Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οχι, καμμενος δεν ειμαι (φτου φτου!), απλα προσεχω για να εχω. επισης...ποιος σου ειπε οτι στο σπιτι βρισκονται ρεμπελα και διασπαρτα; η οτι το σπιτι ειναι απροστατευτο; ;)

και πολύ καλά κάνεις (φτου φτου φτού κι απο μένα :-)), δε συμφωνώ να τα αφήνουμε όλα στην τύχη, απλά έχε υπόψιν σου οτι πάντα χρειάζεται και ο παράγοντας τύχη για να επιτύχεις ή αντίστοιχα να αποφύγεις κάτι. Μακάρι να ήταν αλλιώς. Τότε όλοι όσοι σκίζονται στη δουλειά θα ήταν ζάμπλουτοι. ;)

Αν το σπίτι σου είναι τόσο προστατευμένο τότε πάω πάσο. Πάντως και οι τράπεζες προστατευμένες είναι, παρόλα αυτά ληστείες γίνονται καθημερινά. Είναι να μη σε σταμπάρουν. Αν το κάνουν, δύσκολο να το αποφύγεις νομίζω.

Δημοσ.

και πολύ καλά κάνεις (φτου φτου φτού κι απο μένα :-)), δε συμφωνώ να τα αφήνουμε όλα στην τύχη, απλά έχε υπόψιν σου οτι πάντα χρειάζεται και ο παράγοντας τύχη για να επιτύχεις ή αντίστοιχα να αποφύγεις κάτι. Μακάρι να ήταν αλλιώς. Τότε όλοι όσοι σκίζονται στη δουλειά θα ήταν ζάμπλουτοι. ;)

Αν το σπίτι σου είναι τόσο προστατευμένο τότε πάω πάσο. Πάντως και οι τράπεζες προστατευμένες είναι, παρόλα αυτά ληστείες γίνονται καθημερινά. Είναι να μη σε σταμπάρουν. Αν το κάνουν, δύσκολο να το αποφύγεις νομίζω.

Ειναι σωστο αυτο που λες , ειναι να μην σε σταμπαρουν.

Αλλα ειναι και να μην τους προκαλουμε.

Εχω γνωστο που ειχε την κακη συνηθεια , να ακουμπαει το φορητο του , σε καποια θεση στο αμαξι του μεσα , και να το αφηνει εκει.Του ειχα πει χιλιαδες φορες να μην το αφηνει , χτυπαει στο ματι .Αυτος εκει.Σιγα ελεγε μην μου ανοιξουν το αμαξι , εξωτερικα φαινεται ελεεινο , θα πανε σε αλλο.

Και ομως του το ανοιξανε και μια και δυο φορες.Φορητο , ραδιοσιντι , τα χαιρετησαμε ολα στο καλο.Περαν του οτι αλλαζαμε και τζαμι καθε φορα,γιατι του το σπαζανε.

Περαν αυτου εγω προτιμω να εχω ενα τσαντακι με ολα τα εγγραφα μαζι . Ναι αν μου το κλεψουν τα χανω ολα μαζι.Αλλα απο το να τα εχω σκορπια δεξια και αριστερα , προτιμω να τα εχω σε ενα σημειο (τσαντακι) και αυτο υπο την επιβλεψη μου .

Τωρα αν μπουν σπιτι και αντι για την τιβι / φορητο / πισι / κλπ ηλεκτρονικες συσκευες παρουν το τσαντακι...εε ενταξει..θαναι θεοι οι κλεφτες :)

Παντως σε καμμια περιπτωση δεν θα προτιμησω να αφησω τα εγγραφα στο αυτοκινητο :)

Δημοσ.

Ειναι σωστο αυτο που λες , ειναι να μην σε σταμπαρουν.

Αλλα ειναι και να μην τους προκαλουμε.

Εχω γνωστο που ειχε την κακη συνηθεια , να ακουμπαει το φορητο του , σε καποια θεση στο αμαξι του μεσα , και να το αφηνει εκει.Του ειχα πει χιλιαδες φορες να μην το αφηνει , χτυπαει στο ματι .Αυτος εκει.Σιγα ελεγε μην μου ανοιξουν το αμαξι , εξωτερικα φαινεται ελεεινο , θα πανε σε αλλο.

Και ομως του το ανοιξανε και μια και δυο φορες.Φορητο , ραδιοσιντι , τα χαιρετησαμε ολα στο καλο.Περαν του οτι αλλαζαμε και τζαμι καθε φορα,γιατι του το σπαζανε.

συμφωνώ, γι αυτό είπα οτι δεν πρέπει να τα αφήνουμε όλα στην τύχη. Ο γνωστός σου μάλλον προκαλούσε την τύχη του κάνοντας το εσκεμμένα και όχι απλά απο αμέλεια (για το κινητό του μιλάω). Η υπερβολή είναι που θεωρώ άκυρη.

