Προς το περιεχόμενο

Οδηγοί στην Κρήτη και φλας!

CyberWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά, και εγώ 3 φορές κόντεψα να σκοτωθώ από τουρίστριες οδηγούς που έκαναν αναστροφή επί της εθνικής οδού. Αυτό σημαίνει πως οι τουρίστριες δεν ξέρουν να πιανουν τιμόνι;

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παιδιά, και εγώ 3 φορές κόντεψα να σκοτωθώ από τουρίστριες οδηγούς που έκαναν αναστροφή επί της εθνικής οδού. Αυτό σημαίνει πως οι τουρίστριες δεν ξέρουν να πιανουν τιμόνι;

οχι γιατι οι 3 τουριστριες δεν ειναι αντιπροσωπευτικο στατιστικο δειγμα :)

Δημοσ.

Άκυρα τα νούμερα της στατιστικής υπηρεσίας; (οκ, πάω πάσο ό,τι πείτε).

Συνεχίστε το κουτσομπολιό με τα "τεκμηριωμένα επιχειρήματα" για το πόσο εγκληματίες είναι οι κρητικοί οδηγοί. Είπαμε...κουβέντα να γίνεται.

θα με κανεις να σου βγαλω φωτογραφιες απο το κεντρο των χανιων για το πως παρκαρουνε.

Δημοσ.

@ FKLDS : Νομίζω ότι τα παιδιά αυτό που θέλουν να πουν είναι πως τα στατιστικά είναι πολύ χρήσιμα ως δείκτες αλλά στη συνέχεια απαιτείται ΚΑΙ η σωστή απόδοση των νοημάτων που πηγάζουν από τους αριθμούς αυτούς με μια όσο το δυνατόν πιο σοφή και συνετή ερμηνεία.

Προσωπικά θεωρώ πως όποτε εξετάζονται φαινόμενα με παρονομαστές τόσο υψηλούς όσο οι πληθυσμοί ευρύτερων περιοχών η μέση διασπορά είναι τέτοια που 'κανονικοποιεί' (σε ικανοποιητικό βαθμό) φαινόμενα όπως αυτά που εισήχθησαν με τα σχόλια των : Ntinaras, Timonkaipumpa, yiannis72. Ωστόσο το βλέπω πολύ θετικό το γεγονός ότι τα παιδιά έθιξαν αυτό το θέμα διότι δείχνει ότι πρόκειται για σκεπτόμενα άτομα και τέτοιου είδους προβληματισμοί βοηθούν την κουβέντα. Άλλωστε, forum είναι, κουβέντα κάνουμε! :-D

Τα στατιστικά αποτυπώνουν σε κάποιο βαθμό αυτό που περίπου διαισθητικά εκφράζουν οι παραπάνω : Για παράδειγμα (άσχετο όμως επί της αρχής της κουβέντας!) παρατηρούμε πως τα μικροατυχήματα με ελαφρά τραυματίες είναι πολλά γύρω από τα αστικά κέντρα (πχ. Αθήνα) ενώ πολύ λιγότερα στην επαρχία. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρόβλημα που εισάγει η κυκλοφοριακή συμφόρηση και το χαοτικό σύμπλεγμα αυτοκινήτων με το στρίμωγμα όπως πχ. στην Αθήνα. Επίσης, όπως ειπώθηκε από το yiannis72, παρατηρούμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες τα τροχαία αυξάνουν στην Κρήτη ενώ το χειμώνα αυξάνουν (σχετικά) στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η ελληνική αστυνομία μοιράζεται στο site της ([1], [2]) αναλυτικά .xls αρχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα με τα ακόλουθα πεδία :

"Ημερ/νία", "Αστυνομική Διεύθυνση", "Οδικό δίκτυο", "Τόπος τέλεσης (οδό,αριθμό ή χ/θ)", "Ώρα", "Είδος", "Αίτια", "Όχημα", "Ιδιότητα παθόντα", "Ηλικία". Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι ξένοι οδηγοί και τα ατυχήματα μετριούνται απ' ότι φαίνεται ως 'τοπικά'.

Δημοσ.

Και να βγάλεις φωτογραφίες, ε και; Στην υπόλοιπη Ελλάδα αυτό δε γίνεται, έτσι; Να αρχίσω και εγώ να λέω από εμπειρίες με ταξί στην Αθήνα, αλλά αυτό δε βγάζει πουθενά.

Με το συγκεκριμένο topic έχει χαθεί η μπάλα. Σε μερικά σχόλια μάλιστα παρουσιάζονται οι κρητικοί ως Ούνοι.

Για μένα το θέμα είναι άλλο: μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων και δυστυχώς μιλάμε για νέους οδηγούς, συνεχίζει να μην έχει "οδηγική παιδεία". Και τα αποτελέσματα είναι μερικές φορές τραγικά (τα οποία μέχρι και χθές λίγο πριν ποστάρω τα βίωνα, λόγω δουλειάς).

