Προς το περιεχόμενο

Εξαφάνιση σκληρού από τα windows

vocals_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, problem is:

Καθόταν ο αδερφός στο pc, το παρατάει και αυτό μπαίνει σε αναμονή. Πάει μετά από κανένα 2ωρο και δεν έδινε ρεύμα(δεν έχει μεσολαβήσει διακοπή ρεύματος). Γυρνάω από φροντιστήριο, ανοίγω διακόπτη βγάζω καλώδιο τροφοδοσίας, ξαναβάζω το καλώδιο, κλείνω διακόπτη, κι ανοίγω τον υπολογιστή. Τότε λοιπόν βγάζει αυτό:

IMG_0498.jpg

Ύστερα από αυτό ή έκανε επανεκκίνηση ο υπολογιστής, ή έκλεισε και τον ανοίξαμε ξανά, δε θυμάμαι ακριβώς. Πριν πει το starting winodws βγάζει μια μπλε οθόνη(όχι bsod μάλλον) που στο τέλος έλεγε windows restarting in: και είχε ένα countdown 100sec(δε μπορώ να βρω και screenshot στο διαδίκτυο να τη δείτε, λογικά θα ξέρετε όμως :ρ). Κάνω επανεκκίνηση, μπαίνει τότε κανονικά στα windows αλλά πια δεν αναγνωρίζει έναν απ'τους 2 σκληρούς. Να και 2 screenshot, πιστεύω χρήσιμα.

27432615.jpg

83558829.jpg

Στη 2η εικόνα βλέπετε μάλιστα ότι τον αναφέρει ως σκληρό 340gb και όχι 596gb. Στο bios τον βλέπει πάντως.

Από τότε έχω κάνει έλεγχο σφαλμάτων και ανασυγκρότηση στον C(εκεί είναι εγκατεστημένα τα windows), ενώ έχω αλλάξει και θύρα sata τον προβληματικό σκληρό αλλά τίποτα. Σημείωση: Όταν του άλλαξα θύρα και άνοιξα το pc, στον "Υπολογιστή μου" ο σκληρός αυτός σε κάποια φάση εξαφανίστηκε και ξαναεμφανίστηκε διά μαγείας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Windows 7 έχω, και οι σκληροί είναι δύο 640gb wd caviar blue(WD6400AAKS), με τον έναν να είναι χωρισμένος σε partitions(τα windows είναι σε ένα από αυτά), ενώ ο άλλος που εξαφανίστηκε(ο E) είναι απείραχτος.

Είναι κρίμα γιατί αυτές τις μέρες θα έκανα φορμάτ(κρατώντας backup) και στους δύο σκληρούς, αφού άμα δείτε είναι φουλ γεμάτοι, και τώρα απ'το πουθενά έχασα γύρω στα 600gb αρχείων. Το θέμα είναι λοιπόν πρώτον να ανακτήσω τα αρχεία αν γίνεται, ή αλλιώς να ξαναλειτουργήσει σωστά ο σκληρός τουλάχιστον.

Δημοσ.

...αναρωτιέμαι για το σκεπτικό αυτού που έβαλε το +1......

Τεσπα. Ερώτηση 1η : Υπάρχει κατ' αρχάς (ή εάν μπορεί να βρεθεί) άλλος σκληρός διαθέσιμος για να συνδεθεί με το πισί (εσωτερικός ή εξωτερικός δεν έχει σημασία) για να δεχτεί τα 600-τόσα GB, για να ακολουθήσεις την οδό της προσπάθειας ανάκτησης αρχείων με κάποιο σχετικό πρόγραμμα;

Απαντάς και βλέπουμε.

* ...αν επίσης υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης του Ε: σε άλλο πισί, δοκίμασέ την να δεις πως φαίνεται στον εκεί "Υπολογιστή Μου", παρακάμπτοντας ως πρώτη επιλογή την περίπτωση ανάκτησης αρχείων (η αλήθεια είναι ότι βρωμάει κάπου "κακή σύνδεση" - ή καλωδίου δεδομένων, ή βύσματος τροφοδοσίας, και ο γρηγορότερος τρόπος για αποσαφήνιση θα ήταν η δοκιμή του σκληρού σε άλλο μηχάνημα).