Περαν αυτου εγω προτιμω να εχω ενα τσαντακι με ολα τα εγγραφα μαζι . Ναι αν μου το κλεψουν τα χανω ολα μαζι.Αλλα απο το να τα εχω σκορπια δεξια και αριστερα , προτιμω να τα εχω σε ενα σημειο (τσαντακι) και αυτο υπο την επιβλεψη μου.

πόσο χαλαρός μπορεί να είναι κάποιος που πάει για καφέ/ποτό/άλλο και είναι αναγκασμένος να έχει αγκαλιά το τσαντάκι με όλα τα έγγραφα του? άσε που για μένα είναι ακριβώς το ίδιο. αν σταμπάρουν το σπιτι σου, το αυτοκινητο σου, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να σταμπάρουν κι εσένα και το τσαντάκι σου ;)

Παντως σε καμμια περιπτωση δεν θα προτιμησω να αφησω τα εγγραφα στο αυτοκινητο :)

το δίπλωμα πάντως και την ταυτότητα κι εγώ τα έχω στο πορτοφόλι μου. αυτό δε σημαίνει βέβαια οτι είναι περισσότερο ή λιγότερο ασφαλή...

και για να κάνουμε και λίγο πλάκα, αν σου κλέψουν το αυτοκίνητο, τι να την κάνεις την άδεια κυκλοφορίας του? :P

Δημοσ.

πόσο χαλαρός μπορεί να είναι κάποιος που πάει για καφέ/ποτό/άλλο και είναι αναγκασμένος να έχει αγκαλιά το τσαντάκι με όλα τα έγγραφα του? άσε που για μένα είναι ακριβώς το ίδιο. αν σταμπάρουν το σπιτι σου, το αυτοκινητο σου, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να σταμπάρουν κι εσένα και το τσαντάκι σου ;)

εχω δει πολλους που οταν πανε για καφε..αρχιζοιυν και ακουμπανε στο τραπεζι...

1.γυαλια ηλιου

2.τσιγαρα +αναπτηρα

3.κινητο

4.κλειδια

5.κομπολογια

6.πορτοφολια

και η λιστα συνεχιζει

αν μπορει καποιος και επιβλεπει οοολα αυτα , ενα τσαντακι παραπανω δεν νομιζω να ειναι το θεμα. :)

εγω οταν παω καπου εξω π.χ. καφετερια , βαζω το τσαντακι μου σε μια καρεκλα αδεια που την εχω μπροστα μου , φατσα καρτα. Ή το κρεμαω στην καρεκλα που καθομαι , ή το ακουμπαω στο τραπεζι αν εχει χωρο.

Ειναι στο οπτικο μου πεδιο δηλ.Αν καποιος το αρπαξει , ελπιζω να ειναι βαμπιρ και να εξαφανιστει οπως στο true blood :) αλλιως δεν παιζει να μην τον προλαβω :)

Τοσα χρονια παντως δεν μου το χει κλεψει / χασει ποτε.Ειναι και ποσο βαρυτητα δινει καποιος στα πραγματα του.Εχω δει ανθρωπους τοσο ανοργανωτους γενικοτερα , που χανουν πραγματα μεσα στο σπιτι και εξω απο το σπιτι , ετσι για την πλακα τους.Αυτοι εχουν και περισσοτερες πιθανοτητες να τους κλεψουν...

και για να κάνουμε και λίγο πλάκα, αν σου κλέψουν το αυτοκίνητο, τι να την κάνεις την άδεια κυκλοφορίας του? :P

περα απο την πλακα , γιατι να το κυκλοφορει νομιμα ο κλεφτης ?:)

Δημοσ.

εχω δει πολλους που οταν πανε για καφε..αρχιζοιυν και ακουμπανε στο τραπεζι...

1.γυαλια ηλιου

2.τσιγαρα +αναπτηρα

3.κινητο

4.κλειδια

5.κομπολογια

6.πορτοφολια

και η λιστα συνεχιζει

αν μπορει καποιος και επιβλεπει οοολα αυτα , ενα τσαντακι παραπανω δεν νομιζω να ειναι το θεμα. :)

αυτό θα πει διασκέδαση και ανεμελιά! ..επίσης απαντά στο ερώτημα γιατί δε φλερτάρει ο κόσμος πια όταν βγαίνει να "διασκεδάσει". :P

-..ρε φίλε...αυτή σε κοιτάει..!

-..sorry φίλε, κοιτάω το τσαντάκι μου τώρα..

χαχαχα :P :-)

περα απο την πλακα , γιατι να το κυκλοφορει νομιμα ο κλεφτης ?:)

έλα ντε? εκτός αν σου χει κλέψει ταυτότητα, δίπλωμα, τα αγαπημένο σου tshirt, έχει κάνει και μια πλαστική στη φάτσα για να σου μοιάζει αν τον σταματήσουν για έλεγχο. χαχαχα :P

άρα στη γενική ιδέα συμφωνούμε ;)

Δημοσ.