Δημοσ.

Και να βγάλεις φωτογραφίες, ε και; Στην υπόλοιπη Ελλάδα αυτό δε γίνεται, έτσι; Να αρχίσω και εγώ να λέω από εμπειρίες με ταξί στην Αθήνα, αλλά αυτό δε βγάζει πουθενά.

Με το συγκεκριμένο topic έχει χαθεί η μπάλα. Σε μερικά σχόλια μάλιστα παρουσιάζονται οι κρητικοί ως Ούνοι.

Για μένα το θέμα είναι άλλο: μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων και δυστυχώς μιλάμε για νέους οδηγούς, συνεχίζει να μην έχει "οδηγική παιδεία". Και τα αποτελέσματα είναι μερικές φορές τραγικά (τα οποία μέχρι και χθές λίγο πριν ποστάρω τα βίωνα, λόγω δουλειάς).

Ως topic starter, έχοντας τη δυνατότητα να κρίνω καλύτερα απ' τον καθένα το με ποιο ύφος και για ποιο λόγο ξεκίνησα το topic :whistle: , λαμβάνω το θάρρος να ξεκαθαρίσω ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν 'έχει χαθεί' καθόλου η μπάλα!' Τα παιδιά (αν επιτρέπεται η έκφραση 'παιδιά') μια χαρά μιλούν και λένε τη γνώμη τους και μάλιστα μου άρεσε πολύ που στην αρχή το πήραμε στο χαβαλέ κάνοντας αστεία, διότι αυτό είναι για εμένα το υγιές να κάνουμε, ως κρητικός και πάλι μιλώντας, να αυτοσαρκαζόμαστε, να λέμε και τη λαλακία μας, να θίξουμε στη συνεχεια και τα πιο ουσιώδη (τα οποία στο κάτω κάτω για εσένα μπορεί να είναι και μπαρούφες, δεκτό!). Εμένα προσωπικά ένα θέμα με 'καίει' που λένε! Να μπορέσω να αφυπνίσω όσο το δυνατόν πιο πολλούς και να χρησιμοποιούν λίγο συχνότερα το φλας! Πρωτίστως με ενδιαφέρει να απευθυνθώ στους Κρητικούς καθώς ανάμεσά τους ζω και ξέρω καλά για ποιο πράγμα μιλώ και σε ποιο βαθμό το βιώνω. Τώρα το αν αυτό μπορεί να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα και να ευαισθητοποιήσει και άλλους, τόσο το καλύτερο! ^_^

Τέλος σε ότι αφορά την θέση σου όπου υπερθεματίζεις για την Ελλάδα δε νομίζω να διαφωνεί κανείς, το αντίθετο μάλιστα! :rolleyes:

Δημοσ.

το προβλημα με τα ταξι το λυσαμε :-D

να μιλησουμε και σοβαρα , παντου υπαρχουν ατυχηματα λιγο πολυ στην ιδια ποσοτητα .

Το θεμα ειναι οτι με τους Κρητικους , εχουν και υφακι , και σου λεει και να κανω την μαλακια μου και τι εγινε ποιος θα μου κουνηθει.

Εχω φιλο Κρητικο , φανατικο τοπικιστη , και παραδεχεται οτι η οδηγηση των Κρητικων ειναι ο,τι ναναι.

Εδω σου λεω εκανα προσπεραση και πανω στην προσπεραση με προσπερνουσε τζιπακι της αστυνομιας... αυτο τι σου λεει ?

Το να εισαι μαγκας και @@δατος ειναι ενα πραμα , το να το δειχνεις ομως και μαλιστα με λαθος τροπο , σε καθιστα Ουνο :)

Δημοσ.

Και κάτι που δεν θίχτηκε και το ρίχνω στο 'τραπέζι'. Συγνώμη δηλαδή, και στο κάτω κάτω μόνο τα ατυχήματα είναι το θέμα; Για εμένα είναι θέμα καλύτερης ποιότητας ζωής! Θέλω να μπορώ να πηγαίνω για μπάνιο ή για καφέ κτλ. με την παρέα/κοπέλα μου και να διατηρώ την καλή μου τη διάθεση και μετά το πέρας της βραδιάς! Να μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς να τρομάξω, χωρίς να φοβηθώ, χωρίς να χρειαστεί να κάνω ελιγμούς και να σφηνώνω επειδή κάποιοι ασυνείδητοι σταμάτησαν με τα alarm στην μέση του δρόμου για να χαιρετήσουν τον φίλο τους! (κλασικό κρητικό συνήθειο!) Αυτό δεν αποτυπώνεται σε στατιστικές ούτε και μετριέται, απλά το ζούμε. Και δεν λέω, και η Αθήνα τα ίδια και χειρότερα...

