Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στο boot

drentas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στα παιδιά του forum. Μπαίνω στο ψητό κατευθείαν.. Η αδερφή μου έχει στην κατοχή της ένα laptop acer extensa 5230. Την τελευεταία βδομάδα μετά το post πετάει ένα γερμανικό μήνυμα αυτό συγκεκριμένα

der bootsektor dieser diskette wurde neu erstellt . Benutzen sie den dos befehl sys um diese diskette bootfahig zu machen. bitte legen sie nun eine system disk ins laufwerk und drucken sie eine taste

σε μετάφραση google : the boot sector of the diskette has been created. They use the dos command to make these sys bootfahig diskette. Now put a system disk into the drive and print it one button .

Το μυαλλό μου πήγε στον δίσκο με την πρώτη. Βάζω μια διανομή linux ubuntu 7.10 που είχα στα πρόχειρα να δω αν όντως ο δίσκος έχει θέμα, η διανομή δεν φορτώνει όμως κολλάει και σταματάει στο φόρτωμα των αρχείων. Πάω να κάνω repair με ένα cd windows δεν φορτώνει το cd πετώντας μου error που δεν θυμάμαι ακριβώς τί έγραφε.. Ο δίσκος στο BIOS εμφανίζεται κανονικά πάντως. Επόμενη κίνηση κατεβάζω ένα live rescue disk από την kaspersky μήπως κανάς ιός έχει μπει στο boot και τα έχει ανακατέψει, τρέχει μια χαρά αλλά δεν σκανάρει τον δίσκο παρά μόνο το flashaki που είναι περασμένο το πρόγραμμα, τον δίσκο δεν τον εμφανίζει. Αυτή την στιγμή τρέχω το rescue disk από την bit defender και σκανάρει τον δίσκο έχοντας βγάλει αρκετά I/O errors και κανέναν ιό. Επόμενή μου κίνηση είναι να βάλω τον δίσκο σε θύρα sata στον σταθερό μου να δω τί γίνεται..

Το recovery partition για κάποιο λόγο δεν υπάρχει και ούτε τα cd της acer δυστυχώς. Έχετε να προτείνετε τίποτα διαφορετικό γιατί προς το παρόν έχω σκαλώσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νεώτερα.. Με το mrb restore κατάφερα να φορτώσω το partition της acer ( υπήρχε τελικά.. ) να κάνω boot σε αυτό να πάω για πλήρη επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά δεν έβρισκε τον C:/ παρά μόνο με άφηνε να κάνω format στο "κρυφό" partition. Στο restart πάει να φορτώσε windows και μου πετάει μήνυμα για επαναφορά και δεν μπορεί να φορτώσει το win loader.exe αν θυμάμαι καλά. Βρίσκω windows vista τα φορτώνω να κάνει repair και μου πετάει Boot selection failed because a required device is inaccessible .

Λύθηκε τελικά το πρόβλημα και έγινε recovery στον C:/ . Είχε φάει σκάλωμα για κάποιο λόγο. Το θέμα μπορεί αν διαγραφεί πλέον

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...