** ...κατά πάσα πιθανότητα τα δεδομένα είναι στη θέση τους ΚΑΙ ανακτήσιμα (=δεν έχει καμμιά βαριά ζημιά ο δίσκος). Οπότε πάρε προκαταβολικά μια ανάσα, και ίδωμεν στην πράξη τί ακριβώς υφίσταται.

Δημοσ.

Φίου, ωραία. Θα πάω αύριο τον σκληρό στον κολλητό μου να δούμε τι θα γίνει στο δικό του πισί.. Οπότε αναμένουμε

Δημοσ.

Τελικά ούτε στο πισί του κολλητού μου τον αναγνωρίζει, τα ίδια με τον δικό μου υπολογιστή λέει. Οπότε τι κάνουμε;

Δημοσ.

Άμα ο κολλητός είναι αυτοκόλλητος και όχι πισωκολλητός (βαλ' τον να διαβάσει αυτό το ποστ για να τον πάρουμε στο φιλότιμο - αλλιώς περιμένεις να πάρεις τον νέο δίσκο), κι ΕΧΕΙ 600+ GB ελεύθερο χώρο (όχι απαραίτητα σε έναν μόνο δίσκο, αλλά συνολικά), ξαναβάλε τον δίσκο στο πισί του και τρέξε το Active File Recovery (δεν είναι φρη - αν δεν το βρεις, ξέρεις να σφυράς υποθέτω) σε Στρος Σκαν ΕΕΕ σε ΣΟΥΠΕΡ Σκαν μόουντ. Όταν τελειώσει (μπορεί να πάρει και ΜΕΡΕΣ, 1-2 δηλαδή, αν τυχόν έχει ζημιά ο δίσκος, αλλιώς 1-2 ώρες), σώσε τ' αποτελέσματα του σκαν κατ' αρχάς, απ' το μενού "File", φίλε Βώκαλζ, και μετά προχώρα στην ανάκτηση των όσων βρήκε (στον ελεύθερο χώρο του κολλητού).. Είσαι έξυπνο παιδί, θα βρεις τρόπο να το δουλέψεις, ενώ εγώ είμαι βαριεστημένο παιδί, και θα αναλύσω περισσότερα μόνο αν/όταν τυχόν τα βρεις μπαστούνια στην πορεία.

* ...να σου πω, πριν απ' ολ' αυτά -αν και κάτι μου λέει ότι δεν θα βγει τίποτα- δοκίμασε το Test Disk, οδηγό χρήσης του οποίου θα βρεις στο στίκι "Τα έχασα όλα;" εδώ στις Μονάδες Αποθήκευσης, και στη σελίδα 4 του εν λόγω θρεντ, από την ΝΒestgirl. Αν σου κάτσει, δε θες ούτε άλλο δίσκο (ίσως), ούτε θα ενοχλείς τον κολλητό (δοκίμασέ το στο δικό σου εργαλείο), μια και δε θα κάνεις ανάκτηση αρχείων, αλλά του partition ως έχει (είχε). Για give it a try πρώτο...

Δημοσ.

Ωραίος θενκς.

Δοκίμασα το test disk, και στο τέλος του analyse μου 'πε no partition found or selected for recovery. Έκανα deeper search και μου έγραψε πάλι το ίδιο..

Κάνω τώρα ένα search με το file scavenger, και όταν πάρω εξ.σκληρό(γιατί δεν έχει ούτε ο κολλητός ούτε κανένας άλλος περισσευούμενο χώρο) βλέπουμε.

Ευχαριστώ για όλα :)

Δημοσ.

Τπτ. Κηπ τράιινγκ εντ χόουπς απ, καθώς διαισθάνομαι ότι ο δίσκος δε σ' έχει προδώσει τόσο άσχημα - και με τη διαδικασία της ανάκτησης θα βρεις τα εξαφανισμένα αρχεία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...