Προς το περιεχόμενο

Σπασμένη θύρα usb σκληρού δίσκου

costas90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (seagate 3.5') και μου έσπασε η θύρα usb. Ανεβάζω φωτογραφίες. Επίσης δεν ανάβει το λαμπάκι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κολλήσει η θύρα;

post-223125-0-06544100-1311517551_thumb.jpg

post-223125-0-09413000-1311517557_thumb.jpg

post-223125-0-99890700-1311517565_thumb.jpg

Δημοσ.

Μιας και αν ήξερες από κολλητήρι ήδη θα το είχες δοκιμάσει σου προτείνω να το πας σε κάποιον ηλεκτρονικό να σου πει αν γίνεται (η κόλληση,γιατί ακόμα και να το κολλήσει μπορεί να μην φτιαχτεί το πρόβλημα)

Δημοσ.

H θύρα κολλάει εύκολα, άμα ξέρεις πάρε ένα μικρό κολλητήρι αλλιώς πήγαινέ το σε κανένα γνωστό σου που ξέρει απο αυτά ή το πας σε ηλεκτρονικό να σου το κολλήσει.

Το λαμπάκι που λες άναβε με το που τον έβαζες στο ρεύμα ή έπρεπε να μπει και το usb στον υπολογιστή;

Υ.Γ Way too slow :P Ότι λέει ο ELF :P

Δημοσ.

Έχω κολλητήρι αλλά δεν ξέρω που ακριβώς θα πρέπει να βάλω το σύρμα... Το λαμπάκι δεν θυμάμαι πότε άναβε.

Δημοσ.

Τί εννοείς δεν ξέρεις που να βάλεις το "σύρμα" (=να υποθέσω εννοείς το καλάι)...; Αν βέβαια δεν έχεις ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το κολλητήρι που έχεις, κι αν δε σε χαλά το να χαλάσεις 10 περίπου € που θα σου πάρει ένας τεχνικός τηλεοράσεων/ηληκτρονικών υπολογιστών για να κάνει τις κολλήσεις (1-2 λεπτά δουλειά είναι γι' αυτόν, κι αν ζητήσει περισσότερα χεσ' τον και πάνε σε άλλον - αλλά ΠΡΩΤΑ να ρωτήσεις πόσο θέλει).

Αν πάλι το πονάς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το 10ευρο, δοκιμάζεις μόνος σου, απιθώνοντας πρώτα τον USB κονέκτορα που έχει αποκολληθεί, ακριβώς στο σημείο που πριν ήταν κολλημένος, και προσεκτικά (αν έχεις Πάρκινσον, ξέχνα το) ακούμπα πρώτα το "σύρμα" του καλάι πάνω από το κάθε ποδαράκι του κονέκτορα, και από δίπλα με τη μύτη του κολλητηριού (το οποίο καλύτερα να μην είναι άνω των 30-40 Watt γιατί ενδέχεται βγάζοντας πολλή θερμότητα να σου κάνει καμμιά ζημιά στην πλακέτα, αν δεν είσαι πολύ προσεκτικός - να αποκολλήσει τις χαλκοδιαδρομές της πλακέτας στο εν λόγω σημείο) ταυτόχρονα να λυώνεις και το καλάι που υπάρχει στα ποδαράκια του κονέκτορα, και το καινούριο του "σύρματος", ούτως ώστε να γίνουν ένα σώμα. Αν έχεις κανένα χαλασμένο ραδιόφωνο κτλ κτλ, κάνε πρακτική πάνω σε επαφές καλάι πάνω στην πλακέτα του, για να πάρεις το...κολάι του καλάι πρώτα.

Δημοσ.

Για να μην χαλάσω την πλακέτα είπα πριν δοκιμάσω νσ το κολλήσω με το κολλητήρι να το στερεώσω πάνω στην πλακέτα. Δυστυχώς δεν λειτουργεί. Υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει η πλακέτα; Αν ναι πως μπορώ να το διαπιστώσω;

Δημοσ.

...να το "στρερεώσεις"; (Με τί; ) Κατά πάσα πιθανότητα δεν γίνεται επαφή, όταν είναι "απλώς στερεωμένο". Θέλει να ξαναγίνουν οι κολλήσεις με καλάι (δε νομίζω να έχει πρόβλημα η πλακέτα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...