Προς το περιεχόμενο

Από Pentium Dual T2330 1.6 GHz Σε C2D T7100 1.8 GHz;

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο laptop της υπογραφής μου έχω τον Intel Pentium Dual T2330 στα 1,6GHz. Βρήκα έναν Intel C2D T7100 στα 1,8GHz σε αρκετά καλή τιμή, οπότε και λέω να τον αντικαταστήσω. Λέτε αξίζει σαν κίνηση ή δεν έχουν τόσες πολλές διαφορές;

Από τον επεξεργαστή μου πάντως είμαι αρκετά απογοητευμένος, οπότε κάτι παραπάνω θα το ήθελα...

Δημοσ.

Σαν απόλυτα specs θα έχεις διαφορά (στην πράξη μάλλον δε θα δεις μεγάλη διαφορά) αλλά νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντικαταστήσεις επεξεργαστή σε laptop. Στη θέση σου, αν το αποφάσιζα, θα φρόντιζα να βάλω τον ισχυρότερο δυνατό που υπάρχει (για το συγκεκριμένο μοντέλο ο T9300 σύμφωνα με το service manual. Τέτοιες δουλειές γίνονται μόνο μία φορά (λόγω δυσκολίας).

Δημοσ.

Το laptop μου έχει εξαιρετικά προσβάσιμο εσωτερικό, είμαι από τους τυχερούς. Η CPU αλλάζει πάρα πολύ εύκολα. ^_^

Οπότε η πρότασή σου είναι να τον αφήσω αυτόν και να ψάξω κάτι πολύ ισχυρότερο... μάλιστα. Το σκέφτομαι και αυτό αν και φοβάμαι το κόστος. Τον T7100 τον βρήκα 20€, τον T9300 ποιος ξέρει πόσο...

Δημοσ.

Ο t2330 έχει fsb 533Mhz, κ αν δεν κάνω λάθος (από το παραπάνω manual) μπορείς να βάλεις cpu με fsb μέχρι 667Mhz. Οπότε κοίτα πρώτα για τέτοιες cpu.

Συνήθως πάντως τα λάπτοπ δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά στο εσωτερικό τους πολύ μεγαλύτερες παραγωγές θερμότητας από αυτή που παράγουν οι μανίσιες cpu - gpu. Οπότε αν κάνεις ένα μεγάλο βήμα με την αλλαγή (πχ από 1.6Ghz σε 2.5Ghz) μπορεί να έχεις μεγάλες θερμοκρασίες στο εσωτερικό, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δημοσ.

Απ' ότι βλέπω στη σελίδα της Intel, το μέγιστο TDP των mobile CPUs της είναι τα 35W -- και τόσο έχει και ο δικός μου. Οπότε χειρότερα δε νομίζω να γίνει σε καμία περίπτωση.

Δημοσ.

Επειδη στο λαπτοπ εχω τον 7200 να εισαι ετοιμος για σημαντικη αυξηση της

θερμοκρασιας

Επισης τσεκαρε αν ειναι "καλο" το συστημα ψυξης cpu+gpu στο λαπτοπ

(γιατι αν ειναι συνδεδεμενα οπως πχ στο δικο μου θα ειναι κλαφτα

Χαραλαμπε κλεινει με ψυκτρα και ανοιχτο απο κατω λογο θερμοκρασιας σε χρονο dt ακομα και battlefield 1942 να παιζεις

Και εννοείται οτι ειναι πεντακαθαρο και με αλλγμενη θερμοαγωγιμη

Τα περισσοτερα λαπτοπια ειναι οι παθητικες \cpu+gpu ενωμενες πραγμα που δεν βοηθαει καθολου γιατι

το υποτυπωδες φουρφουρι δεν λειτουργει ανεξαρτητα των θερμοκρασιων μπορει πχ η καρτα γραφικων να

ζοριζεται και αν δεν εχει ανεβασει την απαιτουμενη θερμ ο επεξ να λειτουργει χαμηλα

με αποτελεσμα να βραζει

Αυτο που σκεφτομουνα ηταν να τον αλλαζα με μικροτερο επεξ και λιγοτερο ενεργοβορο

γιατι η φορητοτητα ειναι γελια ακομα και με low profile στον επεξ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...