μια αλλη ερωτηση που εθεσα και πιο πανω ειναι...γιατι να μπορει να το πουλησει-μεταβιβασει ευκολα ο κλεφτης; με κανα λαδωμα και την αδεια στο χερι...ουυυ..πανευκολα γινεται! χωρις την αδεια ομως; χλωμο!

Δημοσ.

έλα ντε? εκτός αν σου χει κλέψει ταυτότητα, δίπλωμα, τα αγαπημένο σου tshirt, έχει κάνει και μια πλαστική στη φάτσα για να σου μοιάζει αν τον σταματήσουν για έλεγχο. χαχαχα :P

άρα στη γενική ιδέα συμφωνούμε ;)

ναι ναι ο τροχονομος καθεται και διασταυρωνει τα στοιχεια των εγγραφων.....και ΠΟΤΕ λεμε :)

μια δυο φορες που με εχουν σταματησει για τυπικο ελεγχο ,,,,αδεια ?οριστε...ασφαλεια ?οριστε...(τσεκαρει ημερομηνια ληξης)....και σπανια ζηταει και κανα διπλωμα....οριστε και αυτο..και αντε γεια σας..

ποτε δεν καθισε να δει τι ονομα λεει το ενα..τι ονομα λεει το αλλο κλπ κλπ...

anyway...το θεμα μας ειναι τα γαμησιατικα που χρειαζονται για να ξαναβγαλεις τα εγγραφα που χανεις/σου κλεβουν.Ειναι οντως μαλακια αλλα ετσι λειτουργει το ελληνικο κρατος ...προσεχουμε για να εχουμε λοιπον..δεν ειναι δα τοσο δυσκολο.

Δημοσ.

πάντως απο έγκυρες πηγές γνωρίζω οτι αυτή τη στιγμή αν πάς να βγάλεις νέα άδεια κυκλοφορίας, σου δίνουν απλώς ένα Α4 με τα στοιχεία, λεπτό σαν αυτό που τυπώνουν τα λογιστικά βιβλία. Κι αυτό γιατί λεφτα στο κράτος ΔΕΝ υπάρχουν ούτε για αγορά του γνωστού χαρτιού που εκτύπωναν τις άδειες μέχρι τώρα. Οπότε μην απορείτε για τον λόγο, μην τα ξαναλέμε. Προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα με οτι αρπάξουν. Προφανώς δεν είναι και δίκαιο. Αλλά τι είναι δίκαιο στη χώρα μας?

και προσοχή και τύχη χρειάζεται. και τα δυο μαζί δουλεύουν, όπου κι αν τα έχεις τα παλίοχαρτα ;)

μια αλλη ερωτηση που εθεσα και πιο πανω ειναι...γιατι να μπορει να το πουλησει-μεταβιβασει ευκολα ο κλεφτης; με κανα λαδωμα και την αδεια στο χερι...ουυυ..πανευκολα γινεται! χωρις την αδεια ομως; χλωμο!

για το κλεμμένο αυτοκίνητο μιλάς? αμφιβάλω αν γίνεται. όταν ο άλλος δηλώσει οτι του το χουν κλέψει, είναι δυνατόν ο κλέφτης να πάει σε υπηρεσία και να το μεταβιβάσει? δε γίνονται αυτά ρε παιδιά, είπαμε... δεν είμαστε και τόσο χάλια.Το πολύ να το κάνει ανταλλακτικά και να το δώσει κομματάκι κομματάκι. οπότε και πάλι η άδεια άχρηστη του είναι.

Δημοσ.

Nαι ισχυει αυτο που λεει η Χιουμορ, σου δινουν ενα ασπρο Α4 επειδη το κρατος δεν εχει λεφτα και σου λενε απο το 2012 θα σε ειδοποιησουμε (εκει γελαμε) να ερθετε να παρετε το κανονικο . Το χαρτι παντως λεει με καθε επισημοτητα οτι επεχει θεση αδειας κυκλοφοριας μπλα μπλα συμφωνα με το αρθρο ταδε καθετος δεινα οποτε ειναι σιγουρα..επισημο :P Το ξερω λογω αγορας αυτοκινητου .

