Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μηπως αυτο σε βοηθησει ??

http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=373&id=&tid=373

Ευχαριστώ.

Μα πόσο παράλογο είναι αυτό το κράτος πια. Δείτε τι θέλει επειδή έχασα ένα κωλόχαρτο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.  
  2. Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση (έντυπο Α8)
  3. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  4. Κατεχόμενη άδεια οδήγησης, η οποία πρέπει να είναι σε ισχύ
  5. Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου
  6. Απόδειξη Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας για καταβολή ποσού 30 ευρώ, την πρώτη φορά, και 60 ευρώ τη δεύτερη, τρίτη κλπ., στην περίπτωση απώλειας ή κλοπής της άδειας οδήγησης
  7. Αποδεικτικό Δημοσίου Ταμείου για την είσπραξη παγίου τέλους χαρτοσήμου και εισφορών υπέρ τρίτων, των 9,02 ευρώ
  8. Φωτοαντίγραφο ισχύουσας άδειας διαμονής ή παραμονής ή άλλου ισοδύναμου εγγράφου, αν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι έλληνας υπήκοος, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 185 ημέρες πριν την υποβολή της αίτησης ή 95 ημέρες αν ο ενδιαφερόμενος είναι υπήκοος κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή των κρατών Νορβηγίας, Ισλανδίας και Λιχτενστάιν, και να εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και την ημέρα παραλαβής της ελληνικής άδειας οδήγησης
  9. Επίσημο έγγραφο της κρατικής αρχής που εξέδωσε την ξένη άδεια οδήγησης, μαζί με μετάφρασή του, στο οποίο να περιέχονται όλα τα στοιχεία της άδειας και του κατόχου της και να βεβαιώνεται ότι η άδεια αυτή δεν κρατείται από οποιαδήποτε αρχή του κράτους που την εξέδωσε, λόγω οποιασδήποτε ποινής
  10. Μετάφραση της ξένης άδειας από το Υπουργείο Εξωτερικών ή από δικηγόρο
  11. Παράβολο 30 € από Εθνική Τράπεζα για την εκτύπωση
  12. Αίτηση εκτύπωσης άδειας οδήγησης (έντυπο)

Δηλαδή με το 5 σε τιμωρούν αν είσαι άτυχος και σε κλέβουν. Κάθε φορά που σε κλέβουν θα πληρώνεις περισσότερα.

Το 6 δεν το καταλαβαίνω αλλά έρχεται πανηγυρικά το 10 για να τα ισοπεδώσει όλα. Η εκτύπωση ενός κωλόχαρτου στοιχίζει 30 ευρώ.

Επίσης στο 11 σου λέει ότι πρέπει να κάνεις αίτηση για να γίνει η εκτύπωση.

Δηλαδή θα τους πας όλη την χαρτούρα και πρέπει να τους δώσεις και ένα χαρτί που να λέει εκτυπώστε το κιολας ε. Καλά που δεν θέλει και αίτηση για να μου το δώσουν μετα.

Με λίγα λόγια 70 ευρώ και πολύ τρέξιμο για ένα χαρτί που έχω δώσει εξετάσεις γι αυτό και υποτίθεται πως το κατέχω και ενδεχομένως να μην έφταιγα και για την απώλεια του (κλοπη π.χ.).

Α ρε να ρθει το τσιπάκι...

Δημοσ.

θα παραλαβεις πιθανοτατα το νεο τυπου διπλωμα, γι αυτο θελουν το χαρατσι των 30 ευρω. αυτο το διπλωμα που ειναι σαν πιστωτικη

neo-diploma-odigisis.jpg

το μεγεθος ειναι λιγα χιλιοστα παραπανω απο μια πιστωτικη!

Δημοσ.

θα παραλαβεις πιθανοτατα το νεο τυπου διπλωμα, γι αυτο θελουν το χαρατσι των 30 ευρω. αυτο το διπλωμα που ειναι σαν πιστωτικη

neo-diploma-odigisis.jpg

το μεγεθος ειναι λιγα χιλιοστα παραπανω απο μια πιστωτικη!

1.Πρόβλημά τους.

2.Από χρυσό είναι?

Δημοσ.

Άφήστε..γαμησιάτικα του υπουργέιου.

Μου είχανε ανοίξει το αμάξι, πήραν στερεοφωνικά, gps, ιστορίες από εδώ, από κει και μαζί με όλα τα άλλα πήραν για έναν ανεξήγητο λόγο , ένα μικρό φακελάκι που είχα, που περιείχε το δίπλωμα και κάτι άλλα χαρτιά της δουλειάς.

