chrisv. Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δυστυχώς πλέον είμαι και εγώ ένας απο αυτούς που μετάνιωσαν,που δεν είχαν κάνει back up!Πριν λοιπόν απο 3μιση μήνες αγόρασα εναν Western Digital 3.5 ίντσες με μέγεθος 1ΤΒ. Εννοείται οτι όσο δεν τον χρησιμοποιούσα τον είχα εκτός ρεύματος!Έτσι πριν απο μια βδομάδα ήθελα να πάρω κάτι αρχεία απο κει,αλλά....τζίφος.Ο υπολογιστής τον ανγνώριζε αλλά δεν έβγαζε απο κάτω την μπάρα με τα δεσμευμένα και με τα ελέυθερα GB.Για να τον ανοίξει ζητούσε διαμόρφωση,αλλα δεν μπορούσα με τίποτα να κάνω κάτι τέτοιο!Για να μην τα πολυλογώ εφ'όσον προσπάθησα να κάνω recovery δεν φαίνεται να τα καράφερα και τώρα μάλλον θα απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό.Επίσης όμως έχω άλλους 3 εξωτερικούς με μουσική,προγγράμματα,κλπ που θέλω να κάνω το back up μου,για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο πλέον.Θα ήθελα προτάσεις για να έχω ένα σίγουρο back up.Να σημειώσω οτι μιλάμε για γύρω στα 3-3.5 TB!Ευχαριστώ προκαταβολικά.
karmen1983 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Πάρε 2 τέτοιους http://www.skroutz.gr/s/282326/Samsung-EcoGreen-F4-2TB.html
chrisv. Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Πάρε 2 τέτοιους http://www.skroutz.gr/s/282326/Samsung-EcoGreen-F4-2TB.html Απο ότι είδα είναι εσωτερικοί!Εννοείς να πάρω αυτούς τους δύο και να βάλω τον καθένα μέσα σε ένα κουτάκι!?Έχω ασφάλεια έτσι?
karmen1983 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Θες εξωτερικούς δίσκους για να τους μεταφέρεις κιόλας ή να τους συνδέσεις να πάρεις το Back up σου, για να το έχεις στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά;
chrisv. Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Θες εξωτερικούς δίσκους για να τους μεταφέρεις κιόλας ή να τους συνδέσεις να πάρεις το Back up σου, για να το έχεις στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά; Θέλω να αντιγράψω τα αρχεία μου σε κάποιους καινούργιους και να τα βάλω στην ντουλάπα,για να είμαι ήσυχος!Εξάλλου τώρα όσα αρχεία 'εχω,τα έχω περασμένα μέσα σε εξωτερικούς του 1ΤΒ ο καθένας!
karmen1983 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Ωραία και που κολλάς με τους απο πάνω; Και εγώ σε αποθήκη τους έχω τυλιγμένους σε φυσαλίδα και μέσα σε μία κούτα...
chrisv. Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Ωραία και που κολλάς με τους απο πάνω; Και εγώ σε αποθήκη τους έχω τυλιγμένους σε φυσαλίδα και μέσα σε μία κούτα... Προτιμώ να είναι "ετοιμοπόλεμοι"...Και επίσης έχω ακούσει οτι πρέπει που και που να συνδέονται με τον υπολογιστή.Αυτό ισχυεί?
hawkpilot Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δυστυχώς πλέον είμαι και εγώ ένας απο αυτούς που μετάνιωσαν,που δεν είχαν κάνει back up!Πριν λοιπόν απο 3μιση μήνες αγόρασα εναν Western Digital 3.5 ίντσες με μέγεθος 1ΤΒ. Εννοείται οτι όσο δεν τον χρησιμοποιούσα τον είχα εκτός ρεύματος!Έτσι πριν απο μια βδομάδα ήθελα να πάρω κάτι αρχεία απο κει,αλλά....τζίφος.Ο υπολογιστής τον ανγνώριζε αλλά δεν έβγαζε απο κάτω την μπάρα με τα δεσμευμένα και με τα ελέυθερα GB.Για να τον ανοίξει ζητούσε διαμόρφωση,αλλα δεν μπορούσα με τίποτα να κάνω κάτι τέτοιο!Για να μην τα πολυλογώ εφ'όσον προσπάθησα να κάνω recovery δεν φαίνεται να τα καράφερα και τώρα μάλλον θα απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό.Επίσης όμως έχω άλλους 3 εξωτερικούς με μουσική,προγγράμματα,κλπ που θέλω να κάνω το back up μου,για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο πλέον.Θα ήθελα προτάσεις για να έχω ένα σίγουρο back up.Να σημειώσω οτι μιλάμε για γύρω στα 3-3.5 TB!Ευχαριστώ προκαταβολικά. Για να είσαι σίγουρος για το backup θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποια διάταξη RAID1 ή RAID5. Οι λύσεις αυτές δεν είναι φθηνές αλλά πολλές φορές είναι ανεκτίμητες όταν τα δεδομένα είναι κρίσιμα. Δες αυτό (1TB RAID1) ή κάποια λύση σαν αυτή - πολύ ακριβότερη (πρέπει να αγοράσεις εκτός από τη μονάδα 4 δίσκους 1.5TB για να έχεις καθαρά 4TB σε RAID5) και αρκετά αργή σε ταχύτητες (πιο αργή κι από USB2).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.