έχεις χρεωστική; Γιατί αναφέρεσαι σε VISΑ και ότι έκανες κατάθεση. Σε πιστωτικές δεν κάνεις κατάθεση αλλά πληρωμή. Έτσι όπως το αναφέρεις λογικά έγινε το εξής. Όταν αλλάζεις κάρτα και βάζεις καινούργια η Apple κάνει τη πρώτη φορά ένα check ότι είναι valid η κάρτα και ότι έχει υπόλοιπο. Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος να γίνει αυτό το check είναι να σου δεσμεύσει προσωρινά ένα μικρό ποσό. Εξ' αυτού προκύπτει λογικά και η δέσμευση των €1.98. Ταυτόχρονα όμως εσύ ήθελες να κάνεις μια αγορά €23.99, όταν υπήρχαν διαθέσιμα πραγματικά €23.02 (€25 - €1.98). Οπότε κάθε φορά έτρωγες άκυρο. Για τις πολλαπλές δεσμεύσεις παίζει να έπεσες σε κάποιο "bug" όπου αν δεν ολοκληρωθεί όλη η συναλλαγή ενώ έχει γίνει δεύσμεση δεν καταχωρείται η καινούργια έγκυρη κάρτα. Άρα πιθανή λύση... βάλε €1 ακόμα και περιμένε να ξεδεσμευτούν τα υπόλοιπα ή βάλε κάνα €20 ακόμα και αγοράσε τώρα το lion Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jampa Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ φίλε μου που μου έριξες τα φώτα σου... Ναι η κάρτα είναι χρεωστική και μάλλον αυτό που είπες ακριβώς θα έγινε... Από την μια πάλι καλά που δεν τα έβαλα τα Lion γιατί βλέπω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα προγράμματα τις Adobe που χρησιμοποιώ.. οπότε θα περιμένω λίγο... Να είσαι καλά πάντως.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FotiGy Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Και μένα μου κάνει κάτι χαζά τώρα τελευταία η Apple με το payment method του account μου. Έχω μια prepaid της Εurobank και την είχα δηλώσει στο iTunes λογαριασμό μου πριν μισό χρόνο κάνοντας αγορές κανονικά. Μια μέρα ξαφνικά πάω να κάνω κάτι updates από το appstore και μου βγάζει το ίδιο μήνυμα με σένα. Επείδη έχω λογαριασμό e-banking ( προτείνω να κάνεις και εσύ έναν ) έβλεπα πως κάθε φορά που αγόραζα κάτι περνούσαν 3-4 μέρες μέχρι να φύγουν τα λεφτά από την κάρτα, έτσι υπέθεσα πως φταίει αυτό. Υπάρχουν άλλα άτομα που έχουν δηλωμένη prepaid της Eurobank σε iTunes λογαριασμό και να λειτουργεί ακόμα; Μια προσωρινή λύση είναι να κάνεις λογαριασμό στο Click and Buy ( έτσι νομίζω λέγεται ) και να το δηλώσεις ως payment method στον λογαριασμό σου. Σε μένα δούλεψε κοντά στον 1 μήνα, μετά πάλι τα ίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.