Ξεκινώντας λοιπόν από τις πρακτικές λύσεις, ας ανάβουμε πιο συχνά τα φλας, να 'επικοινωνούμε' πιο αποδοτικά με το γύρω χώρο μας, και μιας και το 'θιξα, ας παρκάρουμε και 10-20 μέτρα πιο κάτω, δε θα πάθουμε κακό ούτε και θα μας παρεξηγήσει ο φίλος μας.

ΥΓ : Α! Η κλασική ατάκα που ακούω και δεν μπορώ να κατανοήσω ποιες εγκεφαλικές συνάψεις δημιούργησαν τέτοιας ευφυίας σύλληψη :

Μα γιατί να βγάλω φλας; Αφού δεν είναι κανένας πίσω/δίπλα/μπροστά μου!

Λες και το φλας το βγάζουμε για αυτούς που έχουμε δει και μόνο, λες και είμαστε οι Θεοί και έχουμε τα πάντα υπόψη μας! Λες και όσοι τρακάρουν καθημερινά είναι τυφλοί, ή αποφάσισαν να τρακάρουν από άποψη και όχι από ανθρώπινο λάθος / απροσεξία / υπερεκτίμηση ικανοτήτων (αυτοκινήτου και οδηγού)!

Δημοσ.

ως ελληνες ειμαστε χειροτεροι οδηγοι απο σακνδιναβους,γερμανους,βρετανους κατα μεσο ορο

οι κρητικοι ειναι χειροτεροι οδηγοι απο τους αθηναιους κατα μεσο ορο.

ειναι πολυ δυσκολο να το κατανοησεις ε?

Δημοσ.

ως ελληνες ειμαστε χειροτεροι οδηγοι απο σακνδιναβους,γερμανους,βρετανους κατα μεσο ορο

οι κρητικοι ειναι χειροτεροι οδηγοι απο τους αθηναιους κατα μεσο ορο.

ειναι πολυ δυσκολο να το κατανοησεις ε?

τέρμα προκατειλημμένο σε βρίσκω. ;ρ

Αλλά όποτε ανεβαίνω αθήνα με πλοίο και βλέπω αυτοκίνητο με ηρακλειώτικες πινακίδες να κατεβαίνει τον καταπέλτη κοντοστέκομαι και απολαμβάνω το θέαμα. ;ρ

Δημοσ.

δεν ειναι θεμα προκαταληψης.

ειναι θεμα οτι εχω ζησει τοσα χρονια εκει και δε τη παλευω αλλο.

δεν λεω οτι στην υπολοιπη ελλαδα ειναι οδηγαρες

παντου ζωα ειναι,αλλα εκει παραπαει η κατασταση

Δημοσ.

Εδω σου λεω εκανα προσπεραση και πανω στην προσπεραση με προσπερνουσε τζιπακι της αστυνομιας... αυτο τι σου λεει ?

Σε εθνική?

Δημοσ.

Σε εθνική?

ναι λεμε...μολις ειχα φτασει αεροδρομιο ηρακλειου..ειχα παρει το ενοικιαζομενο...και κατευθυνομουν στην εθνικη...που ενωνει ηρακλειο...με ρεθυμνο...(πηγαινα για ρεθυμνο δηλ)

κανω την προσπεραση και εκει που ειναι στο αντιθετο ρευμα ..με προσπερναει τζιπακι της αστυνομιας....ουτε καν περιμενε δηλ να τελειωσω την προσπεραση...πως δεν ερχοταν κανεις απο απεναντι να σκοτωθουμε ολοι μαζι παρεα.

και οταν τελειωσαμε την προσπεραση ...τον εχασα (το τζιπακι)..στον οριζοντα...φαντασου με ποσα πηγαινε....

αντε βγαλε ακρη τωρα...

Δημοσ.

Ερχόταν με πολλά χιλιόμετρα, το άλλο ρεύμα ήταν άδειο και εσύ επιχειρούσες προσπέραση. Καλά έκανε, σιγά μην περίμενε εσένα που μπορεί να έκανες και κανα λεπτό μέχρι να προσπεράσεις...

Δημοσ.

Ερχόταν με πολλά χιλιόμετρα, το άλλο ρεύμα ήταν άδειο και εσύ επιχειρούσες προσπέραση. Καλά έκανε, σιγά μην περίμενε εσένα που μπορεί να έκανες και κανα λεπτό μέχρι να προσπεράσεις...

βρε ημουν ηδη στο αντιθετο και εκτελουσα προσπεραση...δεν ημουν στην φαση που την ξεκινουσα...

του κερατα ποσο διαρκει μια προσπεραση με ενα νορμαλ αυτοκινητο (οχι κανα σαπιο που δεν εχει δυναμη εννοω)...

ποσο?10 δευτερα ?πολλα λεω...

δηλ δεν κρατιοταν ?τοσο πολυ?που θεωρησε οτι 2 αμαξια στο αντιθετο ρευμα προσπεραση στην προσπεραση ειναι ασφαλες να γινει?? :)

ασε που ηταν αστυνομοι ...επρεπε να δωσουν το σωστο παραδειγμα ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...