Πάω στο ΚΕΠ λοιπόν, μου δίνουνε την παραπάνω φωτοτυπία με το τί χρειάζεται η επανέκδοση, είδα ότι θέλει 70 ευρώ και το άφησα έτσι.

Η ληστεία έγινε 1η Νοεμβρίου του 2010. Μέχρι και σήμερα δεν έχω δίπλωμα και 2 στις 2 που με σταμάτησαν για έλεγχο, δεν δέχτηκαν (δεν τους άρεσε) το χαρτί της αστυνομίας ότι λόγω κλοπής δεν έχω δίπλωμα και μου έκαναν παρατήρηση γιατί δεν έχω πάει να το βγάλω. Και στους 2 είπα ευθαρσώς ότι αν τους περισσεύει 100άρικο για να εκτυπώσω ένα έγγραφο για το οποίο έχω εξεταστεί και πληρώσει ήδη μία φορά, ας μου τα δώσουν και αύριο το πρωί η αίτηση θα έχει κατατεθεί... ο ένας "μάσησε" και μου είπε καληνύχτα και καλό δρόμο και ο άλλος έκοψε μία κλήση 20 ευρώ για μη κατοχή διπλώματος και την επομένη απλά πήγα στο Α/Τ της περιοχής μου και την έσβησα.

70 ευρώ λοιπόν, όταν παίρνω 800 μισθό και μεταβίας τα βγάζω πέρα με το σπίτι και τ'αμάξι, δεν δίνω...και μάλιστα για κάτι που ουσιαστικά δεν φταίω.

Δημοσ.

συμφωνω οτι ειναι γαμησιατικα...συμφωνω οτι αν το χασεις...γιατι να τα πληρωσεις

αλλα πειτε μου ρε αδελφια..γιατι αφηνετε τα εγγραφα του αυτοκινητου (διπλωματα, αδειες κλπ) ΜΕΣΑ στο αυτοκινητο?

δωστε μου εναν σοβαρο λογο .

εγω τα χω σε τσαντακι και τα κουβαλαω μαζι μου.ταυτοτητα , αδεια , διπλωμα. επειδη ακριβως αν τα χασω/κλεψουν θα μου ζαλιζουν τα @@ μεχρι να τα ξαναβγαλω και θα πληρωσω και ενα σωρο ακυρα λεφτα.

τωρα βεβαια...δεν μπορεις να κανεις και τιποτα..αν θελουν τα συγκεκριμενα λεφτα/δικαιολογητικα....

Δημοσ.

δηλ.εσυ λες οτι εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να μην χασεις/κλεψουν ολα αυτα που λες ενω στην ουσια το τσαντακι αυτο το χεις "εκτεθειμενο" κανα 12ωρο την μερα?

εχεις ιδεα τι ταλαιπωρια θα φας εσυ για να τα ακυρωσεις ολα αυτα μαζι οταν τυχει?

Δημοσ.

δηλ.εσυ λες οτι εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να μην χασεις/κλεψουν ολα αυτα που λες ενω στην ουσια το τσαντακι αυτο το χεις "εκτεθειμενο" κανα 12ωρο την μερα?

εχεις ιδεα τι ταλαιπωρια θα φας εσυ για να τα ακυρωσεις ολα αυτα μαζι οταν τυχει?

εκτεθειμενο?μιλαμε για τσαντακι-μπανανα...αγκαλια οσο ειμαι εξω...το ακουμπαω στο σπιτι οταν ειμαι .

τωρα αν περασει κανενας και μου αρπαξει το τσαντακι απο τα χερια μου...ε του κερατα...αν τα καταφερει χαλαλι του.

αλλα στο αμαξι? το θεωρεις ασφαλες να το εχεις στο αμαξι?

εγω θεωρω οτιδηποτε ασφαλες οσο το εχω σε οπτικη επαφη και στα χερια μου παρα οπουδηποτε αλλου.

Δημοσ.

αναλογα με τον τροπο ζωης που κανεις...

μπορει ο αλλος να χρειαζετε να πηγαινει σε 5-10 μερη την μερα οποτε καπου εκει θα το αφηνει σε ενα σημειο.πες οτι σε ενα απο αυτα θα χρειαστει να παρει κατι μαζι του και να το ξεχασει ή να βγει βραδυ να πιει και να ξεχαστει...κτλ

Δημοσ.

εγω διπλωμα-ταυτοτητα τα εχω στο πορτοφολι, καθως δεν οδηγω μονο ενα αυτοκινητο.