Eπισης να πω οτι δεν αφηνεις την αδεια μεσα, γιατι τι , θα το παρει ο κλεφτης ολο το αμαξι και θα ναι νομιμος μετα :P ??? ή θα παει να κανει καμια ληστεια ή γενικα το οτιδηποτε και εσυ θα σαι εκτεθειμενος ??? :P ενω ετσι πας με την αδεια και λες μου το κλεψανε και οτι και να γινει εχεις την αδεια εσυ οποτε αν γινει κατι εισαι αθωος εχεις και αλλοθι :P Αν και πιστευω πως δε πρεπει να αφηνουμε το οτιδηποτε στο αμαξι ... ουτε καν στο ντουλαπακι ... Παλιοτερα σε ενα παλιο μας αμαξι, ο πατερας μου ειχε τη συνηθεια να αφηνει τη προσοψη του ραδιοκασετοφωνου (ναι για τοσο παλια μιλαμε) στο ντουλαπακι. Ε οι κλεφτες παραβιασανε κλειδαρια συνοδηγου , μπηκανε, πηραν το "Σωμα" ψαχουλεψανε λιγο και πηρανε και τη προσοψη απ το ντουλαπακι που κλειδωνε κιολας (ενα ψευτοκλειδωμα ) με το κλειδι της μιζας ( nissan sunny by teocar[θεοχαράκης] λεμε :P ) το αστειο ειναι οτι αφησανε το κουτι που ειχε μεσα τη προσοψη, χαχαχααχ...

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Εγω πάλι το έχασα (Β ερασιτεχνικό) και πήγα στην ασφάλεια, δήλωσα απώλεια.

Μετά απο 3-4 ημέρες, το βρήκα σε ένα παλιοπαντέλονο που είχα για πρόχειρο, όταν κάνω δουλειές.

Δεν μου το έκλεψε κανένας.Πάω στην ασφάλεια, τους λέω το-και το, και μου λένε:

αα δε γινεται τίποτα τωρα. το σήμα έχει φύγει στα κεντρικά.

"Και τωρα; τι γινεται;"

"τωρα θα βγάλεις άλλο " Πάω στο γραφείο της σχολής οδηγών, και μου λέει η κυρία: "μα καλά πάς καλά; θα ξαναδώσεις άλλα τόσα ευρώ για να βγάλεις δίπλωμα; Εγω με συμφαίρει να τα πάρω, αλλα εσύ γιατί να τα δώσεις;Πανε πές τους οτι το έχεις."        Εκουφάθην!

Αργότερα, ρωτάω και στην Θεσσαλονίκη σε μιά σχολή οδηγών, και μου λέει τα ίδια ο τύπος: "Να το βγάλουμε ρε αδερφέ αλλα γιατί να μπείς σε τέτοιο λούκι; αφού το έχεις το δίπλωμα."

Ρωτάω και στην Αριστοτέλους στην ασφάλεια εκεί, και μου λένε: "θα βγάλεις καινούριο!"

Που πάω ρε παιδιά για να βγάλω άλλο; σε ποιά υπηρεσία στην Θεσσαλονίκη;

Δεν έχω ιδέα. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει περρισσότερα ας μου απαντήσει.

Δημοσ.

Μετά απο 3-4 ημέρες, το βρήκα σε ένα παλιοπαντέλονο που είχα για πρόχειρο, όταν κάνω δουλειές.

"Και τωρα; τι γινεται;"

"τωρα θα βγάλεις άλλο " Πάω στο γραφείο της σχολής οδηγών, και μου λέει η κυρία: "μα καλά πάς καλά; θα ξαναδώσεις άλλα τόσα ευρώ για να βγάλεις δίπλωμα; Εγω με συμφαίρει να τα πάρω, αλλα εσύ γιατί να τα δώσεις;Πανε πές τους οτι το έχεις."        Εκουφάθην!

Αργότερα, ρωτάω και στην Θεσσαλονίκη σε μιά σχολή οδηγών, και μου λέει τα ίδια ο τύπος: "Να το βγάλουμε ρε αδερφέ αλλα γιατί να μπείς σε τέτοιο λούκι; αφού το έχεις το δίπλωμα."

Ρωτάω και στην Αριστοτέλους στην ασφάλεια εκεί, και μου λένε: "θα βγάλεις καινούριο!"

post-198568-0-22677800-1394382221_thumb.png

δες εδώ και άλλα διαδικαστικά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

παντός είναι κρίμα τα λεφτά η όλη φάση!

Δημοσ.

"Και τωρα; τι γινεται;"

Τι πάει να πει δεν γίνεται τίποτα? Αν σου είχαν κλέψει το αυτοκίνητο/μοτό και το έβρισκες, θα σου έλεγαν να το πετάξεις και να πάρεις άλλο? Αν έχανες το παιδί σου? Όπως έστειλαν σήμα στα κεντρικά για την απώλεια, έτσι να στείλουν σήμα για την εύρεση.

Imho πως μπορείς να ενημερώσεις εγγράφως την ασφάλεια ότι βρέθηκε, κρατώντας ταυτόχρονα κάποιο αποδεικτικό για αυτή την ενημέρωση.

• 2 χρόνια αργότερα...
  • 3 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...