κατα τα αλλα...σε ενα απο αυτα τα ''τσαντακια'' για χαρτια αυτοκινητου εχω μεσα την αδεια, την ασφαλεια, το χαρτι απο κτεο κτλ και αυτο το ''τσαντακι'' για το καθε αυτοκινητο ειναι στο σπιτι (και ΟΧΙ μεσα στα αυτοκινητα) και οποιο αμαξι ειναι να παρω, περνω το αντιστοιχο και φυσικα και την αντιστοιχη προσοψη του στερεοφωνικου (οι οποιες επισης δεν μενουν μεσα στο αμαξι). μεσα στο αμαξι μενουν μονο κατα τη διαρκεια που παω για καφε, επισκεψη κτλ κτλ. και αυτο...περα απο τους συναγερμους με τηλεειδοποιηση, με ολα τα αμαξια να εχουν και μεμβρανες στα τζαμια, που αποτρεπουν την αποπειρα κλοπης με σπασιμο τζαμιου. οπως ειπωθηκε και παραπανω...πιο ασφαλη ειναι οταν ειναι καπου που τα βλεπεις/πιανεις, παρα μακρια. για σκεφτειτε..ποσο ευκολη καθισταται μια εικονικη μεταβιβαση του αυτοκινητου μετα απο κλοπη αν ο επιτηδιος εχει και την αδεια στα χερια του; τεσπα, ο καθενας οπως νομιζει πραττει.

Δημοσ.

Είναι να μη σε θέλει η πουτάνα η τύχη. Όπου και να τα έχεις, άμα είναι να γίνει η μλκία, θα γίνει.

Αν και όποτε ξαναβγάλω το δίπλωμα, θα το αφήσω σπίτι και απλά θα κουβαλάω επικυρωμένες φωτοτυπίες (κάτι μου είχε πει ένας μπάτσος ένα φεγγάρι, αλλά ήμουν στα τρεχάματα και δν το έπιασα επακριβώς).

Δημοσ.

εγω διπλωμα-ταυτοτητα τα εχω στο πορτοφολι, καθως δεν οδηγω μονο ενα αυτοκινητο.

κατα τα αλλα...σε ενα απο αυτα τα ''τσαντακια'' για χαρτια αυτοκινητου εχω μεσα την αδεια, την ασφαλεια, το χαρτι απο κτεο κτλ και αυτο το ''τσαντακι'' για το καθε αυτοκινητο ειναι στο σπιτι (και ΟΧΙ μεσα στα αυτοκινητα) και οποιο αμαξι ειναι να παρω, περνω το αντιστοιχο και φυσικα και την αντιστοιχη προσοψη του στερεοφωνικου (οι οποιες επισης δεν μενουν μεσα στο αμαξι). μεσα στο αμαξι μενουν μονο κατα τη διαρκεια που παω για καφε, επισκεψη κτλ κτλ. και αυτο...περα απο τους συναγερμους με τηλεειδοποιηση, με ολα τα αμαξια να εχουν και μεμβρανες στα τζαμια, που αποτρεπουν την αποπειρα κλοπης με σπασιμο τζαμιου. οπως ειπωθηκε και παραπανω...πιο ασφαλη ειναι οταν ειναι καπου που τα βλεπεις/πιανεις, παρα μακρια. για σκεφτειτε..ποσο ευκολη καθισταται μια εικονικη μεταβιβαση του αυτοκινητου μετα απο κλοπη αν ο επιτηδιος εχει και την αδεια στα χερια του; τεσπα, ο καθενας οπως νομιζει πραττει.

λίγο υπερβολικό σε βρίσκω.. εκτός αν είσαι ήδη καμμένος οπότε δικαιολογείται.

αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ οτι αν μπούν στο σπίτι σου θα χάσεις όλα τα τσαντάκια μαζί που δεν θα είχες χάσει αν τα είχες σε καθένα απο τα αυτοκίνητα σου?

Είναι να μη σε θέλει η πουτάνα η τύχη. Όπου και να τα έχεις, άμα είναι να γίνει η μλκία, θα γίνει.

συμφωνώ.

Δημοσ.

λίγο υπερβολικό σε βρίσκω.. εκτός αν είσαι ήδη καμμένος οπότε δικαιολογείται.

αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ οτι αν μπούν στο σπίτι σου θα χάσεις όλα τα τσαντάκια μαζί που δεν θα είχες χάσει αν τα είχες σε καθένα απο τα αυτοκίνητα σου?

οχι, καμμενος δεν ειμαι (φτου φτου!), απλα προσεχω για να εχω. επισης...ποιος σου ειπε οτι στο σπιτι βρισκονται ρεμπελα και διασπαρτα; η οτι το σπιτι ειναι απροστατευτο; ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...